What is a chatbot?

Welke vaardigheden zijn vereist van een digitale marketeer?

5 min


116

De digitale industrie is enorm en het kan moeilijk zijn om te navigeren voor nieuwkomers of mensen die hun niche willen vinden. Dus, hoe onderscheidt u zich van de concurrentie en versnelt u uw weg naar de bedrijfsladder?

Bekijk deze 7 essentiële vaardigheden om je relevant te houden in de steeds veranderende digitale industrie.

1. Video

Video neemt het internet stormenderhand en dit gaat niet stoppen. Volgens MarTech hebben video’s het potentieel om de aandacht van klanten op winkelsites twee minuten langer dan gemiddeld vast te houden (wat echt een leven lang in de digitale wereld lijkt) en een goed geoptimaliseerde video kan je kansen om in een top Google-ranglijst te staan ​​vergroten positie met minstens 50. Bovendien heeft meer dan 80% van de klanten meer kans om een ​​product te kopen nadat ze het in een video hebben gezien.

Houd er rekening mee dat dit slechts losse statistieken zijn die variëren afhankelijk van wie je het vraagt, maar het punt is dat de meeste statistieken wijzen op veel hogere conversie, betrokkenheid en hogere SEO-ranglijsten als het gaat om video.

Wat maakt het zo aantrekkelijk? Omdat het persoonlijk is. Wanneer mensen uw gezicht (of het gezicht van de persoon die het merk promoot) kunnen zien, zullen ze eerder de hele onderneming vertrouwen. Het is ook een heerlijk veelzijdige inhoud om via verschillende platforms te gebruiken.

Digitale marketingprofessionals hoeven natuurlijk niet alles te weten over videoproductie, maar weten hoe je een snelle introductievideo kunt maken vanaf je laptop is een goed begin. En als je wat training hebt op dit gebied en je houdt ervan, zullen je vaardigheden en talenten niet worden verspild, omdat er veel vraag blijft naar video.

Als je zelf meer wilt leren, kun je videobewerkingstools uitproberen zoals Apple Final Cut Pro Xof Adobe Premie re Pro .

2. SEO & SEM

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is de sleutel tot alle niveaus van digitale marketing en als zodanig moet iedereen die het veld betreedt, op zijn minst een basiskennis hebben. U kunt de zeer technische, back-end dingen zeker overlaten aan de meer technisch georiënteerde mensen in het team, een goed begrip van best practices en hoe u alle vormen van inhoud kunt optimaliseren, is cruciaal voor het voeren van een succesvolle digitale marketingcampagne.

Zowel SEO als Search Engine Marketing (SEM) informeren uw volledige digitale strategie op zowel data- als contentniveau, en u moet hierover met andere teamgenoten kunnen communiceren, zodat u niet ver komt als u niet komt een punt om de basis te leren.

3. Contentmarketing

Content is de kern van digitale marketing en contentmarketing blijft een cruciaal onderdeel van het spel, wat er ook gebeurt. Maar contentmarketing is een enorme klus op zich. Je moet kunnen begrijpen hoe je niet alleen hoogwaardige, SEO-vriendelijke content van verschillende soorten kunt maken, maar je moet ook begrijpen hoe je doelgroepen effectief kunt betrekken.

En om het wat uitdagender te maken, is het belangrijk op te merken dat inhoud vele vormen kan aannemen, van video tot sociale media, e-mails, webcontent, blogs, e-books, video’s, whitepapers … de lijst gaat maar door. Je moet ook een goed begrip hebben van socialemediamarketing, omdat dit aansluit bij de meeste soorten contentmarketing. U moet kunnen strategiseren op basis van de overkoepelende bedrijfsdoelen van een bepaalde klant, een campagne ontwikkelen die een effectieve strategie omvat en ook de analyse bewaken

3. Gegevens / analyse

Het maakt niet uit in welk facet van digitale marketing u zich bevindt, Google Analytics zal waarschijnlijk centraal staan ​​in uw strategie. Monitoring en rapportage via dergelijke tools is vrij eenvoudig, maar het lastige is hoe u die informatie kunt verzamelen en gebruiken om u te helpen meer te leren over consumentengedrag en deze toe te passen op nieuwe oplossingen die verkeer en conversies stimuleren.

De meeste bedrijven (zelfs kleine) hebben enorme hoeveelheden gegevens om bij te houden, en geweldige digitale marketeers moeten begrijpen hoe ze dit kunnen verzamelen en in hun voordeel kunnen gebruiken. De meeste bedrijven zullen altijd op zoek zijn naar mensen die alleen weten hoe ze deze gegevens moeten ‘lezen’, maar die precies weten welke gegevens ze moeten gebruiken om de bedrijfsstrategie in de toekomst te verbeteren. Als je kunt laten zien dat je dit op innovatieve manieren kunt doen en dat de manier waarop je het doet eindigt met belangrijke resultaten, dan word je een waardevolle aanwinst in de branche.

4. Begrijp Design-Based Thinking & Planning

Design Thinking is een term die in feite verwijst naar een manier om problemen vanuit een gebruikersgericht perspectief te benaderen. De aanpak moedigt ons in wezen aan om mensgericht te denken bij het oplossen van grootschalige complexe problemen.

Volgens The Interaction Design Foundation zijn er 5 belangrijke fasen in dit proces: inleven, definiëren, ideëen, prototypen en testen. De reden waarom dit zo goed werkt op het gebied van digitale marketing, is dat zoveel ervan gericht is (of zou moeten zijn) op de gebruikerservaring. Een ander interessant aspect van deze benadering is dat het op een niet-lineaire manier kan worden gebruikt, zodat je in sommige gevallen in de testfase kunt komen en dan terug kunt keren naar de middenfase, bijvoorbeeld om ideeën te heroverwegen.

Ontwerpers en ontwikkelaars zullen waarschijnlijk een dergelijke benadering gebruiken, dus zelfs als u er niet een bent, is het een goed idee om er op zijn minst een goed begrip van te hebben en deze waar mogelijk toe te passen.

5. Wees technisch onderlegd

Omdat de industrie echt technologiegedreven is, moet je een goede grip op technologie hebben en het snel kunnen leren. Als je duizend jaar of jonger bent, zal dit waarschijnlijk een tweede natuur zijn, maar oudere generaties willen misschien een beetje elleboogvet gebruiken om zichzelf niet alleen specifieke technologieën te leren, maar ook gewoon vertrouwd te raken met de meest gebruikte software en tools in hun focusgebied.

Over het algemeen, als je de basis van webcodering begrijpt en een duidelijk idee hebt van hoe je de basis Content Management (CMS) -systemen zoals WordPress kunt gebruiken , ben je waarschijnlijk goed op weg om die droombaan te landen.

6. Overtuigend zijn

Een geweldige leider op het gebied van digitale marketing komt niet alleen opdagen met geweldige vaardigheden voor mensen; maar ze zullen ook analytisch denken kunnen combineren met creatieve probleemoplossing om teams te helpen met het bedenken van innovatieve campagne-ideeën om bedrijven vooruit te helpen.

En een groot deel hiervan is overtuigend. Kunt u iemand anders overhalen om te kopen? Hoe zit het met het overtuigen van andere teamleiders dat uw idee het beste is? Dit gaat niet alleen over ruzie, maar over het vertrouwen dat je weet wat je doet en dit in detail laat zien.

[signinlocker id=”13732″]

7. Markeer ongebruikelijke vaardigheidssets

Wat soft skills betreft, moeten grote digitale marketeers nieuwsgierig zijn, genieten van veelzijdigheid, vooruitstrevend, bedrijfsgericht en strategiegericht. Maar er is genoeg ruimte op dit gebied voor allerlei persoonlijkheden en skillsets. Daarom is het belangrijk dat u uw eigen unieke blend gebruikt om concurrerend te blijven in de branche.

Het kan bijvoorbeeld ongebruikelijk zijn om iemand te vinden die goed thuis is in zowel de back-end SEO-strategie als om een ​​leidinggevende rol op zich te nemen, of het kan ongebruikelijk zijn om iemand te vinden met een diploma informatica die ook van sociale houdt media.

Conclusie

Een geweldige professional op het gebied van digitale marketing zal zich snel kunnen aanpassen en zelfstandig kunnen leren, zelfs klaar om te draaien in verschillende digitale carrières naar keuze of indien nodig, als er minder vraag is naar oude vaardigheden. Ze zullen samenwerken met diverse teams en klanten, dus ze zullen moeten weten hoe ze goed moeten communiceren en sterke teams moeten opbouwen.

Hoewel er een aantal dingen zijn die u moet doen om concurrerend te zijn op het gebied van digitale marketingcarrière, is het belangrijk om niet te vergeten het benutten en verbeteren van uw harde en zachte vaardigheden terwijl u doorgaat naar spannende nieuwe posities. Het hebben van een solide basiskennis naast diepte op een paar gebieden (wat Rand Fishkin een T-vormige marketeer noemt ) zal je helpen verder te komen dan wanneer je probeert een manusje van alles te zijn.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format