Hoe een (wordpress) website te maken. - DeLaatbusiness
chatbots marketing

Hoe een (wordpress) website te maken.

17 min


94
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

In 2020 kan iedereen een website bouwen en ontwerpen zonder iets te weten over webontwikkeling, ontwerp of codering.

Of u nu een website voor uzelf of voor uw bedrijf wilt maken, u kunt dat eenvoudig doen door de juiste tools en bronnen te gebruiken.

Deze stapsgewijze handleiding helpt u bij het maken van een geheel nieuwe website zonder dat u geld hoeft uit te geven voor freelancers, bureaus of websitebouwers.

Het enige wat je nodig hebt, is 1-2 uur vrije tijd om de gids te voltooien en een website op te zetten.

Dingen die u nodig hebt om een ​​website te bouwen

 • Domeinnaam (uw aangepaste webadres, www.YourSite.com)
 • Websitehosting (service die uw website host)
 • WordPress (gratis, veelgebruikt websiteplatform)

Om een ​​volledig functionele website te bouwen, heeft u een domeinnaam (webadres) en een webhostingaccount nodig. Deze twee zorgen ervoor dat uw website volledig toegankelijk is voor anderen. Zonder een of ander kunt u geen website opzetten.

Zodra u een domein en hosting heeft, kunt u een WordPress-website maken. WordPress is het meest populaire platform voor het bouwen van websites dat door 35% van alle websites op internet wordt gebruikt.

Het opzetten van een WordPress-site is meestal een eenvoudig proces met één klik via uw webhostingservice.

Als je de handleiding eenmaal hebt voltooid, heb je een volledig werkende website online, op een aangepaste domeinnaam en volledig toegankelijk voor anderen.

Klaar? Laten we beginnen…

Volledige openbaarmaking : deze gids bevat gelieerde links. Als u webhosting en / of een domeinnaam aanschaft via onze verwijzingslinks, verdienen wij een commissie – zonder extra kosten voor u. Bedankt voor uw steun.

Als je vastloopt bij het opzetten van een website met behulp van deze gids, bieden we gratis hulp via deze contactpagina .

Stap 1: Kies een domeinnaam


Om een ​​website te bouwen, is het allereerste dat u nodig heeft een domeinnaam.

De domeinnaam is de naam en het adres van uw website. Dat adres wordt door bezoekers gebruikt wanneer ze uw site proberen te vinden via hun webbrowser.

De domeinnaam van deze website is websitesetup.org. De jouwe kan van alles zijn.

Domeinnamen kunnen tussen de $ 10 en $ 50 per jaar kosten. Het gebruikelijke prijskaartje is ongeveer $ 15.

Als u zich nog niet heeft geregistreerd of een domeinnaam voor uw website heeft gekozen, volgen hier enkele tips om u te helpen:

 • Als u een website voor een bedrijf maakt , moet uw domeinnaam overeenkomen met uw bedrijfsnaam. Bijvoorbeeld:YourCompanyName.com
 • Als u van plan bent om een persoonlijke website voor uzelf op te zetten, YourName.com kan dit een goede optie zijn.
 • Gebruik een “generieke” domeinnaamextensie zoals .com.netof .orgals uw doel internationale bezoekers is. Gebruik een “lokale” domeinnaam extensie zoals .de.frof .ruals je doel is landen gerichte bezoekers.

Maakt u zich geen zorgen als uw voorkeursdomeinnaam al in gebruik is. Er zijn meer dan 300 miljoen verschillende domeinnamen geregistreerd, maar er zijn nog een miljard andere mogelijkheden die nog beschikbaar zijn.

Als u nog geen domeinnaam heeft, hoeft u er geen te registreren.

We laten u zien hoe u het eerste jaar gratis een domeinnaam krijgt (stap 2):

Stap 2: ontvang webhosting en registreer een domein


Naast een domeinnaam heb je ook websitehosting (webhosting) nodig.

Webhosting is een service die uw websitebestanden (inhoud) host en opslaat op een beveiligde server die altijd actief is. Zonder een webhost is uw site niet toegankelijk voor anderen om te lezen en te browsen.

Betaalbare en betrouwbare webhosting voor nieuwe websites kost meestal tussen de $ 3 en $ 10 per maand. Minder dan een kopje koffie, maar wel een belangrijke investering voor het succes van uw website.

Bij welk webhostingbedrijf u zich ook aanmeldt, zorg ervoor dat het de volgende functies heeft:

 • GRATIS domeinnaam met SSL (voor beveiliging)
 • Installatie met één klik voor WordPress (gratis)
 • Aangepaste e-mailaccounts
 • Onbeperkte of onbeperkte bandbreedte (geen verkeersbeperkingen)
 • Klantenservice, bij voorkeur 24/7 live chat

Als je een website vindt die alle bovenstaande dingen aanbiedt, heb je waarschijnlijk een goede provider gevonden.

We raden aan om  Bluehost.com te gebruiken voor webhosting en domeinen. Ze bieden gratis domeinregistratie voor het eerste jaar en het verkrijgen van een domeinnaam en hosting van hetzelfde bedrijf bespaart u wat tijd en geld.

Bluehost-hostingplannen beginnen vanaf $ 2,75 / maand met onze kortingslink en bieden alle essentiële functies voor het opzetten van een website.

1) Om een ​​webhostingaccount te krijgen, gaat u naar Bluehost en klikt u op “Nu aan de slag”.

Bluehost

2) Kies vervolgens uw webhostingplan (choice plus is volledig onbeperkt, terwijl basic het beste is voor nieuwe sites):

kies een webhostingplan

3) Kies en registreer vervolgens een domeinnaam (het eerste jaar gratis):

registreer een domeinnaam

Houd in gedachten dat Bluehost niet in landelijke specifiek domein uitgangen, zoals .de.frof .ru. Als je ze nodig hebt, kun je deze afzonderlijk kopen op Domain.com of GoDaddy.com.

Als je al een domeinnaam hebt die je ergens anders hebt gekocht, kun je met Bluehost deze aansluiten op je nieuwe hostingplan. Hier zijn enkele aanvullende stappen nodig, zoals het bijwerken van uw naamservers . Hier is een gids  van Bluehost over hoe u dat moet doen.

4) Nadat u uw registratieproces heeft voltooid, duurt het een paar minuten voordat u direct toegang krijgt, zodat u direct kunt beginnen met het bouwen van uw website.

Bluehost welkomstscherm

Stap 3: WordPress-website instellen (via webhost)


Zodra u uw domeinnaam en webhosting klaar heeft voor gebruik, moet u een platform voor het bouwen van websites (ook bekend als CMS ) kiezen en installeren .

We raden aan om WordPress te kiezen, omdat het gemakkelijk te gebruiken is en wordt geleverd met duizenden gratis ontwerpen en add-ons die uw website er professioneel en uniek uit laten zien.

Het opzetten van uw WordPress-website is eenvoudig, en uw webhost doet het meestal voor u, zodat u niet echt vuile handen hoeft te maken.

Als u Bluehost niet als webhosting gebruikt, hoeft u zich geen zorgen te maken. Veel webhostingproviders hebben “WordPress-installatie” ergens in het hosting-cPanel. Als je te maken hebt met een webhost die geen ” one-click installs ” biedt, probeer WordPress dan handmatig in te stellen .

1) WordPress-website installeren op Bluehost

 1. Log in op uw Bluehost-account
 2. Klik op “Mijn sites” en vervolgens op “Site maken”Bluehost My Sites-scherm wanneer u leert hoe u een website moet maken
 3. Geef wat basisinformatie over uw site op en de WordPress-installatie zal beginnen. Het gebeurt allemaal op de automatische piloot.
 4. Wanneer de installatie is voltooid, toont Bluehost u de installatie- en inloggegevens. Bewaar deze informatie op een veilige plaats.
Bluehost-installatiegegevens

2) Test uw website door uw domeinadres in te typen

Als WordPress is geïnstalleerd, moet u vervolgens testen of alles werkt.

De eenvoudigste manier om dat te doen, is door uw domeinnaam in de webbrowser in te voeren.

Als WordPress correct is geïnstalleerd, zie je een heel eenvoudige website zoals deze:

Hoe maak je een website: Fresh WordPress Install

Als dit er niet al te aantrekkelijk uitziet, hoeft u zich geen zorgen te maken, u zult snel leren hoe u het ontwerp kunt veranderen in iets aantrekkelijkers.

3) Controleer de SSL / HTTPS-instellingen

Kortom, een SSL-certificaat zorgt ervoor dat uw website veilig bij uw bezoekers wordt afgeleverd.

Bluehost voegt automatisch een SSL toe wanneer u een nieuwe website maakt of WordPress installeert. Volg deze stappen om de SSL-status van uw site te controleren:

 1. Log in op uw Bluehost-portal
 2. Klik op “Mijn sites”
 3. Zoek uw site en klik op “Site beheren”
 4. Ga naar het tabblad “Beveiliging”
 5. Onder “Beveiligingscertificaat” vindt u uw status “Gratis SSL-certificaat”

Als alles goed is gegaan, moet u een ziet slot icoontje naast uw domeinnaam in de webbrowser.

Het kan een paar uur duren voordat de SSL volledig is ingesteld, maar dat mag u er niet van weerhouden om door te gaan met het bouwen van uw website.

Stap 4: pas het ontwerp en de structuur van uw website aan


Nu uw kale website springlevend is, is het nu tijd om het meer als de uwe te laten voelen door een mooi ontwerp te kiezen, het aan te passen en merkelementen toe te voegen.

Beginnend met:

1) Kies een thema voor uw website

WordPress-thema’s zijn kant-en-klare ontwerppakketten die het uiterlijk van uw hele website veranderen. WordPress-thema’s zijn uitwisselbaar – u kunt eenvoudig van thema naar thema overschakelen.

Het belangrijkste is dat er duizenden gratis en betaalde WordPress-thema’s beschikbaar zijn op internet.

populaire WordPress-thema's

Als je een gratis thema wilt – waar de meeste mensen graag mee beginnen – kun je het beste naar de officiële themamap op WordPress.org gaan. Met name de sectie voor de meest populaire thema’s .

Alle thema’s die je daar ziet, hebben bewezen van hoge kwaliteit te zijn en hebben een grote gebruikersbasis erachter.

U bent vrij om door die lijst te bladeren en elk gewenst thema te kiezen, maar om de zaken in deze gids te versnellen, raden we Neve aan . Het is een veelzijdig thema dat wordt geleverd met een handvol startersites (ontwerppakketten voor verschillende niches en soorten websites).

We gaan dat thema in deze handleiding gebruiken.

2) Installeer het thema dat u leuk vindt

Ga naar je WordPress admin-interface. Je kunt het vinden op YOURSITE.com/wp-admin. Gebruik de gebruikersnaam en het wachtwoord die je hebt gekregen tijdens de installatie van WordPress.

 1. Ga in de zijbalk naar ‘Thema’s → Nieuw toevoegen’.Een website maken: thema's toevoegen
 2. Typ “Neve” in het zoekvak en klik op de knop “Installeren” naast de naam van het thema:Een website maken: thema installeren
 3. Nadat de installatie is voltooid, klikt u op de knop “Activeren” die zal verschijnen in plaats van de knop “Installeren”.
 4. U ziet een succesbericht dat u laat weten dat de installatie is verlopen zoals verwacht.

3) Een ontwerp importeren (alleen voor gebruikers van het Neve-thema)

Hoewel het thema op dit moment actief is, zijn er nog een paar dingen die u moet doen om het er goed uit te laten zien.

Je ziet dit welkomstbericht:

nooit welkom

Een van de geweldige dingen van Neve is dat je er niet één ontwerp mee krijgt, maar een hele reeks verschillende ontwerpen waaruit je kunt kiezen. Klik op de grote blauwe knop om ze te zien. 

neve sites

Er zijn meer dan 20 gratis ontwerpen beschikbaar en ze dekken de meeste populaire website-niches, zoals zaken, restaurants, fitness, muziek, eten, bruiloft, fotografie, e-commerce, portfolio en meer. Kortom, ongeacht het onderwerp van uw site, u zult een ontwerppakket vinden dat past. 

Voor het doel van deze handleiding kiezen we de eerste van de lijst, genaamd ‘Origineel’.

U zult merken dat dit installatieproces zorgt voor alle elementen die u nodig heeft op uw site – u krijgt het ontwerp zelf, alle plug-ins die nodig zijn om het te laten werken, en ook demo-inhoud die u later kunt wijzigen.

Klik op de knop “Importeren” om alles aan de gang te krijgen. Na ongeveer een minuut ziet u het succesbericht.

nooit succes
nooit aan de slag

Ga vervolgens naar “Uiterlijk → Neve-opties” om te zien wat u nog meer met het thema kunt doen.

We gaan hieronder enkele van deze opties onderzoeken:

4) Voeg een logo toe

Het eerste dat de meeste gebruikers willen doen, is hun logo uploaden en het in de linkerbovenhoek van de site laten weergeven. Laten we dat nu doen.

? Y ou kunt een logo DIY. Hier zijn enkele van de tools die u kunt gebruiken om zelf een logo te maken.

Zodra u een logo klaar heeft, kunt u het aan uw site toevoegen. Ga naar “Uiterlijk → Neve-opties” en klik op de link “Logo uploaden”.

Website maken: logo uploaden

Dit is wat je ziet:

customizer logo

Deze interface wordt de WordPress Customizer genoemd en stelt u in staat om verschillende aspecten van het uiterlijk van uw website te bewerken. Om te beginnen kunt u uw logo uploaden. Om dat te doen, klikt u op de knop “Logo selecteren” in de linkerbovenhoek.

WordPress geeft je een optie om het logo bij te snijden, maar dat kun je overslaan.

logo toegevoegd

U zou binnenkort uw logo in de hoek van de pagina moeten zien.

Bovendien kunt u kiezen of u de sitenaam en slogan naast het logo wilt weergeven en de maximale breedte van het logo instellen. Experimenteer met deze instellingen en kies wat voor u het beste werkt.

Klik op de knop “Publiceren” als u klaar bent (in de linkerbovenhoek) en klik vervolgens op de knop “X” om de Customizer te verlaten.

5) Wijzig het kleurenschema en de lettertypen van de website

Een ander ding waarmee u kunt experimenteren, is het wijzigen van de kleurenschema’s en lettertypen die op de site worden gebruikt. Terwijl u leert hoe u een website moet maken, is dit een gemakkelijke oplossing om uw site unieker te maken en beter af te stemmen op uw merkidentiteit.

 1. Ga om te beginnen opnieuw naar “Uiterlijk → Neve-opties”. We gaan ons concentreren op de volgende twee opties:Hoe maak je een website: verander kleuren en lettertypen
 2. Klik eerst op ‘Kleuren instellen’.
 3. De meeste WordPress-thema’s worden gedefinieerd door het kleurenschema dat ze gebruiken voor verschillende elementen van het ontwerp.
 4. Meestal zijn dat de kleuren van de links, teksten op de site en achtergronden.
 5. U kunt de kleurtoewijzingen voor het Neve-thema wijzigen via de Customizer.
 6. Om een ​​van de kleuren te wisselen, klikt u erop en kiest u een nieuwe kleur.verander kleuren
 7. Klik op “Publiceren” en “X” als u klaar bent.

Het wijzigen van lettertypen werkt op dezelfde manier:

 1. Klik op de link “Lettertypen aanpassen” in het paneel “Vormgeving → Neve-opties”.
 2. Met Neve kunt u kiezen uit een hele catalogus met systeemlettertypen en Google-lettertypen.
 3. Klik gewoon op het vak “Lettertypefamilie” en selecteer het gewenste lettertype.verander lettertypen
 4. Daarna kunt u de afzonderlijke lettertypen verfijnen die voor uw koppen worden gebruikt.

Experimenteer met deze instellingen om te zien welk effect ze op uw site hebben.

 1. Om het lettertype aan te passen dat wordt gebruikt voor het hoofdgedeelte van uw site, klikt u op de pijlknop linksboven.ga terug customizer
 2. Klik op ‘Algemeen’. Dit brengt je naar een vergelijkbaar optiepaneel, maar deze keer pas je het hoofdlettertype aan.
 3. Klik op “Publiceren” en “X” als u klaar bent.

6) Voeg een zijbalk toe

Een ander ding dat u kunt doen in het paneel “Uiterlijk → Neve-opties”, is instellen hoe u wilt dat uw zijbalk eruitziet. Klik op “Inhoud / Zijbalk” om te beginnen.

Je hebt hier drie hoofdopties: geen zijbalk , zijbalk naar links of zijbalk naar rechts . Zijbalk aan de rechterkant is de klassieke lay-out voor de meeste websites. U kunt ook de inhoudsbreedte instellen. Nadat u uw wijzigingen heeft aangebracht, klikt u op “Publiceren” en “X”.

7) Widgets toevoegen (gratis WordPress-add-ons)

Widgets zijn die kleine inhoudsblokken die meestal in de zijbalken van websites verschijnen. Omdat we zojuist de zijbalk in de vorige stap hebben ingesteld, kunnen we deze nu aanpassen met widgets.

Ga naar “Uiterlijk → Widgets” om widgets te configureren. Je zult dit zien: 

Hoe maak je een website: customizer

Aan de linkerkant ziet u alle beschikbare widgets; en aan de rechterkant zijn er alle widgetgebieden die worden ondersteund door uw huidige thema. Om een ​​widget aan de zijbalk toe te voegen, hoeft u alleen maar de widget van links te pakken en deze naar de zijbalk te slepen en neer te zetten.

Als u bijvoorbeeld al uw pagina’s in de zijbalk wilt weergeven, pakt u de “Pagina’s” -widget en sleept u deze naar de zijbalksectie. U kunt ook enkele basisinstellingen van de widget configureren.

8) Experimenteer met het thema dat je hebt gemaakt

Wat we hierboven hebben besproken, is voldoende om erachter te komen hoe u een website kunt maken die opvalt en er origineel uitziet, maar er zijn veel meer opties beschikbaar.

Ga naar ‘Uiterlijk → Aanpassen’ om ze allemaal te zien. Hierdoor wordt de hoofdinterface van de Customizer gestart met al zijn instellingen en presets.

Hoe maak je een website: customizer

We raden je aan om te bladeren door wat daar beschikbaar is en te spelen met enkele van de opties. U zult waarschijnlijk enkele aanpassingen tegenkomen die we hier niet hebben besproken.

Stap # 5: inhoud / pagina’s toevoegen aan uw website


Pagina’s zijn de essentie van uw website. Het is moeilijk om een ​​website voor te stellen zonder pagina’s erop, toch?

Vanuit technisch oogpunt is een webpagina slechts een document op internet. Het verschilt niet veel van uw traditionele Word-document, behalve dat het de merkelementen van uw website heeft, zoals de kop- en voettekst.

Webpagina’s zijn eenvoudig te maken in WordPress. Maar laten we, voordat we ingaan op de how-to, bespreken welke pagina’s u in de eerste plaats moet maken.

De meeste websites zullen de volgende pagina’s essentieel vinden:

 • Homepage – het is de eerste pagina die uw bezoekers zien wanneer ze naar uw website gaan
 • Over pagina – een pagina die uitlegt waar uw website over gaat
 • Contact pagina – een pagina verhuur bezoekers contact met u opnemen
 • Blog pagina – een lijst van uw meest recente blog posts; als u niet van plan bent te bloggen, kunt u de blogpagina gebruiken als een plek voor uw bedrijfsnieuws en aankondigingen
 • Services pagina – als de website die u gebouw is voor een bedrijf, gebruik dan deze pagina voor de presentatie van uw diensten
 • Winkel pagina – voor bedrijven die willen een e-commerce winkel te starten

Veel van de bovenstaande pagina’s zullen qua structuur erg op elkaar lijken – het enige verschil is de inhoud van de daadwerkelijke pagina. Kortom, als u eenmaal leert hoe u één pagina maakt, weet u hoe u ze allemaal kunt maken. Daarmee is er hier enige nuance, dus laten we nu kijken hoe we een paar basistypen pagina’s kunnen maken:

1) Een homepage maken

Als u Neve gebruikt, ziet uw startpagina er ongeveer zo uit:

Startpagina

U kunt de structuur van deze pagina en de elementen erop (alle teksten en afbeeldingen) bewerken.

Om dat te doen, klikt u gewoon op de knop “Bewerken met Elementor” in de bovenste balk. 

bewerk met Elementor

Wat u ziet, is de interface van de Elementor-paginabuilder.

Hoe maak je een website aan: Elementor

Elementor is wat we een visuele paginabuilder noemen . Dit betekent dat u op elk element dat u op de pagina ziet, kunt klikken en direct kunt bewerken. Als u bijvoorbeeld de hoofdkop wilt wijzigen, klikt u erop en begint u te typen. 

type kop

Als je naar de linkerzijbalk kijkt, is daar een heel aanpassingspaneel. U kunt de structuur en de stijl van elk inhoudsblok aanpassen. Dit is bijvoorbeeld wat u kunt zien wanneer u aan de kop werkt: 

kopstijl

Een ander cool ding is dat je elk element op de pagina kunt pakken en het ergens anders kunt slepen en neerzetten.

Elementor blokken

Om nieuwe elementen toe te voegen, klikt u op het kleine vierkante pictogram in de linkerbovenhoek.

Je ziet een lijst met alle beschikbare inhoudsblokken.

Pak een van de blokken en sleep deze naar het canvas van de pagina.

De beste manier om aan uw startpagina te werken, is door blok voor blok te gaan en de demo-inhoud op de pagina te bewerken.

Typ nieuwe tekstinhoud, lijn enkele blokken opnieuw uit, verwijder degene die u niet nodig heeft en voeg dienovereenkomstig nieuwe toe.

Deze hele interface is vrij intuïtief te gebruiken, dus besteed er maar een uurtje aan en experimenteer met verschillende dingen.

2) Maak pagina’s zoals “Over”, “Services”, “Contact”

Het maken van klassieke webpagina’s is in WordPress nog gemakkelijker te doen dan aan uw startpagina te werken. Ga naar “Pagina’s → Nieuwe toevoegen”. Je ziet deze interface:

Zo maakt u een website: pagina toevoegen

Elke pagina heeft een titel nodig, dus begin met een titel toe te voegen waar ‘Voeg een titel toe’ staat. Bijvoorbeeld ‘Over ons’ of ‘Contact’.

Kies vervolgens een pagina-indeling. Als u een standaardpagina maakt, kunt u naar de eerste van de lijst gaan: ‘Enkele rij’. Maar om de zaken te versnellen, kunt u kiezen uit de sjabloonbibliotheek. Klik daarvoor op de blauwe knop.

U ziet een venster waarin u kunt kiezen uit een reeks vooraf gemaakte paginasecties. Als u bijvoorbeeld aan uw about- pagina werkt, kunt u snel de volgende blokken vinden en gebruiken:

over paginablokken

Klik gewoon op de knop “Invoegen” naast het blok dat je leuk vindt, en het wordt aan de pagina toegevoegd. Van daaruit kunt u het verder aanpassen, de teksten wijzigen of afbeeldingen vervangen.

over pagina bewerken

Als je klaar bent, klik je op de “Publiceren” knop in de rechterbovenhoek van het scherm.

U kunt hetzelfde proces volgen als u ook aan uw contactpagina of servicepagina werkt .

Kies gewoon verschillende paginablokken uit de sjabloonbibliotheek. Deze zouden bijvoorbeeld goed moeten werken op een servicepagina :

services blokken

Als u nieuwe pagina-elementen met de hand wilt toevoegen – in plaats van de sjablonen te gebruiken – klikt u op het pictogram “+” in de linkerbovenhoek van de editorinterface. 

blok toevoegen

Elk blok dat u daar selecteert, wordt onder aan uw pagina toegevoegd. Hier is hoe een nieuw alineablok eruitziet:

bestellingen

Zoals u kunt zien, kunt u deze vrij bewerken, de eigenschappen van de tekst wijzigen en zijn er kleurinstellingen in de rechterzijbalk.

Denk er zoals altijd aan om op “Publiceren” te klikken als u klaar bent.

3) Maak een blogpagina

Op de blogpagina vindt u de lijst met uw meest recente blogberichten.

Het goede nieuws is dat de blogpagina al voor je is aangemaakt. Dit gebeurde toen je WordPress en het Neve-thema installeerde. U kunt die pagina zien door naar “Pagina’s” te gaan: 

lijst met blogpagina's

Klik op de link “Weergeven” om uw blogpagina in actie te zien.

Nieuwe blogberichten toevoegen:

Om nieuwe blogberichten toe te voegen, gaat u naar Ga naar “Berichten → Nieuw toevoegen”.

post toevoegen

Herinnert deze interface je ergens aan? Ja, dit is dezelfde bewerkingsomgeving die we hebben gebruikt bij het maken van standaardpagina’s. Gemakkelijk!


Met een reeks mooie pagina’s gemaakt, is de volgende stap in onze zoektocht naar het maken van een website het instellen van uw navigatie (een websitemenu). Het menu is wat uw bezoekers zullen gebruiken om van pagina naar pagina op uw site te gaan.

Ga naar ‘Vormgeving → Menu’s’ en klik vanaf daar op ‘maak een nieuw menu’.

Zo maakt u een website: menu aanmaken

U kunt als volgt stap voor stap uw eerste menu maken:

Creatieproces van WordPress-menu's
 1. Begin met het toevoegen van een titel. De menutitel doet er niet echt toe, maar het helpt om je menu te herkennen tussen andere menu’s (ja, je kunt er meer dan één hebben).
 2. Selecteer de pagina’s die u aan uw menu wilt toevoegen. U kunt ook andere items aan het menu toevoegen, zoals berichten of aangepaste koppelingen.
 3. Klik op de knop “Toevoegen aan menu” om de geselecteerde pagina’s aan uw menu toe te voegen.
 4. Sleep menu-items om de links in volgorde van belangrijkheid te rangschikken.
 5. Selecteer een menuweergavelocatie. Dit verschilt van thema tot thema, in dit geval stelt u uw menu in op de “Primaire” locatie om het menu in de koptekst weer te geven.
 6. Sla ten slotte uw menu op.

In dit stadium ziet u uw menu in al zijn glorie op de startpagina.

Stap # 7: voeg een online winkel / e-commerce toe


Het laatste dat we in deze gids zullen doen, is een online winkel bouwen.

Als u een online winkel aan uw nieuw gemaakte website wilt toevoegen, volgt u deze stapsgewijze zelfstudie hier .

Dit is duidelijk niet iets dat alle websites nodig hebben, dus sla deze stap gerust over als e-commerce niet iets is waar je jezelf op wilt verdiepen.

Hoe WordPress eCommerce werkt

Omdat WordPress zo’n veelzijdig websiteplatform is, is het geen verrassing dat u hiermee een volledig functionele e-commerce online winkel kunt bouwen. Met volledig functioneel bedoelen we dat u een willekeurig aantal producten kunt vermelden, ze te koop kunt aanbieden en vervolgens ook bestellingen van klanten kunt verzamelen en zelfs alle belasting- en verzendgerelateerde elementen van het hele proces kunt afhandelen.

Dit wordt allemaal gedaan met een plug-in genaamd WooCommerce.

WooCommerce is de meest populaire, meest functionele en eerlijk gezegd de beste e-commerceoplossing voor WordPress.

We hebben een hele aparte handleiding over hoe je WooCommerce op je WordPress-website kunt laten draaien. We nodigen je uit om daarheen te springen en een gedetailleerde installatie-how-to te lezen . Volg stap 3 en 4 en kom dan hier terug.

… Oké, dus met WooCommerce geïnstalleerd op uw site en producten toegevoegd aan uw catalogus, zult u merken dat er tijdens het proces automatisch nieuwe pagina’s zijn gemaakt door WooCommerce. Die pagina’s zijn:

 • “Winkelwagen” – het winkelwagentje van uw winkel
 • “Afrekenen” – de afrekenpagina waar klanten hun aankopen kunnen afronden
 • “Mijn account” – het profiel van elke klant; bevat eerdere bestellingen, huidige details en andere persoonlijke informatie; de klant kan altijd zijn info wijzigen
 • “Winkel” / “Producten” – de hoofdwinkelpagina – de pagina waar uw producten worden vermeld

Elk van deze pagina’s heeft een specifiek doel voor uw winkel en zijn functionaliteit. Het goede nieuws is dat de meeste thema’s tegenwoordig zijn geoptimaliseerd om die pagina’s er goed uit te laten zien. Het Neve-thema is niet anders. Als u een van deze nieuwe pagina’s bezoekt, ziet u dat de presentatie duidelijk is en dat alles gemakkelijk te begrijpen is. Hier is een voorbeeld van de winkelwagenpagina:

winkelwagen

Afgezien daarvan werken al deze pagina’s zoals elke andere pagina op uw WordPress-website. Dit betekent dat je ze kunt bewerken, je eigen elementen kunt toevoegen of dingen kunt veranderen zoals kleuren, lay-outs, enz. Maar als je dit doet, pas dan op dat je de WooCommerce shortcodes die er al zijn niet wist.

U ziet ook een nieuw winkelwagenpictogram in het hoofdmenu van uw site.

In dit stadium is uw eCommerce-winkel volledig operationeel. Dit betekent dat uw klanten binnen kunnen komen en hun boodschappen kunnen doen. Je ziet hun bestellingen in het WordPress-beheergebied onder ‘WooCommerce → Bestellingen’. 

bestellingen

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format