Een sollicitatieformulier in WordPress maken - DeLaatbusiness
62799703 - tokyo, japan - june 5, 2016: apple iphone 6s with airbnb website on the screen.airbnb is a website for people to list, find,and rent lodging.airbnb an online platform for accommodation

Een sollicitatieformulier in WordPress maken

7 min


101
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wil je een sollicitatieformulier toevoegen aan de carrièrepagina van je WordPress-website ?

Vaak hebben kleine bedrijven geen systeem voor het ontvangen van sollicitaties. Dit kan snel leiden tot een groot aantal cv’s in uw e-mailinbox, zonder dat u ze gemakkelijk kunt doorzoeken.

Het goede nieuws is dat u dit eenvoudig kunt oplossen. In dit artikel laten we je zien hoe je een sollicitatieformulier in WordPress kunt maken waarmee mensen gemakkelijk online kunnen solliciteren, terwijl je ook gemakkelijk sollicitaties op één plek kunt beheren.

Een sollicitatieformulier maken in WordPress

Uw sollicitatieformulier in WordPress maken

Als u een website voor een klein bedrijf heeft , kunt u door het toevoegen van een pagina ‘Carrière’ of ‘Vacatures’ aan uw website getalenteerde mensen aantrekken om zich bij uw team aan te sluiten.

Om de beste mensen aan te trekken, moet je het ook voor geïnteresseerde kandidaten gemakkelijker maken om te solliciteren door een sollicitatieformulier op die pagina toe te voegen.

Laten we eens kijken hoe WordPress het gemakkelijk maakt om een ​​sollicitatieformulier toe te voegen.

Eerst moet u de WPForms- plug- in installeren en activeren . Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie .

WPForms is de beste plug- in voor WordPress-formulieren op de markt. Het is ontworpen om zeer beginnersvriendelijk te zijn en u kunt er veel verschillende formulieren mee maken voor uw kleine bedrijf.

Nadat u de plug-in hebt geactiveerd, moet u de pagina WPForms »Instellingen in uw WordPress-dashboard bezoeken om uw licentiesleutel in te voeren. U vindt uw licentie onder uw account op de WPForms-website.

Uw licentiesleutel invoeren voor WPForms

Ga vervolgens naar de pagina WPForms »Addons om de Add-on Form Templates Pack te installeren. Dit pakket bevat het sollicitatieformulier.

De add-on voor formuliersjablonen toevoegen aan WPForms

Tip: het formuliersjablonenpakket is alleen beschikbaar als u het Pro-abonnement voor WPForms of hoger hebt. U kunt echter nog steeds een sollicitatieformulier maken met behulp van de sjabloon Eenvoudig contactformulier in de gratis versie van de plug-in .

Nu is het tijd om uw formulier te maken. Om te beginnen, moet je WPFormsbezoeken »Nieuwe toevoegen in je WordPress admin-gebied.

Op deze pagina wordt u vervolgens gevraagd uw formulier een naam te geven en een sjabloon te kiezen. Blader daarna omlaag naar de sjabloon voor het uploaden van sollicitaties of zoek ernaar met de zoekbalk.

Selecteer de sjabloon voor het uploaden van een vacature

Nadat u op de door u gekozen sjabloon heeft geklikt, gaat u naar de WPForms-formulierbouwer.

Je ziet hier het standaardsjabloon voor het uploaden van sollicitaties. U kunt het gewoon gebruiken zoals het is, of het bewerken met de drag & drop-interface.

De standaardsjabloon voor het uploaden van sollicitaties in WPForms

Als je tevreden bent met het formulier zoals het is, sla het dan gewoon op en klik op de X-knop om de WPForms-builder te verlaten.

Het formulier opslaan en afsluiten

Vervolgens moet u het formulier op uw website plaatsen. Je kunt het insluiten in een bericht of pagina , of je kunt het zelfs toevoegen aan je zijbalk. We gaan een nieuwe pagina maken door naar Pagina’s »Nieuwe toevoegen in het WordPress-dashboard te gaan.

Klik op het pagina-bewerkingsscherm op de (+) om een nieuw blok toe te voegen en zoek vervolgens naar het WPForms-blok. Je kunt het vinden in het gedeelte ‘Widgets’ van blokken of je kunt de zoekbalk gebruiken.

Een nieuw WPForms-blok toevoegen aan een pagina in WordPress

Zodra u dat blok heeft toegevoegd, klikt u op en selecteert u uw sollicitatieformulier in de vervolgkeuzelijst.

Selecteer uw formulier in de vervolgkeuzelijst WPForms

WPForms laadt een voorbeeld van uw formulier in de inhoudseditor. U kunt nu doorgaan en uw pagina opslaan of publiceren.

Vergeet daarna niet uw website te bezoeken om het live-formulier in actie te zien. Op onze pagina hebben we een titel, een korte beschrijving, een afbeelding en vervolgens het sollicitatieformulier:

Het sollicitatieformulier op de website

Opmerking: als u de oude klassieke WordPress-editor gebruikt , kunt u op de knop ‘Formulier toevoegen’ klikken om een ​​formulier aan uw pagina toe te voegen:

Een formulier aan de pagina toevoegen met de klassieke WordPress-editor

Uw sollicitatieformulier bewerken

U kunt uw sollicitatieformulier op elk gewenst moment bewerken om meer velden, meldingen en beschrijvingen toe te voegen.

Om dit te doen, gaat u gewoon naar de WPForms »All Forms- pagina en klikt u op de titel van uw formulier om het te openen voor bewerking:

Je sollicitatieformulier openen om het te bewerken

U kunt de bestaande velden (delen van het formulier) wijzigen, ze omhoog of omlaag verplaatsen, velden verwijderen en nieuwe toevoegen.

Eerst gaan we de ‘Hoe ben je op de hoogte van deze functie?’ Bewerken. vraag op ons sollicitatieformulier. Om een ​​veld te bewerken, klikt u erop. U ziet de opties voor het veld openen in het linkerdeelvenster.

We gaan de opties ‘Krantenadvertentie’ en ‘Radio- / tv-advertentie’ verwijderen. Klik eenvoudig op de (-) knop naast de optie om deze te verwijderen.

Het bewerken van de 'Hoe ben je op de hoogte van deze functie?' veld-

Vervolgens gaan we het veld ‘Indien anders’ direct eronder verwijderen. Om een ​​veld te verwijderen, beweegt u uw muiscursor over het veld en klikt u vervolgens op het rode prullenbakpictogram dat verschijnt:

Het tekstveld voor 'If Other' in WPForms verwijderen

We gaan ook een veld toevoegen vlak voor het uploaden van de cv. Dit is waar onze potentiële contentschrijvers links naar hun eerder gepubliceerde werk kunnen delen.

Klik eerst op het tabblad ‘Velden toevoegen’ aan de linkerkant als dit nog niet is geselecteerd. Sleep vervolgens het door u gekozen veld eenvoudigweg naar de plaats op het formulier. We gaan het veld Alineatekst gebruiken.

Een nieuw alinea-veld slepen en neerzetten op het sollicitatieformulier

Zodra het veld op het formulier staat, klikt u erop om het label te wijzigen en een beschrijving op te geven.

Het label voor een veld bewerken in WPForms

U kunt zoveel wijzigingen en toevoegingen aan het formulier aanbrengen als u wilt. Zorg ervoor dat u daarna op de knop ‘Opslaan’ klikt.

Meldingen en bevestigingsberichten voor uw sollicitatieformulier bewerken

Standaard worden alle sollicitaties naar het e-mailadres van de beheerder van uw WordPress-site gestuurd. In sommige gevallen is het echter mogelijk dat de persoon die verantwoordelijk is voor het beheer van deze sollicitaties geen beheerder van uw website is.

Dit is de reden waarom WPForms het gemakkelijk maakt om formulierinzendingen via e-mail naar iedereen te verzenden zonder hen toegang te geven tot het WordPress-beheergebied. U kunt ook alle applicaties rechtstreeks in WordPress bekijken (hierover later meer).

Om de meldingsinstellingen te bewerken, bewerkt u eenvoudig uw sollicitatieformulier en schakelt u vervolgens naar het tabblad Instellingen »Meldingen .

Het e-mailadres wijzigen waarnaar het sollicitatieformulier wordt verzonden

Typ in het vak ‘Verzenden naar e-mailadres’ de e-mailadressen waarnaar de formulieren moeten worden verzonden.

U kunt ook andere aspecten van de melding wijzigen, zoals de onderwerpregel van de e-mail.

Als je de sollicitant een e-mail wilt sturen om hem te laten weten dat zijn sollicitatie is ontvangen, kan dat ook. Volg gewoon onze instructies voor het maken van een formulier met meerdere ontvangers .

Mogelijk wilt u ook het standaard bevestigingsbericht wijzigen dat de aanvrager ziet nadat hij het formulier heeft verzonden. U kunt dit bewerken onder Instellingen » tabblad Bevestigingen . Typ gewoon het gewenste bericht in het vak:

Het bevestigingsbericht wijzigen dat op het scherm wordt weergegeven nadat het formulier is verzonden

Ingediende applicaties bekijken in WordPress

Elke sollicitatie komt naar het admin-e-mailadres van uw WordPress-site of de adressen die u hebt ingevoerd onder het tabblad Meldingen.

De e-mail bevat alle ingediende details, plus een link om het cv of andere geüploade bestanden te downloaden:

De sollicitatie-e-mailmelding met cv-link op zijn plaats

Tip: zorg ervoor dat u e-mailmeldingen test door uw formulieren in te dienen. Als u geen meldingen ontvangt, raadpleegt u onze gids over het oplossen van het probleem met WordPress zonder e-mail te verzenden .

WPForms slaat ook alle applicaties binnen WordPress zelf op. Dit maakt het gemakkelijk voor andere teamleden om sollicitaties te beoordelen en er zelfs op te reageren.

Om de ingediende sollicitaties te zien, ga naar WPForms »Entries in uw WordPress-dashboard. Scroll naar beneden tot onder de grafiek en klik op de naam van uw formulier.

Klik op de naam van een formulier om de inzendingen ervoor te zien

Klik nu gewoon op de link ‘Weergeven’ naast een toepassing om de details ervan te zien.

Klik op de link 'Bekijken' om de details van een voltooide aanvraag te zien

U krijgt dan het aanmeldingsformulier te zien. U kunt het cv van de kandidaat hier downloaden. U kunt de Star-functie in WPForms gebruiken om uw favoriete kandidaten te markeren.

Het is ook gemakkelijk om een ​​notitie toe te voegen door op de knop ‘Notitie toevoegen’ te klikken. Dit is een erg handige functie als meerdere mensen applicaties bekijken en erop reageren:

Een notitie toevoegen aan een sollicitatie in WPForms

Dat is het. U hebt met succes een sollicitatieformulier op uw WordPress-site gemaakt waarmee u eenvoudig sollicitaties kunt verzamelen en sorteren.

We hopen dat deze tutorial je heeft geholpen bij het leren maken van een sollicitatieformulier in WordPress.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *