Hoe u een sociale media-contest organiseert om uw site te laten groeien - DeLaatbusiness
call to action voorbeelden

Hoe u een sociale media-contest organiseert om uw site te laten groeien

8 min


128

Wil je een wedstrijd voor sociale media houden om meer websiteverkeer te genereren?

Social-mediaplatforms hebben al miljarden actieve gebruikers. Het is veel gemakkelijker om een ​​zeer gericht publiek te vinden dat uw potentiële klant of abonnee zou kunnen zijn.

In dit artikel laten we u zien hoe u gemakkelijk een wedstrijd voor sociale media kunt houden om uw bedrijf te laten groeien met enkele praktische tips en voorbeelden om aan de slag te gaan.

Een wedstrijd voor sociale media houden om uw website te laten groeien

Waarom een ​​sociale media-wedstrijd op uw website organiseren?

Er is zoveel inhoud op internet en te veel bedrijven strijden om dezelfde beoogde klanten.

Als u onlangs een WordPress-blog bent begonnen of een online bedrijf bent gestart, zijn wedstrijden op sociale media een van de beste manieren om uw doelgroep te bereiken.

Als alternatief, als u een gevestigd bedrijf bent, kunt u wedstrijden gebruiken om de betrokkenheid van gebruikers te vergroten door verjaardagen of andere speciale gelegenheden te vieren, zoals we deden op de 11e verjaardag van WPBeginner:

WPBeginner verjaardag voorbeeld

Social media platforms hebben een bereik van miljarden actieve gebruikers. Facebook / Instagram alleen al heeft meer dan 3 miljard maandelijkse actieve gebruikers. YouTube, Twitter en Pinterest hebben elk miljoenen zeer betrokken actieve gebruikers.

Het houden van een wedstrijd voor sociale media biedt u een snelle manier om die gebruikers te bereiken. Afhankelijk van wat je doelen zijn, kun je een wedstrijd voor sociale media houden om een ​​of meer van de volgende dingen te doen:

  • Haal meer bezoekers naar uw website
  • Krijg meer volgers voor uw sociale media-accounts
  • Verhoog de betrokkenheid bij uw sociale mediaprofielen
  • Haal meer abonnees op voor uw e-maillijst
  • Bouw merkherkenning op voor uw bedrijf

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken hoe u eenvoudig een sociale media-wedstrijd voor uw WordPress-website kunt maken .

Verderop in dit artikel laten we u met echte voorbeelden zien hoe u uw wedstrijd succesvol kunt maken.

Een wedstrijd voor sociale media maken in WordPress

Voor deze tutorial gebruiken we RafflePress . Het is de beste plug-in voor wedstrijden en weggeefacties voor WordPress en helpt je bij het promoten op alle grote sociale mediaplatforms. U kunt zelfs een van de kant-en-klare sjablonen gebruiken om snel wedstrijden te bouwen.

Opmerking: er is een gratis versie van RafflePress beschikbaar, maar voor deze tutorial gebruiken we het RafflePress pro-account.

Het eerste dat u hoeft te doen, is de RafflePress- plug-in installeren en activeren . Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie .

Na activering voegt de plug-in een nieuw menu-item met de naam ‘RafflePress’ toe aan uw WordPress-beheerderszijbalk. Als u erop klikt, gaat u naar de pagina Instellingen van de plug-in.

Loterij Press

Eerst moet u uw licentiesleutel invoeren. U vindt deze informatie onder uw account op de RafflePress-website.

Nadat u uw licentiesleutel heeft ingevoerd, bent u nu klaar om uw eerste wedstrijd voor sociale media te organiseren.

Ga gewoon naar RafflePress »Nieuwe pagina toevoegen om de wedstrijdbouwer te starten.

Nieuwe wedstrijd toevoegen

Je begint met het invoeren van een titel voor je wedstrijd in het veld ‘Naam weggeefactie’. Daarna zie je een heleboel sjablonen waaruit je kunt kiezen.

Kies een wedstrijdsjabloon

Er zijn kant-en-klare sjablonen voor verschillende sociale media-websites zoals Facebook, Twitter, Instagram en YouTube. Als u zich op een van deze platforms wilt concentreren, bespaart het kiezen van een sjabloon u wat tijd.

U kunt ook de sjabloon ‘Klassieke weggeefactie’ kiezen en uw eigen wedstrijdacties ontwerpen. Op deze manier kunt u zich richten op meerdere sociale mediaplatforms en deze combineren met uw e-maillijst of WooCommerce-wedstrijdacties .

In het belang van deze tutorial laten we je de klassieke weggeefactie zien.

Vervolgens vraagt ​​de wedstrijdbouwer u om uw prijsgegevens in te voeren. Klik gewoon op het pictogram ‘Potlood’ om een ​​titel en beschrijving voor uw prijs op te geven.

Voeg prijsdetails toe voor uw wedstrijd op sociale media

U kunt ook een afbeelding uploaden om weer te geven bij uw prijsbeschrijving. Door een prijsafbeelding toe te voegen, kunnen gebruikers de prijs visualiseren en worden ze gemotiveerd om deel te nemen.

Voeg acties toe om deel te nemen aan uw sociale media-wedstrijd

Acties zijn de interacties die u gebruikers wilt laten uitvoeren om deel te nemen aan uw wedstrijd op sociale media en in aanmerking te komen voor de prijs.

RafflePress wordt geleverd met verschillende acties die u aan uw campagne kunt toevoegen. U zou echter prioriteit willen geven aan acties die u helpen het doel van uw sociale media-wedstrijd te bereiken.

Als u bijvoorbeeld Twitter-volgers wilt vergroten, is het voordeliger om de actie ‘Volg ons op Twitter’ toe te voegen.

U moet in het linkermenu overschakelen naar het tabblad ‘Acties’ en u ziet de lijst met acties die u kunt toevoegen.

Voeg acties toe aan uw wedstrijd

Klik gewoon om een ​​actie aan uw wedstrijd toe te voegen en u ziet deze onder uw prijsgegevens verschijnen. U kunt vervolgens de actie-instellingen in de linkerkolom bewerken.

Actie-instellingen

Elke actie wordt geleverd met enkele algemene instellingen. U kunt de titel van de actie wijzigen, het aantal inzendingen selecteren dat gebruikers ervoor verdienen, dagelijkse invoer toestaan ​​of die actie verplicht maken.

U ziet ook instellingen met betrekking tot specifieke acties. Als u bijvoorbeeld wilt dat gebruikers u volgen op Instagram, moet u uw Instagram-profiel-URL invoeren.

Schakel na het invoeren van instellingen voor een actie terug naar het tabblad Acties om meer acties toe te voegen. U kunt zoveel acties toevoegen als u wilt. Vergeet echter niet om ze prioriteit te geven aan uw wedstrijddoel.

Voeg meerdere acties toe aan uw wedstrijd

U kunt zelfs uw eigen acties maken door simpelweg de actie te beschrijven die u gebruikers wilt laten ondernemen.

Als u klaar bent met het instellen van acties, vergeet dan niet op de knop Opslaan te klikken om uw wijzigingen op te slaan.

Verander het uiterlijk en de instellingen van de wedstrijd

Vervolgens moet u overschakelen naar het ontwerptabblad. Hier kunt u lettertypen en kleuren wijzigen. U kunt ook een pagina-achtergrond kiezen voor het geval u een bestemmingspagina wilt maken voor uw sociale media-wedstrijd (hierover later meer).

Ontwerp instellingen

Nadat je klaar bent met ontwerpen, is de volgende stap het configureren van wedstrijdinstellingen.

Schakel gewoon naar het tabblad ‘Instellingen’ en u ziet een lijst met opties. Onder de ‘Algemene’ instellingen kun je basisopties instellen voor je weggeefactie, inclusief de optie om winnaars te tonen, aantal inzendingen, aanmeldingen per IP beperken en meer.

Algemene wedstrijdinstellingen

Het belangrijkste is dat je een paginapermalink kunt kiezen om een ​​individuele bestemmingspagina te maken met je wedstrijdwidget.

Dit is vooral handig voor het houden van een wedstrijd op sociale media waarbij het doel is om verkeer naar uw sociale profielen te leiden.

Met RafflePress kunt u ook omleidingen instellen, succes bijhouden, sociale logins inschakelen, e-mailverificatie en meer.

Raadpleeg onze gids over het opzetten van een weggeefactie in WordPressvoor meer informatie over elke instelling .

Vergeet niet bovenaan op de knop Opslaan te klikken om uw instellingen op te slaan.

Publiceer en voeg een wedstrijd toe op uw website

RafflePress maakt het gemakkelijk om uw widget voor sociale media-wedstrijden overal op uw WordPress-website weer te geven.

U kunt het aan elke WordPress-post of -pagina toevoegen door die pagina eenvoudigweg te bewerken en het RafflePress-blok toe te voegen aan het inhoudsgebied.

RafflePress blok

Selecteer gewoon de wedstrijd die je eerder hebt gemaakt in het vervolgkeuzemenu en sla je bericht op of werk het bij.

Selecteer weggeefactie

U kunt nu uw website bezoeken om uw wedstrijd voor sociale media in actie te zien.

Wedstrijdvoorbeeld

Met RafflePress kun je ook de wedstrijdwidget overal op je site weergeven met behulp van de shortcode . Je kunt de shortcode vinden door je wedstrijd te bewerken en over te schakelen naar het tabblad ‘Publiceren’.

Shortcode van de wedstrijd

U kunt uw wedstrijd ook als zelfstandige pagina publiceren. Bewerk eenvoudig uw weggeefactie en ga naar het tabblad publiceren.

Klik nu op de bestemmingspagina-optie en klik vervolgens hieronder om uw bestemmingspagina in te stellen.

Bestemmingspagina-wedstrijd

Hiermee keert u terug naar de instellingenpagina waar u een URL voor uw bestemmingspagina moet maken.

Voer een korte betekenisvolle slug in voor de URL en klik vervolgens op de weergaveknop om deze te bekijken. Zo zag het eruit op onze demosite:

Voorbeeld van bestemmingspagina

Opmerking: je kunt het ontwerp en de achtergrond wijzigen door naar het tabblad ‘Ontwerp’ in de wedstrijdbouwer te gaan.

Praktische tips voor het houden van een sociale media-wedstrijd met voorbeelden

Social media-wedstrijden kunnen gemakkelijk viraal gaan door enkele best practices te volgen. Hieronder volgen een paar tips en voorbeelden om uw campagne op sociale media effectiever te maken.

1. Houd uw campagne gefocust door een doel te stellen

Zorg ervoor dat u duidelijke doelen stelt voor uw wedstrijdcampagne. Hiermee kunt u uw doelen bereiken en de impact van uw campagne maximaliseren.

Als u bijvoorbeeld meer abonnees voor uw e-mailnieuwsbrief wilt , kunt u meer e-mailabonnees krijgen door e-mailactie verplicht te stellen en prioriteit te geven.

Focus uw acties op uw campagnedoelen

Evenzo, als je een Instagram-wedstrijd wilt houden, kun je dat doel bereiken door Instagram-acties verplicht te stellen.

2. Neem voldoende tijd om uw campagne te promoten

Plan uw campagne ruim van tevoren. U kunt de wedstrijd voor sociale media aan uw pagina toevoegen en deze op uw sociale kanalen gaan promoten.

Plan vooruit om anticipatie op te bouwen

3. Voeg foto’s en afbeeldingen van prijzen toe

Afbeeldingen zijn een zeer effectieve manier om de aandacht van gebruikers te trekken. Als u een waardevolle prijs aanbiedt, zorgt het toevoegen van afbeeldingen ervoor dat gebruikers deze visualiseren. Dit maakt uw campagne effectiever.

Maar wat als uw prijs een lidmaatschapsplan of een online cursus is? Welnu, dan kunt u afbeeldingen gebruiken door uw eigen banners en afbeeldingen te maken .

Afbeeldingen maken voor uw wedstrijdcampagne

We raden aan Canva te gebruiken als de beste tool voor beginners om afbeeldingen te maken voor hun WordPress-blog of sociale media-campagnes.

4. Promoot uw wedstrijd met retargeting op locatie

Zorg ervoor dat gebruikers die uw website bezoeken, op de hoogte zijn van uw wedstrijd en weggeefactie. De beste manier om dit te doen, is door OptinMonster te gebruiken .

Hiermee kunt u websitebezoekers omzetten in abonnees en klanten. Het wordt geleverd met lightbox-pop-ups, afteltimers , zwevende banners en andere tools die u kunt gebruiken om uw campagne op uw website te promoten.

Op site retargeting met OptinMonster

5. Volg de regels van het sociale mediaplatform voor wedstrijden

Elk social media-platform heeft een aantal specifieke regels voor het promoten van een wedstrijd of weggeefactie om meer likes, retweets en shares te krijgen.

Als u bijvoorbeeld een Twitter-wedstrijd organiseert, willen ze dat u dubbele tweets ontmoedigt en deelnemers aan de wedstrijd vragen zich aan de Twitter-regels te houden.

Evenzo, als u een Facebook-wedstrijd organiseert , kunt u uw wedstrijd niet presenteren op een manier die lijkt op een goedkeuring van Facebook.

Hieronder volgen enkele algemene regels die van toepassing zijn op alle socialemediaplatforms:

  • Zorg voor een duidelijk wedstrijdbeleid en regels waarin staat dat deze sociale mediaplatforms niet aansprakelijk zijn voor acties die gebruikers ondernemen.
  • Zorg voor duidelijke geschiktheidscriteria en wie kan deelnemen aan uw wedstrijd.
  • Bied geen illegale prijzen of beloningen aan en vraag gebruikers niet om illegale acties uit te voeren.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen te leren hoe je een wedstrijd voor sociale media kunt houden om je site te laten groeien.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format