Volledige gids voor het inhuren van webontwikkelaars - DeLaatbusiness
chatbot bouwen

Volledige gids voor het inhuren van webontwikkelaars

13 min


109

Waarom zou je een handleiding nodig hebben voor het inhuren van een webontwikkelaar? Waarom zou u in de eerste plaats een webontwikkelaar moeten inhuren?

Is websitesetup.org niet gebouwd op het uitgangspunt dat iedereen een website kan maken ?

Het is waar. Terwijl je in het verleden zelf webontwikkelaar moest zijn of een webontwikkelaar moest inhuren als je een website wilde, is dat tegenwoordig niet meer het geval.

Contentmanagementsystemen zoals WordPress, Joomla en Drupal  hebben het voor veel mensen mogelijk gemaakt om zelf websites te bouwen. Bovendien kunt u met websitebouwers zoals Wix sites maken via slepen en neerzetten.

Er zijn echter nog steeds twee zeer goede redenen om een ​​webontwikkelaar in te huren:

 1. Het zou tijd besparen.
 2. Misschien  heb je hulp nodig bij enkele van de meer technische stukjes.

In beide gevallen is het belangrijk om te weten hoe u een webontwikkelaar kunt vinden, inhuren en ermee kunt samenwerken, zodat uw project soepel verloopt. Om die reden zal onze gids over het inhuren van een webontwikkelaar alle noodzakelijke stappen doorlopen om dat te doen.

Laten we beginnen!

Handleiding voor het inhuren van webontwikkelaars – Uw project definiëren

het definiëren van uw project

Om een ​​webontwikkelaar in te huren, moet u eerst voor uzelf duidelijk maken wat u precies probeert te bereiken. Als je dat niet weet, weet je niet naar wie je moet zoeken en wat je ze moet vertellen.

Voor website-wijzigingen komen de taken meestal uit twee verschillende gebieden:

 1. Ontwerp – Dit kan van alles zijn, van het opnieuw ontwerpen van uw logo of headerafbeelding tot het herzien van de volledige paginalay-out of het toevoegen van ontwerpeffecten.
 2. Functionaliteit / codering – Bijvoorbeeld het toevoegen van een winkelwagentje, een aangepaste afbeeldingsschuifregelaar of het aanbrengen van wijzigingen in het beheerpaneel van uw website.

Afhankelijk van het gebied waarop uw project zich richt, moet u verschillende mensen aannemen (meer hierover hieronder). Als u van plan bent een hele website te maken, heeft u voor beide mensen mensen nodig.

Dit is het belangrijkste onderdeel:

U moet volledig duidelijk zijn over wat u nodig heeft en dit gedetailleerd opschrijven. Hierdoor kunt u:

 • Elimineer de verkeerde kandidaten – Als de functieomschrijving duidelijk is, kunt u al ongeschoolde mensen uitsluiten. Als u het vaag en breed houdt, zullen er veel meer kandidaten op uw vacature solliciteren in plaats van wanneer u details opgeeft.
 • Bespaar vooraf tijd – Als u duidelijk bent over uw verwachtingen, kan uw webontwikkelaar minder tijd besteden aan het ontdekkingsproces. In plaats daarvan kunnen ze meteen beginnen met het implementeren van uw project.
 • Betere inschattingen ontvangen – Door de omvang van het werk te kennen, kunnen de kandidaten vooraf de tijd en kosten beter inschatten. Het maakt kostbare wijzigingen ook minder waarschijnlijk.
 • Bereik voor jezelf duidelijkheid – Dingen opschrijven is ook een goede oefening voor jezelf. Het helpt je echt na te denken over wat je probeert te bereiken en maakt je ideeën minder wazig. Dat is een belangrijke stap om ze te bereiken.

Wat voor soort ontwikkelaar heb ik nodig?

Nu u duidelijk weet wat voor soort website u wilt of welke wijzigingen u op uw bestaande site moet aanbrengen, is het tijd om na te denken over wat voor soort webontwikkelaar u moet inhuren. De term “webontwikkelaar” omvat in werkelijkheid verschillende vaardigheden en functiebeschrijvingen.

Ontwikkelaar versus ontwerper

Allereerst:

Er is een verschil tussen een ontwikkelaar en een ontwerper . Een ontwerper is een persoon die het uiterlijk van een website bedenkt en middelen creëert zoals afbeeldingen, pictogrammen, enz. Hun expertise is Photoshop en andere grafische ontwerpprogramma’s.

Een puur grafisch ontwerper implementeert de site niet echt. In plaats daarvan bereiden ze een weergave voor van hoe het er uiteindelijk uit zal zien. Iemand anders zal op basis daarvan de daadwerkelijke website maken.

Pixgraphy fotografiethema

Tegenwoordig doen ook steeds meer ontwerpers de implementatie. Deze worden meestal webontwerpers genoemd en hun expertise omvat opmaaktalen zoals HTML , CSS en in toenemende mate JavaScript .

Wat het betekent is dit:

Een ontwikkelaar is een persoon die code schrijft. Dit betekent dat ze op uw site kunnen komen en bestanden kunnen bewerken om wijzigingen aan te brengen of een geheel nieuwe site kunnen maken. Ze werken ook met code-editors en andere ontwikkelingsgerelateerde tools.

Front-end versus back-end-ontwikkelaars

Ontwikkelaars hebben ook subgroepen. De belangrijkste zijn front-end en back-end ontwikkeling.

Voor het geval je het niet weet:

fornt-end ontwikkelaar versus back-end ontwikkelaar

De front-end is het deel van de website dat bezoekers in hun browser zien. De achterkant is alles daarachter. Het is zowel de plaats waar u uw website beheert als hoe de site communiceert met uw server of database.

Front-end developers en webdesigners zijn vaak hetzelfde. Ze gebruiken dezelfde talen en zorgen allebei voor de look en feel van uw website. Front-end-ontwikkelaars kunnen ook de persoon zijn die het ontwerp implementeert, maar het in de eerste plaats niet bedenkt. Op deze gebieden is er veel overlap.

Back-end-ontwikkelaars zijn gefocust op hoe uw site werkt. Ze houden zich bezig met de functionaliteit en houden zich ook bezig met websitesnelheid en andere technische problemen. Hun vaardighedenpakket omvat PHP (vooral als je met WordPress werkt), Java, Ruby on Rails, Python en andere programmeertalen.

Full-stack ontwikkelaar

Front-end en back-end developers zijn specialisten. Het betekent dat ze meestal redelijk goed zijn in hun eigen domein, maar niet thuis in de discipline van de ander.

Met andere woorden:

Afhankelijk van uw behoeften, moet u misschien twee of drie mensen (grafisch ontwerper, front-end ontwikkelaar, back-end ontwikkelaar) inhuren om uw website of de wijzigingen die u nodig heeft te implementeren. Het levert uiteraard meer werkuren en hogere kosten op.

code

Een andere keuze voor het inhuren van een webontwikkelaar is het inhuren van een generalist die alles kan, een zogenaamde full-stack developer. Dit zijn alleskunner die in staat zijn om vanaf nul complete websites te bouwen, inclusief ontwerp, implementatie en codering. Hoewel hun kennis op elk gebied niet altijd even diepgaand is als die van de specialisten, kunnen ze toch de gewenste resultaten behalen.

Hoewel full-stack-ontwikkelaars duurder kunnen zijn, hebben ze minder coördinatie nodig. Bijgevolg kan het het proces versnellen en u geld besparen.

Freelance versus fulltime

Tot slot, bij het zoeken naar een webontwikkelaar, is de vraag of je met een freelancer wilt werken of iemand fulltime wilt inhuren. Dit hangt af van de details van uw project.

Als je maar een eenmalige baan hebt , is werken met een freelancer vaak goed genoeg. U spreekt het tijdsbestek, de prijs en de levering af, zij maken de website en u neemt het vanaf daar over. Bovendien kunt u ze opnieuw inhuren als u wijzigingen nodig heeft.

Dit is de gebruikelijke regeling bij voornamelijk statische websites of sites die niet veel onderhoud nodig hebben. Het is ook een ideale manier als u van plan bent om zelf uw website te beheren.

Echter…

Als je iemand nodig hebt die constant voor je site zorgt , is het misschien beter om een ​​fulltime webontwikkelaar in te huren. Dit is bijvoorbeeld logisch als u een complexe nieuwssite bouwt die veel hands-on werk vereist, vaak verandert en veel verschillende inhoud heeft. Een permanent kan ook betekenen voor een beperkt tijdsbestek of “projectmatig”, zoals tegenwoordig het officiële jargon is.

Heeft u inmiddels al een idee wat voor soort webontwikkelaar u nodig heeft?

Goed, laten we het dan hebben over waar we ze kunnen vinden.

Waar een webontwikkelaar inhuren

het inhuren van webontwikkelaars

Dankzij technologie is het nu gemakkelijker dan ooit om een ​​webontwikkelaar te vinden en in te huren. In het verleden moest u door de lokale advertenties bladeren om iemand in te huren. Tegenwoordig heeft u websites vol met professionals over de hele wereld die op korte termijn met u zullen samenwerken.

Plaatsen waar u webontwikkelaars kunt inhuren:

 • Codeable – Outsourcing-service specifiek voor WordPress. Maak een schets van wat u nodig heeft en zoek snel een match met de juiste webontwikkelaars. Van kleine taken tot volledige ontwikkeling: u kunt het allemaal hebben.
 • Upwork – De meest populaire plek om freelancers in te huren. Gemakkelijk te gebruiken en wordt geleverd met veel tools zoals tijdregistratie en automatische betalingen voor behaalde mijlpalen.
 • Freelancer.com – Vergelijkbaar met Upwork met miljoenen beschikbare externe medewerkers. Het wordt geleverd met realtime chat, een mijlpaalbetalingssysteem en meer.
 • Guru  – Een derde optie. Meer dan drie miljoen freelancers wachten om met u samen te werken. Functies omvatten verschillende betalingsopties (per mijlpaal, per taak, per uur) en veilige betalingsgateways.
 • Toptal – Een freelance wervingswebsite met zeer hoge normen. Ze accepteren slechts drie procent van de sollicitanten, dus je weet dat je met toptalent werkt (vandaar de naam). Geen openbare informatie over tarieven, maar waarschijnlijk duurder dan andere opties.
 • Outsourcely  – Huur externe werknemers rechtstreeks in en betaal ze rechtstreeks. Richt zich op stabiel, langdurig werk. Ideaal als u een vaste webontwikkelaar wilt hebben.
 • 99designs – Oorspronkelijk een crowdsourcing-service voor grafisch ontwerpers, nu kun je er ook webdesigners en -ontwikkelaars vinden. Post wat je nodig hebt en professionals van over de hele wereld sturen je hun ideeën. U kunt de resultaten zien, feedback geven en een winnaar kiezen. Betaal pas als u tevreden bent.
 • Dribbelen  – Niet echt een plek waar je mensen kunt aannemen. Freelancers presenteren hun werk echter op Dribbble en je kunt via het platform contact met ze opnemen als je het leuk vindt wat ze doen.
 • Craigslist – Gratis advertentiesite. Goed omdat je hierdoor lokale mensen kunt vinden. Houd er rekening mee dat het uitdagender kan zijn om de kwaliteit van een webontwikkelaar daar te beoordelen.

Een paar andere opties zijn Stack Overflow Jobs ,  Remote OK en Authentic Jobs . U kunt LinkedIn ook gebruiken om naar webontwikkelaars te zoeken. Bovendien hebben veel applicaties voor het bouwen van websites hun eigen marktplaatsen waar u freelancers kunt vinden:

Budget voor webontwikkeling – wat te verwachten

het berekenen van het websitebudget

Schatten hoeveel een websiteproject gaat kosten, is een van de moeilijkste stappen. De prijs is afhankelijk van veel factoren: het vaardigheids- en ervaringsniveau van de ontwikkelaar, de grootte van het project, waar de ontwikkelaar is gevestigd, het type vacaturesportaal dat je hebt gebruikt om ze te vinden en meer.

Hoe creëer je een budget?

Hier zijn een paar tips.

Uurloon versus vaste kosten

programmeur kijken naar de klok

De eerste vraag is of u uw webontwikkelaar per uur of een vast bedrag betaalt. Beiden hebben voor- en nadelen. Welke klopt, hangt af van uw project en met wie u samenwerkt. Hier is een manier om te beslissen:

 • Klein project (tot een week) + ervaren webontwikkelaar = HOURLY PAY
 • Klein project + onervaren ontwikkelaar = VASTE PRIJS
 • Groot project (enkele weken of maanden) = VASTE PRIJS

Het argument is simpel:

Ervaren ontwikkelaars zijn sneller en maken minder fouten. Daarom hebben ze minder heen en weer nodig, wat tijd bespaart. Om die reden komt het uurloon vaak goedkoper uit.

Onervaren werknemers hebben waarschijnlijk meer herzieningen en correcties nodig. Het betekent meer werkuren, daarom kun je beter vanaf het begin een vast bedrag afspreken.

Grote projecten hebben zelfs nog meer potentiële fouten, foutieve schattingen, ontwerpwijzigingen, revisies en fixes. Als dit op uurbasis wordt betaald, kan dit veel kosten met zich meebrengen. Om die reden is het beter om een ​​ontwikkelaar de totale inspanning (inclusief eventuele correcties) te laten inschatten en een vaste prijs af te spreken.

Het betekent ook dat u grondig moet zijn in uw projectvoorstel en communicatie. Hoe nauwkeuriger u bent over de projectomvang, hoe kleiner de kans dat er extra werk voor nodig is.

Ruwe schattingen voor prijzen

Wat betekent het in cijfers? Hoeveel mag u verwachten?

Zoals gezegd hangt het van veel factoren af, niet in de laatste plaats de locatie van de persoon met wie je werkt. Om u een idee te geven, volgen hier enkele referentiepunten voor uurtarieven en projecttarieven die u kunt verwachten:

 • Grafisch ontwerper: $ 25 – $ 120 / uur
 • Front-end ontwikkelaar: $ 15 – $ 150 + / u
 • Back-end ontwikkelaar: $ 35 – $ 150 + / u
 • Full-stack ontwikkelaar: $ 75 – $ 150 + / u
 • Gehele website
  • WordPress: $ 3.000 – $ 15.000
  • Joomla: $ 1.500 – $ 7.000
  • Website-bouwer: $ 600 – $ 2.500
  • E-commerce: $ 3.000 – $ 20.000 +
 • Problemen met plug-ins of code oplossen: $ 40 – $ 600
 • Aangepaste plug-ins en functies: $ 100 – $ 1.000

Uw project plaatsen

webontwikkelaar gezochte advertentie

Nu is het tijd om de daadwerkelijke jobaanbieding te maken. Zoals gezegd, moet u glashelder zijn over wat u wilt. Alleen dan kun je het effectief aan een ander communiceren.

Belangrijke details om op te nemen

Dit is wat zeker in uw vacature moet staan:

 • Achtergrondinformatie – Stel uzelf, uw bedrijf en merk voor. Geef aan wat uw zakelijke doelen zijn en voor welke doelgroep u zich richt. Dit geeft webontwikkelaars een idee over het gebied van het project.
 • Projectsamenvatting – Wat is het vogelperspectief van het project? Volledig website-ontwerp, site-implementatie, wijzigingen? Wees exact.
 • Deliverables – Waar wil je mee eindigen? Een Photoshop-bestand? Een WordPress-thema? Een complete website? Laat freelancers weten wat ze aan het eind moeten opleveren en in welk formaat.
 • Bestaande activa – vermeld alles wat u van uw kant gaat verstrekken. Dit kunnen ontwerprichtlijnen zijn, bestaande middelen, kleurenschema’s , website-teksten, logo’s, wireframes of wat u nog meer op voorraad heeft.
 • De ideale kandidaat   – Noem zowel het expertiseniveau dat u zoekt als andere kenmerken die voor u belangrijk zijn.
 • Tijdschema – Wanneer moet uw project gereed zijn? Houd er rekening mee dat er meestal vertragingen zullen zijn, dus het is een goed idee om een ​​kortere deadline te stellen dan u in werkelijkheid heeft. Op die manier heb je wat buffer voor het geval er iets misgaat.

Extra punten

Naast het bovenstaande is hier wat extra informatie om uw vacature effectiever te maken:

 • Mockups – Maak afbeeldingen om te laten zien hoe u zich uw website of de nieuwe functie voorstelt. Een schets op papier kan voldoende zijn, maar er zijn ook tools zoals Balsamiq of beeldbewerkingsprogramma’s zoals Photoshop.balsamiq
 • Voorbeelden – Als u sites kent die lijken op wat u zoekt, neem deze dan op. Hetzelfde geldt voor alle andere activa die u leuk vindt. Dit geeft uw webontwikkelaar een startpunt. U kunt ook voorbeelden toevoegen van dingen die u niet leuk vindt en die u wilt vermijden.
 • Voeg een minitaak toe – Veel mensen spelen een getallenspel en sturen blindelings ingeblikte e-mails naar elke vacature die ze vinden. Om die te verwijderen, kunt u een minitaak in uw vacature opnemen, zoals het gebruik van een bepaalde onderwerpregel of het beantwoorden van een korte vraag. Op die manier weet u wie het goed heeft gelezen.

Uw budget posten versus een offerte vragen

dollarteken

Dit laat alleen de vraag, moet u uw projectbudget opnemen of wachten tot aanvragers u hun prijs geven?

Meestal heb je de optie voor beide en elk heeft zijn voor- en nadelen.

Als u geen flexibiliteit in uw budget heeft , neem deze dan op in uw voorstel. Op die manier trek je alleen kandidaten aan die ervoor willen werken. Natuurlijk zal het sommige mensen ook afschrikken, maar het zou bij hen toch niet gelukt zijn.

Als je wat speelruimte hebt , vraag dan om offertes. Op die manier diskwalificeer je potentieel geweldige kandidaten niet alleen omdat je de budgetvereisten onderschat.

Klinkt logisch? Koel.

Hoe de kwaliteit van een webontwikkelaar te evalueren

Als je project eenmaal online is, zie je hopelijk de applicaties binnenrollen. Nu is de grote vraag: hoe bepaal je met wie je wilt werken? Hieronder vindt u enkele richtlijnen om uw kansen op het kiezen van de juiste kandidaat te vergroten.

 1. Technische vereisten – Verderop hebben we het gehad over de vaardigheden die de verschillende soorten ontwikkelaars nodig hebben. Het eerste dat u moet doen, is ervoor zorgen dat uw kandidaten deze vakjes aanvinken.
 2. Reactietijd – Het is belangrijk om uw freelancer te kunnen bereiken. Als u iets aan het project moet veranderen, wilt u niet enkele dagen wachten om iets van hen te horen. Schrijf een paar keer heen en weer en kijk hoe lang het duurt voordat je een webontwikkelaar inhuurt.
 3. Communicatieve vaardigheden – Controleer tegelijkertijd hun algemene communicatie. Spreken ze duidelijk? Beantwoord al je vragen? Lijken het mensen met wie je zou willen werken? Je zult veel met ze praten, dus zorg ervoor dat de ervaring productief en aangenaam is.
 4. Eerdere projecten – Vraag en bekijk het eerdere werk van uw webontwikkelaars. Op die manier krijg je een beter begrip van hun ervaring, sterke en zwakke punten. Dit kan ook op hun eigen website zijn in de vorm van screenshots of zelfs codefragmenten.
 5. Klantbeoordeling – Veel van de bovengenoemde vacatureportals bieden feedback van klanten. Kijk niet alleen naar de algemene beoordeling, maar lees ook de opmerkingen van eerdere klanten voordat u een webontwikkelaar inhuurt. Dit is een goede manier om meer te weten te komen over iemands werkethiek, doorlooptijd en andere kenmerken.
 6. Ervaring – Ervaren ontwikkelaars maken minder fouten, hebben kortere doorlooptijden maar kosten meer. Beginners kosten minder, maar het kan langer duren en meer problemen veroorzaken. Het is aan jou om te beslissen wat voor jou het beste werkt en is meestal afhankelijk van het tijdsbestek van het project.
 7. Betaalde tests – Wanneer u de lijst tot slechts een paar kandidaten heeft teruggebracht, is het een goed idee om hen te vragen een betaalde test te maken. Geef ze een kleine taak om te volbrengen en kijk hoe het gaat. Besteed gedurende de hele tijd aandacht aan zowel het werk als hun communicatie. Het is een goede voorspelling voor toekomstig gedrag.

Uw project van begin tot eind krijgen

Als je eenmaal een webontwikkelaar hebt gevonden waarmee je wilt werken, is het tijd om het project echt aan te vallen. Hier zijn de stappen die u van begin tot eind neemt:

 1. Maak een afspraak – Praat met de kandidaat, bij voorkeur via een videogesprek. Loop het project van begin tot eind door, behandel vragen of mogelijke problemen, vraag om hun input.
 2. Mijlpalen creëren – Vooral voor grotere projecten is het een goed idee om kleinere mijlpalen te bedenken. Op die manier kunt u bekijken wat er gebeurt terwijl het gebeurt, in plaats van het eindproduct (en mogelijke problemen) aan het einde van de deadline te zien.
 3. Spreek een betalingsschema af – Stel een betalingsschema op dat voor jullie beiden werkt.
 4. Betaal de aanbetaling – Dit is een teken voor beide partijen dat ze zich inzetten voor het project. De webontwikkelaar zou op dat moment moeten beginnen met werken.een betaling doen via Google Pay
 5. Follow-up met mijlpalen – Bekijk elke overeengekomen mijlpaal. Geef betalingen vrij wanneer u tevreden bent met wat u ziet, niet eerder.
 6. Doe een laatste beoordeling – Voer een laatste audit uit zodra het werk is gedaan. Betaal het resterende bedrag als u tevreden bent. Het is ook logisch om een ​​garantieperiode af te spreken waarin de ontwikkelaar dingen blijft repareren die u misschien over het hoofd hebt gezien.

Uw gids voor het inhuren van webontwikkelaars in een notendop

Hoewel iedereen tegenwoordig een website kan bouwen, zijn er nog steeds veel goede redenen om een ​​webontwikkelaar in te huren. Een professional kan dingen doen die u niet kunt en zal de klus sneller klaren dan u. Door deze taak uit te besteden aan iemand anders, kunt u zich ook concentreren op belangrijkere zaken.

In onze gids voor het inhuren van webontwikkelaars vindt u tips om elke stap van het proces te doorgronden. In het begin kan het zenuwslopend zijn, maar met ervaring wordt het gemakkelijker.

En als je eenmaal een werkrelatie hebt met goede kandidaten, kun je vaak met hen blijven samenwerken. Op die manier hoeft u niet elke keer alle stappen uit te voeren.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format