E-mailaccounts maken voor uw domein/website naam - DeLaatbusiness

E-mailaccounts maken voor uw domein/website naam

6 min


105

In deze zelfstudie leert u hoe u e-mailaccounts maakt voor uw domeinnaam. We nemen u stap voor stap door het hele proces en geven u twee alternatieve paden die u kunt volgen op basis van uw behoeften.

Laten we beginnen met de basis:

Wat betekent het * eigenlijk * om e-mailaccounts voor uw domeinnaam te maken?

U heeft waarschijnlijk al een Gmail- of een ander gratis e-mailaccount. Hoewel die e-mail prima in orde is, ziet hij er misschien niet zo goed uit als hij voor een of ander  professioneel doel wordt gebruikt.

Het is bijvoorbeeld gemakkelijk voor te stellen dat het e-mailen van zakelijk contact john.smith987@gmail.com niet optimaal is. Een veel beter alternatief is om een ​​aangepast e-mailadres onder uw eigen domeinnaam in te stellen – als u toevallig al een domeinnaam heeft

In zo’n scenario kun je bijvoorbeeld iets dergelijks  john@yourdomain.com gebruiken, dat wel een heel andere sfeer heeft.

Vandaag gaan we leren hoe u precies dat moet doen – e-mailaccounts maken voor uw domeinnaam – zodat u een e-mailadres krijgt met uw eigen domeinnaam na het @ symbool.

We laten je twee manieren zien om dat te doen:

  • OPTIE A) . Betreft het afhandelen van alles binnen uw gebruikerspaneel bij Bluehost – een van de toonaangevende webhostingbedrijven op internet, bekend om zijn lage prijzen en goede beginnersvriendelijke aanpak. We hebben alle redenen voor het gebruik van Bluehost versus de concurrentie in een ander artikel opgesomd .
  • OPTIE B) . Betreft het verbinden van uw domeinnaam met Gmail – zoals in, ja , u communiceert met uw e-mail via een Gmail-achtig paneel, maar u doet dit op een manier waarop u uw aangepaste domein-e-mailadres kunt gebruiken in plaats van een standaardadres  @gmail.com.

Iets dat we van tevoren moeten toegeven, is dat pad (A) veel beginnersvriendelijker is. We zouden het 5/5 geven op de schaal van “gebruiksgemak”. Pad (B) is een matige 3/5.

Hoe u e-mailaccounts voor uw domeinnaam maakt met Bluehost

Zodra u uw hostingplan heeft ingesteld en bij Bluehost woont , is het aanmaken van nieuwe e-mailaccounts voor uw domeinnaam extra eenvoudig. Kortom, het enige dat u hoeft te doen, is enkele panelen op het scherm in het Bluehost-gebruikersgedeelte doorlopen.

Hier zijn de stappen om e-mailaccounts voor uw domeinnaam bij Bluehost te maken:

Log eerst in op uw Bluehost-paneel en ga vervolgens naar E-mail vanuit de hoofdzijbalk.

Aangezien u daar nog geen e-mailaccounts heeft, ziet u onmiddellijk het formulier voor het maken van e-mails. Zoals deze:

Maak e-mailaccounts voor uw domeinnaam bij Bluehost

Hier leest u hoe u dat invult:

  • E-mail : voer het gewenste e-mailadres in. Je kunt dit zelfs maken firstname.lastname als je ideeën te kort komt.
  • Mailboxquota : afhankelijk van de hostinglaag die u bij Bluehost hebt gekocht, heeft u een andere hoeveelheid schijfruimte beschikbaar. Als je maar één e-mailaccount gaat maken, kun je het quotum instellen op Onbeperkt , maar een beter idee is om het op 500 MB te houden, wat meer dan genoeg zou moeten zijn om je e-mail normaal te laten gebruiken.

Zodra u de velden heeft ingevuld, klikt u op Account aanmaken .

Na letterlijk een seconde is uw e-mailaccount gemaakt en klaar voor gebruik. Volgende stap, leren hoe u uw nieuwe e-mailadres kunt gebruiken:

Verander het tabblad in E-mailaccounts , zoals:

Bluehost-accounts

Daarin kunt u alle e-mailaccounts zien die actief zijn op uw domeinnaam. Momenteel is er maar één.

Door op Access Webmail te klikken , kunt u uw e-mailaccount meteen gebruiken – via de eigen e-mailclient van Bluehost.

Een waarschijnlijker scenario is echter dat u deze e-mail op uw laptop of iPhone wilt configureren. Klik daarvoor op de knop Apparaten verbinden . Je ziet een aantal nieuwe opties verschijnen. Klik op het label met het label E-mailclient instellen .

Je ziet een geheel nieuwe pagina met instructies voor het doorlopen van het proces met je favoriete e-mailtool. Het meest interessante is dat Bluehost een reeks auto-configuratie-opties beschikbaar stelt voor veel van de populaire e-mailoplossingen en apps:

Bluehost-configuratie

Verderop op de pagina zijn er ook handmatige configuratiedetails voor het geval je je tool niet in de lijst hebt gevonden.

? En dat is het! Op dit punt is uw nieuwe e-mailaccount volledig operationeel.

E-mailaccounts maken voor uw domeinnaam met Gmail

Dit proces omvat een paar meer stappen dan Pad (a) . Maar het kan zeker worden gedaan door een beginner, zolang u deze stappen zorgvuldig volgt. Als u bovendien e-mailaccounts voor uw domeinnaam wilt maken met Gmail, brengt dit ook extra kosten met zich mee bovenop wat u al voor uw domeinnaam betaalt.

Hoewel standaard- @gmail.com e-mails gratis zijn, hangt er een prijskaartje aan dat u aangepaste e-mailadressen kunt maken en beheren op basis van uw eigen domeinnaam.

Dat premiumpakket heet de G Suite . Het basisplan is $ 5 / gebruiker / maand, maar er is een proefperiode van 14 dagen beschikbaar (creditcard vereist), dus u kunt testen hoe het allemaal werkt voordat u zich vastlegt. Hoewel het misschien prijzig klinkt, is G Suite een product voor bedrijven, dus u krijgt naast aangepaste e-mail nog veel meer tools.

Als u klaar bent, gaat u hierheen en klikt u op een van de Aan de slag- knoppen. U ziet een aanmeldingsformulier met een aantal basisvragen om uw bedrijf en behoeften beter te begrijpen.

g suite aanmelden

Onderweg wordt u gevraagd of u al een domein heeft dat u met G Suite wilt verbinden. Selecteer, ja .

g suite-domein

Voer de domeinnaam in en voer vervolgens alle volgende stappen uit. De laatste daarvan is het maken van uw belangrijkste G Suite-gebruiker.

g suite-gebruiker

Als alles is voltooid, komt u op uw inlogscherm voor G Suite. Nadat u zich heeft aangemeld, wordt u om aanvullende gegevens gevraagd voordat uw account volledig wordt ingeschakeld. Als alles goed gaat, zie je dit:

g suite gemaakt

In dit stadium heeft u zich met succes aangemeld bij G Suite. U bent echter nog een paar stappen verwijderd van het maken van gloednieuwe e-mailaccounts voor uw domeinnaam. Hier is wat u nu moet doen:

  1. Verifieer uw domeinnaam met G Suite. Dit is alleen om er zeker van te zijn dat u inderdaad de eigenaar bent van de domeinnaam die u tijdens de installatie heeft opgegeven. De wizard zal u een aantal opties laten zien om te verifiëren. Deze stap is afhankelijk van waar u uw domeinnaam heeft geregistreerd. De wizard van G Suite biedt  instructies voor verschillende registreerders.
  2. Maak indien nodig extra e-mail- / gebruikersaccounts. Dit is waar u uw eigen account kunt instellen, bijv. name@yourdomain.com.
  3. Activeer Gmail-accounts voor elk van de accounts die u in de vorige stap heeft ingesteld.

Hier is een algemeen overzicht van hoe het bovenstaande proces allemaal stap voor stap verloopt.

Als je deze stappen hebt doorlopen, heb je een volledig functioneel e-mailaccount (of meer dan één account) tot je beschikking en kun je deze gaan gebruiken via de standaardgebruikersinterface van Gmail.

Dat gezegd hebbende, als je niet 100% gek bent op de interface van Gmail, kun je je nieuwe e-mailaccounts nog steeds vrij eenvoudig configureren in e-mailtools van derden (bijvoorbeeld zodat je die nieuwe e-mail op je iPhone of laptop kunt gebruiken) .

U kunt dat doen door de POP3- of IMAP-protocollen te gebruiken. G Suite legt het verschil vrij duidelijk uit. Hoewel u in de meeste gevallen IMAP wilt gebruiken bij het configureren van uw e-mail op moderne apparaten of in moderne software, zoals op een iPhone of in Microsoft Outlook. Hier leest u hoe u door kunt gaan met die configuratie.

? Dat is het einde van de weg! Uw nieuwe e-mailaccount is volledig operationeel en voor het gemak geïntegreerd met extra apparaten.

Wat is het volgende?

Aangezien het u net is gelukt om e-mailaccounts voor uw domeinnaam te maken, laten we nu misschien een paar dingen leren over hoe u e-mail in uw voordeel kunt gebruiken bij het promoten van uw bedrijf.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format