chatbots toekomst marketing

Gratis & betaalde manieren om meer websitebezoekers te krijgen

20 min


119

Heb je elke methode geprobeerd, maar krijgt je website nog steeds geen websiteverkeer?

Heeft u moeite om van uw website een inkomen te maken ?

Maakt u zich geen zorgen – het genereren van verkeer naar uw website kan even duren, maar als u de juiste stappen volgt, versnelt u het proces.

Hier zijn meer dan 50 effectieve manieren om uw websiteverkeer in 2020 te vergroten.

Hoe u met SEO verkeer naar uw website kunt leiden

# 1. Verbeter uw on-page SEO

Wat u kan helpen uw resultaten te verbeteren, is het leren van de juiste SEO-strategieën en de best practices voor het gebruik van doelzoekwoorden.

U kunt uw on-page SEO verbeteren door middel van trefwoordonderzoek en precies de juiste optimalisatie van uw website-inhoud.

U kunt bijvoorbeeld:

 • Optimaliseer de zoekwoorden in uw SEO-titel
 • Zet kernwoorden in de koppen in uw websiteartikelen
 • Voeg trefwoorden toe aan de namen van uw afbeeldingsbestanden, zodat zoekmachines weten waar ze over gaan
 • Maak uw URL’s zo SEO-vriendelijk mogelijk door de slugs te optimaliseren.
 • Zorg ervoor dat u in ieder geval uw hoofdzoekwoord in uw metabeschrijving opneemt

Het algoritme van Google houdt rekening met al deze rangschikkingscriteria voordat het beslist hoe uw inhoud wordt gerangschikt.

Overweeg om plug-ins zoals Yoast SEO te installeren en de SEO-tools van Ahrefs of HubSpot te gebruiken om het voor jezelf gemakkelijker te maken om SEO op de pagina te optimaliseren.

# 2. Onderzoek nieuwe zoekwoorden

Bij zoekwoordonderzoek gaat het niet om het vinden van een zoekwoord met een hoog volume en een ranking voor dat ene zoekwoord alleen.

Het gaat erom dat u een zoekwoordstrategie bedenkt met een verscheidenheid aan termen die relevant zijn voor uw product en branche.

Maar als dat te smal is, wees dan niet bang om uit te breiden naar verschillende zoekwoorden in uw branche. Het is bijvoorbeeld volkomen acceptabel voor een website die hostingservices aanbiedt om een ​​inhoudsstrategie te maken voor een blog die onderwerpen over hosting behandelt, samen met bredere onderwerpen over webontwikkeling, CMS-platforms, WordPress-fouten en meer.

Als u nieuwe zoekwoordfamilies uitbreidt, vergeet dan niet de zoekintentie erachter te identificeren en probeer die zoekintentie met uw inhoud te dienen.

# 3. Optimaliseer uw inhoud met long-tail zoekwoorden

Ga niet samen met de populairste bovenliggende zoekwoorden in uw branche. Gebruik bijvoorbeeld geen ‘zakelijke ideeën’, want dit is een trefwoord op het hoogste niveau dat zeer concurrerend is en het zou moeilijk zijn voor een nieuwe website om ervoor te scoren.

Gebruik in plaats daarvan long-tail zoekwoorden zoals ‘meest winstgevende zakelijke ideeën 2020.’ Dergelijke zoekwoorden hebben meestal een lager volume, maar ze zijn niet zo concurrerend – het zijn laaghangende vruchten die gemakkelijker te rukken zijn.

Ahrefs-hulpmiddel voor zoekwoordproblemen
Het gebruik van tools zoals Ahrefs of Google Keyword Planner kan u helpen bij het onderzoeken van trefwoordvolume en moeilijkheidsgraad.

Bovendien rangschikken zoekmachines websites op basis van factoren als grootte, populariteit en leeftijd op een schaal van 1-100. Dit wordt DA (Domain Authority) genoemd , een ranking score voor zoekmachines ontwikkeld door Moz .

Als uw website bijvoorbeeld nieuw is, heeft deze een domeinautoriteit van 1, terwijl platforms zoals Facebook een domeinautoriteit van 99 hebben.

Het is moeilijk voor een website met een lage domeinautoriteit om te rangschikken voor short-tail zoekwoorden met 100.000 zoekopdrachten per maand. Een nieuwe website heeft een grotere kans om te scoren op long-tail-zoekwoorden omdat er veel minder concurrentie is.

# 4. Bouw voort op zoekwoorden van concurrenten

U kunt overwegen om de inhoud en zoekwoordstrategieën van uw concurrenten te onderzoeken als u geen ideeën meer heeft.

De content gap-tool van Ahrefs

Functies zoals de “Content Gap” -analyse van Ahrefs kunnen u helpen bij het identificeren van de zoekwoorden waarvoor uw concurrenten rangschikken, maar dat bent u niet.

# 5. Maak elke maand een paar goede gastberichten

Linkbuilding, of om precies te zijn, het backlinkprofiel van een website is een van de rangschikkingsfactoren van Google en een geweldige manier om uw websiteverkeer te stimuleren. De links die naar uw site leiden, worden backlinks genoemd .

Backlinks laten zoekmachines zien dat uw inhoud erkenning krijgt in de branche en dat het waarde biedt voor zowel gebruikers als websites.

Nu gaan we het ook hebben over natuurlijke linkbuilding, en dat is de ideale manier om meer links-sap te krijgen – maar het is meer een passieve strategie – nadat je geweldige inhoud hebt geproduceerd, zit je eenden.

Of u kunt een meer proactieve manier gebruiken om uw backlinkprofiel een boost te geven: het plaatsen van gasten.

Het plaatsen van gasten kan je helpen om zowel backlinks te plaatsen als je backlinkprofiel te versterken, en om meer bezoekers naar je website te leiden.

Als u contact opneemt met sites in uw niche en branche, betekent dit dat u uw link voor potentiële nieuwe lezers en sitebezoekers in uw doelgroep krijgt.

Nu houdt het plaatsen van gasten natuurlijk meestal een soort uitwisseling in tussen de twee websites in kwestie, en het kan de goede oude linkuitwisseling zijn.

Maar de sleutel tot het plaatsen van een paar goede gastberichten per maand is een gestroomlijnde strategie voor e-mailbereik. En aangezien dat niet iets is dat u gemakkelijk kunt leren door simpelweg 100 woorden te lezen , leest u er nog wat meer over en begint u met het optimaliseren van uw huidige processen!

Houd er rekening mee dat sommige websites richtlijnen voor het indienen van gastberichten hebben. Volg dus zorgvuldig de richtlijnen van elke website als u een link wilt plaatsen.

# 6. Natuurlijke linkbuilding

Natuurlijke link building gebeurt als andere websites, bloggers en web eigenaren van uw niche link naar uw inhoud op hun eigen .

Als het verdienen van hoogwaardige backlinks van gezaghebbende websites gemakkelijk was geweest, hadden we de term ‘linkbuilding’ niet bedacht. Dat gezegd hebbende, met voldoende moeite krijg je uiteindelijk je website daar, en de meest eenvoudige manier om dit te doen is door waardevolle inhoud te maken waarnaar mensen willen linken.

Maar wat is ‘waardevolle inhoud’?

Nou, daarover meer in de volgende sectie.

Hoe u meer bezoekers trekt met contentmarketing

# 7. Maak inhoud die mensen willen delen (en linken naar)

Als je erover nadenkt, zijn de dingen die we meestal delen of waarnaar we zelf linken, meestal goed onderzocht, echt nuttig of relevant en iets dat we als betrouwbaar beschouwen. Als het op geweldige inhoud aankomt, zult u merken dat het belangrijkste is om na te denken over de waarde die het biedt .

Als u denkt dat de kwaliteit van uw exemplaar daarboven ligt bij de groten, is de volgende stap om het te verrijken met media – met behulp van boeiende en relevante afbeeldingen.

Maar waarom zou je niet helemaal gaan? Het is altijd een goed idee om een ​​video toe te voegen aan de inhoud van uw website (bijvoorbeeld een instructievideo of een productvoorstelling). Als u zich zorgen maakt over productiekosten, kunt u altijd een infographic maken. Of de hel, zelfs een aangepaste GIF.

Deze visuele elementen hebben het potentieel om uw inhoud beter deelbaar te maken – en media maakt het altijd gemakkelijker om website-inhoud opnieuw te gebruiken voor sociale media.

# 8. Maak infographics

Elk solide stuk inhoud kan uitstekend worden gepusht met de juiste infographic die zowel educatief als vermakelijk is.

Infographic over hoe u meer websiteverkeer kunt genereren
Infographic over hoe u meer websiteverkeer kunt genereren. Bron: CometChat .

Opvallende infographics verhogen het websiteverkeer omdat ze kunnen worden gebruikt door andere websites die inhoud publiceren in dezelfde niche – en ze zijn gemakkelijk te delen.

# 9. Produceer video-inhoud

Statistieken tonen aan dat marketeers die video gebruiken, hun inkomsten 49% sneller laten groeien dan degenen die dat niet doen en 92% procent van de klanten zegt dat visuals de meest invloedrijke factor zijn bij hun aankoopbeslissingen.

# 10. Interviewleiders in de branche

Als je aan het brainstormen bent over inhoudsideeën, is hier een tip: je zou versteld staan ​​hoeveel grote namen in je branche bereid zijn om een ​​interview te doen als je het ze gewoon vraagt. Verstuur e-mails of neem contact op met marktleiders in uw niche op sociale media en vraag een interview aan.

Bereid tot nadenken stemmende vragen voor en publiceer deze inhoud op uw website.

Het beste gedeelte? Ze zullen hun interviews waarschijnlijk met hun publiek delen.

# 11. Voeg Social Share-knoppen toe

Het is niet zo dat zoekmachines rekening houden met de hoeveelheid aandacht die uw website krijgt op sociale media. Maar dat kan de feitelijke rangschikkingsfactoren versterken , en het toevoegen van knoppen voor sociaal delen kost u niets.

Als u ze niet aan uw websiteposts toevoegt, mist u een enorme kans om het organische verkeer te vergroten.

# 12. Schrijf Knowledge Base-artikelen

Als het om contentmarketing gaat, valt er iets te zeggen over lengte.

De lengte van het artikel is om verschillende redenen belangrijk.

Allereerst houdt Google van lengte. Uit een QuickSprout-enquête bleek dat langere inhoud hoger scoort in de zoekresultaten van Google .

De gemiddelde inhoudslengte voor een webpagina die in de top 10 van resultaten voor elk zoekwoord op Google staat, is minimaal 2000 woorden.

Ten tweede wil je niet dat een heleboel kleinere, vergelijkbare artikelen gericht zijn op vergelijkbare zoekwoorden die elkaar in de SERP’s kannibaliseren.

Ten derde, als u zich concentreert op het maken van het beste, meest informatieve en volledige artikel over een bepaald onderwerp, dat ook langer zal worden, krijgt u de kans om op natuurlijke wijze enkele kleinere gerelateerde zoekwoorden aan te pakken, wat betekent dat uw artikel in verschillende Zoekresultaten.

En last but not least, lezers houden van echt nuttige pijlerartikelen en een gemakkelijk te navigeren kennisbank.

Het is geweldig voor de sitestructuur, het is geweldig voor lezers, en het is geweldig om naar te linken als een relevante bron bij het plaatsen van gasten, of als je toevallig wat low-key marketing doet om mensen te helpen in forums zoals Quora of Reddit.

# 13. Koppel uw inhoud intern

U ziet, de kracht van uw website wordt niet alleen bepaald door hoeveel andere websites naar u terugverwijzen. Het hangt ook af van uw interne linkstructuur .

Heeft u een nieuw artikel in de kennisbankpijler klaar?

Koppel het aan uw kleinere bestaande stukken om ervoor te zorgen dat u een betere gebruikerservaring biedt en de linkstructuur van uw site verbetert.

Op die manier kunt u uw lezers een tijdje op uw site laten blijven en andere bronnen opslokken in plaats van uw site te verlaten zodra ze uw artikel hebben gelezen.

# 14. Voeg wekelijks nieuwe inhoud toe

Regelmatige activiteit op uw blog stelt u in staat uw groei te versnellen – hoe meer inhoud u heeft, hoe groter uw kansen om in meerdere zoekresultaten te worden gerangschikt. Bovendien kun je, terwijl je begint met het vestigen van je aanwezigheid, je publiek leren om op een bepaald moment nieuwe inhoud te verwachten.

Als het je niet lukt om wekelijks nieuwe artikelen te schrijven, huur dan een contentschrijver in.

Neem de tijd om een ​​echte contentstrategie te plannen en gebruik een soort contentkalender. Uw contentproductie mag geen bijzaak zijn.

# 15. Houd uw inhoud up-to-date

Oh, en nog een ding – als je een relevante speler in je niche wilt blijven – upgrade dan oude inhoud.

Zoekmachines houden van verse en nieuwe inhoud en upgraden is een geweldige manier om een ​​pagina te boosten die niet helemaal op de ranglijst staat.

Hier zijn enkele geweldige manieren om verouderde inhoud te upgraden:

 • Voeg media toe – afbeeldingen, infographics, video’s
 • Verwijder verouderde informatie
 • Maak een back-up van uw inhoud met meer externe bronnen
 • Koppel met nieuwere inhoud om de structuur van uw site te verbeteren

Genereer meer bezoekers door extra goodies te delen

# 16. Maak gratis producten / tools

Nu het onderwerp kwaliteitsinhoud uit de weg is, is er ruimte voor enkele speciale vermeldingen: geef uw publiek nog een reden om uw site te bezoeken door ze iets gratis te geven.

Het soort gratis goodies dat u kunt aanbieden, is natuurlijk afhankelijk van uw branche, dus het is slim om ter inspiratie te onderzoeken wat uw concurrenten doen. Maar het kan elk type product zijn – iets dat u aan klanten kunt schenken voor een bepaald aantal bestellingen of voor het kopen van een specifiek product.

Moz biedt gratis tools om bezoekers te stimuleren om naar hun website terug te keren.
Moz biedt gratis tools om bezoekers te stimuleren om naar hun website terug te keren.

Het kan zelfs een gratis tool zijn – een strategie die bijvoorbeeld bijzonder goed werkt voor SaaS-bedrijven.

# 17. Hostwedstrijden en weggeefacties

Een andere manier om meer websitebezoekers naar uw site te trekken, is door wedstrijden en weggeefacties te hosten . Ze spelen in op de kracht van urgentie en de angst om iets te missen, en ze zijn geweldig om leads te genereren en merkblootstelling te maximaliseren.

Ze kunnen u ook allerlei waardevolle gegevens achterlaten die u kunt volgen en analyseren – door uw weggeefadvertenties A / B te testen, kunt u inzicht krijgen in wat uw klanten aantrekt.

# 18. Maak GRATIS online cursussen

Als u uw site als een autoriteit in uw branche wilt vestigen, is het maken van een gratis online cursus misschien wel de juiste manier om dit te doen.

Bovendien krijgt u formulieren voor het genereren van leads voor iedereen die zich wil aanmelden!

Zoek een onderwerp waarvan u denkt dat het relevant is voor uw klanten, afhankelijk van uw vaardigheden, kennis en de aard van uw bedrijf. Dit moet natuurlijk een onderwerp zijn waarover u nuttige en diepgaande kennis kunt geven.

Als u echter een online cursus van hoge kwaliteit wilt maken, moet u nadenken over de productiekosten, dus plan vooruit en bedenk of het op dit moment zin heeft om erin te investeren voor uw marketingstrategie.

# 19. Voer webinars uit

Online cursussen zijn evergreen, maar als je iets soortgelijks wilt dat inspeelt op FOMO, kun je kiezen voor een webinar.

Webinars zijn een uitstekende manier om uw expertise te delen en in contact te komen met andere professionals en uw doelgroep.

Bovendien zijn er, in tegenstelling tot conferenties, geen geografische of praktische beperkingen voor de bezoekers van een webinar.

# 20. Maak quizzen met de functie ‘Resultaten delen’

Waarom zijn quizzen effectieve marketingtools?

Wanneer gebruikers een quiz afmaken, krijgen ze resultaten die kunnen worden gedeeld en als ze deze resultaten interessant of grappig vinden, zullen ze deze waarschijnlijk delen op hun sociale media-accounts, waardoor ze het woord verspreiden en meer websitebezoekers aantrekken.

# 21. Gebruik e-mailmarketing

Uit onderzoek van Backlinko bleek dat 91% van de consumenten dagelijks hun e-mail checkt. Het is dus geen wonder dat, volgens hetzelfde onderzoek, Amerikaanse bedrijven in 2019 $ 360 miljoen aan e-mailreclame hebben uitgegeven.

In het licht van deze statistieken kunnen een paar welkome toevoegingen aan uw e-mailmarketingstrategie meer bezoekers naar uw website leiden.

Iedereen kan bijvoorbeeld een aanmeldingswidget maken waarmee gebruikers zich kunnen abonneren op een nieuwsbrief .

Als u problemen ondervindt bij het maken van een e-maillijst of het beheren van uw e-mailmarketingcampagnes, raden we u aan een van de vele hoogwaardige e-mailmarketingtools te gebruiken die er zijn.

# 22. Merkpartnerschappen

Een andere manier waarop u nieuwe doelgroepen kunt aanboren en naar uw website kunt leiden, is door samen te werken met merken. Een solide merksamenwerking kan worden gebouwd op:

 • Wederzijdse promotie
 • Gedeelde projecten

Samenwerken met andere merken aan een gedeeld project kan leiden tot cross-over van het publiek – en de merken hoeven niet per se in exact dezelfde niche te zitten.

Jeffree Star en Shane Dawson hadden hun schoonheidspalet in minder dan 24 uur uitverkocht
Jeffree Star en Shane Dawson waren in minder dan 24 uur uitverkocht. Bron: Jeffree Star .

De schoonheidsgigant Jeffree Star werkte bijvoorbeeld onlangs samen met een andere beroemde YouTuber, Shane Dawson, om samen een schoonheidscollectie te creëren die op de lanceringsdag zoveel bezoekers naar hun Shopify-winkel bracht dat deze crashte en ze geen bestellingen konden verwerken .

Hoe u websiteverkeer via sociale media kunt genereren

# 23. Maak een Facebook-pagina en bouw een community op

Als het gaat om het genereren van verkeer (zowel organisch als betaald), blijft sociale media een van de beste manieren om buzz rond uw merk te creëren, en het opbouwen van een sterke online aanwezigheid op Facebook is simpelweg social media marketing 101.

Hoewel de betrokkenheid van sociale media niet bepaald een rangschikkingsfactor op zich is, is er een sterke correlatie tussen het aantal gedeelde sociale media en backlinks. Volgens EarnedLinks.com kan “sociaal delen de links naar websites in de loop van een jaar met wel 245% stimuleren.”

Dus maak een Facebook-pagina en deel uw bloginhoud! Zorg er bovendien voor dat u het optimaliseert voor websiteklikken door CTA’s toe te voegen die zijn ontworpen om leads naar uw website te leiden.

Werk de best practices van Facebook-marketing bij – gebruik native Facebook-video’s, voeg boeiende afbeeldingen toe – zoals bij alle inhoud, zorgt het toevoegen van visuele elementen voor meer betrokkenheid .

# 24. Start een YouTube-kanaal

Zoals het Jeffree Star-voorbeeld duidelijk laat zien, is YouTube met meer dan een miljard actieve gebruikers een essentieel hulpmiddel geworden voor marketeers die op zoek zijn naar manieren om websiteverkeer te krijgen.

YouTube-statistieken
YouTube-statistieken. Bron: HubSpot .

Aangezien u YouTube niet als primaire bron van inkomsten gebruikt, maar als hulpmiddel om meer bezoekers naar uw site te trekken, moet u nadenken over hoe u als merk het potentieel ervan kunt benutten.

Over het algemeen kunnen we slechts een paar zeer effectieve typen video-inhoud schetsen, dus bedenk welke het beste bij u past:

 • Klantengetuigenissen
 • Instructievideo’s en instructievideo’s
 • Productdemonstratievideo’s op aanvraag
 • Evenementvideo’s

YouTube-video’s kunnen gemakkelijk worden hergebruikt – ingekort om te gebruiken als native video’s op Facebook en Instagram of ingebed in een blogpost op uw website.

# 25. Ga live

Statistieken tonen aan dat 80% van de gebruikers liever live video van een merk bekijkt dan een blogpost leest. Door live video’s te gebruiken om uw merk te promoten, kunt u de aandacht van het publiek trekken.

Live video’s zijn vooral effectief voor het delen van bedrijfsnieuws en het promoten van aankomende evenementen en productlanceringen – dus zorg ervoor dat je ze gebruikt om meer merkbekendheid te krijgen.

# 26. Gebruik Instagram om meer verkeer te genereren

Uit een recent onderzoek van HubSpot bleek dat zeven van de tien hashtags op Instagram gebrandmerkt zijn .

#PutACanOnIt - RedBull-hashtag
#PutACanOnIt – RedBull-hashtag heeft meer dan 1.000 volgers ertoe aangezet om foto’s van zichzelf te maken met een RedBull-blikje. Bron: Instagram .

Dus als u er nog niet aan toe bent gekomen om een ​​aangepaste hashtag voor uw merk te maken, is dit het juiste moment!

Dit is tenslotte het platform waarop gebruikers zich het meest met branded content bezighouden. Statistieken tonen aan dat merken 10x hogere betrokkenheidspercentages krijgen op Instagram dan op Facebook.

Het spreekt voor zich dat u afbeeldingen van hoge kwaliteit moet plaatsen die in overeenstemming zijn met de esthetiek van uw merk.

Maar dat alleen is niet voldoende – elke gebruiker op Instagram doet precies hetzelfde.

Dus, wat zijn enkele aanvullende manieren om websiteverkeer via Instagram te genereren?

 • Voeg een call-to-action toe aan je Instagram-berichten
 • Maak boeiende, korte video’s (of gebruik ze opnieuw) en voeg uw website-URL toe
 • Werk samen met influencers
 • Bied je Instagram-publiek iets extra’s – bonussen, kortingscodes en speciale promoties waarmee je ze naar je website kunt leiden
 • Voeg ongeveer 5 hashtags toe aan uw berichten om ervoor te zorgen dat ze in relevante hashtag-feeds verschijnen
 • Deel door gebruikers gegenereerde inhoud
FashionNova over influencermarketing en UGC op Instagram
FashionNova weet hoe te profiteren van Influencer-marketing en UGC op Instagram en stiekem een ​​call-to-action binnen te dringen.

# 27. Raak betrokken bij beïnvloeders

Hier is een leuk feit: 89% van de marketeers zegt dat de ROI van influencer marketing hoger is in vergelijking met andere marketingkanalen .

Het bereiken van influencers met grote volgers kan een game-changer zijn, maar het kan ook een grote investering zijn, dus wat je ook doet, vergeet micro-influencers niet .

Hoewel ze een kleiner publiek hebben (laten we zeggen tussen de 1000 en 100.000), hebben ze doorgaans een hogere betrokkenheid, en met een beetje onderzoek kun je personen identificeren wiens niche overeenkomt met die van jou en wiens merkpersoonlijkheid overeenkomt met je merkimago .

# 28. Bouw een loyale community op Twitter

Er zijn veel mogelijkheden om verkeer via Twitter te genereren (afhankelijk van uw branche natuurlijk) en hashtags staan ​​centraal. Op dit platform is het cruciaal om nichespecifieke hashtags te gebruiken en ook uw hashtags te maken.

Maar het belangrijkste op Twitter is om te weten met wie je praat. Geef uw merk een onderscheidende stem, of richt uw Twitter-berichten in de juiste richting om uw doelgroep specifiek aan te spreken. Opwindende gesprekken en buzz vormen de kern van tweeten.

Vergeet ook niet om meeslepende beelden in uw tweets te sluipen. Volgens Buffer krijgen tweets met visuals 1,5x meer shares.

# 29. Wees actief op LinkedIn

Vergeet LinkedIn niet. Dit is een platform dat speciaal is gemaakt voor zakelijke netwerken en dat het uitzonderlijk goed werkt voor B2B-bedrijven. Statistieken tonen aan dat 97% van de marketeers LinkedIn gebruikt voor contentmarketingdoeleinden .

Statistieken over B2B-marketeers die LinkedIn gebruiken
Statistieken over B2B-marketeers die LinkedIn gebruiken. Bron: ijzerpapier .

Dus, hoe bouw je een sterke aanwezigheid op LinkedIn op?

Creëer allereerst een goede stroom tussen uw website en LinkedIn – zorg ervoor dat u een LinkedIn-deelknop op uw berichten heeft en e-mail uw website-inhoud rechtstreeks naar uw connecties met behulp van LinkedIn-e-mail.

Maar wat u ook doet, vergeet niet om contact te maken met uw netwerk! Reageer op berichten van andere kanalen. Geef bij het plaatsen van artikelen uw persoonlijke mening op en voeg vragen en opiniepeilingen toe.

Hoe boeiender u bent, hoe meer kansen u krijgt om in contact te komen met uw LinkedIn-community en uw weg naar autoriteit op te bouwen.

# 30. Gebruik de kracht van een goede podcast

Podcasts zijn momenteel enorm. Uit een recent onderzoek bleek dat 22% van de Amerikanenminstens één keer per week naar podcasts luistert . Ze zijn leuk, populair en bereiken een breed publiek, dus ze zijn een geweldige manier om zowel het websiteverkeer te vergroten als de merkbekendheid te vergroten, omdat je misschien ontdekt wordt door een nieuw publiek.

Als u een podcast start, kunt u interviews afnemen met opinieleiders in uw branche. Of, als u zich niet volledig in dit soort marketing wilt vertakken, kunt u zelf een gastoptreden op een podcast doen – beschouw dit als een equivalent van een gastpost.

Hoe u meer bezoekers trekt met advertenties

# 31. Voer Facebook-advertenties uit

Met zijn algoritmen die het organische bereik constant devalueren (onderzoek uitgevoerd door LYFE Marketing toonde aan dat pagina’s slechts 2% van hun publiek bereiken via organische berichten), zal een 100% organische strategie het gewoon niet redden.

98% van uw publiek ziet uw inhoud immers niet regelmatig in hun feeds.

Om echt effectief te zijn met uw advertenties, voert u split-tests uit en ontdekt u wat het beste werkt voor uw publiek om van Facebook-advertenties een duurzaam, winstgevend onderdeel van uw bedrijf te maken.

# 32. Voer Reddit-advertenties uit

Behalve dat het de derde meest populaire website in de VS is, laten statistieken ook zien dat Reddit maandelijks 330 miljoen actieve gebruikers heeft .

Om met succes verkeer door Reddit te leiden, moet u eerst een goede subreddit vinden met een publiek dat geïnteresseerd is in uw producten of services.

De rest is alleen maar weten hoe je een goed evenwicht kunt vinden tussen het aanbieden van waardevolle informatie en promotie.

Als je wilt slagen je nodig hebt om te gaan met de Reddit gemeenschap oprecht . Alleen dan kunt u wegkomen met het plaatsen van advertenties en links naar de inhoud van uw website die relevant is voor de discussie.

Dit is belangrijk omdat marketeers die alleen advertenties op Reddit plaatsen, meestal worden neergeslagen.

Zodra je contact hebt met de community in je subreddit, kun je investeren in een gesponsorde post die garandeert dat je post bovenaan de subreddit wordt vastgemaakt.

# 33. Voer Twitter-advertenties uit

Net als bij sommige andere sociale medianetwerken neemt dankzij algoritme-updates ook het organische bereik op Twitter af.

Geen wonder dat 75% van de B2B- en 65% van de B2C-bedrijven Twitter-advertenties gebruikt – en als u niet op Twitter adverteert, zijn uw concurrenten u al een stap voor.

Gebruik deze technieken om uw Twitter-campagne goed van start te laten gaan:

 • Wees beknopt
 • Gebruik afbeeldingen
 • Target zoekwoorden
 • Vragen stellen

# 34. Voer Google Ads (PPC) uit

Investeren in Google-advertenties kan een snelle manier zijn om meer websiteverkeer te genereren via zoekopdrachten met hoge commerciële bedoelingen: ” 65% van alle klikken die worden gemaakt door” gebruikers die van plan zijn iets te kopen “, gaat naar zoekadvertenties.”

Google-advertentiecampagnes hebben natuurlijk een beetje een leercurve, maar er is niets dat een goede deskundige gids over dit onderwerp biedt en sommige A / B-tests kunnen niet worden opgelost.

# 35. Voer YouTube-advertenties uit

Voordat u een YouTube-advertentiecampagne start, moet u nadenken over uw doelgroep en hoe zij inhoud consumeren. Maar, zoals altijd het geval is met advertenties, is er veel vallen en opstaan: u kunt A / B-tests uitvoeren om erachter te komen welke soorten advertenties het beste presteren.

YouTube heeft drie soorten advertentie-indelingen waaruit u kunt kiezen:

TrueView-advertentie

Na vijf seconden kijken naar deze advertentie, kunnen gebruikers ervoor kiezen om op ‘overslaan’ te klikken. U betaalt voor deze advertentie als gebruikers deze 30 seconden bekijken of op de advertentie klikken.

TrueView-ontdekking

Bij dit soort advertenties worden niet-aanbevolen video’s of bij zoekopdrachten op YouTube weergegeven. U betaalt voor deze advertentie als gebruikers erop klikken en de video bekijken.

Bumper

Bumperadvertenties zijn korter maar kunnen ook niet worden overgeslagen. Ze worden voor, tijdens of na een video getoond. U betaalt voor bumperadvertenties wanneer uw advertentie 1000 keer wordt weergegeven.

# 36. Koop advertentieruimte op vergelijkbare sites

Adverteren op sociale media is één ding, maar adverteren op vergelijkbare websites is ook een geweldige manier om meer websiteverkeer te genereren.

Hier zijn enkele manieren waarop u advertentieruimte kunt kopen:

# 37. Adverteren via advertentienetwerken

Door advertentienetwerken te gebruiken, kunt u advertentie-inkomsten genereren met uw inhoud. Dit geeft je de kans om digitale advertenties te maken die gericht zijn op een gerichte groep klanten.

Advertentienetwerken verbinden kopers en verkopers. Ze richten zich op klanten op basis van hun gedrag, locatie, baan en interesses, wat u onmogelijk alleen kunt doen.

# 38. Gebruik retargeting

De meeste bezoekers zullen uw website een paar keer bezoeken voordat ze een aankoop doen. Er is echter een groot aantal bezoekers dat uw website maar één keer opent en nooit meer terugkomt.

Retargeting is een op cookies gebaseerde technologie die eenvoudige Javascript-code gebruikt om uw klanten te volgen en ze terug te halen door een advertentie te plaatsen voor het product of de dienst die ze hebben beoordeeld.

Met retargeting-advertenties kunt u potentiële klanten terug naar uw website leiden, wat altijd de kans op conversie vergroot.

Genereer meer verkeer door in contact te komen met communities

# 39. Deelnemen aan forums

Zoek waar uw gemeenschap is en neem contact met hen op. Gebruiken ze Quora, Reddit of Yahoo Answers? Of is er misschien een andere digitale community waar professionals in uw niche discussiëren en waardevolle inzichten delen?

Gebruik geen forums om alleen uw producten te promoten – het wordt over het algemeen afgekeurd. Neem in plaats daarvan deel aan discussies en voeg waardevolle inhoud toe. Dit zal u helpen relaties op te bouwen met professionals in uw niche en na verloop van tijd zullen ze geïnteresseerd raken in uw bedrijf.

# 40. Wees actief in niche-gerichte online communities

Kent u nicheforums die betrekking hebben op uw branche? Is dit niet het geval, begin dan onmiddellijk met zoeken. Dit type online community is een prima manier om zeer specifieke doelgroepen te bereiken.

# 41. Neem deel aan Quora

Quora is een populair forum waar mensen discussiëren over elk mogelijk onderwerp dat je maar kunt bedenken. Het is een geweldige plek om te ontdekken hoe klanten reageren en diensten en producten in uw branche – of zelfs over uw bedrijf – ervaren.

Dit soort informatie kan van onschatbare waarde zijn – het kan u helpen te leren hoe u uw producten en services kunt verbeteren.

Een ding dat u kunt doen, is actief deelnemen aan Quora. Beantwoord de vragen van mensen over onderwerpen die verband houden met uw branche, maar probeer te voorkomen dat ze als een verkoop klinken.

In dit soort forums moet je relaties opbouwen en vertrouwen winnen als lid – haast je niet met het plaatsen van links naar de blog van je website. Wees relevant en behulpzaam.

Na verloop van tijd bouw je een loyale gemeenschap op die openstaat voor de producten en diensten van je website.

# 42. Gebruik Reddit om uw inhoud te promoten

Als u grote hoeveelheden verkeer wilt ontvangen, moet u contact opnemen met de community op Reddit .

Maar wees voorzichtig, dit is een platform waarop lezers diepgaande, waardevolle en nuttige inhoud willen krijgen. Kort en algemeen doet het niet goed – zoals we al zeiden, kunt u gemakkelijk naar beneden stemmen.

Doe dus een beetje onderzoek naar je subreddit, ontdek wat voor soort berichten populair zijn en plaats alleen je beste inhoud.

# 43. Deel afbeeldingen op Pinterest

Als u een B2C-bedrijf heeft, kan het regelmatig plaatsen (of herbestemmen) van aantrekkelijke productafbeeldingen en aangepaste visuals en het maken van borden (met uw branchetrefwoorden) u helpen op de verkeersafdeling.

Statistieken tonen zelfs aan dat Pinterest 33% meer websiteverkeer naar winkelsites leidt dan Facebook .

Onthoud gewoon dat Pinterest precies hetzelfde functioneert als andere sociale mediaplatforms – regelmatig posten is de sleutel tot succes.

# 44. Ontwikkel SlideShare-presentaties

Wist je dat SlideShare op de lijst staat van de 150 meest bezochte websites ter wereld?

Onderschat dit platform niet – meer dan 80% van de 70 miljoen websitebezoekers van SlideShare komt via organisch onderzoek !

Bovendien kunt u bloginhoud gemakkelijk hergebruiken in een presentatie en SlideShare gebruiken als weer een ander kanaal dat verkeer naar uw site zal leiden.

Promoot uw website offline

# 45. Sponsor evenementen

Het sponsoren van evenementen is een geweldige manier om uw merkbekendheid te vergroten en zakelijke autoriteit in uw branche te vestigen.

Kies een evenement dat bij uw merkimago past en waarschijnlijk wordt bijgewoond door uw doelgroep. Blootstelling aan media en een kans om uw merklogo naar buiten te brengen, is altijd een krachtige manier om meer interesse te wekken.

# 46. Adverteer op conferenties

Als u de kans krijgt om op een conferentie te spreken over een onderwerp dat verband houdt met uw branche of uw bedrijf, mis het dan niet. Bovendien is netwerken met marktleiders nooit een slechte zaak, noch is er een mogelijkheid om nieuwe leads uit de pool van bezoekers aan te trekken.

Genereer meer verkeer door uw website te optimaliseren

# 47. Focus op mobiele bruikbaarheid

Surfen op internet gebeurt niet langer alleen op desktops – steeds meer mensen gebruiken mobiele apparaten om toegang te krijgen tot internet. Uit onderzoek blijkt zelfs dat 70% van het websiteverkeer op een mobiel apparaat plaatsvindt.

Als uw website niet is geoptimaliseerd voor mobiel, zullen uw mobiele bezoekers waarschijnlijk niet terugkomen.

Zorg er dus voor dat uw website responsive is op alle apparaten, kies een mobiel responsief thema en zorg ervoor dat uw website-inhoud er goed uitziet op de mobiel!

# 48. Versnel uw website

Het hebben van een snelle website vertaalt zich in een goede gebruikerservaring. Onderzoek toont aan dat websitebezoekers uw website waarschijnlijk verlaten als het meer dan 3 seconden duurt om te laden .

Dus wat u altijd kunt doen, is uw site snel testen, een goede hostingprovider kiezen en uw afbeeldingen optimaliseren (de afbeeldingsgrootte verkleinen).

# 49. Optimaliseer uw CTR

Uw CTR (Click-Through Rate) is een van uw belangrijkste statistieken.

Hoewel CTR-optimalisatie niet altijd het eenvoudigste is, kunt u:

 • Neem trefwoorden op in uw title-tag, URL en metabeschrijving
 • Houd ze allemaal binnen de tekenlimiet met behulp van een tool zoals de SeoMofo Snippet Optimizer
 • Gebruik krachtige woorden
 • Schrijf boeiende titels (raadpleeg tools zoals Headline Analyzer )

# 50. Onderzoek Analytics-gegevens

Met analysetools zoals Google Analytics kunt u bijhouden:

 • Hoe en waar uw inhoud wordt gedeeld.
 • Mobiel verkeer
 • Meest bezochte pagina’s
 • Verwijzingen
 • Organische zoekwoorden

Dit kan u ongelooflijke inzichten geven in uw publiek en nog veel meer.

In plaats van blindelings te raden, helpt een tool als Google Analytics u om datagestuurde beslissingen te nemen over hoe u uw website kunt verbeteren.

# 51. Onderzoek uw concurrenten

Sommige van deze manieren om websiteverkeer te krijgen, werken voor u, andere niet.

Aan het eind van de dag is er geen algemene regel voor elk type bedrijf.

Maar wat over het algemeen voor elk bedrijf werkt, is het vinden van succesvolle voorbeelden van hun bedrijfsmodel in dezelfde branche en leren van brancheleiders.

Daarom moet u een beetje graven – onderzoek wat uw concurrenten gebruiken!

 • Wat is hun contentstrategie?
 • Welke zoekwoorden blijven ze gebruiken in PPC?
 • Met wie werken ze samen?

Dat zal altijd de kennis zijn die voor jou het meest relevant is .

# 52. Bepaal uw beste verkeersbron en schaal

Ten slotte is het aan u om uw resultaten bij te houden, uw analyses in de gaten te houden en te bepalen waar het meeste van uw verkeer vandaan komt.

Als u goed begrijpt welk type bronnen het meeste verkeer genereert en welk percentage van dat verkeer converteert, weet u waar u in moet investeren. Verdubbel wat al presteert!


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format