Hoe maak je een back-up en herstel je WordPress - DeLaatbusiness

Hoe maak je een back-up en herstel je WordPress

7 min


104

Of u nu een zakelijke website, een online winkel of een hobbyblog heeft; één ding is zeker: u moet een regelmatig back-upschema implementeren. Het maken van een back-up van uw website is cruciaal, omdat het u gemoedsrust geeft en ervoor zorgt dat u uw website gemakkelijk kunt herstellen in het ergste geval.

Een back-up beschermt u tegen hackers, malware en onbedoelde serverstoringen die uw website anders onbruikbaar maken of ertoe leiden dat u uw site helemaal opnieuw opbouwt.

Gelukkig is het maken van een back-up van uw website niet moeilijk en kan het gratis worden gedaan dankzij een aantal WordPress-back-upplug-ins. Sommige van deze plug-ins maken het zelfs gemakkelijk om uw website gratis te herstellen vanaf een back-up en in dit artikel laten we u zien hoe u dit moet doen.

Hoe u uw WordPress-website back-upt en herstelt met Backup Guard

Een van de gemakkelijkste manieren om een ​​back-up van uw WordPress-website te maken, is met de gratis Backup Guard- plug-in.

Back-upwacht

Backup Guard Plugin Overzicht

Backup Guard is een gratis plug-in met meer dan 70.000 actieve installaties en een waardering van 4,5 sterren. Het is een van de weinige zeldzame plug-ins die gratis zowel back-up- als herstelopties biedt. Het is ook heel gemakkelijk te gebruiken. De belangrijkste kenmerken zijn:

 • Maak zo vaak als u wilt handmatig een back-up van uw site
 • Kies tussen back-ups van bestanden, database of beide
 • Download back-ups naar je computer of bewaar ze in je Dropbox
 • Herstel uw site vanaf een back-up met één klik
 • Annuleer het back-upproces
 • Ondersteuning voor WordPress-installaties op meerdere locaties

Nu u weet wat er allemaal is inbegrepen, gaan we eens kijken hoe u de Backup Guard-plug-in kunt gebruiken om een ​​back-up te maken van uw WordPress-website en deze te herstellen.

1. Backup Guard installeren

De eerste stap is het installeren van de Backup Guard-plug-in. Ga in je WordPress-dashboard naar Plug-ins> Nieuwe toevoegen . Zoek naar Backup Guard en download en installeer de plug-in. Nadat het is geïnstalleerd, klikt u op de knop Activeren . U bent nu klaar om een ​​back-up te maken van uw WordPress-website.

Backup Guard installeren

2. Een back-up van uw WordPress-website maken met Backup Guard

Om een ​​back-up van uw website te maken met Backup Guard, gaat u naar Backup Guard> Backups . Het enige dat u nu hoeft te doen, is op de back-upknop te drukken. De plug-in geeft je de mogelijkheid om je back-up een naam te geven en te selecteren of je een volledige back-up of een aangepaste back-up wilt.

Back-ups met Backup Guard

Door de aangepaste optie te kiezen, kunt u selecteren of u een back-up van uw bestanden of uw database wilt maken. U kunt er ook voor kiezen om uw back-up naar de cloud te uploaden, maar u moet eerst uw Dropbox-account verbinden. Ga naar Backup Guard> Cloud en zet de schakelaar op AAN .

Je wordt dan doorgestuurd naar de website van Dropbox waar je de verbinding van de plug-in moet autoriseren. Klik gewoon op Autoriseren en u wordt teruggeleid naar uw WordPress-dashboard waar u kunt zien dat uw Dropbox-account is verbonden.

Backup Guard Dropbox-verbinding

Voor deze tutorial hebben we de optie Volledige back-up gekozen en mijn back-up Testback-up genoemd. U kunt de naamgevingsconventie voor maand en jaar gebruiken, zodat u uw back-ups gemakkelijk kunt bijhouden.

Nadat u uw back-up heeft geconfigureerd, drukt u gewoon op de knop Back-up en wacht u tot de back-up is voltooid. U kunt de back-up vervolgens downloaden en op uw computer of een externe harde schijf opslaan.

3. Back-ups plannen

Handmatig een back-up van uw website maken is eenvoudig, maar het kan vervelend zijn om bij te houden wanneer u voor het laatst een back-up van uw website hebt gemaakt. Daarom is de mogelijkheid om back-ups te plannen en ze regelmatig te laten uitvoeren een geweldige functie.

Om back-ups te plannen met Backup Guard, ga naar Backup Guard> Schedule . Zet eerst de schakelaar op AAN en voer vervolgens de naam in voor uw back-upschema. Voor deze tutorial hebben we het Wekelijkse back-ups genoemd.

Back-ups plannen met Backup Guard

De volgende optie is om de back-upfrequentie te selecteren. U kunt kiezen uit uurlijkse, dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse back-ups. We hebben het ingesteld op wekelijks.

Ten slotte kunt u instellen of u de volledige of aangepaste back-up wilt uitvoeren zoals u deed met de handmatige optie. We hebben de volledige back-up geselecteerd en het enige dat u nu hoeft te doen, is op de knop Opslaan te klikken.

4. Een back-up herstellen met Backup Guard

Om een ​​back-up te herstellen met Backup Guard, gaat u naar Backup Guard> Backups . U ziet een lijst met alle back-ups die op uw site zijn gemaakt. Om uw site vanaf elke back-up te herstellen, klikt u op het groene herstelpictogram en wacht u tot het proces is voltooid.

het herstellen van een back-up Backup Guard

Als het klaar is, kunt u uw website controleren en controleren of alles naar behoren werkt.

Backup Guard Pro

Het is vermeldenswaard dat Backup Guard Pro een premium-versie heeft als u meer functies nodig heeft. De pro-versie bevat het volgende:

 • Meer controle over de back-upopties, zoals de mogelijkheid om bepaalde bestanden en mappen op te nemen of uit te sluiten
 • E-mailmeldingen voor succesvolle back-ups
 • De mogelijkheid om uw site van het ene domein naar het andere te migreren
 • Meerdere geplande back-ups
 • En meer

Betaalde abonnementen beginnen bij $ 25 en zijn inclusief een jaar ondersteuning en updates.

Hoe u uw WordPress-website kunt back-uppen en herstellen met UpdraftPlus

Backup Guard is een uitstekende keuze om een ​​back-up van uw site te maken als u een snelle en eenvoudige oplossing wilt. Het is echter enigszins beperkt in een gratis abonnement, vooral als het gaat om opties voor back-upopslag. Als u een robuustere plug-in wilt, is UpdraftPlus een andere solide keuze.

UpdraftPlus

UpdraftPlus Plugin Overzicht

UpdraftPlus heeft meer dan 2 miljoen actieve installaties en een waardering van 5 sterren. Net als Backup Guard is het een van de weinige zeldzame gratis back-upplug-ins die zowel back-up- als herstelfuncties biedt. Het gratis abonnement biedt iets meer functies, waaronder:

 • Voer handmatige of geplande back-ups uit
 • De mogelijkheid om bestanden en databases afzonderlijk te back-uppen
 • Sla back-ups op in Dropbox, Amazon S3 en Rackspace
 • Kan uw website opsplitsen in meerdere archieven
 • Hervat automatisch en probeert mislukte uploads opnieuw
 • Herstel eenvoudig uw website vanaf een back-up

Met dat gezegd, laten we eens kijken hoe u UpdraftPlus kunt gebruiken om een ​​back-up te maken van uw WordPress-website en deze te herstellen.

1. UpdraftPlus installeren

Om UpdraftPlus te installeren, gaat u naar het dashboard van uw site en klikt u op Plug-ins> Nieuwe toevoegen . Zoek naar UpdraftPlus, klik op Installeren en klik vervolgens op Activerenzodra de plug-in is geïnstalleerd. De plug-in geeft je dan een korte rondleiding door de instellingen en opties.

UpdraftPlus installeren

2. Een back-up maken van uw WordPress-website met UpdraftPlus

Ga naar Instellingen> UpdraftPlus-back-ups om een ​​back-up van uw WordPress-website te maken met UpdraftPlus . Als u op de blauwe knop Back-up klikt, kunt u uw eerste handmatige back-up uitvoeren.

Back-ups met UpdraftPlus

U kunt kiezen of u een back-up wilt maken van uw bestanden, uw database of beide, en druk vervolgens op de knop Nu back-up maken.

3. Back-ups plannen

Met UpdraftPlus kunt u back-ups plannen. Om uw back-upschema te maken, klikt u op het tabblad Instellingen in UpdraftPlus. Daar kunt u een schema opstellen voor zowel bestandsback-ups als databaseback-ups.

U kunt ze instellen om tegelijkertijd een back-up te maken of u kunt instellen dat er dagelijks een back-up van uw database wordt gemaakt en dat er wekelijks een back-up van uw bestanden wordt gemaakt, afhankelijk van hoe vaak u nieuwe berichten publiceert of andere wijzigingen aanbrengt op uw website.

Nadat u uw schema heeft ingesteld, moet u UpdraftPlus verbinden met een opslaglocatie. Selecteer uw opslagoptie, selecteer welke bestanden in de back-up moeten worden opgenomen en sla de wijzigingen op. U moet dan de aanwijzingen volgen die in pop-upvensters verschijnen om de verbinding te autoriseren.

UpdraftPlus Dropbox-verbinding

Zodra het autorisatieproces is voltooid, wordt er automatisch een back-up van uw website gemaakt volgens uw planning.

4. Een back-up herstellen met UpdraftPlus

Het herstellen van een website met UpdraftPlus is net zo eenvoudig als er een back-up van maken. Ga naar het tabblad Back-up / herstel onder Instellingen> UpdraftPlus-back-ups . U ziet een lijst met alle back-ups die van uw website zijn gemaakt.

Om uw site te herstellen, klikt u op de knop Herstellen. U moet dan kiezen wat u wilt herstellen. Dit omvat bestanden, database, thema’s, plug-ins en andere elementen van uw site.

Selecteer de gewenste elementen en druk op de knop Herstellen. De plug-in herstelt de werking en stelt u in staat terug te keren naar uw dashboard. U kunt het logbestand ook downloaden voor het geval u contact moet opnemen met het ondersteuningsteam van de plug-in.

Herstel met succes UpdraftPlus

UpdraftPlus Premium

UpdraftPlus heeft een premium-versie , die nog meer functies biedt. Deze omvatten:

 • Incrementele back-ups
 • Eenvoudig websites dupliceren of migreren (met Migrator)
 • Multisite / multi-netwerk compatibel
 • Maakt een back-up van niet-WP-bestanden en databases naar meerdere externe bestemmingen
 • Nog meer opslagbestemmingen, waaronder OneDrive BackBlaze, Azure en SFTP.
 • Database-encryptie
 • Geavanceerde rapportage
 • En meer

Premium-abonnementen beginnen bij $ 70 voor 2 sites en een jaar updates en ondersteuning.

UpdraftPlus of Backup Guard: welke plug-in moet u kiezen?

Beide plug-ins die in deze tutorial worden genoemd, zijn een uitstekende optie om gratis een back-up te maken van uw WordPress-site en deze te herstellen. Als u zich afvraagt ​​welke optie u moet kiezen, is dit wat u moet weten.

Als u een eenvoudige, gemakkelijke en no-nonsense oplossing wilt, ga dan voor Backup Guard. Deze plug-in is een uitstekende keuze als u een eenvoudige website heeft die niet vaak inhoud publiceert.

Als u echter meer opslagopties wilt en de mogelijkheid wilt hebben om gratis verschillende back-upschema’s voor uw database en bestanden in te plannen, ga dan met UpdraftPlus . Deze plug-in is een uitstekende keuze als u een website heeft die veel inhoud publiceert of als u meer controle wilt over uw back-upopties.

Laatste gedachten

Het maken van een back-up van uw WordPress-website is noodzakelijk als u ervoor wilt zorgen dat uw website veilig en beveiligd blijft. Het geeft u de gemoedsrust dat u uw website gemakkelijk kunt herstellen en gewoon door kunt gaan met werken, in plaats van downtime te hebben terwijl u uw site opnieuw opbouwt.

U weet nu hoe u gratis een back-up kunt maken van uw WordPress-website en deze kunt herstellen, dus er is geen excuus om uit te stellen. Download een van de plug-ins die in deze tutorial worden genoemd en stel uw back-upschema in.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format