10 beste gratis websitebouwers in 2020 - DeLaatbusiness

10 beste gratis websitebouwers in 2020

22 min


95
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Deze handleiding is voor iedereen die een gratis website wil maken, maar niet weet welke websitebouwer hij moet kiezen. Je denkt misschien dat een gratis websitebouwer te mooi klinkt om waar te zijn. Dat dachten we ooit ook – maar er is eigenlijk een echte kwaliteit die er is.

We hebben het goede van het slechte gescheiden met behulp van ons eigen onafhankelijke onderzoeksproces . Als onderdeel hiervan laten we mensen zoals jij elke gratis websitemaker testen en ons hun feedback geven, die we gebruiken om elk platform te beoordelen op factoren als gebruiksgemak en ontwerpflexibiliteit.

Uiteraard hebben we deze builders ook zelf uitvoerig getest. En of het nu gaat om opzichtige advertenties, een rommelig ogende domeinnaam of beperkte opslag, u kunt er zeker van zijn dat we de ‘nadelen’ van elk gratis abonnement uitvoerig behandelen (met schermafbeeldingen), zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Inhoudsopgave

Dit zijn de 10 beste gratis websitebouwers:

 1. Wix – Beste allround websitebouwer. Lees recensie
 2. Weebly – Ideaal voor kleine bedrijven. Lees recensie
 3. SITE123 – Geweldige ontwerpondersteuning . Lees recensie
 4. WordPress – Perfect voor bloggen. Lees WordPress.com recensie
 5. Opvallend – gemaakt voor eenvoudige websites. Lees recensie
 6. Jimdo – Kleine online winkelbouwer. Lees recensie
 7. SimpleSite – Geweldige mobiele editor. Lees recensie
 8. Webnode – Snelle en eenvoudige installatie. Lees recensie
 9. IM Creator – Geweldig voor White Label-bedrijven. Lees recensie
 10. Mozello – Maak eenvoudige meertalige sites. Lees recensie

Waarom staat Squarespace niet op onze lijst?

We beoordelen Squarespace echt als een websitebouwer, maar helaas biedt het geen gratis abonnement, alleen een gratis proefperiode van 14 dagen. De tien bouwers die op deze lijst staan, bieden allemaal een gratis abonnement dat je zo lang als je wilt kunt blijven gebruiken, zonder dat je hoeft te upgraden.

Meer informatie over hoe we deze lijst hebben gemaakt

Van deze gratis websitemakers hebben we Wix, Weebly en SITE123 gerangschikt als de top drie vanwege een paar belangrijke factoren. Wix heeft een erg genereus gratis abonnement, dat supergemakkelijk te gebruiken is – het combineert creatieve vrijheid met tal van functies. Weebly’s eenvoudige, stijlvolle ontwerpen en handige tools maken het ideaal voor kleine bedrijven. SITE123 is erg beginnersvriendelijk, met de nadruk op het helpen om online te gaan.

Aan het einde van deze handleiding heeft u een veel duidelijker idee van wat een goede gratis websitebouwer is, welke platforms u het beste kunt gebruiken en hoe u de juiste voor u kiest.

Verdere informatie

1

Wix

Beste allround websitebouwer

Wix is vandaag verreweg de beste algemene gratis websitebouwer op de markt.

Hoe zit het met advertenties?

Er is een redelijk opvallende banneradvertentie bovenaan gratis Wix-sites.

Hoe ziet mijn domeinnaam eruit?

jouwnaam.wix.com/customname

Hoeveel opslag krijg ik?

500 MB

Wix ProsWix Cons
Eenvoudig te gebruiken slepen-en-neerzetten-functionaliteitDomeinnamen met een gratis abonnement zien er als volgt uit: uwnaam.wixsite.com/uwsite – ze zijn niet de meest pakkende!
Breed scala aan sjablonenDe gratis vastgezette advertenties zijn erg opvallend
De meeste functies diebeschikbaar zijn bij een gratis abonnementU kunt uw sjabloon niet wijzigen zodra uw site live is
Eindeloze mogelijkheden voor maatwerk

Met Wix kunt u uw site maken en publiceren zonder ook maar een cent uit te geven. Aangezien Wix onze best beoordeelde websitebouwer is, is dit enorm nieuws!

Makkelijk te gebruiken

Wix had de hoogste klantenscore van alle bouwers die we door gebruikers hebben getest, wat betekent dat dit het platform was dat mensen het meest waarschijnlijk zouden aanbevelen. Het is eenvoudig en intuïtief, en scoorde 4,3 / 5 voor gebruiksgemak.

Sjablonen

Met zijn selectie van meer dan 500 sjablonen – waarvan de meeste gratis zijn – en een enorme keuze aan tools en elementen , zoals galerijen, knoppen en socialemediapictogrammen, maakt Wix het maken van een website eenvoudiger dan ooit.

wix-free-site-ads-example
De meeste Wix-sjablonen zijn beschikbaar voor gebruikers van het gratis abonnement, inclusief deze ‘Landschapsfotografie’

Beperkingen voor gratis abonnementen

U zult echter beperkingen ondervinden aan het gratis abonnement van Wix. Om te beginnen is er een banneradvertentie voor Wix die op zijn plaats blijft terwijl u naar beneden scrolt. Het is vrij subtiel, maar een beetje opdringerig. 

U kunt ook geen persoonlijk domein gebruiken (ook wel een aangepast websiteadres genoemd) – uw domein volgt het formaat uwnaam.wixsite.com/uwsite . Dus in plaats van lucycarneyphotography.com , zit je vast aan lucycarney5.wixsite.com/lcarneyphotography (je bent beperkt tot 20 tekens voor het ‘jouwsite’-gedeelte van je adres). 

Met het gratis abonnement zijn de opslagruimte en bandbreedte beide beperkt tot slechts 500 MB. Dit voorkomt dat u te veel afbeeldingen of video’s op uw site gebruikt, en beperkt mogelijk ook het aantal bezoekers dat u kunt krijgen. Je kunt ook geen producten verkopen via Wix met het gratis abonnement.

Premium-abonnementen

Premium-abonnementen beginnen bij $ 13 / maand . Wix is ​​de beste websitebouwer met een prijs-kwaliteitverhouding van 4,5 / 5, dus als je ooit besluit om te upgraden, ben je in goede handen!Het populairste betaalde abonnement van Wix is het Unlimited-abonnement, gericht op ondernemers en freelancers. Voor $ 17 / maand verwijdert het alle advertenties, kunt u een persoonlijk domein gebruiken en biedt het onbeperkte bandbreedte – evenals 20x meer opslagruimte!

logo-wix-100x100

Wix is ​​de bouwer waar onze gebruikers het meest van onder de indruk waren

88% van de mensen in onze gebruikerstests zou Wix aanbevelen. Bouw uw gratis site om erachter te komen waar het allemaal om draait!Bouw gratis mijn site met Wix

Lees het volgende voor meer informatie over Wix:

 • Wix Review – Als je op zoek bent naar meer informatie over Wix, dan is dit een geweldige plek om te beginnen.
 • Wix-prijsgids – We bekijken de kosten van elk Wix-premiumplan en wat u krijgt voor uw geld.

Ga naar de top 2

Weebly

Ga naar de top 

Ideaal voor kleine bedrijven

Weebly is een van de gemakkelijkst te gebruiken gratis websitemakers, met een geweldig plan voor kleine bedrijven.

Hoe zit het met advertenties?

Er is een kleine advertentie in de linker benedenhoek (zie screenshots hieronder)

Hoe ziet mijn domeinnaam eruit?

uwsite.weebly.com

Hoeveel opslag krijg ik?

500 MB (met een limiet van 10 MB per upload)

Weebly ProsWeebly Cons
Een redelijke gratis domeinnaam: yoursite.weebly.comBeperkte functies bij gratis abonnement
Verkoop gratis (momenteel alleen in de VS)Niet zoveel creatieve vrijheid als Wix
Goede SEO-prompts – ideaal voor bedrijven die via Google gevonden willen wordenPop-upadvertentie in de hoek leidt nogal af

Weebly heeft een vergelijkbare ‘slepen-en-neerzetten’-editor als Wix, die buitengewoon gebruiksvriendelijk is. Combineer dit gebruiksgemak met zijn geweldige SEO-tools , plus veel ruimte voor groei om je website te vergroten, en Weebly onderscheidt zich als de beste gratis websitebouwer voor kleine bedrijven. Het behaalde de beste featurescore van alle bouwers die we hebben getest (4,2 / 5). Als u zich in de VS bevindt, kunt u zelfs verkopen via uw gratis Weebly-site, hoewel u voor elke verkoop 3% transactiekosten betaalt.

Sjablonen

Weebly biedt een behoorlijke selectie sjablonen – hoewel niet zoveel als Wix – die de meeste niches bestrijkt, inclusief bedrijven, blogs, evenementen en portfolio’s. U kunt binnen een paar uur gemakkelijk een professioneel ogende site live krijgen.

Weebly gratis plan-advertenties
Met een gratis Weebly-abonnement krijgt u een kleine uitschuifadvertentie in de hoek van uw site. Het is vrij subtiel, maar als je eroverheen scrolt, ‘schuift het omhoog’ om eruit te zien als in de onderstaande afbeelding:
weebly gratis plan advertentie voorbeeld
Of je dit liever hebt of een grotere ‘vastgezette’ advertentie (zoals bij Wix), is aan jou!

Sjablonen zijn ook mobiel responsief, zodat uw gratis website er op elk apparaat goed uitziet, zonder enige input van u! Aangezien meer dan 50% van het verkeer afkomstig is van mobiele apparaten, is het belangrijk dat uw site volledig is geoptimaliseerd.

Je zult Weebly niet alleen gebruiksvriendelijk vinden, maar het hele platform maakt het bouwen van websites erg snel en efficiënt. Uw gebruikersdashboard is duidelijk, de tools zijn gemakkelijk te beheersen en de ondersteuningsgidsen zijn zeer nuttig.

E-commerce

De gratis versie is goed, maar als je er genoeg van houdt, wil je misschien upgraden. Dit is essentieel voor iedereen die online wil verkopen, omdat je moet upgraden om de e-commercefuncties van Weebly te ontgrendelen .

Premium-abonnementen

Weebly is vooral indrukwekkend wanneer u zich aanmeldt voor het Pro-abonnement  ($ 12 / maand), waarmee u onbeperkte opslagruimte krijgt en advertenties kunt  verwijderen. U kunt niet van deze functies genieten op het persoonlijke abonnement.

weebly_logotype

Het gratis abonnement van Weebly is een van de meest genereuze

Weebly is het perfecte platform voor kleine bedrijven en een van de gemakkelijkste websitebouwers om grip op te krijgen.Bouw mijn gratis Weebly-site

Lees het volgende voor meer informatie over Weebly:

 • Weebly Review – Onze diepgaande blik op Weebly zal je alles vertellen wat je moet weten over deze gratis websitemaker!
 • Weebly-prijsgids – We bekijken de kosten van elk betaald Weebly-abonnement van naderbij.
 • Wix vs Weebly – We vergelijken de verschillen tussen Wix en Weebly om u te helpen beslissen!

Ga naar de top 3

SITE123

Ga naar de top 

Geweldige ontwerphulp

SITE123 is een eenvoudig te gebruiken websitebouwer die zich erop richt om u online te helpen.

Hoe zit het met advertenties?

Er is een heel subtiele banner aan de onderkant die verschijnt nadat de gebruiker een beetje naar beneden scrolt.

Hoe ziet mijn domeinnaam eruit?

uwsite.site123.me

Hoeveel opslag krijg ik?

500 MB

SITE123 ProsSITE123 Cons
Er zijn geen advertenties zichtbaar wanneer u voor het eerst op de site belandtGratis domeinnaam eindigt op ‘.me’, in plaats van de sterkere ‘.com’
Briljante 24/7 hulp en ondersteuning via livechatWeinig creatieve vrijheid
Site123 kiest een sjabloon voor u, waardoor het een goede optie is voor niet-creatievenBeperkte keuze aan websitesjablonen, die er gedateerd uitzien in vergelijking met die van concurrenten

Een direct nadeel van SITE123 is dat u geen keuze aan sjablonen krijgt. Dus in tegenstelling tot Wix , Weebly en andere gratis websitemakers, die je een sjabloon laten kiezen die je leuk vindt, kun je met SITE123 niet kiezen uit verschillende vooraf ingevulde ontwerpen.

Ontwerpassistent

In plaats daarvan vertrouwt u op de ontwerpassistent van SITE123. U kiest het type website dat u wilt uit elf verschillende categorieën (inclusief portfolio, blog, muziek en cv), voordat u een standaard website-ontwerp voorgeschoteld krijgt. Hoewel u het standaardontwerp enigszins kunt wijzigen, scoorde SITE123 over het algemeen slecht voor ontwerpflexibiliteit (2,9 / 5).

site 123 gratis site voorbeeld
Wanneer u voor het eerst op de site belandt, zijn er geen SITE123-advertenties zichtbaar – een enorm pluspunt
site 123 gratis site advertentie voorbeeld
Wanneer u naar beneden begint te scrollen op de site, verschijnt er een eenvoudige banner

De gratis domeinnaamindeling van SITE123 is uwsite.site123.me . Het .me-einde is minder krachtig dan een .com-optie, maar verder is het redelijk. 

Hulp en ondersteuning

SITE123 brengt u snel online en biedt fatsoenlijke klantenondersteuning via livechat. Hulp en ondersteuning is een gebied waar gratis plannen het vaak slecht doen, dus dit is een echt pluspunt. 

Het is zeker niet zo veelzijdig of modern als andere gratis website-bouwers in deze lijst, maar als je een eenvoudig, no-nonsense website-bouwproces wilt, dan is SITE123 het proberen waard. 

site123 top gratis website builder logo

SITE123 helpt u een handje met design

De ontwerphulp van SITE123 zorgt ervoor dat u gemakkelijk de juiste look voor uw site kunt vinden.Breng me naar SITE123

Lees verder:

 • Onze SITE123 Review vertelt je alles wat je moet weten over deze top gratis websitebouwer

Ga naar de top 4

WordPress.com

Ga naar de top 

Perfect voor bloggen

Dit gratis platform is gemaakt om te bloggen en heeft alle functies die je nodig hebt voor je blog, door krachtige tools te combineren met een vereenvoudigd ontwerp voor het bouwen van websites.

Hoe zit het met advertenties?

Kleine witte banner bovenaan de site, met een WordPress-knop in de rechterbovenhoek.

Hoe ziet mijn domeinnaam eruit?

uwsite.uwtopic.blog

Hoeveel opslag krijg ik?

3 GB

WordPress.com VoordelenWordPress.com Nadelen
Perfect om te bloggenEnige codering is mogelijk vereist – niet erg beginnersvriendelijk
Beste domeinnaamformaat van elk gratis abonnementSjablonen en ontwerpen zijn gericht op bloggen
Breed scala aan gratis sjablonen

Kenmerken

WordPress.com is gebouwd om te bloggen, en dat is te zien. Uitgebreide blogfuncties zijn automatisch ingebouwd, zoals analyse, een zoekfunctie, opmerkingen, weergavecategorieën, archivering en meer. Er wordt ook 3 GB aan opslagruimte aangeboden, dat is zes keer zoveel als elk platform op deze lijst. Let op: WordPress.com versus WordPress.org

Deze recensie heeft betrekking op WordPress.com, een vereenvoudigde versie van WordPress die functioneert als een websitebouwer. WordPress.orgdaarentegen is een contentmanagementsysteem (CMS) dat veel meer content kan organiseren en opslaan, maar wat meer technische knowhow vereist. We hebben een volledige vergelijking gemaakt van deze twee WordPress-platforms als je meer wilt weten! Zo niet, lees dan verder voor onze recensie van WordPress.com.

Makkelijk te gebruiken

Misschien vind je WordPress.com nog steeds een beetje lastig om te gebruiken als je niet veel technische kennis hebt. U kunt langskomen zonder te coderen, maar de kans is groot dat u de basis moet kennen om het meeste uit dit platform te halen.

wordpress.com beste gratis website builder voor bloggen
WordPress.com is de beste gratis websitebouwer voor bloggen, met zijn krachtige blogfuncties en gestroomlijnd ontwerp.

Als je redelijk technisch zelfverzekerd bent, maar geen cent wilt betalen om je blog te maken, dan is WordPress.com een ​​eerste keus. Het gratis WordPress.com-domein is ook het enige dat niet de naam van de bouwer bevat – voor de onderstaande site was onze domeinnaam lucyskitchennightmares.food.blog (het food.blog wordt automatisch toegewezen op basis van het ‘doel’ dat u instelt voor uw site).

wordpress.com gratis site-advertenties
Hier is de foodblog die we hebben gemaakt. Het is vrij eenvoudig, zoals u kunt zien

Ontwerp maatwerk

Als u echter geen blogger bent, kan het moeilijk zijn om uw site aan uw wensen aan te passen. Dit is waar WordPress.com valt – het begint beperkend te worden wanneer je iets anders probeert te maken dan een blog met zijn sjablonen. Het was het platform dat onze gebruikers na het testen het minst zouden aanbevelen, en het kwam ook als laatste uit voor gebruiksgemak met een score van slechts 3,2 / 5.

Daarom raden we WordPress.com niet aan voor degenen die een sterk aangepaste zakelijke of persoonlijke site nodig hebben.

Voor meer informatie:

Ga naar de top 5

Opvallend

Ga naar de top 

Gemaakt voor eenvoudige websites

Een gebruiksvriendelijke gratis builder die eenvoudige, stijlvolle websites van één pagina maakt.

Hoe zit het met advertenties?

Zeer kleine door scrollen geactiveerde schuifadvertentie in de linkerbenedenhoek.

Hoe ziet mijn domeinnaam eruit?

uwsite.strikingly.com

Hoeveel opslag krijg ik?

500 MB

Opvallende voordelenOpvallend nadelen
Subtiele advertenties op het gratis abonnementSites die zijn gebouwd volgens het gratis abonnement, bevatten geen SSL-certificaat
24/7 klantenondersteuning van ‘geluksfunctionarissen’ via livechatU kunt alleen sites van één pagina maken
Mogelijkheid om één product per gratis abonnement te verkopenBeperkte mogelijkheid om sjablonen te bewerken, wat een gebrek aan creatieve controle betekent

Opvallend maakt websites van één pagina met een voorgevormd ontwerp naar keuze. In tegenstelling tot veel andere gratis websitebouwers, kunt u uw sjabloon zo vaak als u wilt wijzigen zodra uw site live is.

Opvallend is dat de belangrijkste focus is om u goedkoop, gemakkelijk en snel online te krijgen. Hierdoor heb je niet dezelfde creatieve controle als sommige van de meer intuïtieve websitebouwers, zoals Wix .

opvallend gratis sitevoorbeeld
Er zijn geen advertenties zichtbaar wanneer u voor het eerst op een gratis opvallende site terechtkomt, en de sjablonen zijn behoorlijk stijlvol
opvallend gratis voorbeeld van een site-advertentie
Terwijl u een beetje naar beneden scrolt, verschijnt deze kleine advertentie onder aan het scherm

Gratis planfuncties

Met het gratis abonnement van Strikingly kun je zoveel gratis websites maken als je wilt. Je krijgt ook een maandelijkse bandbreedte van 5 GB, 24/7 klantenondersteuning en de mogelijkheid om één product per site te verkopen via de Simple Store-functie. 

De reclame van opvallend is misschien wel de meest subtiele van alle bouwers tot nu toe, en het formaat van de domeinnaam – yoursite.strikingly.com – is bijzonder behoorlijk. Voor deze site was onze domeinnaam bijvoorbeeld lucyssupersidehustle.strikingly.com .

Beperkingen

Het nadeel is echter dat – in tegenstelling tot alle hierboven genoemde builders – het gratis abonnement van Strikingly geen SSL-certificaat bevat. Dit betekent dat uw site wordt gemarkeerd als ‘Niet veilig’ voor iedereen die deze probeert te bezoeken – niet goed! 

Premium-abonnementen

Om die reden raden we aan om het gratis abonnement van Strikingly uit te proberen en vervolgens voor slechts $ 8 per maand te upgraden naar het ‘Limited’ betaalde abonnement als je eenmaal tevreden bent. U krijgt een aangepast domein, tot 50 GB bandbreedte per maand en de mogelijkheid om tot vijf producten op uw site te verkopen, waardoor het een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding heeft.

opvallend logo

Strkingly is een uitstekende keuze voor websites van één pagina

Eenvoudige installatie en subtiele advertenties maken opvallend een winnende keuze voor elke eenvoudige website.Begin gratis met opvallend

Meer te weten komen:

Ga naar de top 6

Jimdo

Ga naar de top 

Een goede ‘pre-store’-optie

Jimdo is een goede keuze als gratis websitebouwer als je een online winkel wilt opzetten en later via je site wilt verkopen.

Hoe zit het met advertenties?

Kleine opmerking in de voettekst van uw website om aan te geven dat deze met Jimdo is gebouwd.

Hoe ziet mijn domeinnaam eruit?

uw-site.jimdosite.com

Hoeveel opslag krijg ik?

500 MB

Jimdo ProsJimdo Cons
Mooie esthetiekMoeilijk te gebruiken slepen en neerzetten
Kosten het minst om advertenties van uw site te verwijderenOntbreekt aan design en creatieve controle
Geen Jimdo-banner of pop-upadvertenties, alleen een opmerking in de voettekst

Het team achter Jimdo is erg gepassioneerd om je te helpen bij het bouwen van een gratis website, en alles wordt eenvoudig gehouden, zodat je er meteen in kunt springen. Dit kan erg handig zijn als je nieuw bent in de wereld van het bouwen van websites.

Ontwerp en installatie

Als je Wix en Weebly hebt geprobeerd , zul je merken dat Jimdo in vergelijking een beetje tekortschiet. De sjabloonkeuze is ook veel beperkter.

De prompts aan het begin betekenen dat u een website heel snel kunt opzetten en het probleem kunt vermijden dat u overweldigd wordt door keuzes. Er zijn ook geen banner- of pop-up Jimdo-advertenties met het gratis abonnement, alleen een klein briefje in de voettekst.

jimdo gratis site voorbeeld
Hier is een voorbeeld van een eenvoudige website die we met Jimdo hebben gemaakt
jimdo gratis site voorbeeldadvertentie
Een klein briefje in de voettekst is de enige weggeefactie dat u geen betaald abonnement gebruikt

Het formaat van de domeinnaam is redelijk standaard: uw-site.jimdosite.com . Voor deze site was de onze bijvoorbeeld lucy-bakes.jimdosite.com . 

Al met al raden we Jimdo aan als je een snelle en gemakkelijke website nodig hebt als achtergrond voor een online Facebook-winkel of iets dergelijks. Het is heel gemakkelijk (en redelijk goedkoop) om uw plan te upgraden om e-commerce via de website zelf mogelijk te maken, als u ervoor kiest om dit later te doen. 

Op zoek naar een eenvoudige winkelpui?

Jimdo is ideaal voor het bouwen van een eenvoudige etalage voor uw e-commercebedrijf, of u nu al verkoopt op sociale media of net begint.Kijk of Jimdo de beste gratis bouwer voor mij is

Bekijk het volgende voor meer informatie over Jimdo:

 • Jimdo Review – Voor meer informatie over Jimdo kun je niet fout gaan met onze diepgaande review.

Ga naar de top 7

SimpleSite

Ga naar de top 

Geweldige mobiele editor

Met SimpleSite  kunt u uw site gemakkelijk vanaf uw mobiel bewerken.

Hoe zit het met advertenties?

Kleine witte knop aan de linkerkant met de tekst ‘Krijg uw eigen GRATIS website. Klik hier!’

Hoe ziet mijn domeinnaam eruit?

uwsite.simplesite.com

Hoeveel opslag krijg ik?

Geen bewaarkap, maar beperkt tot 15 pagina’s

SimpleSite ProsSimpleSite Cons
Heel eenvoudig in gebruikGeen SSL-certificaat inbegrepen
Genereus gratis abonnementGeen toegang tot integraties van derden
Ondersteunt mobielvriendelijke bewerking in mobiele browserBeperkte klantenondersteuning
Ontwerpen voelen verouderd aan

Mobiele bewerking

SimpleSite is een mobiel genot. Het heeft een heel indrukwekkend specialisme – het geeft je de mogelijkheid om een ​​website te maken in dezelfde mate als op een desktop, maar dan vanaf je mobiele apparaat.

Dit maakt het ideaal voor drukke gebruikers die altijd onderweg zijn.

eenvoudig sitevrije sitevoorbeeld
SimpleSite is in de eerste plaats ontworpen voor iemand die een selfservice wil promoten, zodat u kunt zien hoe de flexibiliteit die de mobiele editor biedt, kan helpen

Het is in de eerste plaats ontworpen voor iemand die een selfservice wil promoten, dus u kunt zien hoe de flexibiliteit die de mobiele editor biedt, kan helpen. Er is slechts één kleine ‘plakkerige’ advertentie en nogmaals, een fatsoenlijke domeinnaamstructuur: uwsite.simplesite.com (of in ons geval lucycarneydaycare.simplesite.com ).

Beperkingen

Er zijn echter enkele grote nadelen. U kunt de mobiele versie van uw website niet echt aanpassen wanneer u vanaf een desktop werkt, terwijl de premium-abonnementen van SimpleSite over het algemeen relatief duur zijn in vergelijking met andere websitebouwers, mocht u toegang willen hebben tot meer functies. Hoewel het een gratis abonnement heeft, variëren de premium-opties van $ 9,99 tot $ 28,95 per maand.

En net als bij Strikingly en Mozello, bevat het gratis abonnement van SimpleSitegeen SSL-certificaat, waardoor uw site zichtbaar blijft – een groot nadeel in onze ogen. 

Al met al kan SimpleSite geschikt zijn voor iemand die constant onderweg is, of zonder toegang tot een computer of laptop, maar anders raden we een platform aan dat hoger op deze lijst staat. Ga naar de top 8

Webnode

Ga naar de top 

Snelle en eenvoudige installatie

Webnode is een populaire keuze voor gratis websitemakers met meer dan 30 miljoen gebruikers over de hele wereld.

Hoe zit het met advertenties?

Grijze banner in het voettekstgedeelte met de tekst ‘Maak een gratis website’ en ‘Webnode’

Hoe ziet mijn domeinnaam eruit?

uw-site.webnode.com

Hoeveel opslag krijg ik?

100 MB

Webnode ProsWebnode Nadelen
Ga snel online, met bijna geen leercurveInflexibele sjabloonontwerpen
Geen Webnode-banner of pop-upadvertenties, alleen een opmerking in de voettekst
Geweldige ontwerpen voor evenementen

Het is heel gemakkelijk om met Webnode te beginnen . Het hele bouwproces van de website kan in ongeveer vijf minuten worden voltooid – dat is nu snel!

Ontwerpflexibiliteit

De editor van Webnode is heel gemakkelijk te gebruiken, maar een stuk minder flexibel dan andere gratis websitebouwers zoals Weebly of Wix. Het is bijna een editor voor slepen en neerzetten, maar niet helemaal.

U kunt elementen verplaatsen, maar ze zullen voldoen aan vooraf bepaalde ontwerpen. Als u bijvoorbeeld een afbeelding van het midden van de pagina naar rechts verplaatst, verandert het pagina-ontwerp om dit mogelijk te maken, in plaats van dat u de afbeelding gewoon neerzet waar u maar wilt. Het leent zich heel goed voor het bouwen van eenvoudige, minimalistische sites:

webnode voorbeeldsite
De moderne en minimalistische ontwerpen maken Webnode een geweldige optie voor een evenementenwebsite, zoals een bruiloft of feest
voorbeeld van een gratis webnode-voettekstadvertentie
De subtiele voettekstbanner past goed bij de esthetiek van de site

Webnode is een goede keuze voor een gratis websitebouwer als u niet veel tijd kunt besteden aan het werken aan een sjabloonontwerp, of als u een bouwer wilt met vrijwel geen leercurve – maar het beperkt uw creatieve potentieel in vergelijking met andere bouwers op onze lijst.

Webnode is zeker gericht op ‘evenement’-websites, zoals feesten of bruiloften. We kunnen de aantrekkingskracht zien en uiteindelijk vonden we het uiterlijk van de website die we hebben gemaakt.Ga naar de top 9

IM-maker

Ga naar de top 

Geweldig voor White Label-bedrijven

Als je op zoek bent naar een opvallende gratis website met veel afbeeldingen, dan is IM Creator misschien iets voor jou.

Hoe zit het met advertenties?

Geen advertenties weergegeven

Hoe ziet mijn domeinnaam eruit?

im-creator.com/free/uwnaam/uwsite

Hoeveel opslag krijg ik?

Onbeperkt

IM Creator ProsIM Creator Cons
Opvallende sjablonenZeer onhandige domeinnaam
Studenten, kunstenaars en ngo’s kunnen gratis een premium, reclamevrij thema aanvragenGeen e-commercefunctie
Een goede reeks basisfuncties

Voordelen voor studenten, ngo’s en goede doelen

Studenten, artiesten, ngo’s en liefdadigheidsinstellingen kunnen gratis een aanvraag indienen om de premium IM Creator-software te gebruiken door dit formulier in te vullen . Het community-verrijkingsteam beoordeelt vervolgens uw aanvraag, normaal gesproken binnen 72 uur. Indien goedgekeurd, wordt de licentie toegevoegd aan de eerste site die u publiceert en is deze advertentievrij. U kunt ook uw eigen domeinnaam koppelen.

Sjablonen

Sjablonen zijn vooraf gevuld met inhoud die u snel kunt wisselen met uw eigen inhoud in de ‘slepen en neerzetten’-editor. Dit bespaart u de taak om iets vanaf nul te moeten bouwen of ontwerpen.

beste gratis websitesoftware im maker
De eenvoudige sjablonen van IM Creator maken het gemakkelijk om uw eigen demo-inhoud uit te wisselen, waardoor u tijd en moeite bespaart!

Als je een student, artiest of ngo bent, biedt IM Creator een genereuze manier om gratis toegang te krijgen tot premiumfuncties, waardoor het een uitstekende keuze is. Als dit niet het geval is, kunt u beter kijken naar bouwers die hoger op deze lijst staan.

Lees voor meer informatie over IM Creator:

 • IM Creator Review – We onderzoeken de IM-maker dieper, zodat u dat niet hoeft te doen.

Ga naar de top 10

Mozello

Ga naar de top 

Maak eenvoudige meertalige sites

Mozello is een eenvoudige, gebruiksvriendelijke websitebouwer waarmee u volledig gratis meertalige sites kunt maken.

Hoe zit het met advertenties?

Grijze banner in het voettekstgedeelte met de tekst ‘Maak een gratis website’ en ‘Webnode’

Hoe ziet mijn domeinnaam eruit?

uw-site.mozello.com

Hoeveel opslag krijg ik?

500 MB

Mozello ProsMozello Cons
Maak gratis meertalige sitesZeer beperkte editor
E-commerce is ingeschakeld op het gratis abonnementGeen SSL-beveiliging
Gebrek aan flexibiliteit en maatwerk

Mozello is een eenvoudig te gebruiken en eenvoudige websitebouwer. Het heeft eenvoudige functies, zoals blogtools en zelfs e-commercefuncties. U kunt een online winkel opzetten met het gratis abonnement en maximaal 10 producten verkopen.

Meertalige functionaliteit

Een van de beste dingen van Mozello is dat je gratis meertalige websites kunt maken. Dit betekent dat u een groter publiek kunt bereiken door uw inhoud beschikbaar te stellen in andere talen. Dit is een zeldzame functie die wordt opgenomen in een gratis abonnement, dus Mozello verdient deze schreeuw zeker.

mozello gratis site voorbeeld
Het is erg genereus voor een gratis abonnement om versies van uw pagina’s in verschillende talen te kunnen maken. Zie je hoe we Franse en Spaanse opties hebben toegevoegd voor deze homepage?
voorbeeldadvertentie van de gratis site van mozello
Mozello’s gratis planadvertenties zijn subtiel – slechts een kleine tekstnotitie in de voettekst

Het formaat van de domeinnaam is www.your-business.mozello.com. Voor deze site is die van ons www.lucys-architects.mozello.com.

Beperkingen

Met deze functies vraag je je misschien af ​​waarom Mozello niet hoger staat in de lijst met de beste gratis websitebouwers. Het belangrijkste nadeel van Mozello is de beperkte editor – het is eenvoudig en beginnersvriendelijk, maar deze eenvoud wordt weerspiegeld in de functies en flexibiliteit.

Mozello biedt ook geen SSL-beveiliging zoals andere bouwers dat doen. Dit is de codering waarmee gebruikers en zoekmachines weten dat uw website veilig en betrouwbaar is. Het is echt belangrijk om te hebben of u wilt dat uw website veilig is voor bezoekers en serieus wordt genomen online.Ga naar de top 

Wat is belangrijk in een gratis websitebouwer?

Ga naar de top 

Gratis websitebouwers leken ooit te mooi om waar te zijn, maar we hopen dat we hebben geholpen aan te tonen dat dit niet het geval is. Deze websitebouwers werken met een zogenaamd ‘freemium’-bedrijfsmodel, waarbij de klanten die voor extra functies willen betalen, effectief degenen financieren die tevreden zijn met een beperkt abonnement, zonder verplichtingen.

Dat gezegd hebbende, zijn er enkele elementen waar u goed op moet letten wanneer u beslist welke gratis websitebouwer u kiest – en dat is precies wat we doen Om deze ranglijst van de beste gratis websitebouwers te maken, hebben we gebruik gemaakt van ons uitgebreide onderzoek en gebruikerstests. voor elke websitebouwer als geheel, en dit gecombineerd met een specifieke focus op hun gratis plannen, waarbij er goed op wordt gelet of de bouwer deze vakjes heeft aangevinkt:

Wis de domeinnaam

Gratis websitebouwers laten u geen aangepaste domeinnaam koppelen, maar hoe ziet de automatisch gegenereerde domeinnaam eruit? Een indeling als IM Creator (im-creator.com/free/yourname/yoursite) kan ervoor zorgen dat uw site er nogal onprofessioneel uitziet.

Lage upgradekosten

Upgraden naar een betaald abonnement heeft duidelijke voordelen, dus het is goed om te weten hoeveel het zou kosten om te upgraden.

Minimale reclame

U hoeft ons niet te vertellen dat een website die met advertenties is gepleisterd er niet zo goed uitziet als een website zonder! Onze schermafbeeldingen moeten u helpen de advertenties van elke websitebouwer te evalueren en het beste compromis voor u te bepalen.

Gratis SSL-certificaat

De meeste websitebouwers bevatten standaard een gratis SSL-certificaat, maar een paar niet (we hebben aangegeven wanneer dit het geval is). Zonder SSL-certificaat wordt uw website weergegeven als ‘Niet veilig’ voor bezoekers. U kunt afzonderlijk een SSL-certificaat kopen voor ongeveer $ 10 / jaar.

Voldoende opslag

De meeste gratis websitebouwers hebben een limiet op de hoeveelheid inhoud die u naar uw site kunt uploaden. Als je weet dat je veel afbeeldingen of video’s wilt toevoegen, houd er dan rekening mee hoe snel je deze limiet zou raken.

Makkelijk te gebruiken

Het heeft geen zin om een ​​websitebouwer te vinden die de bovenstaande vakjes aanvinkt, alleen om te ontdekken dat het onhandig en frustrerend is om te gebruiken. We hebben een indicatie gegeven van hoe gemakkelijk elke websitebouwer te gebruiken is, op basis van ons onderzoek en gebruikerstests.

E-commercefunctionaliteit (optioneel)

Als u via uw gratis websitebouwer moet verkopen, beperkt dat uw opties een beetje. Let op websitebouwers waarvan we hebben aangegeven dat ze u toestaan ​​om te verkopen met een gratis abonnement, zoals Weebly.

Door het proces van het maken van een gratis website met elke bouwer voor dit artikel te doorlopen, hebben we een heel nauwkeurig verslag uit de eerste hand van het proces kunnen geven.Ga naar de top 

Hoe maak ik een gratis website? (Stap voor stap)

Ga naar de top 

Een ding dat alle websitebouwers in onze ranglijst gemeen hebben, behalve dat ze gratis zijn, is dat ze gemakkelijk op te zetten zijn – anders hadden ze het niet gehaald! Het proces en de leercurve verschillen enigszins van bouwer tot bouwer, maar hier zijn de stappen die u kunt verwachten:

 1. Meld u aan bij de websitebouwer. Dit vereist een e-mailadres, wachtwoord en mogelijk een gebruikersnaam.
 2. Kies een sjabloon of beantwoord vragen voor de ontwerpassistent. Dit is de eerste splitsing in de weg – de meeste bouwers laten je in dit stadium een ​​sjabloon selecteren om aan uit te werken, maar sommigen zullen ontwerphulp gebruiken om een ​​website voor je te maken op basis van je antwoord op een paar vragen. We hebben aangegeven wanneer dit het geval is.
 3. Voeg uw eigen inhoud toe . Verwijder plaatsaanduidingen voor tekst en afbeeldingen en vervang deze door uw eigen tekst.
 4. Pas uw ontwerp aan en pas het aan. Als u wilt, kunt u uw ontwerp verder aanpassen door nieuwe lay-outs en kleuren uit te testen of zelfs over te schakelen naar een nieuwe sjabloon. Bij de meeste bouwers kun je van sjabloon wisselen na publicatie, maar houd er rekening mee dat Wix dat niet doet.
 5. Pers publiceren! Op dit punt wordt uw domeinnaam gegenereerd en is uw site live zodat de wereld het kan zien.

Dit proces kan van 15 minuten tot een paar uur duren, afhankelijk van hoeveel u overschakelt in stap drie en vier.Ga naar de top 

Is het de moeite waard om te upgraden naar een betaald abonnement?

Ga naar de top 

Zoals we hebben gezien, kunnen gratis websitebouwers veel doen, maar met betaalde abonnementen is er veel meer mogelijk. En betaald hoeft niet duur te zijn ; u kunt profiteren van premiumfuncties vanaf slechts $ 6 / maand.

De meest voorkomende voordelen van betaalde abonnementen zijn:

Advertenties verwijderen

Wanneer u een professionele uitstraling probeert te geven, is geen enkele advertentie veel beter dan subtiele advertenties – en als u uw plan upgradet, blijft uw site advertentievrij.

Een aangepaste domeinnaam verbinden

Nogmaals, yoursite.com is een stuk beter dan yoursite.yourwebsitebuilder.com, en nog veel meer memorabel.

Toegang tot meer opslagruimte en bandbreedte

Naarmate uw site groeit en uw bezoekersaantallen toeneemt, zult u wellicht merken dat u uw gratis abonnement ontgroeit. Mogelijk moet u upgraden om voldoende opslagruimte te hebben en zodat genoeg mensen tegelijk toegang hebben tot uw site. Veel betaalde abonnementen bieden onbeperkte opslagruimte en bandbreedte, dus u kunt zich geen zorgen maken.

Geavanceerde marketing- en verkooptools

De functies en tools die nodig zijn om uw bedrijf of hobby naar een hoger niveau te tillen, wachten vaak op u in dat premiumplan, dus zorg ervoor dat u in ieder geval een kijkje neemt!

Hoewel er in geen enkel stadium druk is om te upgraden naar een betaald abonnement, denken we dat het op een bepaald moment altijd de moeite waard is om uit te proberen of te proberen. Het kan zenuwslopend zijn om geld te investeren in een nieuw bedrijf, project of hobby, maar hier is een element van ‘doe alsof je het haalt’; met de extra professionaliteit van een betaalde site hoeft niemand te weten dat u niet veel meer ingeburgerd bent.Lees verder:

Als je geïnteresseerd bent in upgraden of gewoon meer wilt weten, lees dan onze recensies en prijsgidsen voor een volledig overzicht van wat deze top gratis websitebouwers te bieden hebben aan waar voor je geld, prijsplannen en meer:

Ga naar de top 

Beste gratis websitebouwers: conclusie

Ga naar de top 

We hebben u door de voor- en nadelen van 10 gratis websitebouwers geleid, evenals de voordelen van upgraden naar een betaald abonnement, indien mogelijk. Je bent nu uitgerust met alles wat je nodig hebt om een ​​websitebouwer te kiezen en je digitale pen op digitaal papier te zetten. 

Laten we een korte samenvatting hebben …

De 10 beste gratis websitebouwers zijn:

 1. Wix – Beste allround websitebouwer.
 2. Weebly – Ideaal voor kleine bedrijven.
 3. SITE123 – Geweldige ontwerpondersteuning .
 4. WordPress.com – Perfect voor bloggen.
 5. Opvallend : gemaakt voor eenvoudige websites.
 6. Jimdo – Kleine online winkelbouwer.
 7. SimpleSite – Geweldige mobiele editor.
 8. Webnode – Snelle en eenvoudige installatie.
 9. IM Creator – Geweldig voor White Label-bedrijven.
 10. Mozello – Maak eenvoudige meertalige sites.

Onze lijst met de top 10 van gratis websitebouwers rangschikt Wix als de beste allround bouwer, met tal van gratis functies. Weebly is ideaal voor kleine bedrijven, terwijl WordPress.com perfect is om te bloggen.

Onthoud gewoon dat gratis websitebouwers de functies en functies die voor u beschikbaar zijn bijna altijd beperken – u kunt hier nu mee akkoord gaan, maar het kan later buitengewoon frustrerend zijn.

We raden bijna altijd aan om je te abonneren op een premium abonnement.

Beschouw het als een investering. U betaalt vooraf een beetje extra en plukt de vruchten over een langere periode. Bovendien is het een investering die elke maand evenveel kost als een grote latte- of fastfoodburger!

Maar als je er niet helemaal van overtuigd bent dat het betalen van een maandelijks bedrag voor een premium account iets voor jou is, dan raden we je aan om gebruik te maken van gratis proefversies van websitebouwers.

Het gebruik van deze proefversies is een geweldige manier om verschillende websitemakers uit te testen en te zien welke het beste bij u past – en u kunt dit doen zonder dat het u een cent kost!


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *