Hoe u een forumwebsite maakt

10 min


85

Forums zijn een geweldige manier om online een community op te bouwen. Als je op zoek bent naar een WordPress-website met een forum, dan hoef je niet verder te zoeken, want we hebben de how-to-handleiding om alle handleidingen te beëindigen om je op weg te helpen.

In deze gids laten we je zien hoe je een forum aan je website kunt toevoegen met phpBB.

De phpBB is een open-source prikbordsysteem, wat inhoudt dat er wijzigingen in de phpBB-code kunnen worden aangebracht zonder toestemming van het phpBB-bord. Hoewel we de basisprincipes van het aan de slag gaan zijn, betekent het feit dat het open-source is, dat het precies aan uw behoeften kan worden aangepast terwijl uw forum zich ontwikkelt.

Hoewel we trots zijn op het maken van supereenvoudige en gemakkelijk te volgen instructies, zal deze een beetje technischer zijn, dus we zullen onze mouwen op moeten stropen en erin blijven steken, maar we zijn hier om er met je doorheen te lopen , stap voor stap.

Hoe maak je een WordPress-website met een forum

Als je al een gehoste WordPress-website en domeinnaam hebt, ga dan verder met de stap met de titel ‘Wat heb je nodig om phpBB te installeren en je forum te maken’.

Als het idee van het bouwen van een website voor u helemaal nieuw voor u is, zijn hier een paar dingen die u eerst moet overwegen .

Web hosting

Er zijn tal van opties als het gaat om hostingproviders, en wie u ook kiest, hangt af van uw persoonlijke voorkeur. We raden DreamHost aan vanwege zijn eenvoud en de klantenservice is geweldig. We zullen ze gebruiken voor deze tutorial, dus je kunt ze volgen met de screenshots. Andere hostproviders hebben een soortgelijk proces, maar het zal enigszins variëren.

Domeinnaam

Klik op de DreamHost-website op ‘Domeinen’ in het bovenste menu en je ziet een zoekvak. Hier kunt u de beschikbaarheid van een eventuele controle domein ideeën u voordat u zich inschrijft en de aankoop van het door DreamHost. Als je ook host via DreamHost, kun je op de knop ‘Aan de slag’ klikken en je aanmelden voor een van hun pakketten, die allemaal gratis domeinnaamregistratie bevatten.

Wat heb je nodig om phpBB te installeren en je forum te maken

U hoeft zich niet al te veel zorgen te maken over de technische elementen als u de onderstaande stapsgewijze instructies volgt om een ​​forum aan uw website toe te voegen met DreamHost. Als je echter zelf host of wilt kiezen waar je je website wilt hosten, zijn er dingen die je nodig hebt om een ​​phpBB-forum met succes in je website te integreren.

Een webserver of webhostingaccount

Dit is waar uw website zal leven. Website hosting is in feite een computer met voldoende power om uw website 24/7 online te houden. Je kunt dit zelf doen als je een eigen server hebt, of, waarschijnlijker, je hebt een hostingaccount waar je een maandelijks bedrag voor kunt betalen om je website levendig te houden. Dit is wat DreamHost is.

Als je het zelf wilt installeren en je DreamHost niet gebruikt, sla dan de DreamHost-instructies over naar ‘phpBB handmatig installeren als je zelf host’ om erachter te komen wat je nog meer nodig hebt voor de installatie. Dit is een veel technischer proces, maar we hebben een link toegevoegd met hulpbronnen.

Stapsgewijze handleiding voor het maken van uw forum

PhpBB installeren met uw DreamHost-configuratiescherm

1. Maak een account aan en kies een pakket

dreamhost-bestemmingspagina

Bezoek allereerst de DreamHost-website op www.dreamhost.com en klik op Aan de slag.

kies uw hostingplan

We gaan het DreamHost-installatieprogramma met één klik gebruiken om het zo eenvoudig mogelijk te houden, en om dit te doen, moet je een volledig gehost domein hebben. Hiervoor moet u de optie shared starter of VPS kiezen, afhankelijk van wat u nodig heeft van uw website-hosting.

dreamhost prijzen en plannen

Als je eenmaal hebt besloten, klik je op ‘nu aanmelden’ bij de optie die je hebt gekozen.

registreer een domein

Kies op dit punt of je een nieuw domein wilt registreren, je hebt al een domein dat je wilt gebruiken, of dat je later een domein gaat kiezen.

Aan de rechterkant kunt u kiezen of u uw hosting jaarlijks of maandelijks wilt betalen.

betalingsmiddel

Vul uw betalingsgegevens in. Maak een account door uw e-mailadres in te vullen of in te loggen met uw Google-account, controleer de betalingsfrequentie die u heeft geselecteerd en vink de selectievakjes aan van eventuele extra’s die u in uw plan wilt opnemen.

dreamhost configuratiescherm

Zodra u zich op uw DreamHost-configuratiescherm bevindt, klikt u op ‘Domeinen’ in het menu aan de linkerkant om de opties uit te vouwen en selecteert u ‘Installatie met één klik’.

één klik installeert

Selecteer phpBB.

installatieprogramma met één klik

Hierdoor wordt het One-Click Installer-venster geopend. Selecteer het domein waaraan je phpBB wilt toevoegen in de vervolgkeuzelijst. Als u het vak na de schuine streep (/) leeg laat, wordt het in uw hoofddomein geïnstalleerd.

Als u het in een subdomein wilt installeren, schrijft u iets in het vak. We hebben er bijvoorbeeld voor gekozen om het toe te voegen aan www.testurl12345.com/forum.

Als u klaar bent, selecteert u ‘Nu voor mij installeren!’ en DreamHost zullen hun magie op de achtergrond gebruiken om het voor u te installeren.

Wat moet ik doen als uw domein niet in de vervolgkeuzelijst wordt weergegeven?

Geen paniek. We hoeven het alleen in te stellen als volledig gehost. Sluit daarvoor het bovenstaande installatievenster.

domeinen beheren

Selecteer in het linkermenu ‘Domeinen beheren’ en selecteer vervolgens ‘bewerken’ op het domein dat u wilt gebruiken.

host dit domein volledig

Selecteer de knop ‘Dit domein volledig hosten’. Vervolgens kunt u terugkeren naar ‘One-Click Installs’ in het linkermenu en de bovenstaande instructies volgen.

Op dit punt kunt u een pauze nemen. Maak een bladwijzer van deze instructies, stap weg, zet koffie, neem een ​​adempauze. Na het installeren van een installatie met één klik, duurt het een paar uur voordat het MySQL-subdomein is bijgewerkt – dus u kunt even niets anders doen.

2. Instellen en installeren

Zodra DreamHost hun magie achter de schermen heeft voltooid, kun je de phpBB-installatie voltooien.

Om daar te komen:

welkom bij het Dreamhost-configuratiescherm

Klik in het linkermenu op ‘Domeinen’ om de opties uit te vouwen, en vervolgens op ‘Installatie met één klik’.

geïnstalleerde applicaties beheren

Klik op de knop ‘Geïnstalleerde applicaties beheren’.

Klik op het domein waarop u phpBB installeert

Klik op het domein waarop je phpBB installeert.

locatie binnen domein

Selecteer de ‘Locatie binnen domein’ van phpBB. In dit geval, terwijl we de onze aan het hoofddomein toevoegen, is dit slechts een schuine streep naar voren. Als je ervoor hebt gekozen om de jouwe in een subdomein te installeren, kan die van jou zoiets zijn als ‘/ forum’.

phpBB installeer domein

Zodra u de introductiepagina bereikt, klikt u op het tabblad ‘Installeren’.

welkom bij de installatie

Dit scherm geeft je een lijst met de informatie die je nodig hebt tijdens de volgende stap van de installatie. We zullen doorlopen waar we die informatie in DreamHost kunnen vinden. Als je het snel hebt gelezen, klik je op de installatieknop.

3. Configureer uw database

configureer uw database

Allereerst kom je op dit scherm waar je de hierboven genoemde informatie moet invoeren. Voordat we verder gaan, moeten we de relevante informatie in DreamHost vinden, dus open een nieuw tabblad in uw browser en navigeer naar het DreamHost-startscherm.

mysql-database

Klik in het linkermenu op ‘Meer’ om de opties uit te vouwen en klik op ‘Mijn SQL-databases’.

phpBB-database

Op deze pagina moet je naar beneden scrollen totdat je de database vindt met de beschrijving die ‘phpBB’ bevat. Als je dat eenmaal hebt gevonden, kunnen we beginnen met het kopiëren en plakken van de informatie naar de phpBB-opstartpagina.

 • Databasenaam: dit is gewoon het item onder ‘Database’ hierboven, in dit geval ‘testurl12345_com’.
 • Database gebruikersnaam en wachtwoord: De gebruikersnaam voor uw database is de invoer onder ‘Gebruikerstoegang’ hierboven, dus in ons geval is het hier testurl12345com. Om het wachtwoord te vinden, klikt u op deze gebruikersnaam en scrolt u naar beneden om een ​​vak te vinden dat al is gevuld met uw wachtwoord. Klik op ‘Weergeven’ en u kunt het weergegeven wachtwoord kopiëren en plakken in het databaseconfiguratieformulier zoals hierboven.
 • Database hostnaam: deze staat net boven de ‘Databases op deze server’ screenshot in DreamHost. Het heeft de kop ‘Hostnaam’ en u kunt de uwe kopiëren en in het formulier plakken.

Sneltoets: om te kopiëren en plakken, markeert u de tekst die u wilt kopiëren en drukt u op Ctrl + C op uw toetsenbord. Navigeer naar waar u het in het databaseconfiguratieformulier wilt plakken, klik in het vak en druk op Ctrl + V op uw toetsenbord om het in te plakken – het bespaart veel tijd.

formulier indienen

Zodra u dat heeft gedaan, zou uw formulier als volgt moeten worden ingevuld en kunt u op ‘Verzenden’ klikken.

4. Serverconfiguratie

server configuratie

De volgende stap in de voortgang van de installatie is de serverconfiguratie. Het meeste hiervan zou al voor u moeten zijn ingevuld, maar u moet vooral op de bovenste drie vakken letten.

Aangezien we dit domein hebben gemaakt voor demonstratiedoeleinden, hebben we geen SSL-certificaat, maar het wordt sterk aanbevolen dat u er een hebt als u een vertrouwde website wilt zijn. Als websites SSL-certificaten hebben, begint de URL in uw browser met https: // in plaats van de gebruikelijke http: //. Dit vertelt zowel zoekmachines als websitegebruikers dat uw site veilig is, vooral als u gebruikers vraagt ​​hun gegevens te delen – een belangrijk ding om aan te denken bij het maken van een forum met aanmeldingen.

Als je een SSL hebt, moet je ervoor zorgen dat ‘Ja’ is geselecteerd naast ‘Cookie veilig’.

De instelling die u waarschijnlijk nodig heeft, is ‘Nee’ voor ‘Forceer server-URL-instellingen’, maar er zijn bepaalde situaties waarin ‘ja’ geschikt kan zijn. Als je wilt dat je forum op meerdere domeinen wordt weergegeven, of als je problemen hebt met omleidingen, dan is ‘Ja’ misschien nodig. Als u denkt dat dat van toepassing is, kunt u hier meer over lezen .

5. E-mail instellen

e-mail instellen

Dit deel van de configuratie vraagt ​​of je wilt dat je forums e-mails naar leden kunnen sturen, bijvoorbeeld meldingen wanneer er een nieuw bericht is of een reactie op hun bericht.

Om dat te doen, moet uw forum weten hoe e-mails moeten worden verzonden.

De manier waarop een e-mail wordt verzonden, is via een mailserver met behulp van een protocol genaamd SMTP, wat staat voor Simple Mail Transfer Protocol.

In de bovenstaande configuratie heb je twee opties:

 1. U kunt de ingebouwde e-mailprogramma’s op uw server gebruiken om e-mail of,
 2. U kunt een andere server specificeren die namens u e-mail verzendt.

De ingebouwde optie gebruiken

Als je ‘Bordbrede e-mails inschakelen’ op ‘inschakelen’ zet, zal je forum proberen om e-mail te verzenden.

Een andere server kiezen

Als u ervoor kiest om een ​​server te gebruiken, moet u de details opgeven:

 • SMTP-serveradres en poort: dit is het adres waar uw mailserver zich bevindt.
 • SMTP-gebruikersnaam en -wachtwoord: de aanmeldingsgegevens voor het inloggen op die server.
 • Authenticatiemodus: dit is hoe u authenticeert – er zijn verschillende beveiligingsopties.

Als u nog niet zeker weet wat u aan e-mails wilt, kunt u deze instellingen laten zoals ze zijn en er later op terugkomen in het admin-paneel.

Als je klaar bent, klik je op ‘Installeren’ en…

installatie succesvol voltooid

Voila ! Geef jezelf een schouderklopje, phpBB is succesvol geïnstalleerd.

Om een ​​kijkje te nemen en te beginnen met het bouwen van je forum, klik je op het licht gecamoufleerde ‘Breng me naar de ACP’. ACP staat voor Admin Control Board.

PhpBB installeren als je een andere hostprovider gebruikt

Er zijn veel verschillende hostproviders en het zou voor ons onmogelijk zijn om ze allemaal instructies te geven. Dat gezegd hebbende, hebben de meeste hostingservices waarschijnlijk een installatieoptie met één klik, alsof we doorlopen met DreamHost.

Om specifieke installatie-instructies voor uw host te vinden, als u geen nuttige documentatie kunt vinden na het zoeken naar install phpBB + [hostnaam] online, neem dan contact op met het ondersteuningsteam van uw host en vraag, zij zullen u in de juiste richting kunnen wijzen .

PhpBB handmatig installeren als je zelf host

Als je self-hosting bent, vereist het installeren van phpBB wat meer technische knowhow, maar phpBB heeft zelf briljante documentatie om doorheen te werken (of om door te geven aan iemand die wat technischer is, als de gedachte je in een koud zweet brengt) ).

Hier is wat je nodig hebt:

SQL-database

Structured Query Language of SQL (vaak uitgesproken als vervolg) is een coderingstaal die communiceert met databases, waardoor gebruikers informatie in een database kunnen ophalen, bewerken en aanvullen.

PHP 7.1.3+ met ondersteuning voor database

PHP staat voor Hypertext Pre-processor en het is een scripttaal die wordt gebruikt om websites en apps te maken. PHP-scripts kunnen alleen worden geïnterpreteerd op een server waarop PHP is geïnstalleerd, en aangezien phpBB dit gebruikt, moet u ervoor zorgen dat het op uw server is geïnstalleerd als u dit handmatig doet of dat het webhostingplatform dat u gebruikt ondersteunt het gebruik van de vereiste PHP-versie.

De functie getimagesize () ingeschakeld

De functie getimagesize moet worden ingeschakeld op PHP. Wat dit doet, is dat het een afbeelding neemt en de grootte ervan bepaalt, waardoor de hoogte en breedte van een afbeelding wordt weergegeven.

PHP-modules

 • JSON: staat voor JavaScript Object Notation, JSON is een syntaxis die primair bedoeld is voor het serialiseren en overbrengen van gegevens van een server naar een webtoepassing.
 • XML-ondersteuning : Extensible Markup Language is een andere taal die wordt gebruikt voor het overdragen van gegevens.
 • Overeenkomstige PHP-module voor een database: dit verschilt afhankelijk van het databasesysteem dat u voor uw database gebruikt.

Optionele PHP-modules voor extra functies

 • Ondersteuning voor Zlib-compressie: dit wordt gebruikt voor datacompressie om gegevens sneller aan gebruikers te kunnen leveren.
 • Remote FTP-ondersteuning: FTP staat voor File Transfer Protocol, en het is de taal die computers op een netwerk (zoals internet) gebruiken om bestanden van en naar elkaar over te dragen.
 • GD-ondersteuning: dit is een onderdeel van PHP en de installaties van sommige mensen hebben GD en andere niet. Als je met afbeeldingen in PHP wilt werken, heb je dit waarschijnlijk nodig om bepaalde functies uit te voeren.

phpBB-bronnen

Vragen stellen

De phpBB oefenen wat ze prediken en hebben hun eigen absoluut fantastische forum. Er zijn daar veel gebruikers, allemaal met verschillende ervaringsniveaus, die elkaar willen helpen. Er bestaat niet zoiets als een domme vraag – iedereen moet ergens beginnen, en dit is een geweldige en ondersteunende omgeving om uit te reiken.

Bezoek het phpBB-ondersteuningsforum. 

Meer informatie over de mogelijkheden van phpBB

Als je hulp nodig hebt die verder gaat dan de installatie en het draaien van phpBB, dan is het discussieforum gevuld met veel mensen die willen helpen.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format