Hoe maak je een Paywall aan in WordPress (met voorbeeldopties) - DeLaatbusiness

Hoe maak je een Paywall aan in WordPress (met voorbeeldopties)

6 min


119
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wilt u een betaalmuur op uw WordPress-site maken om betaalde inhoud te publiceren?

Door een betaalmuur toe te voegen, kunt u inkomsten genereren met een deel van of al uw inhoud met een abonnement. Dit freemium-model wordt al gebruikt door toppublicaties als de NYTimes en de Washington Post.

In dit artikel laten we u zien hoe u eenvoudig een betaalmuur op uw WordPress-site kunt maken zonder ontwikkelaars in te huren.

Een betaalmuur maken in WordPress

Wat is een Paywall en waarom zou u er een gebruiken?

Een betaalmuur is een manier om uw inhoud te verbergen of te vergrendelen totdat de lezer betaalt voor toegang. Dit gebeurt normaal gesproken via een doorlopend abonnement.

Als je wilt, kun je ook een eenmalige vergoeding instellen voor toegang tot alle betaalde inhoud. Sommige websites gebruiken de betaalmuur ook om hun e-maillijst uit te breiden door gebruikers te vragen zich te abonneren op hun nieuwsbrief of door een gratis account aan te maken.

Veel kranten hebben paywalls op hun websites geïntroduceerd. Hier is een voorbeeld uit de Britse krant The Daily Telegraph:

De betaalmuur van de Daily Telegraph

En hier is de betaalmuur van de New York Times waarvoor alleen een e-mailabonnement nodig is:

New York Times vraagt ​​om een ​​e-mailadres, maar geen betaling

In veel gevallen geven paywalls lezers toegang tot een beperkte hoeveelheid gratis inhoud. Lezers kunnen bijvoorbeeld maximaal 5 artikelen bekijken voordat ze hun e-mailadres moeten invoeren of een abonnement moeten nemen.

Een betaalmuur kan een geweldige manier zijn om inkomsten te genereren als u veel hoogwaardige inhoud aanbiedt. Het is geschikt voor sites die online geen geld willen verdienen door middel van andere methoden, zoals reclame maken of producten verkopen.

Een betaalmuur maken op uw WordPress-site

Voor deze tutorial gebruiken we de MemberPress . Het is de beste plug-in voor WordPress-lidmaatschap waarmee u eenvoudig op abonnementen gebaseerde producten op uw website kunt verkopen.

Eerst moet u de MemberPress- plug- in installeren en activeren . Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-invoor meer informatie .

Nadat u de plug-in heeft geactiveerd, gaat u naar MemberPress»Instellingen» Licentiepagina om uw licentiesleutel in te voeren. U vindt deze informatie onder uw account op de website van MemberPress.

Voer uw MemberPress-licentiesleutel in

Kopieer en plak gewoon uw licentiesleutel en klik op de knop Activeren.

Daarna moet u een manier instellen om betalingen te ontvangen. MemberPress ondersteunt verschillende populaire betalingsgateways zoals PayPal, Stripe en Authorize.Net.

U kunt uw betaalmethode toevoegen door naar de MemberPress »Instellingen pagina te gaan, over te schakelen naar het tabblad ‘Betalingen’ en vervolgens op de (+) knop te klikken.

U moet een naam opgeven voor deze betalingsmethode en vervolgens uw betalingsgateway selecteren in het vervolgkeuzemenu.

Voeg een betaalmethode toe voor uw betaalmuur-abonnementen

MemberPress zal u vragen om details voor die betaalmethode in te vullen. Voor standaard PayPal-betalingen moet u bijvoorbeeld uw PayPal-e-mailadres invoeren:

Gegevens invoeren voor de door u gekozen betaalmethode

U kunt ook meerdere betalingsopties toevoegen door simpelweg op de (+) – knop te klikken en het proces te herhalen.

Als u tevreden bent met de betalingsinstellingen, vergeet dan niet op de knop ‘Update-opties’ te klikken om uw wijzigingen op te slaan.

Een abonnementsplan maken voor uw Paywall

Nu u de eerste installatie heeft voltooid, is het tijd om de betaalmuur zelf te maken. Om dat te doen, moet u een lidmaatschapsniveau aanmaken in MemberPress.

Bezoek gewoon de MemberPress »Lidmaatschappen- pagina en klik vervolgens bovenaan op de knop ‘Nieuw toevoegen’.

Voeg een nieuw lidmaatschap toe

Op het volgende scherm moet u uw lidmaatschapsplan eerst een naam (titel) geven en vervolgens een prijs instellen onder het vak ‘Lidmaatschapsvoorwaarden’. Hier hebben we ons lidmaatschap ‘Premium-abonnement’ genoemd en de prijs vastgesteld op $ 5 / maand:

Opzetten van het nieuwe lidmaatschap, inclusief de prijs

U kunt uw lidmaatschapsvoorwaarden aanpassen aan uw vereisten. Wil je bijvoorbeeld een gratis lidmaatschap aanmaken, dan kun je de prijs op 0,00 laten staan.

U kunt ook kiezen tussen het type ‘Terugkerende’ en ‘Eenmalige’ facturering. Voor terugkerende betalingen kunt u kiezen uit maandelijkse, jaarlijkse, wekelijkse, driemaandelijkse of aangepaste intervalopties.

Optioneel kunt u een beschrijving van uw lidmaatschapsplan opgeven in de teksteditor of het verder aanpassen onder ‘Lidmaatschapsopties’.

Lidmaatschapsopties

De standaardinstellingen werken in de meeste gevallen, maar u kunt ze nog steeds bekijken om te zien of u iets wilt wijzigen.

Als u klaar bent, klikt u op de knop ‘Publiceren’ om het lidmaatschapsplan te maken.

U kunt meerdere lidmaatschapsplannen maken met verschillende abonnementsniveaus. U kunt bijvoorbeeld een premium-abonnement en een VIP-abonnement maken waarmee uw gebruikers toegang krijgen tot nog meer exclusieve inhoud en functies.

Inhoud achter de betaalmuur toevoegen

Nu je een lidmaatschapsplan hebt gemaakt, is het tijd om te kiezen welke inhoud je wilt beperken met een betaalmuur in WordPress.

MemberPress geeft u krachtige regels die meerdere manieren bieden om inhoud te beperken tot specifieke lidmaatschapsplannen.

Om een ​​regel in te stellen, gaat u naar de pagina MemberPress »Regels en klikt u bovenaan op de knop ‘Nieuw toevoegen’.

Een nieuwe regel maken

Vervolgens moet u de inhoud selecteren die u wilt beperken. Klik eenvoudig op de eerste vervolgkeuzelijst om de inhoud te selecteren die overeenkomt met de specifieke voorwaarden.

Regels maken om de toegang te beperken

U kunt inhoud selecteren op categorie, tags, onderliggende pagina’s, individuele berichten, pagina’s en meer. Voor dit voorbeeld kiezen we voor ‘All content tagged premium’.

Daaronder moet u het lidmaatschapsplan of het individuele lid selecteren. We kiezen voor ‘Lidmaatschap’ en vervolgens het plan dat we eerder hebben gemaakt.

U kunt nu op de knop Regel opslaan klikken om uw wijzigingen op te slaan.

Als iemand nu zonder abonnement de inhoud met de tag ‘premium’ probeert te bekijken, krijgt hij dit bericht te zien:

Het standaardbericht dat bezoekers zien als ze niet zijn geabonneerd en ingelogd

Tip: u kunt dat bericht aanpassen wanneer u uw regel toevoegt of bewerkt. Blader gewoon naar het gedeelte Ongeautoriseerde toegang. Daar moet u Aangepast selecteren in de vervolgkeuzelijst Ongeautoriseerd bericht en het bericht typen dat u wilt gebruiken.

Het bericht over ongeautoriseerde toegang wijzigen

U kunt hier links, afbeeldingen en tekst opmaken. U kunt het inlogformulier ook verbergen en vervangen door een link. Hier is hoe de betaalmuur eruitzag op onze testwebsite.

Aangepaste betaalmuur in MemberPress

Als je teruggaat naar Berichten »Alle berichten in je dashboard, zul je zien dat alle berichten die aan die criteria voldoen, hun toegang hebben gemarkeerd met het lidmaatschapsplan.

Berichten met hun toegangsniveau vermeld

Voor meer hulp bij het opzetten van MemberPress, bekijk onze ultieme gids voor het maken van een lidmaatschapssite .

Niet-leden een beperkt aantal gratis weergaven geven

Wat als u niet-leden een bepaald deel van uw inhoud gratis wilt laten zien? Dit kan een geweldige marketingtool zijn.

U kunt dit inschakelen in MemberPress door naar MemberPress »Instellingen» Algemeen te gaan in uw WordPress-dashboard:

Instellingen - Algemeen in MemberPress

Hier moet je naar beneden scrollen naar het gedeelte ‘SEO & PayWall’ en de optie ‘PayWall inschakelen’ aanvinken. U moet dan het aantal gratis weergaven invoeren dat u wilt verstrekken.

De paywall-functie inschakelen in MemberPress

Opmerking: u kunt hier ook zoekmachines toegang geven tot uw beschermde inhoud. Hierdoor wordt uw content met een betaalmuur gerangschikt in de resultaten van zoekmachines, maar moeten caching-plug-ins wordenuitgeschakeld . Dit kan uw WordPress-site vertragen.

Zorg ervoor dat u onder aan de pagina op Update-opties klikt om uw wijzigingen op te slaan.

Dat is alles.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om te leren hoe je een betaalmuur op je WordPress-site kunt maken en gratis weergaven kunt toevoegen.


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *