Hoeveel kost een website

19 min


81

Het maken van een eenvoudige blog, een website voor uw bedrijf of een online winkel is eenvoudig.

Maar hoe zit het met de website kosten?

U kunt bijna alles zelf doen met de tools die vandaag beschikbaar zijn. Als u echter niet wilt vastlopen met beperkte functies en advertenties van derden die op uw site worden weergegeven, zijn er enkele kosten waarmee u rekening moet houden.

Uw budget voor een site hangt af van uw primaire doel dat uw website dient en de aanvullende functies die u nodig heeft. U kunt wegkomen door minder dan $ 20 per jaar uit te geven, en u kunt uw kosten ook verhogen tot 4 cijfers of zelfs 5 cijfers. Het hangt natuurlijk allemaal af van de grootte en complexiteit van uw geplande site.

We kunnen de kosten grofweg verdelen in twee groepen: gegarandeerde en optionele kosten.

 • Gegarandeerde uitgaven zijn de kosten die u moet uitgeven om uw site operationeel te houden.
 • Optionele kosten zijn meestal voor upgrades van het uiterlijk, specifieke functies of extra functies voor uw website.

Of als u de website niet zelf wilt bouwen, hebben wij ook de kosten voor het inhuren van een bureau of een freelancer vergoed.

We hebben dit bericht onderverdeeld in drie verschillende soorten websites. Een blog , een website voor een klein bedrijf en een online winkel .

Als u geen zin heeft om de hele gids te lezen, volgt hier een samenvatting :

 • Een blog van $ 18,86 tot $ 1.000 + per jaar
 • Een kleine bedrijfswebsite van $ 32,78 tot $ 1.000 + per jaar
 • Een online winkel van $ 68,06 tot $ 5.000 + per jaar
 • De gemiddelde kosten per uur van een freelance webontwikkelaar variëren van $ 10 tot $ 90 / uur

Alle kosten in verband met het bouwen van een blog

Alle kosten in verband met het bouwen van een blog

Het delen van uw ideeën via een blog is een geweldige manier om gelijkgestemden te verzamelen. Op verschillende platforms kun je gratis een blog schrijven, maar je zult kosten hebben voor een professionelere aanpak.

Er is ook niets mis met het starten op een gratis platform en later voor een betaalde optie kiezen. Het kiezen van een domeinnaam en deze vanaf het begin zelf hosten, heeft echter aanzienlijke voordelen. U hoeft uw blog niet te migreren, kunt uw merk vanaf het begin vestigen en heeft veel meer vrijheid bij het opschalen van uw blog.

Gegarandeerde terugkerende kosten

Uitgaven voor een domeinnaam en het hosten van uw website zijn de absolute minimumkosten voor het starten van een blog. De rest is aan uw ervaring als webontwikkelaar. Voor een beginner raden we echter aan om uw blog te starten op een populair platform genaamd WordPress.

U kunt op internet een heleboel bronnen vinden die u helpen bij het opzetten van uw blog met of zonder WordPress. U kunt bijvoorbeeld beginnen met onze gids over het starten van een blog . Als je een krap budget hebt, kun je gebruikmaken van de goedkoopste hostingplannen en je handen een tijdje vuil maken.

Hostingkosten

Een startende blog vereist niet veel bronnen in termen van servermogelijkheden. De goedkoopste shared hosting-deal krijgen is dus goed genoeg om u op weg te helpen en de kosten laag te houden. Zodra u wat meer verkeer begint te zien en denkt dat u meer kracht en functies nodig heeft, zijn de meeste serviceproviders blij om te upgraden.

Hier zijn enkele voorbeeldprijsklassen voor Shared Hosting-opties:

 • Hostinger.com Shared Hosting : $ 0,99 – $ 3,99 / maand of $ 11,88 tot $ 47,88 / jaar (het goedkoopst met een verbintenis van 4 jaar)
 • Bluehost.com Shared Hosting : $ 2,95 – $ 13,95 / maand of $ 35,40 tot $ 167,40 / jaar (het goedkoopst met een verbintenis van 3 jaar)
 • GoDaddy.com Shared Hosting : $ 5,99 – $ 19,99 / maand  of $ 71,88 tot $ 239,88 / jaar (het goedkoopst met een verbintenis van 3 jaar)

Domeinnaamkosten

Beschouw de domeinnaam als het merk voor uw blog. Afhankelijk van het type blog dat u aan het bouwen bent, kan de domeinnaam uw naam zijn of een verwijzing naar een branche waarover u schrijft. Een typische domeinnaam bestaat uit minstens twee delen; het hoofddomein (.com, .net, .blog) en ten minste één domein op het tweede niveau (WebsiteSetup, JohnDoe, ThoughtsAboutBooks).

Als u een persoonlijke domeinnaam krijgt, valt uw blog op en bouwt u vanaf het begin een merk op. Zodra u uw domeinnaamcombinatie heeft gekocht, heeft u het eigendom totdat u regelmatig de registratiekosten betaalt.

Hier zijn enkele voorbeeldprijzen voor een domeinnaam van een paar goedkope registrars:

Website-bouwers

Er is ook een optie voor een alles-in-één service die zorgt voor hosting en een ingebouwde websitebouwer heeft. Deze websitebouwers zijn het gemakkelijkst om mee te beginnen, omdat alles wat je nodig hebt voor het bouwen van een blog onder één dak zit. U profiteert ook van vele functies die u mogelijk extra moet aanschaffen als u kiest voor een hostingservice en een domeinnaamcombinatie.

Omdat de kosten voor een websitebouwer echter iets hoger zijn, heeft u deze misschien niet nodig voor een eenvoudige startende blog, vooral als u uw kosten laag wilt houden. Toch zijn ze een betrouwbare optie voor het bouwen van een blog als je een vlotte ervaring wilt.

Bekijk enkele voorbeeldprijzen voor providers van websitebouwers:

WordPress-thema’s

Als je een blog bouwt met een WordPress-platform, dan heb je daarbij een WordPress-thema nodig. Beschouw het thema als een lay-out voor uw blog en de back-end waar u de verschillende aspecten van uw site kunt aanpassen.

Zodra je een thema hebt gekozen, kun je het naar wens aanpassen. U kunt echter niet alles aanpassen, dus zorg ervoor dat de gewenste sjabloon uw doel dient. U kunt de meeste WordPress-thema’s gratis uitproberen en ze gratis blijven gebruiken met de keerzijde van beperkte functies.

Afhankelijk van uw budget kunt u de meest populaire thema’s vrij goedkoop in een volledige versie krijgen. Gezien het extra voordeel en het gebruiksgemak, zijn het de kosten die de investering waard zijn.

Laten we eens kijken naar enkele voorbeelden van de meest populaire WordPress-thema’s en hun kosten:

 • Hallo Elementor : gratis – $ 49,20 / jaar 
  Elementor is een WordPress-thema met slepen en neerzetten. Het fungeert als een websitebouwer in plaats van een gewoon WordPress-thema – het gemakkelijkste thema voor het bouwen van een blog.
 • Neve : gratis – $ 49 / jaar 
  Zeer aanpasbaar WordPress-thema. Het heeft ook een ingebouwde blogbooster met de volledig betaalde versie.
 • Astra : gratis – $ 44 / jaar. 
  Het is een lichtgewicht WordPress-thema dat perfect is voor het starten van een blog in elke branche. Het is snel om aan de slag te gaan en gemakkelijk te beheren.

Plug-ins

Plug-ins zijn de meest optionele onderdelen van het bouwen van een blog. Toch kunnen deze iets zijn dat het succes van uw site maakt of breekt.

Er zijn een heleboel verschillende opties beschikbaar, van een SEO-bundelpakket tot specifieke functies waarmee u formulieren kunt maken of uw sociale media-accounts kunt integreren. Je hebt ze echter niet nodig om je blog te laten werken. Naarmate uw site groeit, kunt u altijd geleidelijk meer functies toevoegen.

We raden aan om naar de plug-ins te kijken die specifiek zijn ontworpen voor blogs of om websites op te laten vallen. Een waarschuwing: hoewel sommige plug-ins gratis zijn, hebt u alleen toegang tot hun volledige set functies met een betaalde versie – en deze kosten kunnen vrij snel oplopen.

Laten we eens kijken naar enkele van de handigste plug-ins voor bloggers en hun volledige versieprijzen:

 • WPForms : gratis – $ 39,50 / jaar Met deze plug-in kunt u contactformulieren, e- mailinschrijvingsformulieren 
  , online bestelformulieren, betalingsformulieren en meer maken.
 • Akismet : gratis – $ 60 / jaar 
  Deze plug-in filtert spamcommentaar uit. Als u veel reacties krijgt, bespaart deze tool u wat tijd.
 • Smash Balloon : $ 49 / jaar – $ 299 / jaar 
  Smash Balloon is een invoegtoepassing voor sociale media die echte inhoud van Facebook, Instagram, Twitter en YouTube in je blog integreert.
 • Yoast SEO : gratis – $ 89 / jaar 
  Als u van plan bent relevant te worden in de resultaten van zoekmachines, dan is het gebruik van Yoast SEO een must. Het helpt u door suggesties en aanwijzingen te geven over dingen die u op uw webpagina kunt verbeteren op het gebied van SEO.

Andere tools

Afgezien van de plug-ins, kunt u als blogger verschillende tools gebruiken om uw professionele leven beter beheersbaar te maken. Deze tools van derden zijn meestal gericht op automatisering die u veel tijd bespaart, wat betekent dat u meer tijd kunt besteden aan schrijven.

Afhankelijk van uw budget kunnen ze een belangrijke rol spelen of uw bank kapot maken wanneer u alles bij elkaar optelt.

Bekijk enkele van de tools die geschikt zijn voor bloggers:

 • Wordable : gratis proefperiode van 3 dagen – $ 228 / jaar 
  Als u graag in Google Documenten schrijft, kunt u met Wordable uw berichten heel gemakkelijk van daar naar WordPress verplaatsen.
 • Grammatica : gratis – $ 139,92 / jaar. 
  Het is een tool voor spellingcontrole en correcte grammatica die in uw browser werkt. Het waarschuwt u over eventuele problemen terwijl u aan het schrijven bent en biedt onderweg correcties.
 • Hemingway : gratis – $ 19,99 / levenslang 
  Deze tool tilt je bloggen verder door omslachtige en gecompliceerde zinnen, passieve stem, bijwoorden en synoniemen voor moeilijke woorden te identificeren.

TOTALE PRIJS

De totale kosten beginnen vanaf $ 18,86 per jaar ($ 1,57 per maand) voor het absolute minimum. Je kunt ook meer dan $ 1.000 + per jaar uitgeven, afhankelijk van alle extra’s die je wilt krijgen.

Het gaat echter niet om de goedkoopste of de duurste. Het bouwen van een blog geeft u veel flexibiliteit in termen van extra kosten, en u kunt deze opschalen op basis van uw beschikbare budget. Je hebt vanaf de eerste dag niet de chicste upgrades en plug-ins nodig, ook al kunnen sommige je helpen sneller te groeien.

U kunt ook veel plug-ins en upgrades gratis uitproberen om te zien of ze voor u werken. We raden aan om ze een kans te geven voordat u geld uitgeeft of ze volledig negeert.

Alle kosten die samenhangen met het bouwen van een kleine zakelijke website

Alle kosten die samenhangen met het bouwen van een kleine zakelijke website

Het maken van een website is een geweldige manier om uw bedrijf op de kaart te zetten. Uw potentiële klanten kunnen alle essentiële informatie van één locatie krijgen. Het bespaart u ook veel tijd en moeite die u anders zou moeten besteden aan het één voor één bereiken van klanten. Bijna elk respectabel bedrijf heeft tegenwoordig een website.

Het bouwen van een website voor uw bedrijf is heel eenvoudig. U heeft niet eens een geavanceerd navigatiesysteem nodig en u kunt één landingspagina maken met alle essentiële informatie. U kunt echter verder gaan en een interactieve site bouwen om uw verkopen te ondersteunen of leads te verzamelen.

Laten we eens kijken naar enkele van de kosten die u zult hebben om een ​​website voor een klein bedrijf te bouwen.

Gegarandeerde terugkerende kosten

Net als bij het bouwen van een blog, zijn de minimale kosten voor een website voor een klein bedrijf de domeinnaam en de kosten van de hostingservice. U kunt weer gebruik maken van het populaire WordPress-platform om uw website eenvoudig en snel te bouwen.

Hostingkosten

Een eenvoudige website voor kleine bedrijven, vergelijkbaar met een blog, vereist niet veel serverprestaties. Een van de kritieke factoren waar u echter op moet letten, is de uptime en snelheid van de hostingservice. Niemand wil een verkoop verliezen omdat hun website niet beschikbaar was of te langzaam laadt.

U kunt uw website starten met de goedkoopste shared hosting-opties die er zijn. We raden echter aan om een ​​beheerd WordPress-hostingplan te nemen, dat is ontworpen voor WordPress-gebruikers. Het is niet de goedkoopste optie, maar het maakt uw bank ook niet kapot. Pas echter op voor de hogere verlengingsprijzen na de eerste termijn.

U kunt uw website bouwen met de goedkoopste WordPress-hosting en vanaf daar upgraden als u meer bronnen of functies nodig heeft.

Hier zijn enkele van de goedkoopste WordPress-hostingkosten:

Domeinnaamkosten

De domeinnaam is een van de belangrijkste aspecten van het bouwen van een website voor een klein bedrijf. Meestal wordt de naam gekozen op basis van de bedrijfsnaam of de merknaam die u wilt creëren.

U kunt een beschikbare domeinnaamcombinatie kopen bij een domeinnaamregistrar. Een typische domeinnaam bestaat uit een topleveldomein (.com, .net, .business) en ten minste één tweedelijns domein (WebsiteSetup, LocalStandUp, TheFenceBuildingCompany).

Hier zijn enkele voorbeeldprijzen voor een domeinnaam van een paar goedkope registrars:

Website-bouwers

Websitebouwers zijn gemakkelijke alternatieven voor combinaties van hosting en domeinnamen, omdat alles wat je nodig hebt om een ​​website te bouwen onder één dak zit. Met deze websitebouwers kunt u een moderne methode voor slepen en neerzetten gebruiken of u een eenvoudige modulaire opzet geven voor het maken van uw site. U krijgt ook enkele extra functies die goed kunnen werken met uw kleine bedrijfswebsite.

Als u echter slechts een paar pagina’s voor uw kleine bedrijfssite wilt maken, kan het gebruik van een websitebouwer te duur zijn. Als u van plan bent uw site in de loop van de tijd te ontwikkelen, bespaart u veel tijd met een websitebouwer.

Bekijk enkele voorbeeldprijzen voor providers van websitebouwers:

WordPress-thema’s

Het bouwen van een website op WordPress is vrij eenvoudig en kostenefficiënt. Het is een platform dat we ook aanbevelen op basis van functionaliteit en gebruiksgemak.

Net als bij een blog, als je een website bouwt met een WordPress-platform, dan heb je een WordPress-thema nodig. U kunt sommige thema’s ook gratis krijgen als u niet geïnteresseerd bent in aanvullende functionaliteiten. Houd echter rekening met de volledige versies als u uw site wilt blijven ontwikkelen.

Bekijk enkele voorbeelden van de meest populaire WordPress-thema’s voor websites:

 • Hallo Elementor : gratis – $ 49,20 / jaar 
  Elementor is een WordPress-thema dat fungeert als websitebouwer. Het heeft een intuïtieve functie voor slepen en neerzetten en is gemakkelijk te gebruiken.
 • OceanWP : gratis – $ 29 / jaar 
  Een van de meest populaire thema’s op WordPress. Het is ook in hoge mate aanpasbaar.
 • Divi door Elegant Themes : $ 89 / jaar 
  Dit WordPress-thema is een alternatieve websitebouwer met slepen en neerzetten voor de Hello Elementor. Het heeft handige vooraf gemaakte ontwerpen voor websites en is in hoge mate aanpasbaar.

Plug-ins

Plug-ins voor websites zijn enigszins optioneel, maar geven u meer functionaliteit voor uw website. Er is een grote keuze aan verschillende opties, van SEO-functies tot livechatfunctionaliteit. Het kiezen van de juiste opties voor uw website hangt grotendeels af van de functionaliteiten die u zoekt en het budget dat u heeft.

We hebben echter enkele aanbevelingen voor website-plug-ins die het meeste voordeel opleveren. Sommigen van hen hebben een gratis versie beschikbaar met beperkte functionaliteit om ze uit te proberen voordat ze een beslissing nemen.

Hier zijn enkele handige plug-ins voor een website:

 • Yoast SEO : gratis – $ 89 / jaar 
  Yoast SEO is een geweldig hulpmiddel om ervoor te zorgen dat de inhoud van uw website SEO-vriendelijk is. Het geeft suggesties en vraagt ​​uw paginaconcepten als u iets zou moeten verbeteren op het gebied van SEO.
 • W3 Total Cache : gratis – $ 99 / jaar 
  Het is een caching-plug-in die ervoor zorgt dat uw website sneller en soepeler werkt.
 • WP Smush : gratis – $ 84 / jaar 
  Deze plug-in werkt als een beeldcompressor, dus een website met veel foto’s kan sneller worden geladen voor de bezoeker. Het wordt ook geleverd met een lazy load-functie die geen offscreen-afbeeldingen voor de kijker laadt.
 • LiveChat : gratis proefperiode van 14 dagen – $ 192 / jaar 
  Deze plug-in voegt een livechatfunctie toe aan uw website, zodat uw bezoekers direct contact met u kunnen opnemen.
 • WPML : $ 29 / jaar – $ 79 / jaar Met 
  deze plug-in kunt u eenvoudig een meertalige website bouwen om het bereik van uw kleine bedrijf te vergroten.

Email reclame

E-mailmarketing is een van de meest kostenefficiënte marketinggebieden die er zijn. Als klein bedrijf kunt u e-mails gebruiken om meer werk te krijgen of uw merk efficiënt te promoten.

U kunt handmatig e-mails maken en naar uw klanten verzenden en e-mailadressen verzamelen. Maar naarmate uw bedrijf groeit, wordt het persoonlijk afhandelen van e-mails erg inefficiënt. Dat is waar e-mailmarketingsoftware u te hulp schiet.

Hier zijn enkele van de meest populaire e-mailmarketingoplossingen voor kleine bedrijven:

 • Constant Contact : gratis proefperiode van 30 dagen – $ 240 / jaar 
  Constant Contact biedt een uitstekende toolset voor e-mailmarketing. Het zit ook boordevol andere handige marketingfuncties die uw e-mailmarketing ondersteunen.
 • MailChimp : gratis – $ 119,88 / jaar Met 
  dit platform kunt u e-mails van bezoekers verzamelen, geautomatiseerde e-mails verzenden en sjablonen aanpassen voor een persoonlijker contact met uw abonnees.
 • Afzender : gratis – $ 120 / jaar Met 
  deze tool kunt u eenvoudig e-mailnieuwsbrieven voor uw abonnees en een geautomatiseerde e-mailreeks maken.

Veiligheid

Uw website beveiligen tegen mogelijke aanvallen is essentieel naarmate uw bedrijf groeit. Mogelijk hebt u de extra beveiligingsfuncties vanaf het begin niet nodig, maar we raden u aan om over de hele lijn na te denken. Het is ook handig om te onthouden dat het beschermen van uw site tegen aanvallen veel goedkoper is dan omgaan met de gevolgen.

Hier zijn een paar beveiligingsopties voor websites:

 • WordFence : $ 99 / jaar 
  WordFence is de real-time endpoint-bescherming van WordPress. Het bevat IP-blacklists, een firewall, beveiligingsscans op malware en nog veel meer beveiligingsfuncties.
 • Cerber Security & Anti-Spam : gratis – $ 99 / jaar 
  Deze tool biedt beveiliging voor op WordPress gebaseerde websites. Het blokkeert kwaadaardige activiteiten, heeft antispamfuncties en scant en verwijdert alle malware van uw website.

Andere tools

U kunt ook aanvullende tools van derden gebruiken die de ontwikkeling van uw site eenvoudiger maken. Voor een website raden we tools aan om uw bezoekers te begrijpen om uw website beter te maken.

Bekijk enkele tools die geschikt zijn voor websites en hun prijsklassen:

 • Google Analytics : gratis 
  U krijgt uw basiswebsite-analyses, van het bijhouden van conversies tot unieke bezoekers en meer.
 • Crazy Egg : gratis proefperiode van 30 dagen – $ 288 / jaar 
  Deze tool biedt heatmap-rapporten van de activiteit van uw bezoekers op uw website. Deze gegevens kunt u vervolgens gebruiken om uw conversieratio’s te verbeteren door informatie op de hotspots te plaatsen.

TOTALE PRIJS

De belangrijkste verschillen in kosten komen neer op de functies die u voor uw website wilt hebben. In vergelijking met de kosten voor een blog, heb je extra kosten voor e-mailmarketing en beveiliging, die optioneel zijn, maar sterk worden aanbevolen.

De totale kosten beginnen vanaf slechts $ 32,78 per jaar (~ $ 2,73 per maand) voor de goedkoopste optie voor het bouwen van websites met WordPress-hosting. Als je alle extra plug-ins, tools en beveiligingsmaatregelen bij elkaar optelt, zou je meer dan $ 1.000 + per jaar kunnen uitgeven.

Alle kosten in verband met het bouwen van een online winkel / e-commerce website

Alle kosten in verband met het bouwen van een online winkel / e-commerce website

In vergelijking met fysieke winkels worden online winkels met de dag populairder.

Online winkels zijn een perfecte plek voor unieke producten die u rechtstreeks aan klanten wilt verkopen. Het bouwen van een online winkel is vrij eenvoudig, maar vereist specifieke functionaliteiten die ze iets duurder maken dan reguliere websites.

Net als bij blogs en kleine zakelijke websites, is het budget afhankelijk van de grootte van uw online winkel en de functionaliteiten die u wilt hebben. Laten we eens kijken naar een mogelijke uitsplitsing van de kosten voor het bouwen van een e-commerce-website.

Gegarandeerde terugkerende kosten

Net als bij blogs en websites, heeft het bouwen van een online winkel gegarandeerde kosten voor hosting en een domeinnaam. Deze kosten vormen echter niet het absolute minimum en u moet extra uitgeven voor een e-commercefunctionaliteit.

Hostingkosten

U kunt een online winkel starten met goedkope gedeelde hostingplannen. U kunt echter verwachten dat u de prestatiebehoeften vrij snel zult ontgroeien en misschien wilt u de beveiliging van uw online winkel upgraden. De hostingproviders zijn vrij flexibel en kunnen u helpen met het upgraden van uw serverbehoeften binnen hun aanbiedingen.

We raden u aan om van tevoren over geavanceerde hostingoplossingen na te denken. Shared hosting is de goedkoopste hostingoplossing, maar meer kracht, hogere beveiliging en vrijheid gaan gepaard met aanzienlijk hogere kosten.

Hier zijn enkele voorbeelden van prijsklassen voor verschillende soorten hosting:

Domeinnaamkosten

De domeinnaam is vooral cruciaal voor online winkels. Aangezien uw klanten transacties op uw pagina uitvoeren, moeten ze het gevoel hebben dat deze legitiem en veilig is. Een geweldige domeinnaam helpt zowel uw verkoop als uw eCommerce-merk te ontwikkelen.

De domeinnaam van uw online winkel bestaat uit minstens twee delen; een topleveldomein (.com, .net, .store) en ten minste één domein op het tweede niveau (Amazon, KidsClothes, DebbysFurniture). U kunt beschikbare domeinnaamcombinaties zoeken en kopen bij een domeinnaamregistrar.

Bekijk enkele van de goedkoopste domeinnaamregistrars:

Bouwers van online winkels

Online winkels hebben extra functies nodig voor betalingen, verzending en voorraadbeheer. U kunt gebruik maken van e-commerceplatforms om eenvoudig online winkelfunctionaliteit aan uw site toe te voegen.

Deze bouwers werken op dezelfde manier als websitebouwers, maar zijn speciaal ontworpen voor online winkels. De moderne versies zijn uitgerust met drag-and-drop-functies en tal van handige add-ons die u kunt gebruiken, zoals sociale media-integraties en betalingsgateways.

Als u betalingsopties toevoegt aan uw online winkel, verwacht dan transactiekosten te betalen aan de betalingsplatformaanbieder. Wees voorzichtig dat sommige van de eCommerce-builder-providers u extra kosten in rekening brengen voor integratie met betalingsgateways van derden. Houd rekening met deze kosten bij het kiezen van het platform om uw online winkel te bouwen.

Hier vindt u de meest populaire online winkelplatforms:

 • Shopify.com vanaf $ 29 / maand of $ 348 / jaar 
  Transactiekosten beginnen vanaf 2,9% + $ 0,30 en 2% bij gebruik van andere betalingsproviders.
 • Squarespace.com vanaf $ 18 / maand of $ 216 / jaar 
  3% transactiekosten alleen bij het goedkoopste abonnement; Voor hogere abonnementen geldt 0% transactiekosten
 • WooCommerce.com  gratis om te starten * 
  Geen standaard transactiekosten en geen extra transactiekosten voor het integreren van externe betalingsproviders. 
  * extra kosten voor WordPress-thema’s, plug-ins en ontwikkeling.

WordPress-thema’s

Het bouwen van een online winkel op WordPress vereist een WooCommerce-compatibel thema en de WooCommerce eCommerce-platformplug-in. Deze combinatie voegt online winkelfuncties toe aan de interface van uw WordPress.

Nadat u een thema heeft gekozen, kunt u het aanpassen zoals elk ander WordPress-thema en online winkelfuncties toevoegen. In tegenstelling tot gratis sjablonen voor websites en blogs, worden de extra functies van de online winkel meestal geleverd met de betaalde volledige versie van deze thema’s.

Hier zijn enkele van de beste WordPress-thema’s met WooCommerce-compatibiliteit:

 • Hallo Elementor  vanaf $ 49,20 / jaar 
  Gemakkelijk te gebruiken, en je kunt elementen slepen en neerzetten. De gratis versie ondersteunt geen online winkelfuncties.
 • Divi door Elegant Themes : $ 89 / jaar 
  Dit WordPress-thema is een alternatieve websitebouwer met slepen en neerzetten voor de Hello Elementor. Het heeft handige vooraf gemaakte ontwerpen voor websites en is in hoge mate aanpasbaar.
 • Jevelin : $ 59 / jaar 
  Een van de meer populaire thema’s voor online winkels op het WooCommerce-platform. Het beschikt over een drag-and-drop-builder en heeft veel sjablonen voor verschillende productsoorten.

Plug-ins

Sommige van de e-commerceplatforms hebben ingebouwde handige plug-ins voor online winkels. U kunt echter profiteren van enkele toegevoegde plug-ins die u helpen uw klantenbestand uit te breiden en effectiever te bereiken.

Net als bij websites en blogs, zijn er veel verschillende plug-in-opties beschikbaar. U kunt ook uw online winkel bouwen zonder extra plug-ins te gebruiken, maar dat kan ervoor zorgen dat uw winkel er basic en inferieur uitziet dan sommige moderne. We raden op zijn minst aan om hun gratis versies eens te proberen, zodat u kunt zien of ze wat voordeel aan uw online winkel toevoegen.

We hebben enkele van de handigste plug-ins voor online winkels op een rijtje gezet:

 • Yoast SEO : gratis – $ 89 / jaar 
  Yoast SEO is een geweldige tool als u van plan bent om contentmarketing toe te voegen aan uw online winkel. Het geeft suggesties en vraagt ​​uw paginaconcepten als er iets kan worden verbeterd op het gebied van SEO.
 • WPForms : gratis – $ 39,50 / jaar Met deze plug-in kunt u contactformulieren, e- mailinschrijvingsformulieren 
  , online bestelformulieren, betalingsformulieren en meer maken.
 • W3 Total Cache : gratis – $ 99 / jaar 
  W3 Total Cache is een cacheplug-in die ervoor zorgt dat uw website sneller en soepeler werkt.
 • WP Smush : gratis – $ 84 / jaar 
  Deze plug-in werkt als een beeldcompressor, dus een website met veel foto’s kan sneller worden geladen voor de bezoeker. Het wordt ook geleverd met een lazy load-functie die geen offscreen-afbeeldingen voor de kijker laadt.
 • MonsterInsights : $ 99,50 / jaar 
  Het is een WordPress-analyseplug-in die kan worden geïntegreerd met Google Analytics en u een breed scala aan rapporten biedt. Het heeft ook trackingfuncties, zodat u het gedrag van uw bezoekers op uw site beter kunt begrijpen.
 • LiveChat : gratis proefperiode van 14 dagen – $ 192 / jaar 
  Deze plug-in voegt een livechatfunctie toe aan uw website, zodat uw bezoekers direct contact met u kunnen opnemen.
 • OptinMonster : $ 108 / jaar – $ 588 / jaar Met 
  deze plug-in kunt u een prompt instellen waarin om een ​​e-mailabonnement wordt gevraagd wanneer uw bezoeker op het punt staat uw site te verlaten. U kunt de prompts aanpassen op basis van de niche van uw online winkel.

Email reclame

E-mailmarketing is zeer nuttig voor online winkels om loyale klanten te werven en bezoekers te herinneren aan hun verlaten winkelwagentjes. Het is een kosteneffectieve manier om marketing te doen met het extra voordeel van automatisering die veel tijd bespaart.

Veel e-mailmarketingproviders laten u hun platforms ook gratis gebruiken totdat uw bedrijf is gegroeid om de kosten te dragen. U kunt dit gebruiken om een ​​marketingplan op te stellen dat de vergoedingen van de marketingtools dekt, en nog wat.

Bekijk onze meest aanbevolen e-mailmarketingproviders voor online winkels:

 • Constant Contact : gratis proefperiode van 30 dagen – $ 240 / jaar 
  Constant Contact biedt een uitstekende toolset voor e-mailmarketing. Het zit ook boordevol andere handige marketingfuncties die uw e-mailmarketing ondersteunen.
 • MailChimp : gratis – $ 119,88 / jaar Met 
  dit platform kunt u e-mails van bezoekers verzamelen, geautomatiseerde e-mails verzenden en sjablonen aanpassen voor een persoonlijker contact met uw abonnees.
 • HubSpot : gratis – $ 480 / jaar 
  Naast e-mailmarketing biedt HubSpot een complete CRM voor uw online winkel. Hun gratis abonnement is ook indrukwekkend, met veel nuttige functies tijdens marketinginspanningen.

Veiligheid

Websitebeveiliging is van cruciaal belang als het gaat om online winkels en het vertrouwen van bezoekers. Niemand wil hun gevoelige informatie op een site invoeren als ze zich niet veilig voelen om deze te delen.

Volgens Safety Detectives is meer dan 70% van de bedrijven niet voorbereid om zelfs de fundamentele inbreuken op de beveiliging te beperken . Alleen al vanwege dit aantal raden we aan om extra beveiligingsfuncties voor uw online winkel aan te schaffen, omdat de kosten voor het omgaan met een inbreuk op de beveiliging veel hoger kunnen zijn.

We raden de volgende beveiligingsopties aan voor uw online winkel:

 • WordFence : $ 99 / jaar 
  WordFence is de real-time endpoint-bescherming van WordPress. Het bevat IP-blacklists, een firewall, beveiligingsscans op malware en nog veel meer beveiligingsfuncties.
 • Cloudflare : gratis – $ 240 / jaar 
  Cloudflare biedt u bescherming tegen DDoS-aanvallen en heeft een ingebouwde firewall. Het wordt ook geleverd met een CDN-netwerk voor het cachen van websites.
 • Sucuri  vanaf $ 199,99 / jaar 
  WordPress-beveiligingsplug-in tegen malware, DDoS-aanvallen en verwijdering van zwarte lijsten.

Andere tools

Webwinkels profiteren vooral van tools die u gebruikt voor websites en blogs. Sommige tools zijn echter specifiek ontworpen voor e-commercewebsites, waardoor ze extra functionaliteit krijgen.

Hier zijn een paar tools waarvan we denken dat ze het meest ten goede kunnen komen aan een online winkel:

 • Stripe : vergoedingen alleen voor transacties; 2,9% + $ 0,30 / per transactie 
  Het is een externe betalingsverwerker voor het accepteren van online betalingen en het beheren van transacties. Het ondersteunt de belangrijkste creditcards en sommige digitale portefeuilles.
 • Eenvoudige veelgestelde vragen : gratis – $ 99 / jaar 
  In plaats van een aparte pagina voor de veelgestelde vragen van uw online winkel, kunt u het gedeelte met veelgestelde vragen aan de zijbalk toevoegen zodat uw bezoekers er toegang toe hebben. Het is vooral handig voor veelgestelde vragen over betaling, verzending en retouren om het vertrouwen te vergroten.

TOTALE PRIJS

Webwinkels zijn duurder om te bouwen dan websites of blogs voor kleine bedrijven. Het belangrijkste verschil in kosten komt van de toegevoegde e-commercefunctionaliteit. U kunt er ook voor kiezen om uw winkel te bouwen zonder webwinkelfunctionaliteiten, maar het maakt aankopen voor uw klanten moeilijk, wat leidt tot omzetverlies.

Naarmate uw bedrijf groeit, heeft u een betere beveiliging en meer vermogen op uw servers nodig om aan de groeiende vraag te voldoen. Over het algemeen leiden betere serverprestaties tot hogere kosten voor hostingservices en verhogen ze uw totale budget.

WordPress gebaseerde online winkel

De totale kosten variëren van $ 68,06 / jaar voor het absolute minimum tot meer dan $ 5.000 / jaar, afhankelijk van de plug-ins, beveiligingsfuncties en marketingtools die u gaat gebruiken.

E-commerceplatform van derden

Gaan met een platform dat speciaal is ontworpen voor een online winkel, begint bij Squarespace vanaf $ 234,86 / jaar (~ $ 19,57 / maand) . Nogmaals, afhankelijk van uw keuze van plug-ins, extra functies, beveiliging en andere tools, kunnen de totale kosten meer dan $ 5.000 / jaar bedragen.

Raadpleeg onze handleiding over het starten van een online winkel voor meer informatie over het bouwen van een online winkel .

Een freelancer inhuren

Een freelancer inhuren

Werken met een freelancer is een flexibele manier om uw site te ontwikkelen. U kunt ze inhuren om uw website volledig te maken, of ze specifieke functionaliteiten of add-ons laten ontwikkelen.

Zorg ervoor dat u iemand kiest die uw site ontwikkelt op uw voorkeursplatform. U kunt een freelancer vinden die WordPress, WooCommerce, Wix, Squarespace, Shopify en aangepaste code-websites ontwikkelt.

Prijsstelling

De prijzen voor freelancers zijn ook flexibel en hangen af ​​van het platform dat u gebruikt. U kunt een vast bedrag of een prijs op uurbasis krijgen. De prijsstelling is erg afhankelijk van de vaardigheden van de ontwikkelaar en de locatie. Als u een vast tarief krijgt, moet u ervoor zorgen dat de aanbieding alle functies en functionaliteit bevat die u nodig heeft.

Als je naar een populair uurlijks platform People Per Hour kijkt , kun je verwachten dat je een uurtarief betaalt van $ 10 / uur tot $ 90 / uur om een ​​webontwikkelaar in te huren.

Voor een vast bedrag voor het bouwen van uw site kunt u hulp krijgen van het populaire platform Fiverr . U kunt verwachten dat u ongeveer $ 90 betaalt voor een eenvoudige website, tot gemiddeld $ 330 voor een eenvoudige e-commercesite .

Werken met een bureau

Werken met een bureau

Het vinden van een geweldig bureau om uw website, blogplatform of een online winkel te bouwen, is een handige maar dure service. Toch heeft het zijn voordelen die meestal de extra kosten rechtvaardigen.

Het bureau zorgt voor al uw ontwikkelingsbehoeften op basis van uw input. Daarom besparen ze u veel tijd die u elders kunt besteden terwijl uw site wordt gebouwd.

Prijsstelling

De kosten voor het maken van een site zijn afhankelijk van het bureau en de hoeveelheid werk die nodig is. In grote lijnen kunt u verwachten dat u een bureau betaalt:

 • Blog: $ 220 – $ 16.000, met een gemiddelde kostprijs van ~ $ 3000
 • Websites: $ 220 – $ 50.000, met een gemiddelde kostprijs van ~ $ 3700
 • Online winkel: $ 400 – $ 150.000, met een gemiddelde kostprijs van ~ $ 13.700

Gevolgtrekking

U kunt een basissite voor een blog of een klein bedrijf bouwen voor minder dan $ 20 per jaar. De extra kosten zijn afhankelijk van de extra functionaliteit die u op uw website wilt hebben. Hoewel de add-ons en plug-ins optioneel zijn, raden we u aan na te denken over het aanschaffen van tools voor beveiliging, aanvullende marketing en automatisering.

Het bouwen van een online winkel is iets duurder vanwege de toegevoegde e-commerce functionaliteit. U kunt een online winkel maken voor minder dan $ 70 / jaar, maar de kosten voor extra beveiliging en functionaliteit kunnen u gemakkelijk meer dan $ 5.000 + / jaar opleveren in termen van kosten.

Al met al raden we u aan om uw kosten van tevoren te plannen. U kunt ook beginnen met het absolute minimum en extra functionaliteiten toevoegen naarmate uw site groeit.

Laat ons weten of er andere plug-ins of tools zijn die nodig zijn om een ​​blog, website of een online winkel te laten werken.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format