Hoe een kleurenschema te bedenken voor je website - DeLaatbusiness

Hoe een kleurenschema te bedenken voor je website

17 min


106
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Bij branding en website-ontwerp doen kleuren er echt toe.

Waarom?

Onderzoek toont aan dat 62-90% van de snelle aankoopbeslissingen puur wordt bepaald door de perceptie van kleuren.

Het kiezen van het juiste kleurenschema van de website maakt het gedenkwaardig, betrouwbaar, aantrekkelijk en winstgevend. De eerste indruk is alles.

Wanneer u een site bouwt, moet u zorgvuldig overwegen welke kleuren u aan uw kleurenschema wilt toevoegen en waarom. Verschillende kleuren sturen verschillende berichten naar uw bezoekers, waardoor hun begrip van uw website verandert, zelfs als het niet de bedoeling was.

Geen idee waar je moet beginnen? Volg deze stappen om een ​​kleurenschema voor een website te maken en vermijd de grootste ontwerpfouten.

Een gemiddelde gebruiker heeft een aandachtsspanne van 8 seconden . Dat is hoe lang je ze moet overtuigen om door te gaan met browsen op je website.

Door het juiste kleurenschema voor uw webontwerp te kiezen, kunt u de gebruikers betrekken met kleuraccenten, scherpe navigatie-elementen en gedenkwaardige branding.

Dus hier is waar te beginnen …

Inhoudsopgave

7 stappen om uw eigen website kleurenschema te maken

1. Zoek uw primaire kleur

De kans is groot dat u uw primaire kleur al heeft geselecteerd. Als je een logo of een bestaande branding hebt, is er waarschijnlijk één hoofdkleur die de ontwerpen domineert. Dit is de kleur waarmee uw merk wordt geassocieerd – uw primaire merkkleur.

Als je nog lang niet in de buurt van de uiteindelijke beslissing bent, doe dan deze quiz om je opties te achterhalen, marktonderzoek uit te voeren en sites als Dribbble of Behance te gebruiken voor een beetje inspiratie.

Je kunt ook door deze lijst met hex-codepaletten van enkele van ‘s werelds bekendste merken bladeren om je ideeënpool te vergroten.

Wanneer u een bijzonder in het oog springend ontwerp of afbeelding tegenkomt, aarzel dan niet om een ​​kleurenkiezer te gebruiken om de hexadecimale code te pakken en toe te voegen aan uw favorietenlijst. ColorZilla lijkt een populaire tool te zijn. En als u Chrome als uw hoofdbrowser gebruikt, kijk dan naar de Eye Dropper-browserextensie, want dit is een van de best beoordeelde tools die er zijn.

2. Bepaal het aantal kleuren (aanbevolen: 3)

Zodra je de primaire kleur hebt vastgespijkerd, is de volgende stap om te beslissen hoeveel andere kleuren je aan de mix wilt toevoegen.

Het wordt doorgaans aanbevolen om een ​​driekleurencombinatie te gebruiken. Een triadisch kleurenschema , dat bestaat uit drie kleuren die gelijkmatig over het kleurenwiel zijn verdeeld, is een goed uitgangspunt. Een triadisch palet kan behoorlijk dramatisch zijn als het drie primaire levendige kleuren bevat, dus ontwerpers kiezen vaak voor een combinatie van secundaire tinten.

Er is ook een oude ontwerpersregel die handig kan zijn bij het toepassen van uw kleurenschema op het website-ontwerp. Het staat bekend als de 60-30-10-regel .

De 60-30-10-regel adviseert om geen gelijke hoeveelheden van de geselecteerde kleuren te gebruiken, maar deze in percentages te verdelen en dienovereenkomstig toe te passen. Een goed voorbeeld van deze regel in de praktijk is een mannenkostuum: de blazer en broek nemen ongeveer 60% van de look in beslag, het overhemd vertegenwoordigt nog eens 30% en de stropdas 10%.

3. Gebruik indien nodig secundaire kleuren

Het matchen van secundaire kleuren met de kleuren van uw belangrijkste merk kan een strijd zijn, maar wanhoop niet! Er zijn tal van slimme gratis tools online beschikbaar die deze taak veel gemakkelijker zullen maken. U kunt bijvoorbeeld naar ColorSpace gaan, de hexadecimale code van de door u gekozen kleur invoeren en achterover leunen! (Meer tools voor het genereren van kleurenpalet hieronder …)

Wat heeft het eigenlijk voor zin om secundaire kleuren toe te voegen? Soms heeft een ontwerp meer nodig dan alleen een paar primaire kleuren. Dit geldt met name voor websites die vol zitten met inhoud en bestemmingspagina’s – producten, activeringsmateriaal, downloadbare activa, enz.

Mailchimp heeft een breed en goed doordacht website-schema voor al zijn branded content.
Bijvoorbeeld, MailChimp heeft een brede en goed doordachte website regeling voor al haar branded content.

De mogelijkheid om koppen, zijbalken, bijschriften, knoppen en andere elementen visueel te scheiden, verhoogt de conversieratio en verbetert de gebruikerservaring.

Als je in deze boot zit, is het de moeite waard om verschillende tinten en tinten van je hoofdkleuren toe te voegen in plaats van naar extra te zoeken. Soms is eenvoud de beste strategie.

4. Vergeet uw neutrale kleuren niet (wit, zwartgrijs)

U hebt neutrale kleuren nodig voor tekst, om contrast te creëren voor belangrijke elementen, of als achtergrondkleuren.

De functie van neutrale kleur in modern webdesign lijkt veel op die van witruimte – om gebruikers een pauze te geven en hen tijd te geven om informatie op de pagina beter te verwerken en prioriteit te geven.

Het is een goed idee om één donkere en één lichte neutrale kleur te hebben voor verschillende gebruikssituaties. De meest voorkomende neutrale kleuren zijn wit, zwart en grijs . Je kunt ook tinten van je dominante kleuren als neutrale kleuren gebruiken, hoewel dat wat lastiger is om te harmoniseren.

Richtlijnen voor Spotify-branding
Bijvoorbeeld, Spotify biedt vier mogelijke uitvoeringen van het logo , met een duidelijke instructie om de zwarte logo op licht gekleurde achtergronden en de witte op een donker gekleurde achtergronden.

Als je geen idee hebt, ga dan terug naar Dribbble of Designspiration en gebruik de kleurzoekfunctie om te zien wat anderen aan het doen zijn.

5. Voeg primaire, secundaire en neutrale kleuren toe op de volgende plaatsen:

Hoe past u het kleurenschema van de website toe? Welke kleuren gaan waar naartoe, en waarom?

  • Primaire kleuren gaan naar de “hotspots” op uw webpagina. U moet deze gewaagde, levendige kleuren gebruiken om de aandacht van gebruikers te trekken en hen aan te zetten tot actie. CTA-knoppen, koppen, pictogrammen voor voordelen, downloadformulieren en andere belangrijke informatie moeten worden gemarkeerd met primaire kleuren.
  • Secundaire kleuren worden gebruikt om de minder belangrijke informatie op de website te markeren, zoals secundaire knoppen, subkoppen, actieve menu-items, achtergronden of ondersteunende inhoud zoals veelgestelde vragen en getuigenissen.
  • Neutrale kleuren zullen hoogstwaarschijnlijk worden gebruikt voor tekst en achtergrond, maar kunnen van pas komen in bijzonder kleurrijke delen van de site, alleen om het te verzachten en het oog opnieuw te focussen.

6. Doorloop het proces meerdere keren

Wanneer je eindelijk je kleurenpalet hebt bedacht, moet je het in verschillende scenario’s op de proef stellen. Zal het werken in print? Wat als u besluit om een ​​merchandise-lijn te starten? Heeft het een effect op bezoekers waarvan u verwachtte dat het zou hebben?

Het is het beste om dit proces een paar keer te doorlopen en een paar verschillende kleurenpaletten te maken. Als iemand niet aan al je eisen voldoet, heb je een plan B.

7. Brainstorm wanneer dat nodig is

Mooie kleurenschema’s zijn niet zo moeilijk te vinden als je weet waar je moet zoeken. Hier is een lijst met handige tools die u zullen begeleiden bij uw zoektocht naar de beste kleurencombinaties voor websites.Handige tools voor het brainstormen over kleurenschema’s (breidt uit)

Meest gestelde vragen:

1. Waarom is het kleurenschema van de website belangrijk?

De invloed van kleur op het menselijk brein is een reëel fenomeen. Of we nu bewust de effecten ervan voelen of niet, kleuren hebben een grote invloed op hoe ons brein informatie en de wereld om ons heen verwerkt.

De wetenschap heeft aangetoond dat rood de bloedsomloop kan verhogen, terwijl blauw een kalmerend effect heeft.

In 2000 introduceerde Glasgow bijvoorbeeld blauwe straatverlichting om het landschap van de stad te verbeteren, wat per ongeluk leidde tot een merkbare afname van het aantal misdrijven in gebieden die verlicht werden door de blauwe lichten. Evenzo koos de Yamanote-spoorlijn in Tokio ervoor om blauwe lichten aan het einde van treinperrons te installeren om het aantal zelfmoorden te verminderen. Als gevolg hiervan daalden de zelfmoorden op deze stations met 74%.

Dat verklaart waarschijnlijk waarom de meeste medische en farmaceutische merken blauw als primaire kleur kiezen.

Eén ding is duidelijk: kleuren kunnen bij correct gebruik een grote macht over ons hebben. En dat is precies waarom het kiezen van het juiste kleurenschema voor uw website zo belangrijk is.

Door verschillende kleuren en tinten te combineren, kunnen we kleurenpaletten creëren die harmonie brengen in het ontwerp, gewenste emoties oproepen, de stemming van gebruikers beïnvloeden en hun perceptie van het merk vormgeven.

2. Welke emoties worden geassocieerd met verschillende kleuren?

Er is een heel wetenschapsgebied dat zich toelegt op het bestuderen van de effecten van kleur op menselijk gedrag – het wordt kleurenpsychologie genoemd. Door veel experimenten en onderzoek hebben wetenschappers vastgesteld dat kleuren inderdaad emoties oproepen: sommige maken ons gelukkig, alert of ontspannen, terwijl andere donkere gevoelens aanboren en ons angstig of verdrietig kunnen maken.

In feite heeft 85% van de shoppers gezegd dat ze producten alleen op basis van kleur kopen.

Door het juiste kleurenpalet voor uw website te kiezen, kunt u de manier waarop mensen over uw merk denken veranderen en blijvende emoties genereren die de aankoopbeslissingen van consumenten zullen stimuleren.

Maar waar moet je beginnen?

Hier zijn zes hoofdkleuren die bij kijkers een unieke emotionele reactie oproepen :

Rood

Rood symboliseert belang, passie en agressie. Denk aan de rode loper, het hart als liefdesymbool of het stopteken. Het vereist aandacht en moet, als het op design aankomt, spaarzaam worden gebruikt om de kijker niet te overweldigen of te vermoeien.

Vodafone.
Afbeelding tegoed: Vodafone .

Oranje

Oranje wordt geassocieerd met energie, speelsheid en lage prijzen. Het gebruik van oranje in webdesign kan helpen om de jeugdigheid van het merk naar voren te brengen en zelfs de aandacht te trekken van de impulsieve kopers.

easyGroup
Afbeelding tegoed: easyGroup .

Geel

Als kleur van de zon kan geel spelen met geluk en leuke aspecten. Maar het activeert ook het angstgebied in de hersenen, dus het moet voorzichtig en in verschillende tinten worden gebruikt.

Rups
Afbeelding tegoed: Caterpillar .

Groen

De kleur van de natuur, groen heeft een sterke associatie met gezondheid, welvaart en milieuvriendelijke initiatieven. Het leent zich prachtig voor allerlei biologische of natuurlijke producten en merken gericht op buiten en natuur.

Starbucks
Afbeelding tegoed: Starbucks .

Blauw

De kleur blauw wekt direct vertrouwen en roept een gevoel van veiligheid op. Bovendien is aangetoond dat het een kalmerend effect heeft op de hersenen, dus het komt ook uitnodigend en vriendelijk over. Omdat blauw zo veelzijdig en levendig is, is het een van de meest populaire kleurkeuzes onder webontwerpers.

NHS
Afbeelding tegoed: NHS .

Purper

Paars is de kleur van royalty. Vaak geassocieerd met elegantie, mysterie en creativiteit, is het een go-to-kleur voor merken die op zoek zijn naar high-end of luxe aantrekkingskracht of die een meer sensuele allure willen creëren met hun website-ontwerp.

Cadbury
Afbeelding tegoed: Cadbury .

Door na te denken over welke primaire en secundaire kleuren u moet gebruiken voor het kleurenschema van uw website, kunt u de manier waarop mensen over uw website en uw merk denken, beïnvloeden.

3. Wat moet ik weten over kleurverschillen tussen geslacht en leeftijd?

De best presterende websites hebben één ding gemeen: ze kennen hun doelgroep. Of het nu gaat om marktonderzoek of jarenlange ervaring in uw branche, u moet kunnen vertellen op wie u een beroep wilt doen. Waarom? Omdat kleuren, ontwerpkeuzes, typografie en zaken als tone of voice verschillende demografische gegevens op verschillende manieren beïnvloeden.

En het zijn niet alleen verschillende demografische gegevens die kleuren anders bekijken. Het blijkt dat mannen en vrouwen ook de voorkeur geven aan verschillende kleuren.

In een onderzoek uit 2012 werd aan bijna 2.000 mannen en vrouwen gevraagd of ze de voorkeur gaven aan paars, blauw, groen, geel, oranje, rood of roze.

42% van de mannen zei dat blauw hun favoriete kleur was, gevolgd door groen (25%) en paars (12%). Vrouwen zeiden ook dat blauw hun favoriete kleur was (29%), op de voet gevolgd door paars (27%) en groen (19%).

Cirkeldiagram: de favoriete kleuren van de mensheid
Cirkeldiagram: de favoriete kleuren van de mensheid.

Hoewel subtiel, kan het verschil in kleurvoorkeuren tussen mannen en vrouwen een aanzienlijke impact hebben op het succes van een merk. Dat is niet alles. Bij het maken van een website-kleurenschema dat beide geslachten aanspreekt, is het ook belangrijk om rekening te houden met de minst favoriete kleuren.

Dus welke kleuren hebben de verschillende geslachten de voorkeur?

Dus welke kleuren hebben de verschillende geslachten de voorkeur? Er is enig onderzoek in die richting gedaan.

Goedkope of goedkope kleuren

Volgens dit onderzoek houden zowel mannen als vrouwen niet van bruin en oranje. 17% van de vrouwen zet grijs ook op de lijst van de drie minst favoriete kleuren. Interessant genoeg beschouwen beide geslachten deze zelfde kleuren als ‘goedkoop’ of ‘goedkoop’.

4. Welke kleuren trekken de meeste aandacht?

De juiste kleurencombinaties zijn essentieel bij webdesign omdat ze ontwerpers helpen een visuele hiërarchie vast te stellen . Visuele hiërarchie stelt gebruikers op hun beurt in staat om de kernelementen vrijwel onmiddellijk te onderscheiden en de belangrijkste informatie als eerste te herkennen.

Guggenheim-museum
Het Guggenheim Museum gebruikt bijvoorbeeld kleur om verschillende locaties te accentueren en de belangrijkste informatie op de website uit te lichten.

Maar het zijn niet alleen verschillende kleurencombinaties die het ontwerp structuur geven. Kleuren hebben van nature hun eigen hiërarchie, die het beste wordt bepaald door de impact die elke kleur heeft op onze emoties, zintuigen en gedrag.

Er zijn gedurfde kleuren, zoals rood, geel of oranje , die praktisch niet te missen zijn en onze onverdeelde aandacht opeisen. En er zijn zwakkere kleuren, zoals grijs, wit of lichtblauw, die helpen om contrast te creëren en belangrijke elementen te laten opvallen.

Ontwerpers gebruiken graag gedurfde kleuren om de navigatie te verscherpen en een meer intuïtieve gebruikerservaring te creëren. Daarnaast kunnen gedurfde kleuren worden gebruikt om consistentie op verschillende pagina’s te creëren en gebruikers te helpen sneller te vinden wat ze nodig hebben. Als u bijvoorbeeld een rode kleur gebruikt voor call-to-action-knoppenop uw website, kunt u uw conversieratio verhogen en het UI-ontwerp intuïtiever maken.

5. Welke bedrijfstakken geven de voorkeur aan verschillende kleuren?

We hebben al besproken hoe belangrijk kleurenpsychologie is voor branding, identiteit en logo-ontwerp en hoe elke tint een andere psychologische impact heeft op de klant.

Het is dus helemaal niet verrassend om te horen dat verschillende industrieën verschillende kleuren prefereren, omdat ze bepaalde emoties proberen op te roepen en branchegerelateerde associaties te creëren.

Een studie analyseerde 520 logo’s in een reeks industrieën om te bepalen welke sector de voorkeur geeft aan welke kleur. De bevindingen werden verzameld in een kleurrijke grafiek, die de 20 beste merken in elke branche en hun dominante kleuren weergeeft.

6. Hoe verbeter ik merkherkenning?

Kleur is een van de belangrijkste elementen van een gedenkwaardig merk – naast typografie, merknaam en afbeeldingen.

We weten dat onze hersenen hunkeren naar visuele informatie . Het maken van boeiende visuele inhoud met de juiste kleuren en een aantrekkelijk ontwerp wekt de interesse van gebruikers en houdt hun aandacht vast lang voordat de informatie daadwerkelijk wordt verwerkt. Het duurt een kwart seconde voordat de hersenen visuele aanwijzingen hebben verwerkt, terwijl de gemiddelde aandachtsspanne van de consument slechts 8 seconden is.

Laten we een snel experiment doen. Sluit je ogen en denk aan deze drie merken: Milka Chocolate, IKEA en Carlsberg. Heb je hun merkkleuren gezien? Ik wed dat je hersenen onmiddellijk werden overladen met paarse, blauw-met-gele en groene afbeeldingen.

Milka
Afbeelding tegoed: Milka .

Onderzoek heeft aangetoond dat kleur de merkherkenning met 80% verhoogt . Het opbouwen van een betere merkherkenning helpt bedrijven op hun beurt om bekendheid te krijgen. En hoe bekender iets is, hoe meer we het vertrouwen.

Door kleurenpsychologie te bestuderen, kunt u er ook voor zorgen dat uw merk wordt geassocieerd met de juiste emoties en een positief sentiment bij consumenten creëren.

Dit lijkt misschien veel werk voor zoiets basaals als het kleurenschema van een website, maar het is een essentiële stap in het ontwerpproces van een website. Om de manier waarop gebruikers uw merk zien en voelen te kunnen beïnvloeden, moeten we het verband tussen kleuren en emoties beter begrijpen.

7. Wat zijn neutrale kleuren?

Kun je een aantrekkelijk website-ontwerp maken zonder kleur te gebruiken? Het antwoord is ja, maar dat vereist een goed begrip van andere ontwerpelementen, zoals typografie, raster en lay-out, om de aandacht van bezoekers te trekken.

Zwart-wit website-ontwerp staat bekend als een monochroom kleurenschema. De combinatie van zwarte en witte kleuren is een veilige gok – dit zijn de twee kleuren die nooit uit de mode zullen raken. Een monochroom kleurenschema kan echter op elke kleur zijn gebaseerd, zolang het maar is afgeleid van een enkele tint en wordt uitgebreid met behulp van de tinten, schakeringen en tonen.

Een goed uitgevoerd monochroom ontwerp zorgt ervoor dat een website opvalt als verfijnd, stijlvol en tijdloos.

Studio met speciale aanbieding
Hier is een voorbeeld van een monochroom kleurenschema dat rood als basistint gebruikt.

Aan de andere kant kan het een uitdaging zijn om een ​​emotionele reactie van uw bezoekers te krijgen. Zonder kleur zijn monochromatische webontwerpen ook verstoken van persoonlijkheid en emotie. Ontwerpers moeten creatief nadenken over het ontwikkelen van een boeiende browse-ervaring wanneer ze kiezen voor een monochroom kleurenschema.

Onderzoek naar minimalisme in webdesign toont aan dat het opzettelijk en consistent gebruiken van een accentkleur in het ontwerp helpt om de belangrijkste informatie te benadrukken en gebruikers motiveert om actie te ondernemen.

Een studie analyseerde 520 logo's
Een studie analyseerde 520 logo’s.

Blauw, rood en groen zijn de drie dominante kleuren die in bijna elke branche voorkomen.

Er is echter één uitzondering die van toepassing is op de kleur blauw . Volgens voedselonderzoekers leerden mensen bij het zoeken naar voedsel giftige of bedorven voorwerpen te vermijden, die vaak blauw, zwart of paars waren. Wanneer blauw geverfd voedsel wordt geserveerd aan proefpersonen, verliezen ze hun eetlust.

Als elk ander merk in uw branche dezelfde kleuren gebruikt, lijkt het misschien onmogelijk om op te vallen en een herkenbaar merk op te bouwen. Daarom is het belangrijk om een ​​breder kleurenschema samen te stellen dat van toepassing is op al het merk- en marketingmateriaal, in plaats van te kiezen voor een simpele combinatie van primaire en secundaire kleuren.

8. Zijn er voorbeelden van kleurenschema’s voor een goede website?

Er zijn! Hier zijn 20 voorbeelden om het kleurenschema van uw website te inspireren.

1. Heldere accentkleur

Crescosa
Afbeelding tegoed: Crescosa .

Het gebruik van een accentkleur in het kleurenschema van uw website is een van de meest effectieve manieren om de aandacht van de bezoeker te vestigen op de belangrijkste stukjes informatie op de pagina. In het onderstaande voorbeeld worden drie gedurfde kleuren – geel, paars en rood – gebruikt om de kernservices te onderscheiden en een gedenkwaardig concept te creëren.

2. Een helder maar evenwichtig kleurenschema

Perfecte storm
Afbeelding tegoed: Perfect Storm .

Dit kleurenschema van de website brengt twee levendige kleuren in evenwicht, waarbij het heldere rood als accentkleur wordt gebruikt.

Ontdek meer heldere accentkleurenschema’s op Adobe Color .

3. Fris en organisch ogend kleurenschema

Calem
Afbeelding tegoed: Calem .

Het gezegde dat we eerst met onze ogen eten, is perfect. Ons brein ontvangt een signaal van de ogen ruim voordat onze smaakpapillen aan het werk gaan. Kleur is vaak het eerste element dat onze ogen opmerken bij een voedingsproduct, dat vooraf bepaalt hoe we de smaak en smaak waarnemen van wat we gaan eten. In het onderstaande voorbeeld zien we hoe het gebruik van een natuurlijk kleurenschema, gedomineerd door gele, witte en groene kleuren, een organische en frisse uitstraling creëert.

4. Aardse tonen

LaunchBuzz
Afbeelding tegoed: LaunchBuzz .

Dit kleurenschema van de website gebruikt een neutrale achtergrondkleur om de perzikkleurige kleur van het product naar voren te brengen.

Ontdek meer frisse kleurenschema’s op Adobe Color .

5. Kalm en minimalistisch kleurenschema

Verantwoord werken
Afbeelding tegoed: werk verantwoord .

Deze eenvoudige combinatie van aardse, rustige kleuren zorgt voor een ontspannen sfeer en zet de juiste toon voor de boodschap van de website: stress en angst overwinnen. Het is ook een voorbeeld van hoe een beperkt kleurenpalet nog steeds krachtig kan zijn om de stemming en het gedrag van een bezoeker te beïnvloeden.

6. Slank en ontspannen kleurenschema

Uitsparing
Afbeelding tegoed: uitsparing .

Door verschillende tinten blauw te combineren met bijpassende pastelkleuren, creëert dit gestroomlijnde website-kleurenschema een rustige en dromerige sfeer.

Ontdek meer minimalistische kleurenschema’s op Adobe Color .

7. Pastelkleurig en gedempt kleurenschema

Medeplichtige
Afbeelding tegoed: Accomplice .

Met behulp van een zacht pastelkleurenschema slaagt dit website-ontwerp erin om een ​​indruk te creëren van organische stroom en visuele structuur. Het is oogstrelend en goed uitgebalanceerd en verleidt de bezoeker om te blijven rondkijken.

8. Zacht en uitnodigend kleurenschema

Cédric Pereira
Afbeelding tegoed: Cédric Pereira .

Dit kleurenschema van de website combineert verschillende pastelkleuren om een ​​zachte en uitnodigende look te creëren.

Ontdek meer pastelkleurenschema’s op Adobe Color .

9. Levendig en gedurfd kleurenschema

MA echte cannabis
Afbeelding tegoed: MA True Cannabis .

Dit levendige kleurenpalet barst van kleur en energie en brengt helder geel en levendig blauw samen, waardoor een krachtige combinatie ontstaat. Met levendige kleuren en interessante ontwerpelementen laat de website een langdurige indruk achter en barst er een citrusachtige smaak uit.

10. Levendig contrast

Dropbox-ontwerp
Afbeelding tegoed: Dropbox Design .

In dit kleurenschema worden twee levendige kleuren gebruikt om een ​​opvallend contrast te creëren.

Ontdek meer levendige kleurenschema’s op Adobe Color .

11. Kleurrijk en modern kleurenschema

Bevestigen
Afbeelding tegoed: bevestigen .

Deze site krijgt een verfijnd en modern ontwerp door felgekleurde producten te combineren met neutrale achtergronden. Met één accentkleur voor CTA-knoppen, werkt het ontwerp van de website uitstekend om de bezoeker naar de gewenste actie te leiden.

12. Leuk en speels

Jouw plan, jouw planeet
Afbeeldingscredit: uw plan, uw planeet .

Door veel verschillende kleuren en tinten te combineren, krijgt deze website een speels kleurenschema dat kleur gebruikt om informatiecategorieën te creëren.

Ontdek meer kleurrijke kleurenschema’s op Adobe Color .

13. Monochromatisch kleurenschema

Revolve Studio
Afbeelding tegoed: Revolve Studio .

Door te spelen met textuur en verschillende tinten zwart en grijs, helpt dit kleurenpalet om een ​​mysterieus maar toegankelijk website-ontwerp te creëren. Het gebrek aan kleur in dit webontwerp dwingt de bezoeker om zich te concentreren op andere elementen, waaronder tekst, vormen en visuals.

14. Elegant en vredig

Mowellens
Afbeelding tegoed: Mowellens .

Door met een paar tinten groen te spelen, creëert dit website-ontwerp diepte en gebruikt het een rustig, schoon kleurenschema om bezoekers betrokken te houden.

Ontdek meer monochrome kleurenschema’s op Adobe Color .

15. Levendig en scherp kleurenschema

Big Eye Deers
Afbeelding tegoed: Big Eye Deers .

Dit website-ontwerp, met een scherp kleurenschema, maakt een sterke eerste indruk. Niet bang om te leiden met levendige kleuren, combineert het website-ontwerp verschillende tinten om een ​​schril contrast te creëren en de aandacht van de bezoeker te trekken – van diep roze tot groenblauw en rijk blauw, het kleurenschema is eclectisch maar toch evenwichtig.

16. Niet bang voor gedurfde kleuren

Kleur op code
Afbeelding tegoed: kleur op code .

Met een hoog contrast en drie levendige kleuren in het spel, maakt dit kleurenschema van de website een gewaagde indruk.

Ontdek meer levendige kleurenschema’s op Adobe Color .

17. Elegant en luxueus kleurenschema

Cher Ami
Afbeelding tegoed: Cher Ami .

Dit prachtige kleurenschema krijgt een koninklijke, elegante uitstraling door diepblauw te combineren met gouden tinten. Het is een klassiek kleurenschema met een moderne twist dat zorgt voor een krachtige visuele ervaring en het merk meteen positioneert als een high-end speler.

18. Met een vleugje goud

Paola Krauze
Afbeelding tegoed: Paola Krauze .

Het onderstaande voorbeeld laat zien hoe het gooien in een kleur die sterke culturele associaties heeft – in dit geval; goud – kan de dynamiek van het hele ontwerp veranderen en het er majestueuzer laten uitzien.

Ontdek elegantere kleurenschema’s op Adobe Color .

19. Zakelijk en toch energiek kleurenschema

Bamboe menigte
Afbeelding tegoed: Bamboo Crowd .

Gebaseerd op een levendig maar nogal traditioneel kleurenpalet, weet dit websiteontwerp vertrouwen op te roepen en tegelijkertijd de indruk te wekken van een vooruitstrevend, modern merk. Met sterk contrast en goede leesbaarheid geeft de combinatie van rood en blauw de website een dynamische en krachtige uitstraling.

20. Traditioneel maar interessant

Creddy
Afbeelding tegoed: Creddy .

De klassieke combinatie van rood en blauw komt tot leven in dit coole website-ontwerp.

Ontdek meer zakelijke kleurenschema’s op Adobe Color .

Nu weet u hoe u zelf een kleurenschema voor een website kunt ontwerpen

De waarheid is dat u geen ontwerper hoeft te zijn om een ​​prachtig kleurenschema voor een website samen te stellen. Met een breed begrip van kleurenpsychologie, de grondbeginselen van de kleurentheorie en een arsenaal aan handige tools, kun je een kleurenpalet ontwikkelen dat je merk een krachtige visuele identiteit geeft.

Neem de tijd om creatieve voorbeelden te verkennen, verschillende kleurencombinaties uit te proberen en complementaire kleuren te vinden die mooi bij elkaar passen. Goed ontwerp is relatief – als het werkt voor uw merk, betrokkenheid stimuleert en merkherkenning verhoogt, is dat het enige dat er echt toe doet.

Zet nu je designerhoed op en begin te experimenteren met je kleurenpaletten!


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *