Hoe je wordpress website aan te passen - DeLaatbusiness

Hoe je wordpress website aan te passen

29 min


95
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

U hebt een webhostingplan en een domeinnaam voor uw website gekocht. En met één klik heb je WordPress geïnstalleerd op je server .

Dat is het makkelijke gedeelte. Nu is het tijd om te beginnen met het bouwen en aanpassen van uw WordPress-website.

In deze handleiding voor het aanpassen van WordPress laten we u zien hoe u de standaard WordPress-installatie kunt gebruiken en aanpassen. U leert hoe u:

 1. Configureer WordPress-instellingen.
 2. Voeg nieuwe gebruikers toe.
 3. Kies een thema en pas het aan.
 4. Stel essentiële plug-ins in.
 5. Integreer SEO.
 6. Creëer uw inhoud.
 7. Bouw een contactformulier.
 8. Widgets toevoegen.
 9. Stel het menu in.
 10. Maak verbinding met Google.

Een stapsgewijze handleiding voor het aanpassen van WordPress

Aan het einde van deze zelfstudie van 10 stappen heb je een eenvoudige maar volledig aangepaste WordPress-website opgezet en klaar voor gebruik.

Stap 1: Configureer WordPress-instellingen

Er zijn een aantal verschillende plekken waar je WordPress-instellingen kunt vinden.

De eerste set helpt je het uiterlijk van WordPress zelf aan te passen. De tweede helpt u het uiterlijk van uw website aan te passen.

Schermopties aanpassen

De allereerste keer dat u WordPress binnenstapt, is dit wat u zult zien:

Nieuwe WordPress-installatie

Dit is het WordPress-dashboard. En het leidt enigszins af met al die widgets die het scherm verstoppen, toch?

De eerste set instellingen die u kunt aanpassen, zijn Schermopties, die u hier vindt:

Pas de WordPress-schermopties aan

Klik op “Schermopties” om de instellingen te openen:

Schermopties bewerken

De aangevinkte vakjes zijn degene die als widgets op uw dashboard verschijnen.

Activiteit biedt u een snelle momentopname van nieuwe inhoud die op uw site is gepubliceerd.

In één oogopslag ziet u hoeveel pagina’s en berichten u hebt gepubliceerd, evenals opmerkingen die u hebt ontvangen.

Quick Draft is een manier om gedachten of notities op te schrijven voor een nieuwe blogpost, maar je komt niet veel verder dan dat.

Welkom is niets meer dan een te vereenvoudigde checklist voor nieuwe gebruikers.

WordPress-evenementen en nieuws zijn niet echt nuttig, tenzij je een ontwikkelaar bent die in de WordPress-ruimte werkt.

Als u een van deze widgets wilt behouden, laat u ze gewoon aangevinkt. U kunt de rest van de vakjes uitschakelen om ze uit het zicht te laten verdwijnen.

Dashboardboxen verwijderen

Zodra u heeft geselecteerd welke vakken u wilt behouden, kunt u ze slepen en neerzetten. U kunt ze verticaal stapelen (zoals in de bovenstaande schermafbeelding) of beide kolommen gebruiken:

Aangepast WordPress-dashboard

U kunt de dashboardweergave aanpassen.

Opmerking: als u plug-ins aan uw website toevoegt, ziet u mogelijk nieuwe vakken op uw dashboard verschijnen. Als u ze nuttig vindt, bewaar ze dan waar ze zijn. Als je ze als afleiding wilt verwijderen, verberg ze dan op dezelfde manier als waarop je de standaardvakken hebt verborgen.

Pas de WordPress-instellingen aan

Om de instellingen van uw WordPress-website aan te passen, gaat u naar het menu Instellingen in de zijbalk:

WordPress-instellingenmenu

Ook al hoef je de instellingen niet in elke categorie aan te passen, het is altijd een goed idee om ze allemaal door te nemen om er zeker van te zijn dat je je i’s hebt gestippeld en je t’s hebt gekruist.

Begin met algemene instellingen:

Algemene instellingen

Let op het volgende:

Als u geen logo heeft, zorg er dan voor dat u een sitetitel heeft. Dit wordt bij afwezigheid bovenaan de site weergegeven. Dit is ook de naam die u in de linkerbovenhoek van uw WordPress-beheerder ziet.

Zorg ervoor dat de WordPress- en siteadressen bij elkaar passen, evenals bij de domeinnaam die u hebt gekocht. Als een van deze twee onjuist is, kan dit fouten veroorzaken.

Totdat u bent begonnen met het schrijven en categoriseren van uw blogberichten, kunt u de schrijfinstellingen overslaan.

Ga vervolgens naar Leesinstellingen:

Instellingen lezen

Nadat u de inhoud voor uw site heeft gemaakt, keert u terug naar deze instellingen en werkt u “Uw startpagina-displays” bij (daarover staan ​​instructies hieronder). Anders is de standaardinstelling dat uw blogfeed de startpagina is.

Concentreer u voorlopig op de laatste twee instellingen.

“Voor elk bericht in een feed, opnemen” moet worden ingesteld op “Samenvatting”. Dit is niet alleen handig voor bezoekers die snel door de blogonderwerpen in je feed willen scrollen, maar ook om de laadtijd van de pagina te versnellen .

Voordat u uw wijzigingen opslaat en verder gaat, moet u ervoor zorgen dat ‘Zoekmachinezichtbaarheid’ niet is aangevinkt. U wilt beslist dat Google en andere zoekmachines uw website vinden en indexeren.

Als je van plan bent te bloggen, is je volgende stop Discussie-instellingen:

Discussie-instellingen

U kunt het grootste deel van deze pagina naar eigen inzicht aanpassen. Als u wilt dat bloglezers commentaar kunnen geven op uw inhoud, configureert u de instellingen dienovereenkomstig.

Dat gezegd hebbende, is er één instelling die u hier om veiligheidsredenen moet oplossen.

Schakel onder ‘Standaard berichtinstellingen’ het vinkje uit ‘Sta linkmeldingen van andere blogs (pingbacks en trackbacks) voor nieuwe berichten toe’ uit.

Kort samengevat, pingbacks en trackbacks zijn meldingen die worden weergegeven in uw feed voor het modereren van reacties wanneer iemand naar uw blog linkt.

Het heeft geen echte waarde om pingbacks of trackbacks te zien. Bovendien vormen ze een bekend beveiligingsrisico, dus u kunt ze het beste uitschakelen om te voorkomen dat hackers en spammers op die manier toegang krijgen tot uw site.

Als u ooit besluit dat u de standaard afbeeldingsgrootte van WordPress wilt aanpassen, kunt u dat doen in Media-instellingen. Het is op dit moment waarschijnlijk niet de moeite waard om te doen.

Ga vervolgens naar Permalink-instellingen.

De permalink is de structuur van uw webpagina-adressen. WordPress biedt u een aantal opties om uit te kiezen:

Permalink Instellingen

Standaard is “Postnaam” de manier waarop uw links worden gestructureerd – en het is een goede keuze. Het houdt uw URL’s eenvoudig gestructureerd en gemakkelijk om bezoekers terug te herinneren.

Maar het is aan jou. Als het zinvol is om uw blogberichten te structureren op de publicatiedatum, wilt u misschien een van die opties inschakelen. Dat maakt de zaken echter waarschijnlijk te ingewikkeld.

Privacy-instellingen zijn pas onlangs toegevoegd aan WordPress-instellingen:

Privacy instellingen

In het licht van de AVG en het verstrekkende effect dat het had op WordPress-websites over de hele wereld, is privacy een belangrijk onderdeel geworden van het websiteontwikkelingsproces.

Er zijn andere dingen die u kunt en moet doen om strikte privacynormen op uw site af te dwingen. Selecteer om te beginnen een Privacybeleid-pagina (die WordPress automatisch voor u maakt) waar bezoekers naar kunnen verwijzen als ze vragen of opmerkingen hebben.

Stap 2: nieuwe gebruikers toevoegen

Nu de WordPress-instellingen uit de weg zijn, moet u nu uw aandacht richten op het menu Gebruikers.

WordPress-gebruikers

Hier maakt u nieuwe gebruikers aan en bewerkt u de profielen, toegangsrechten en aanmeldingsgegevens van huidige gebruikers, inclusief uw eigen.

Voeg een gebruiker toe

Om een ​​nieuwe gebruiker toe te voegen, klikt u op “Nieuwe gebruiker toevoegen” en vult u de volgende gegevens in:

Nieuwe WordPress-gebruiker toevoegen

De enige verplichte velden zijn hun gebruikersnaam (zorg ervoor dat het nooit “admin” is) en e-mailadres.

Zorg ervoor dat u hun gebruikersrol aanpast voordat u ze aan het systeem toevoegt:

Gebruikersrol aanpassen

Dit zal bepalen hoeveel van de WordPress admin-backend ze kunnen zien en wat voor soort bewerkingsfuncties (indien aanwezig) ze hebben.

Bewerk een gebruikersprofiel

Zelfs als u de enige persoon bent die op deze website werkt, is het toch een goed idee om uw gebruikersprofiel te bezoeken en ervoor te zorgen dat het up-to-date is.

Dit is wat u ziet als u uw eigen profiel bewerkt:

Gebruikersprofiel bewerken

Het enige dat u in dit gedeelte misschien wilt aanpassen, is het kleurenschema van het WordPress-beheergebied. Scroll anders naar beneden en begin uw profielgegevens in te vullen.

WordPress gebruikersprofiel

Dit lijkt op dit moment misschien niet zo erg, maar als je besluit te bloggen, wordt hier je biografische informatie vandaan gehaald (en hetzelfde voor andere gebruikers).

Een laatste ding om op te merken is het gedeelte Accountbeheer:

Beheer van gebruikersaccounts

Als u ooit uw wachtwoord wilt wijzigen (wat goed is om minstens een paar keer per jaar te doen), doet u dat hier.

Het leuke hiervan is dat WordPress je helpt sterkere wachtwoorden te genereren (en je andere gebruikers aanmoedigt om dit ook te doen):

WordPress wachtwoordgenerator

Zorg ervoor dat je hier een sterk wachtwoord hebt gemaakt – met of zonder de tool – dat kleine letters en hoofdletters, cijfers en symbolen bevat.

Stap 3: pas uw thema aan

Voordat u een thema kunt aanpassen, moet u eerst het juiste thema voor uw website vinden.

Nadat je een thema hebt geselecteerd, ga je naar het menu Vormgeving> Thema’s.

WordPress-thema's

WordPress heeft standaard automatisch zijn eigen thema’s op uw systeem geïnstalleerd. Om een ​​ander thema te installeren, moet u dit eerst installeren.

Installeer een gratis thema

Als je een gratis thema hebt uit de WordPress-repository zoals OceanWP , klik dan op de knop “Nieuw toevoegen” en zoek naar de naam van je thema:

Voeg een nieuw thema toe

Beweeg over de themakaart en klik op “Installeren”. De blauwe knop “Installeren” verandert in een blauwe knop “Activeren”. Klik hierop als je het ziet.

Hiermee wordt het standaard WordPress-thema vervangen door het uwe.

Installeer een Premium-thema

Als u een premium-thema heeft, moet u eerst de themabestanden downloaden. Als je ze hebt gekregen van een externe provider of een themamarktplaats zoals ThemeForest , vind je ze in je account:

ThemeForest Bestanden downloaden

Download de bestanden en keer terug naar WordPress.

Klik op “Nieuwe toevoegen” om uw thema toe te voegen. Klik vervolgens op ‘Thema uploaden’ bovenaan het scherm:

Premium-thema toevoegen

Er verschijnt een bestandsuploader en u kunt uw WordPress-bestanden erin neerzetten:

WordPress-thema-uploader

De uploader zal het thema automatisch voor je installeren en activeren.

Pas uw thema aan

Nu je thema is geïnstalleerd, is het tijd om het aan te passen. Klik onder het menu Vormgeving op Aanpassen. Dit zal de WordPress Customizer starten:

WordPress Customizer

Hoewel deze tool er van thema tot thema anders uitziet, zal de lay-out altijd hetzelfde zijn. Uw aanpassingsopties voor WordPress bevinden zich aan de linkerkant en het voorbeeld aan de rechterkant.

Laten we eens kijken naar de basisaanpassingsmodules die u hier kunt gebruiken:

Site-identiteit

Als u uw sitetitel (of slogan) al hebt bijgewerkt onder Algemene instellingen, hoeft u dit niet opnieuw te doen. Onthoud: deze verschijnen alleen op de website als u geen logo toevoegt.

Site-identiteit

Door hier het vinkje uit te vinken, maak je ruimte voor het logo (dat we binnenkort zullen toevoegen).

Nu is het sitepictogram niet uw logo. Het is het herkenbare symbool – meestal een kleiner stukje van een logo – dat op het browsertabblad verschijnt.

U kunt hier bijvoorbeeld de sitepictogrammen voor websitesetup.org, WordPress.org en Google zien:

Website pictogrammen

Merk op hoe elk van de pictogrammen het gemakkelijk maakt om de exacte pagina te vinden waarnaar u wilt terugkeren? Zodra uw logo is ontworpen, moet u ervoor zorgen dat u een onderscheidend sitepictogram hebt dat erbij past. Upload het dan hier.

Logo

U vindt dit onder het gedeelte ‘Header’:

Logo aanpassen

Om uw logo toe te voegen, klikt u op “Selecteer logo” en uploadt u het vanaf uw apparaat.

Zorg ervoor dat het logo een transparante achtergrond heeft (wat betekent dat het een PNG of WebP moet zijn). Op die manier maakt het niet uit op welke achtergrondkleur het wordt weergegeven.

Als het logo te lang is, gebruik dan de schuifregelaar om de breedte dienovereenkomstig aan te passen. Je wilt niet dat het zo groot is dat er overmatig veel witruimte rond je navigatiemenu aan de rechterkant is.

Kleuren

Veel van de beslissingen met betrekking tot kleuren worden bepaald door het thema en de sjablonen die u gebruikt. U kunt hier echter enkele universele kleuren wijzigen.

Pas kleuren aan

De koptekstkleur kan bijvoorbeeld worden bijgewerkt als u iets anders dan het standaardwit wilt gebruiken. Het kan ook de moeite waard zijn om de primaire kleur die wordt gebruikt voor links en knoppen aan te passen aan een merkkleur.

Globaal

Mogelijk vindt u andere algemene instellingen die u wilt aanpassen:

Algemene instellingen

Als je je huisstijl al hebt uitgezocht – logo, kleurenpalet, lettertypen, enz. – kun je die instellingen hier aanpassen. Als dit niet het geval is, wilt u ze misschien laten staan ​​en de standaardinstellingen van het thema laten zoals ze zijn.

Als uw thema u toegang geeft tot deze instellingen, weet dan dat dit niet de basiskleur of lettertypekeuzes zijn die u maakt. U kunt de grootte van lettertypen, de standaardlay-outs van pagina’s, de kleuren van uw thema-elementen, enzovoort wijzigen.

Als je niet zeker weet of je iets moet veranderen, kijk dan in ieder geval naar deze instellingen om er zeker van te zijn dat je je bases bedekt hebt.

Wat betreft andere instellingen die u in de Customizer kunt tegenkomen, gaat u de meeste ervan in de latere stappen behandelen. Dus maak je geen zorgen als we niet alles hebben aangeraakt. We zullen u later tips geven om ze aan te passen.

Pas uw premium-thema aan

Voor alle thema’s – gratis of betaald – gebruik je de WordPress Customizer om te beginnen. Als u echter een freemium- of premium-thema heeft, moet u aanvullende instellingen configureren.

Kijk in je WordPress-zijbalk en kijk of er een nieuw menu-item voor je thema is. Als dat het geval is, vindt u daar uw instellingen.

Dit is bijvoorbeeld het hoofdpaneel voor het thema Uncode :

Uncode-instellingen

Er zijn eigenlijk geen instellingen om aan te passen. Het thema vraagt ​​gebruikers echter om een ​​aantal plug-ins te installeren die nodig zijn om het thema te laten werken zoals bedoeld.

Met het gratis Astra-thema verschijnt een nieuw menutabblad onder Uiterlijk:

Astra-opties

De gratis instellingen brengen je gewoon terug naar de WordPress Customizer. Als u echter upgradet naar pro, krijgt u nog meer aanpassingsopties, zoals u kunt zien in deze lijst.

Kort gezegd: WordPress geeft u standaard bepaalde instellingen voor het aanpassen van thema’s. Afhankelijk van het thema dat u kiest, heeft u wellicht meer om mee te werken.

Maar zweet het niet. Zodra u begint met het samenstellen van uw pagina’s, krijgt u een idee of aanvullende thema-aanpassingen nodig zijn en kunt u altijd terugkeren naar dit menu.

Stap 4: essentiële plug-ins instellen

Hoewel u zoveel WordPress-plug-ins aan uw website kunt toevoegen als u nodig heeft, moet u hierin terughoudend zijn.

Vind uw essentials

Plug-ins zijn geweldig om de functionaliteit van een website uit te breiden zonder code te hoeven gebruiken, maar kunnen onnodige druk uitoefenen op uw hostingserver.

Concentreer u dus om te beginnen op het opzetten van alleen de essentiële zaken. U kunt indien nodig later andere WordPress-plug-ins toevoegen.

Beveiliging
Om uw WordPress-inlogscherm te beschermen tegen brute force-aanvallen en om de website zelf te beschermen tegen spam en malware, heeft u de hulp nodig van een beveiligingsplug-in zoals Wordfence .

Caching
WordPress-websites hebben de neiging om traag en traag te worden als je er geen caching aan toevoegt. Alle caching is een proces waarmee uw webserver uw website efficiënter in de browsers van bezoekers aflevert. Wat echter leuk is aan de meeste WordPress-caching-plug-ins zoals W3 Total Cache , is dat ze worden geleverd met andere instellingen voor prestatie-optimalisatie, zoals Gzip-compressie en bestandsminificatie.

Al deze dingen zijn bedoeld om uw website sneller te laten laden.

Beeldoptimalisatie
Een ander ding dat elke website nodig heeft, is een beeld compressie plugin zoals Smush . Op deze manier kunt u een heleboel afbeeldingen met een hoge resolutie gebruiken om uw website te ontwerpen of uw producten te laten zien, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat de grote bestanden alles vertragen (wat zonder deze plug-in kan gebeuren).

Back-ups
Uw webhostingplan moet gratis websites bevatten. Het is echter altijd een goed idee om een ​​extra set back-ups ergens anders op te slaan, voor het geval er iets met de originelen gebeurt. Plus, met een back-up plug-in zoals UpdraftPlus , kunt u back-ups automatiseren en plannen zodat ze op de achtergrond plaatsvinden.

Page Builder
Hoewel deze optioneel is, zult u waarschijnlijk merken dat u sneller kunt werken met een plug-in voor het maken van pagina’s met slepen en neerzetten dan met de blokeditor die WordPress u biedt. Er zijn er een heleboel, dus zorg ervoor dat u een plug-in voor het maken van pagina’s kiest die het beste werkt voor uw doeleinden.

Installeer uw gratis WordPress-plug-ins

Zodra je een lijst hebt met de essentiële plug-ins die je nodig hebt, installeer en activeer je ze.

Ga hiervoor naar Plug-ins> Nieuw toevoegen:

WordPress voegt nieuwe plug-ins toe

Dit is de gratis opslagplaats voor WordPress-plug-ins . Om de plug-in te vinden die u zoekt, typt u eenvoudig de naam ervan in het zoekvak.

Installeer plugin

Klik op de knop “Nu installeren” voor de plug-in die u wilt toevoegen. De knop verandert in een blauwe knop “Activeren”. Klik erop om de plug-in en zijn functionaliteit aan uw website toe te voegen.

Herhaal deze stappen totdat je al je essentiële plug-ins hebt geïnstalleerd.

Installeer uw premium plug-ins

Als u een premium-plug-in van een externe provider of marktplaats heeft gekocht, is dit hetzelfde proces als het installeren van een premium-thema.

Ga naar Plug-ins> Nieuw toevoegen. Klik op “Upload Plugin”.

Upload plug-in

Upload vervolgens de gedownloade bestanden. Het installatieprogramma zal de plug-in automatisch voor u installeren en activeren.

Pas uw WordPress-plug-ins aan

Nadat je een WordPress-plug-in hebt geïnstalleerd, ontvang je meestal een prompt waarin je wordt gevraagd of je klaar bent om aan de slag te gaan, zoals deze introductie van Elementor :

Elementor Aan de slag

Hoewel de meeste WordPress-plug-ins voorgeconfigureerd zijn, moet u toch even de tijd nemen om elk van uw nieuw geïnstalleerde plug-ins te bekijken en ervoor te zorgen dat er geen andere instellingen zijn die u wilt aanpassen.

Om de instellingen van uw nieuwe plug-in te vinden, kijkt u gewoon naar uw zijbalk. U zou voor elk van hen een nieuw menu-item moeten zien.

Nieuwe plugin-menu's

De menunamen komen mogelijk niet altijd overeen met de plug-ins (zoals “Performance” het menu is voor de W3 Total Cache-plug-in). En sommige menu’s bevinden zich misschien niet op het hoogste niveau zoals de bovenstaande voorbeelden.

Het menu van UpdraftPlus verbergt zich bijvoorbeeld onder Instellingen:

UpdraftPlus-menu

Als je het ooit moeilijk vindt om het instellingenmenu van je plug-in te vinden, ga dan naar je hoofdpagina Plug-ins en klik daar op de instellingenknoppen:

Plugin-instellingen

De instellingen verschillen van plug-in tot plug-in, dus er is niet veel om door te nemen. Nogmaals, neem gewoon de tijd om de installatieprocedures te doorlopen die u krijgt zoals deze van Smush:

Smush-installatie

En let ook op eventuele aanbevelingen die de plug-inontwikkelaar op uw instellingenpagina heeft geplaatst. Deze tips zijn handig om ervoor te zorgen dat u uw plug-in correct hebt aangepast en geoptimaliseerd.

Stap 5: integreer SEO

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is een complexe aangelegenheid. Als zodanig ga ik vandaag niet ingaan op de fijne kneepjes van het optimaliseren van een website.

Wat ik je echter wel wil laten zien, is een snelle en gemakkelijke manier om een ​​SEO-tool aan WordPress toe te voegen waarmee je ermee aan de slag kunt.

Installeer de SEO-plug-in

De plug-in die je nodig hebt, heet Yoast SEO .

Yoast SEO-plug-in

Dit is de best beoordeelde en gedownloade SEO-plug-in in WordPress. En als u wilt dat uw zoekmachine-optimalisatie gemakkelijker voor u wordt gemaakt, is dit de beste plug-in om dit mee te doen.

Yoast SEO instellen en aanpassen

Zodra de plug-in is geïnstalleerd, gaat u naar het nieuwe SEO-menu in de zijbalk:

Yoast SEO-instellingen

Dit opent je Yoast-dashboard. U hebt ongeveer vijf tot tien minuten nodig om de aanpassing van de instellingen te doorlopen, maar de configuratiewizard zal de zaken versnellen.

Klik op de gegeven link om het proces te starten.

Yoast SEO-wizard

Milieu

Kies optie A.

Google heeft ongeveer een week nodig om een ​​website te indexeren, dus u hoeft zich geen zorgen te maken dat uw website in de zoekresultaten wordt weergegeven voordat deze is voltooid. Er is sowieso niet veel meer aan dit proces om te voltooien.

Yoast - Sitetype

Sitetype

Kies wat voor soort website u gaat bouwen. Yoast laat zoekmachines dit weten, zodat ze uw pagina’s en berichten kunnen laten zien aan mensen die op zoek zijn naar dat soort inhoud.

Yoast - Type organisatie

Organisatie of persoon

Zorg ervoor dat u deze pagina invult. Zodra u begint met het genereren van (merk) naamsbekendheid, wilt u dat mensen een voorbeeld van uw gegevens kunnen zien wanneer ze op zoek naar u op zoek zijn.

Hier is een voorbeeld van hoe uw gegevens in de kennisgrafiek kunnen verschijnen als dat gebeurt:

Google Zoeken - Kenniskaart
Yoast - Zichtbaarheid

Zichtbaarheid van zoekmachines

Laat al deze waarden op “Ja” staan, tenzij u privé-inhoud heeft die mensen op internet niet mogen vinden.

Yoast - Auteurs

Meerdere auteurs

Voor blogs met meerdere bijdragende auteurs is het een goed idee om deze instelling te activeren, zodat mensen die naar die personen zoeken, hun archiefpagina’s vinden in de zoekresultaten en vervolgens op uw website. Als u alleen blogs schrijft, bewaar deze waarde dan als “Nee”.

Yoast - Titel

Titel-instellingen

Wanneer een webpagina in de zoekresultaten wordt weergegeven, wordt in het algemeen de titel van de pagina (of post) en de naam van de website of het bedrijf erachter weergegeven. Bijvoorbeeld:

Zoek titelscheidingstekens

Maar in plaats van uw titels tegen de merknaam aan te laten lopen, kunt u Yoast automatisch een scheidingslijn laten plaatsen tussen die essentiële gegevens. Het streepje (-) en de pijp (|) worden het meest gebruikt, maar u kunt een van de aangeboden opties kiezen.

Andere Yoast-instellingen

De configuratiewizard zorgt voor het grootste deel van de installatie die u nodig heeft voor deze plug-in.

Dat gezegd hebbende, wil je misschien rondneuzen in de submenu’s Zoekopmaak en Sociaal. Hier kunt u verder aanpassen hoe uw pagina’s en links buiten uw website worden weergegeven.

Dit zal je ook helpen tijd te besparen bij het aanpassen van deze details elke keer dat je een nieuwe pagina in WordPress maakt.

Gebruik de SEO-plug-in

Waarom hebben we je de SEO-plug-in laten instellen voordat je inhoud hebt om te optimaliseren? Om u tijd te besparen.

Bij de volgende stap moet u Yoast elke keer dat u nieuwe inhoud maakt, gebruiken.

Onder elke webpagina of blogpost die u maakt, vindt u de Yoast SEO-widget:

Yoast SEO Widget

Hier voegt u uw zoekgegevens toe (alle dingen die mensen te zien krijgen wanneer ze u op internet vinden).

Pas Yoast SEO aan

Zorg ervoor dat u altijd een aangepast:

 • Focus trefwoord – het hoofdonderwerp en trefwoord voor de post
 • Slug – de specifieke link naar de pagina
 • Metabeschrijving – de korte beschrijving die onder de paginatitel in zoekresultaten wordt weergegeven

Als je klaar bent, zal Yoast ‘scoren’ hoe goed je de pagina hebt geoptimaliseerd voor SEO.

Op het tabblad SEO vindt u tips om de rangschikking van uw website te verbeteren:

Yoast SEO-tips

Op het tabblad Leesbaarheid vindt u tips om uw pagina beter leesbaar te maken:

Yoast-leesbaarheid

Als iets is gemarkeerd met een rode of oranje stip, breng dan zo goed mogelijk de aanbevolen wijzigingen aan. Deze suggesties helpen uw website echt hoger te scoren in de zoekresultaten (en zorgen ervoor dat bezoekers meer tijd besteden aan het lezen van uw inhoud).

Stap 6: Maak uw inhoud

De meeste websites bevatten dezelfde basisset pagina’s:

 • Home : de pagina die uw bezoekers begroet.
 • Over : de pagina die het verhaal van uw bedrijf vertelt.
 • Diensten / producten : de pagina die bezoekers kennis laat maken met uw diensten of producten (mogelijk heeft u meer dan één pagina nodig, afhankelijk van wat u verkoopt en hoeveel inhoud er is).
 • Contact : de pagina waarop bezoekers weten hoe ze contact kunnen opnemen.
 • Privacybeleid : de pagina waarop wordt uitgelegd wat voor soort gegevens uw website verzamelt en wat u ermee doet.

Er zijn ook andere pagina’s die u misschien wilt maken. Bijvoorbeeld:

 • Portfolio : de pagina met voorbeelden van uw werk.
 • Blog : de nieuwsfeed waar al uw blogposts of artikelen verschijnen.
 • Prijsstelling : de pagina waarop u prijzen voor uw diensten opgeeft en misschien zelfs “Nu kopen” -opties.

Ongeacht welke pagina’s u nodig heeft, u moet dezelfde stappen doorlopen om ze te maken en aan te passen:

Maak een nieuwe pagina

Ga naar je Pages-menu.

Nieuwe pagina's toevoegen

WordPress maakt standaard een voorbeeldpagina en privacypagina voor u. U kunt de voorbeeldpagina verwijderen. Houd de privacypagina vast, want je kunt de inhoud aanpassen en publiceren zodra je klaar bent met al het andere.

Om uw eerste pagina te maken (het is meestal het beste om met de startpagina te beginnen), klikt u op “Nieuwe toevoegen”.

Even terzijde, u kunt uw website ook in de onderhoudsmodus zetten , zodat anderen uw onafgemaakte website niet kunnen zien.

Dit is de WordPress-blokeditor en de bijbehorende instellingen:

Nieuwe WordPress-pagina

U kunt dit gebruiken om uw webpagina’s te bouwen of u kunt een plug-in voor het maken van pagina’s gebruiken. Inhoud aan de pagina toevoegen is bij elke optie hetzelfde.

Noem de pagina
First, geef uw pagina een naam.

WordPress paginanaam

Klik op “Concept opslaan” zodat de URL van uw pagina automatisch wordt gegenereerd. (Ik zal je laten zien hoe je de startpagina kunt repareren, zodat er in een mum van tijd geen naaktslak aan vastzit.)

Maak het ontwerp en de lay-out
U heeft hier de keuze: maak het ontwerp en de lay-out van uw pagina helemaal opnieuw of gebruik een sjabloon.

Om het helemaal opnieuw te bouwen, voegt u elk element één voor één toe met een blok. Dit is echter niet de meest tijdbesparende manier om een ​​website te bouwen, dus u moet waarschijnlijk uw sjabloonopties verkennen voordat u die route aflegt.

Controleer uw WordPress-thema om te zien of het kan helpen. Sommigen van hen worden geleverd met vooraf gemaakte paginasjablonen die u in de site kunt importeren.

Als uw thema niet helpt, kunt u een plug-in voor het maken van pagina’s gebruiken om paginagrote of bloksjablonen toe te voegen om de hiaten op te vullen.

Stel dat u Elementor gebruikt en dit is wat u ziet wanneer u uw nieuwe pagina opent:

Voorbeeld van de startpagina van Elementor

Om de pagina te vervangen door een sjabloon, klikt u op de map om uw sjablonen te openen:

Elementor-mapsjablonen

Zoek de sjabloon die u wilt gebruiken en klik op “Invoegen” om deze aan de pagina toe te voegen:

Elementor-sjabloon invoegen

Dit is hoe dit specifieke voorbeeld eruitziet wanneer u het aan de pagina toevoegt:

Elementor paginasjabloon

De lay-out aanpassen
Stel dat u de geïmporteerde sjabloon leuk vindt, maar dat u niet tevreden bent met hoe deze op de pagina staat.

In het bovenstaande voorbeeld wilt u bijvoorbeeld de titelbanner van de “Home” -pagina en de zijbalk verwijderen. U kunt dat niet op de daadwerkelijke pagina doen, omdat het geen elementen zijn die u naar hun plaats kunt slepen en neerzetten.

Gebruik in plaats daarvan de widget Instellingen (het tandwielpictogram) in de editor aan de linkerkant:

Elementor-pagina-instellingen

Als u op “Titel verbergen” klikt, moet de titelbalk bovenaan de pagina worden verwijderd. Als u echter van plan bent deze balk op elke pagina van de website te verbergen, kunt u deze instelling het beste configureren via het thema Customizer. Op die manier hoeft u het maar één keer in te stellen.

Om beter gebruik te maken van de ruimte op de pagina, biedt Elementor u in het bijzonder opties zoals “Fullwidth” en “Canvas” om het ontwerp uit te rekken. Speel met deze instellingen om de indeling en het ontwerp te vinden die het beste bij u passen.

Nogmaals, je kunt altijd terugkeren naar de Customizer om een ​​van de standaardthema-instellingen aan te passen waar je niet blij mee bent.

Pas de inhoud aan
Als u tevreden bent met het ontwerp van uw pagina, kunt u de inhoud aanpassen. Dit omvat zowel alle tekst als de afbeeldingen.

Om dit in een willekeurige editor te doen – de blokeditor van WordPress of een plug-in voor het maken van pagina’s – klikt u gewoon op het blok dat u wilt aanpassen en werkt u het bij.

Bewerk WordPress-inhoud

Terwijl u uw inhoud in de editor aanpast, worden deze wijzigingen in de preview van uw website in realtime weergegeven.

Hetzelfde geldt voor het updaten van media.

Bewerk WordPress Media

Of je nu een afbeelding of video voor jezelf ruilt of iets nieuws toevoegt, je hebt de mogelijkheid om media vanaf je apparaat te uploaden of te kiezen uit iets dat al in je bibliotheek staat.

Media invoegen

Nieuwe inhoud toevoegen
Als u denkt dat er iets ontbreekt in uw sjabloon, hoeft u zich geen zorgen te maken. U kunt eenvoudig uw eigen blokken toevoegen aan vooraf gemaakte ontwerpen.

Zoek in een invoegtoepassing voor paginabouwer naar een plusteken in het gedeelte van de pagina waar u een nieuw blok wilt toevoegen:

Nieuw blok toevoegen

Zoek vervolgens het bloktype dat u wilt gebruiken en sleep het naar de nieuwe ruimte:

Blok met slepen en neerzetten

De WordPress Editor werkt op dezelfde manier:

WordPress Editor-blokken

Zoek het plusteken om een ​​nieuw blok toe te voegen of selecteer er een in het menu Blokken linksboven. Klik op degene die u wilt toevoegen en begin met aanpassen.

Update de pagina-instellingen
Je hebt de Yoast-widget onder aan de pagina al gezien. Zorg ervoor dat als je die plug-in hebt geactiveerd, je die instellingen configureert voordat je je pagina publiceert.

Zorg er ook voor dat u de instellingen voor het document van uw pagina hier aanpast:

WordPress-documentinstellingen

U kunt bewerken:

 • De permalink (de paginaspecifieke link)
 • De uitgelichte afbeelding (elke pagina moet er een hebben, zodat de samenvattingen van uw blogfeed en promoties op sociale media zowel een afbeelding als een beschrijving hebben)
 • Categorieën en tags (alleen voor blogposts)

Als u klaar bent met het invullen van alle relevante details, klikt u op de knop “Voorbeeld” om uw website in een nieuw browservenster te bekijken.

WordPress-voorbeeld

Dit geeft u de kans om uw webpagina in realtime te zien voordat u deze publiceert (of eventuele wijzigingen die u op een bestaande pagina heeft aangebracht).

Als u er tevreden mee bent, klikt u op de knop “Publiceren” en uw webpagina gaat live.

Let op : de pagina wordt nog niet aan je menu toegevoegd. Daar zorg je voor voordat dit proces is voltooid.

Afspoelen en herhalen
Herhaal dit proces totdat al uw webpagina’s zijn voltooid. Als ze zijn gepubliceerd, kun je verder gaan.

Stel de startpagina in
Een laatste ding:

U wilt dat uw startpagina zich bevindt op https://uwdomeinnaam.com . Niet zoiets als https://uwdomeinnaam.com/home .

Ga naar Instellingen> Lezen om dit op te lossen.

Selecteer onder ‘Uw startpagina wordt weergegeven’ ‘Een statische pagina’:

Instellingen lezen - startpagina instellen

U kunt nu de startpagina (en blogpagina, als u er een hebt gemaakt) kiezen uit uw lijst met gepubliceerde pagina’s.

Bewaar uw wijzigingen. Hierdoor wordt uw startpagina ingesteld als de voorpagina van uw website en wordt de blog gevuld met alle berichten die u schrijft.

Stap 7: Bouw een contactformulier

Met uw belangrijkste pagina’s op hun plaats, is de volgende stap het toevoegen van een contactformulier zodat bezoekers en geïnteresseerde prospects contact kunnen opnemen.

Deze tutorial laat je zien hoe je van begin tot eind een contactformulier maakt met behulp van de Contact Form 7 plug-in . Als er een ander contactformulier is waar je naar kijkt, scrol dan naar de onderkant van het bericht voor aanbevelingen.

Wat betreft de best practices voor het toevoegen van een aangepast contactformulier aan WordPress, volgen hier enkele dingen om in gedachten te houden:

Verberg het niet. 
Plaats het formulier op een gemakkelijk te vinden locatie. Uw contactpagina heeft er zeker een nodig. U kunt er ook een toevoegen aan de zijbalk van uw blog of onderaan de startpagina.

Neem alleen velden op die u nodig heeft. 
Omdat iedereen tegenwoordig zo goed op de hoogte is van privacyproblemen op internet, wilt u niet gaan vragen om informatie die niet relevant is voor uw doeleinden.

Vergeet de vervolgberichten niet. 
Nadat uw contactformulier is ingevuld, zullen twee mensen vervolgberichten ontvangen.

De persoon die het formulier heeft ingevuld, krijgt een bevestigingsbericht. Meestal verschijnt het in plaats van het formulier nadat het is verzonden.

Uw formulier stuurt standaard vooraf geschreven berichten naar de gebruiker:

Contactformulierberichten

Geef dit gerust een persoonlijk tintje door uw berichten aan te passen.

Vergeet het bericht dat u als follow-up ontvangt niet. De jouwe komt als een e-mail:

Contactformulier E-mail

Een onderwerpregel als “Uw domeinnaam ‘[Onderwerpregel van de gebruiker]'” is niet geweldig en kan uw e-mails van het contactformulier rechtstreeks naar spam sturen. Als u deze contactformulierinzendingen zonder fouten wilt ontvangen, pas dan de details in de onderwerpregel en de hoofdtekst van het bericht aan.

Nadat je het contactformulier hebt ingesloten, ga je naar je website en vul je het zelf in. Zorg ervoor dat alles werkt zoals bedoeld, vooral als u verplichte velden instelt. Controleer vervolgens de vervolgberichten op de site en in uw e-mailinbox om er zeker van te zijn dat alles goed is.

Stap 8: Widgets toevoegen

Als je eerder je Customizer-instellingen hebt doorlopen, heb je misschien gemerkt dat er een sectie was voor “Footer” of “Widgets”.

We vroegen je toen om ze met rust te laten. Dat komt omdat het niet veel zin heeft om deze kleine blokjes inhoud in te vullen totdat je de rest van de onderdelen van je website hebt samengesteld.

Wat widgets betreft, beschouw ze als de blokken voor diverse onderdelen van uw website. Widgets worden voornamelijk in de voettekst, zijbalk en soms de startpagina geplaatst.

Hoewel je zou kunnen terugkeren naar Aanpassen om je voettekst te configureren, kun je het beste al het werk doen onder Uiterlijk> Widgets:

WordPress-widgets

Op deze manier kunt u al uw widgets tegelijk aanpakken. Bovendien heb je een veel duidelijker beeld van wat voor soort widget-ruimtes er op je website beschikbaar zijn om te vullen (dit verschilt trouwens van thema tot thema).

Aan de linkerkant van het scherm staan ​​uw beschikbare widgets:

Widgets

Aan de rechterkant van het scherm staan ​​de beschikbare widgetplaatsingen:

Widgetplaatsingen

Uw thema heeft mogelijk al een aantal van deze widgets vooraf gevuld met inhoud (meestal is dit het geval voor de voettekst).

Bekijk alle widgets die momenteel op hun plaats zijn. Als je tevreden bent, bewaar ze dan waar ze zijn.

Als je de volgorde waarin ze verschijnen wilt aanpassen, zoals het verplaatsen van een lijst met recente berichten boven de zoekbalk, kun je het widgetblok gewoon slepen en neerzetten waar je het wilt hebben.

En als u de inhoud van de widget wilt aanpassen, klikt u op het blok:

Widget bewerken

In dit voorbeeld kunt u de titel die boven de lijst met recente berichten wordt weergegeven, toevoegen of wijzigen. U kunt ook bijwerken hoeveel berichten er tegelijkertijd worden weergegeven. Als je wilt, kun je ook de publicatiedatum toevoegen.

Nu hoeft u geen van deze widgets in te vullen als u dat niet wilt. Als u echter wilt profiteren van deze extra ruimte die WordPress u biedt, zorg er dan voor dat u al uw widgets invult voordat u verder gaat.

Stap 9: Stel het menu in

Nu al uw inhoud op zijn plaats is, hoeft u alleen maar een navigatiemenu te maken om ermee te pronken.

U vindt dit onder Uiterlijk> Menu’s:

WordPress-menu's

Op deze pagina kunt u zoveel menu’s maken als uw website nodig heeft. Voor de meesten van jullie heb je er maar één nodig.

Geef het menu een naam

U hoeft dit niet al te ingewikkeld te maken, aangezien u de enige bent die de menunaam ziet. Noem het gewoon zoiets als “Hoofdmenu”.

Menu maken

Klik vervolgens op “Menu maken”.

Kies de plaatsing van het menu

Geef vervolgens aan waar u het menu naartoe wilt.

Menu plaatsing

Als u een menu voor de voettekst maakt (wat zeldzaam is) of een ander voor mobiel (wat u later wellicht besluit te doen), configureert u dat hier. Kies voorlopig gewoon “Hoofd”.

Laat het selectievakje ‘Automatisch nieuwe pagina’s op het hoogste niveau toevoegen aan dit menu’ uitgeschakeld. Zelfs als u dat stuk ervan automatiseert, moet u nog steeds naar deze pagina terugkeren om de bestelling bij te werken. U kunt net zo goed wachten met het plaatsen van een pagina in het menu als u de juiste plek ervoor kunt kiezen.

Voeg pagina’s toe aan het menu

Om uw pagina’s aan het menu toe te voegen, klikt u op de selectievakjes ernaast. Klik vervolgens op “Toevoegen aan menu”.

Pagina's aan menu toevoegen

U kunt ook meer dan alleen pagina’s toevoegen. Als je blogposts, categorieën, producten of andere links hebt die je wilt toevoegen, doe dat dan hier.

Je pagina’s komen hier terecht:

Pas menustructuur aan

Om de volgorde waarin ze verschijnen te wijzigen, sleept u ze naar hun plaats:

Menu slepen en neerzetten

Als u wilt dat al uw pagina’s op het hoogste niveau van uw navigatie verschijnen, zorg er dan voor dat ze links zijn uitgelijnd. Om subpagina’s te maken voor pagina’s op het hoogste niveau, zet u ze eronder neer met een inspringing als volgt:

Submenu slepen en neerzetten

Pas menu en pagina’s aan

Zodra uw pagina’s op hun plaats zijn, opent u ze allemaal en zorgt u ervoor dat alle instellingen naar wens zijn aangepast.

Menu aanpassen

Jij kan:

 • Wijzig de paginanaam.
 • Schakel de link uit als u niet wilt dat er op het hoogste niveau kan worden geklikt.
 • Schakel een megamenu in als u een groot menu met meerdere lagen onder een enkele paginanaam wilt plaatsen.

U hoeft deze instellingen meestal niet aan te passen. Het is echter goed om te weten dat ze hier zijn, voor het geval u dat doet. Dit is ook waar u pagina’s uit uw menu kunt verwijderen.

Stap 10: maak verbinding met Google

Als uw website eenmaal is gebouwd en naar wens is aangepast, is er nog een laatste ding dat u moet doen: verbinding maken met Google.

Google Analytics instellen

Met of zonder een verbinding met Google Analytics , Google en andere zoekmachines kunnen uw website nog steeds crawlen en indexeren. Wat u dan wint, is de mogelijkheid om te zien wat voor soort gegevens Google van uw website heeft verzameld met betrekking tot verkeer en prestaties.

In deze zelfstudie wordt u door de stappen geleid om een ​​Google Analytics-account te maken en deze vervolgens met uw website te verbinden . U kunt dit doen met behulp van een WordPress-plug-in of u kunt het handmatig doen met code.

Zodra Google Analytics klaar is voor gebruik, kunt u de verkeerspatronen van uw website volgen en op gegevens gebaseerde beslissingen nemen over de toekomst van het ontwerp, de inhoud, het doel, enzovoort van uw website.

Google Analytics

Dit is echter niet de enige Google-tool waarmee uw website moet zijn verbonden.

Stel Google Search Console in

Google Analytics geeft u gegevens over hoe bezoekers omgaan met uw website. Google Search Console biedt u daarentegen gegevens over hoe bezoekers uw website overal op internet tegenkomen.

Als je al een Google Analytics-account hebt, is het instellen van Search Console eenvoudig. 
De volgende stap is om de Google Search Console te verbinden.

Google Search Console

Ga naar de Search Console-website en klik op “Nu starten”. Het leidt u door het snelle installatieproces en vraagt ​​u om uw eigendom van het account te verifiëren met behulp van een aantal opties. Google Analytics is een van de gemakkelijkste manieren om dit te doen, dus neem die optie als u dat wilt.

Google Webmaster Verificatie

Het is ook belangrijk om deze verbinding tot stand te brengen vanuit Google Analytics. U vindt deze instelling onder Beheerder> Eigenschap> Eigenschapinstellingen:

Google Analytics - Google Search Console

Je zou je Search Console-account als een optie moeten zien. Selecteer het en verbind het met Google Analytics, zodat u een deel van die zoekgegevens kunt ophalen onder uw acquisitierapport:

Google Analytics-acquisitierapport

Of u kunt altijd gewoon inloggen op Google Search Console zelf om meer inzicht te krijgen in wat er met uw website gebeurt in de zoekresultaten:

Dashboard van Google Search Console

Je kunt dingen leren als:

 • Hoeveel klikken en weergaven uw website en elke afzonderlijke pagina in Google krijgt – bij zoekopdrachten op internet, afbeeldingen en video’s.
 • Hoeveel klikken en weergaven komen van gebruikers op desktop, tablet en mobiel.
 • Wat de gemiddelde positie is voor de pagina’s van uw site.
 • Wat de belangrijkste zoekopdrachten zijn voor uw website.
 • Welke soorten problemen met mobiel gebruiksgemak, beveiliging of snelheid uw website heeft (indien van toepassing).
 • Welke websites hebben de meeste links die naar uw website verwijzen.
 • Hoe goed u interne links binnen uw eigen site verwerkt.

Als u de tijd neemt om Google Search Console te leren kennen, kunt u uw zoekoptimalisatiestrategie in WordPress (en daarbuiten) verfijnen voor een betere weergave in de zoekresultaten.

Stuur uw sitemaps naar Google

Het laatste dat u met Google Search Console kunt doen, is uw sitemaps uploaden. Op deze manier kunt u een directe link maken tussen WordPress en Google en Google laten weten waar de inhoud op uw website te vinden is.

Een van de leuke dingen van het gebruik van de Yoast SEO-plug-in is dat uw XML-sitemaps automatisch worden gegenereerd. U vindt een link naar hen onder Algemeen> Functies:

Yoast XML-sitemaps

Klik op het vraagteken om de link naar uw sitemaps te krijgen. U kunt nu terugkeren naar Google Search Console.

Open het tabblad Sitemaps:

Voeg een sitemap toe

Voor elke sitemaplink die je van je WordPress-website hebt gekregen, typ je deze in de balk “Een nieuwe sitemap toevoegen”. Google Search Console verwerkt vervolgens de sitemap en alle paginalinks erin. De volgende keer dat de bots van Google het web kruipen, worden de pagina’s van uw site opgepikt.

Omdat uw sitemap automatisch wordt bijgewerkt wanneer u nieuwe inhoud aan uw site toevoegt, hoeft u zich geen zorgen te maken dat Google belangrijke updates misloopt, aangezien uw sitemap nu in Search Console staat.

Afronden

Een van de geweldige dingen van het bouwen van een website met WordPress is dat je totale controle hebt over hoe je het bouwt en hoeveel maatwerk erin gaat. Zoals u kunt zien, is er veel dat u kunt aanpassen in WordPress, van uw thema tot de indeling van de navigatie. U kunt zelfs aanpassen hoe en waar uw Google-verkeersgegevens aan u worden gepresenteerd.

Kort gezegd: als u ervoor kiest om WordPress te gebruiken, profiteer dan van alles wat het te bieden heeft. U kunt zoveel doen met dit contentmanagementsysteem om een ​​unieke en krachtige website te maken die u altijd al wilde hebben.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *