15 beste gratis favicon tools - DeLaatbusiness
facebook chatbots tourisme

15 beste gratis favicon tools

10 min


86
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Als het op uw website aankomt , is uw merkstrategie cruciaal om bezoekers om te zetten in klanten. Geen klein detail mag over het hoofd worden gezien. Dit omvat de noodzaak om favicon-pictogrammen te maken en een gratis favicon-generator kan u helpen deze te maken.

Favicons zijn de kleine afbeeldingspictogrammen die naast de titel van een website op het tabblad van een browservenster verschijnen.

Omdat je ze ook als desktop-app-pictogrammen kunt gebruiken, heb je ten minste een paar verschillende formaten nodig die kunnen worden opgenomen in een favicon ICO-bestandstype. In de meeste gevallen kunt u een PNG-bestand ook instellen als een favicon-pictogram.

Favicons zijn essentieel omdat gebruikers voortdurend op zoek zijn naar informatie op meerdere websites tegelijk in tabbladen. Favicons helpen gebruikers inhoud en het merk sneller te identificeren voor een aantrekkelijkere gebruikerservaring.

Hier zijn dus 15 gratis online tools voor favicon-generator, evenals meer informatie over hoe u favicon-pictogrammen kunt maken en installeren.

Laten we erin graven.

Online Favicon Generator ICO File Best Practices

Wanneer u favicon-pictogrammen wilt maken, is de eerste stap meer over hen te leren, inclusief hun vereisten en best practices.

De term ‘favicon’ is een samenvoeging van ‘favoriet pictogram’. Dit waren pictogrammen die, net als vandaag, werden weergegeven met een websitetitel boven in een browser.

Behalve dat ze oorspronkelijk werden weergegeven toen een gebruiker een website aan zijn map “favorieten” toevoegde. Moderne browsers verwijzen naar deze map als uw bladwijzers.

Een favicon-pictogram moet een bepaalde grootte hebben. Anders zullen browsers en apparaten ze niet gebruiken.

De absolute minimum maten die u nodig heeft zijn:

 • 16 × 16 pixels voor browsers
 • 32 × 32 pixels voor taakbalken op het bureaublad
 • 96 × 96 pixels voor favicon-pictogrammen op de desktop-app
 • 180 × 180 pixels voor iOS- en Android-apparaten

Houd er rekening mee dat u kunt kiezen tussen 16 × 16 px en 32 × 32 px. Als u zich niet al te veel zorgen maakt over branding, zou een van die afbeeldingsformaten moeten volstaan.

Voor details, bekijk de Favicon Cheat Sheet .

Wanneer u een favicon-pictogram maakt, is het een goed idee om ook deze praktische tips te volgen:

 • Ze moeten eenvoudig zijn en niet overdreven gestileerd, zodat ze in kleine maten gemakkelijk te zien zijn.
 • Kies een of twee kleuren voor het kleurenschema. Hooguit niet meer dan drie kleuren.
 • Favicon-pictogrammen moeten in 8-bits of 24-bits kleuren zijn.
 • Het ontwerp van de favicon-pictogrammen mag niet veel regels of letters bevatten.
 • Hoewel u een transparante achtergrond kunt hebben, is het belangrijk op te merken dat Apple-apparaten dit niet toestaan.
 • Favicon-pictogrammen moeten overeenkomen met uw bestaande merknaam en logo.

Snel een logo maken als u er geen hebt

Zoals eerder vermeld, is het een goed idee om uw favicon-pictogram te koppelen aan uw merk en huidig ​​logo. Als je er nog geen hebt, kun je er snel een maken, bijvoorbeeld met de TailorBrand Logo Maker .

Het kan een logo voor u genereren met behulp van een AI. Na het beantwoorden van een paar eenvoudige en snelle vragen over de stijl van het logo dat u wilt, inclusief het lettertype, en het aanmelden voor een gratis account, worden er verschillende hoogwaardige, professionele en moderne logo’s gegenereerd.

Een voorbeeld gegenereerd logo van de TailorBrand-website.
Een voorbeeldlogo en alternatieven gemaakt met de TailorBrand Logo Maker.

Als u een logo vindt dat u bevalt, kunt u upgraden naar een premium account om het te downloaden. U kunt echter gratis een favicon-pictogramversie van het logo downloaden.

We hebben 15 gratis online logomakers op een rijtje gezet als je ook andere opties wilt bekijken.

Beste gratis favicon-generatoren: online tools

Als je zelf favicon-pictogrammen wilt maken die eenvoudiger zijn, of als je gewoon een afbeelding wilt uploaden en deze de juiste grootte wilt hebben en wilt converteren naar een ICO-afbeeldingsbestand, zijn hier verschillende gratis favicon-generatoren.

Ze zijn in willekeurige volgorde omdat het allemaal geweldige opties zijn waarmee je met een paar klikken een favicon-pictogram kunt maken. Nadat je een favicon hebt gemaakt met een van deze online opties, kun je ze gratis downloaden en gebruiken.

1) Favicon.io

De gratis favicon-generator van Favicon.io

Met deze gratis favicon-generator kun je favicon-pictogrammen maken van een tekst, een afbeelding of een emoji.

Met de op tekst gebaseerde optie kunt u de achtergrondkleur en vorm, de lettertypefamilie en -grootte en de lettertypekleur kiezen. De Favicon-generator gebruikt Google Fonts die meer dan 800 lettertypen beschikbaar heeft.

Als alternatief kunt u ervoor kiezen om een ​​bestand voor de favicon-generator te uploaden om het in de juiste grootte om te zetten. Of je kunt een emoji-favicon-pictogram downloaden uit een gigantische lijst met opties.

Het gegenereerde favicon werkt voor alle browsers en meerdere platforms.

2) Favicon-Generator.org

De Favicon Generator-website om een ​​favicon te maken.

Deze gratis favicon-generator geeft je de mogelijkheid om een ​​afbeeldingsbestand te uploaden en te kiezen tussen het standaardformaat van 16 × 16 px voor webbrowsers of een groter formaat dat geschikt is voor Android, Microsoft en iOS.

U hebt de mogelijkheid om de huidige afmetingen van de afbeelding te behouden in plaats van het formaat ervan te wijzigen in een vierkant. Houd er wel rekening mee dat het aangevinkt of niet aangevinkt houden van deze optie het uiteindelijke resultaat van uw favicon kan vertekenen.

Het is dus het beste om ervoor te zorgen dat uw afbeelding al bijna een vierkant is.

3) Echte Favicon-generator

De Real Favicon Generator-website om favicon-pictogrammen te maken.

Deze gratis favicon-generator is vrij uniek omdat het een van de weinige op de lijst is die een voorbeeldgedeelte van een browsersimulator bevat, zodat u kunt zien hoe uw favicon-pictogram eruit zal zien als het eenmaal is aangepast en geconverteerd.

U kunt ook formaten krijgen voor alle browsers, platforms en de meeste technologieën.

Deze favicon-generator heeft echter alleen de optie om een ​​afbeelding te selecteren voor conversie naar een favicon-pictogram.

4) Favicon.cc

De Favicon.cc-website

Met deze gratis favicon-generator kun je een afbeelding uploaden om een ​​favicon te maken, of je kunt je eigen favicon-pictogram maken door er een met de muis te tekenen.

U kunt de kleuren kiezen die u wilt gebruiken met een kleurenkiezer en de transparantie van het favicon-pictogram wijzigen.

Er is ook een optie om faviconpictogrammen met een animatie te maken. Ook zijn instellingen beschikbaar zoals het in een lus zetten van de animatie, het bewerken en verwijderen van frames.

Deze favicon-generator heeft ook een voorbeeldmodus, zodat u kunt zien hoe uw favicon eruitziet als deze klaar is.

5) FaviconGenerator.com

Een gratis optie voor het genereren van favicon.

Dit is een eenvoudige gratis favicon-generator waarmee u een afbeelding kunt uploaden en vervolgens de gewenste grootte kunt kiezen. Het is erg basic, maar een goede optie als je snel een favicon-pictogram wilt maken zonder gedoe met instellingen en opties.

Met deze generator kun je ook retina-favicons maken die werken met Apple-aanraakapparaten. Het vereist wat extra werk, maar alle instructies staan ​​op hun webpagina.

6) Favicomatisch

De Favicomatic-website, een gratis favicon-generator.

Favic-o-Matic genereert favicons, zowel ICO als PNG (ook transparante).

U kunt een afbeelding uploaden met deze gratis favicon-generator en vervolgens kiezen of u een ICO-bestand van 16 × 16 en 32 × 32 pixels wilt downloaden of verschillende formaten wilt opnemen die compatibel zijn met alle apparaten.

Er zijn ook geavanceerde instellingen zoals het kunnen bewerken van de achtergrondkleur en enkele geavanceerde compatibiliteitsopties.

7) Ionos Favicon-generator

De gratis Sonos-website voor favicon-generator

Met de Ionos Favicon Generator kun je een favicon-pictogram tekenen, initialen gebruiken of een afbeelding uploaden die je wilt gebruiken om een ​​favicon te maken.

Het resultaat is een favicon die op alle browsers en apparaten werkt. Het heeft ook een mooi voorbeeldgedeelte waar je snel kunt zien hoe je favicon er live uitziet.

8) Website Planet Favicon Generator

Website Planet's gratis favicon-generator om een ​​favicon te maken.

Deze gratis favicon-generator biedt de mogelijkheid om een ​​afbeelding te uploaden (ofwel JPG, PNG of GIF), of te kiezen uit een gratis galerij met vooraf gemaakte favicons.

Het kan belangrijk zijn om op te merken dat als u favicon-pictogrammen voor uw bedrijf wilt maken, u waarschijnlijk een favicon wilt maken die uw logo is of vergelijkbaar is. Wanneer u dit doet, zorgt het voor een meer samenhangende look die meer gedenkwaardig is.

Het kiezen van een van de vooraf gemaakte afbeeldingen is dus misschien niet de juiste keuze, vooral omdat andere sites exact dezelfde kunnen gebruiken die u hebt gekozen.

9) RedKetchup Favicon Generator

De website van de Red Ketchup Favicon Generator

Voor deze generator is er een optie om een ​​afbeelding te uploaden of er een met tekst te maken.

Als u faviconpictogrammen met tekst maakt, zijn er veel instellingen, waaronder het wijzigen van de lettertypefamilie, lettergrootte, achtergrondkleur en tekstkleur, en er is een aanpasbare schaal om de rand tussen een vierkant en een cirkel te wisselen. U kunt de rand dus schalen om afgeronde randen met verschillende rondheid te hebben.

Er zijn ook meer opties voor compatibiliteit tussen apparaten.

10) Genfavicon

Maak favicon-pictogrammen met de gratis favicon-generator van de Genfavicon-website.

Deze gratis favicon-generator is uniek omdat je bij het uploaden van een afbeelding de optie hebt om bij te snijden om er een favicon van te maken.

Er is ook een voorbeeldvenster om te zien hoe uw nieuwe favicon-pictogram er live uit zal zien in de browser van een gebruiker.

U kunt kiezen tussen formaatopties: 16 × 16, 32 × 32, 48 × 48, 64 × 64 en 128 × 128 pixels.

11) FavIcon.pro

Maak favicon-pictogrammen met de gratis favicon-generator van de Favicon.pro-website.

Hier is nog een snelle optie als het gaat om een ​​gratis favicon-generator. Wanneer u een afbeelding uploadt om een ​​favicon te maken, kunt u de afbeeldingsgrootte kiezen die u wilt gebruiken: 16 × 16, 32 × 32, 48 × 48, 64 × 64 en 128 × 128 pixels.

Met FavIcon kunt u JPG, GIF, PNG naar ICO-bestandstype converteren en u kunt het gebruiken om app-pictogrammen, bureaubladpictogrammen en favicons naar uw websites te converteren.

12) Faviconr

U kunt een favicon-pictogram maken met de gratis favicon-generator van Faviconr.

Faviconr is een andere eenvoudige en snelle optie voor een gratis favicon-generator.

Upload een JPG-, PNG- of GIF-bestand en kies of je een transparante achtergrond wilt (je kunt alleen transparante favicons maken als je bronbestand ook een transparant PNG- of GIF-bestand is). Klik op de knop, sla het bestand op en je bent klaar.

13) ICOConvert

De IcoConvert-website

Deze gratis favicon-generator is vrij uniek omdat je na het uploaden van een afbeelding die je wilt gebruiken om een ​​favicon te maken, deze kunt bijsnijden en stylen.

Er zijn opties om de rand in verschillende vormen te vormen, waaronder een vierkant, hartvormig, niet gecentreerd vierkant, een cirkel, een gekantelde hartvorm of vierkant, en een optie om een ​​witte rand te kiezen.

U kunt er ook voor kiezen om het favicon te downloaden als een ICO- of PNG-bestand met meerdere formaatopties, waaronder 16 × 16, 24 × 24, 32 × 32, 48 × 48, 64 × 64, 96 × 96, 128 × 128, 192 × 192 en 256 × 256 pixels. Er is ook een optie om favicon-pictogrammen te maken voor Windows 7-, 8-, Vista- en XP-computers.

Deze gratis favicon-generator bevat ook opties voor het comprimeren en converteren van bestanden van PNG naar SVG.

14) Wizlogo Favicon Generator

De gratis favicon-generator van Wizlogo om favicon-pictogrammen te maken

Wizlogo is een andere eenvoudige optie voor een gratis favicon-generator. Het enige dat u hoeft te doen, is een afbeelding selecteren om te uploaden en vervolgens een 32 × 32 ICO-bestand of een favicon-pictogram voor web, iOS, Windows en Android selecteren. En je bent klaar.

Wizlogo kan ook als gratis logo-maker worden gebruikt.

15) FavICO

De Favico-website

FavICO is een laatste basisoptie voor een gratis favicon-generator. Upload een afbeelding die je wilt gebruiken om een ​​favicon te maken. Kies vervolgens tussen een pixelgrootte van 16 × 16 of 32 × 32 en druk op Create. En dat is het.

Een favicon-pictogram installeren

Nadat u een van de gratis favicon-generatoren heeft gebruikt om een ​​favicon-pictogram te maken, kunt u het installeren zodat het voor uw website kan worden weergegeven.

Upload voor gewone of niet-WordPress-sites eerst het favicon-pictogram naar de root van uw server.

Gebruik vervolgens, te beginnen met de <head> -tag van het index.html-bestand, de onderstaande officiële code van het W3C :…< head profile = “http://www.w3.org/2005/10/profile” > < link rel = “icon” type = “afbeelding / png” href = “http://example.com/myicon.png” >…

Zorg ervoor dat u “https://example.com/myicon.png” wijzigt met de daadwerkelijke link naar uw favicon-pictogram.

Wijzig ook “image / png” om het type afbeeldingsbestand dat u voor de favicon gebruikt weer te geven.

Hier zijn de afbeeldingstypen die “afbeelding / png” moeten vervangen en die compatibel zijn als het gaat om het maken van een favicon:

 • PNG-afbeeldingsbestand – afbeelding / png
 • GIF-afbeeldingsbestand – afbeelding / gif
 • ICO-afbeeldingsbestand – afbeelding / x-pictogram
 • SVG-afbeeldingsbestand – afbeelding / svg + xml

Vergeet niet het bestand op te slaan.

In de meeste gevallen genereren de gratis favicon-generatoren die hierboven worden vermeld ook de code die je nodig hebt en die specifiek is voor de instellingen die je hebt gekozen, zoals voor animaties of compatibiliteit. Dus als deze code niet werkt, kun je verwijzen naar de favicon-generator die je hebt gebruikt om een ​​favicon voor je website te maken.

Automatisch een Favicon-pictogram installeren in WordPress

Voor WordPress-sites kunt u een favicon-pictogram maken zonder dat u een van de gratis favicon-generatoren hierboven hoeft te gebruiken.

U kunt elke gewenste afbeelding gebruiken, zolang deze maar minimaal 512 px breed is.

Om het automatisch te installeren, logt u in op uw door uzelf gehoste WordPress-site en in het beheerdersdashboard gaat u naar Vormgeving> Aanpassen .

Nadat de Customizer is geladen, klikt u op Site Identity in het menu aan de linkerkant. Klik vervolgens onder Sitepictogram op Afbeelding selecteren .

De Customizer in WordPress
U kunt automatisch favicon-pictogrammen maken in WordPress.

Klik in het pop-overvenster op het tabblad Bestanden uploaden en vervolgens op Bestanden selecteren . Kies een afbeelding van uw computer die u wilt.

Klik op Selecteren , snijd de afbeelding indien nodig bij en klik op Afbeelding bijsnijden . Of u kunt de afbeelding ongewijzigd laten en op Bijsnijden overslaan klikken .

Sla vervolgens uw wijzigingen op door op de knop Publiceren in de Customizer te klikken .

Installeer handmatig een favicon voor WordPress-sites

Om uw favicon, dat een ICO-bestand voor WordPress is, handmatig te installeren, uploadt u eerst de favicon naar de root van uw website, evenals de root van uw huidige thema.

Zorg ervoor dat het bestand de naam “favicon.ico” heeft, anders wordt het favicon-pictogram niet weergegeven.

Dit zou voldoende moeten zijn, maar sommige oudere browsers zullen uw favicon misschien niet opmerken, dus is er een extra stap die u kunt nemen om compatibiliteit te garanderen.

Vind uw header.php-bestand via SFTP of het configuratiescherm van uw hostingprovider.

Open het en zoek naar de regel code die lijkt op het onderstaande voorbeeld:…< link rel = “snelkoppelingspictogram” … /favicon.ico ” /> …

Dan, vervangen door de onderstaande code of voeg het als het er niet is:…< link rel = “snelkoppelingspictogram” href = “<? php echo get_stylesheet_directory_uri ();?> / favicon.ico” / >…

Sla het bestand op en je bent klaar.

Afsluiten

Iets zo klein als een favicon-pictogram kan in eerste instantie onbeduidend lijken, maar het helpt bij merkherkenning en gebruikerservaring. Deze gratis favicon-generatoren zouden de truc moeten zijn om uw eigen favicon-pictogrammen te maken die u aan uw website kunt toevoegen.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *