Hoe u Slack-meldingen van uw WordPress-site kunt krijgen - DeLaatbusiness

Hoe u Slack-meldingen van uw WordPress-site kunt krijgen

11 min


113

Wil je Slack-meldingen ontvangen op basis van bepaalde activiteit op je WordPress-site?

Slack is voor veel online bedrijven een centraal communicatieplatform geworden. Het hebben van activiteitsmeldingen zoals nieuwe verkopen, nieuwe leads, nieuwe blogposts, enz. In Slack kan nuttig zijn bij het stroomlijnen van uw zakelijke workflows.

In dit artikel laten we u zien hoe u eenvoudig Slack-meldingen van uw WordPress-site kunt krijgen.

Slack-meldingen ontvangen van uw WordPress-site

Waarom krijgt u Slack-meldingen van uw WordPress-site?

Door Slack- meldingen te krijgen voor belangrijke gebeurtenissen op uw WordPress-site, kunt u iedereen op de hoogte houden en zelfs snel op bepaalde dingen reageren.

U wilt bijvoorbeeld een Slack-melding ontvangen wanneer het contactformulier van uw site is ingevuld. Of misschien wilt u een melding als een product in uw webwinkel bijna op voorraad is.

We gaan u door verschillende manieren leiden om Slack-meldingen in te stellen vanaf uw WordPress-site.

U kunt eenvoudig de navigatielinks gebruiken om direct naar de gewenste sectie te gaan.

Ontvang een Slack-melding wanneer er een nieuw bericht wordt gepubliceerd

Als je zoals wij veel WordPress-blogs beheert, wil je misschien je team op de hoogte houden van alle nieuwe artikelupdates die live gaan.

Als alternatief kunt u uw team op de hoogte houden van alle nieuwe dingen die in uw branche gebeuren (updates van concurrenten, opinieleiders, enz.).

Dit is waar Slack-meldingen kunnen helpen. U kunt eenvoudig een nieuw kanaal maken dat RSS-feedupdates van uw favoriete sites ontvangt.

Ga eerst naar de RSS-app- pagina in de App Directory van Slack en klik vervolgens op de knop ‘Toevoegen aan Slack’.

De RSS-app toevoegen aan uw Slack-werkruimte

Klik vervolgens op de knop ‘RSS-integratie toevoegen’.

Klik op de knop om door te gaan met het instellen van de RSS-integratie

Nu moet u de URL invoeren van de feed die u wilt toevoegen en kiezen op welk Slack-kanaal u meldingen wilt plaatsen. Nadat u deze gegevens heeft ingevoerd, klikt u op de knop ‘Abonneren op deze feed’.

De URL van uw RSS-feed toevoegen aan de Slack RSS-app

De app haalt vervolgens uw RSS-feedtitel op en geeft deze weer op het scherm.
De RSS-feed is nu toegevoegd aan uw lijst met feeds

Als u meerdere WordPress-sites beheert, kunt u indien nodig meer feeds toevoegen.

Tip: u hoeft de RSS-feed niet te bezitten. U kunt de RSS-app gebruiken om de sites van uw concurrenten in de gaten te houden of op de hoogte te blijven van nieuws van andere blogs in uw branche.

Je krijgt nu automatisch een melding in het door jou gekozen Slack-kanaal wanneer er een nieuw bericht wordt gepubliceerd. De app controleert om de paar minuten op nieuwe items, wat betekent dat deze meldingen mogelijk niet meteen verschijnen.

Een nieuwe blogpostmelding weergegeven in Slack

De WordPress-plug-in voor Slack-meldingen instellen

Als u wilt dat Slack u op de hoogte stelt van nieuwe berichten, opmerkingen, WooCommerce-bestellingen en andere activiteiten op uw site, moet u de plug-in Slack Notifications gebruiken.

Eerst moet u de plug-in Slack Notifications installeren en activeren . Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie .

Klik na activering op de link Slack-meldingen onder aan de zijbalk van je WordPress-beheerder. U ziet de Slack-integratiepagina.

De integratie van de Slack Notification-plug-in met Slack instellenapps-pagina op Slack en klik op de knop ‘Een app maken’:

Een nieuwe app maken in Slack

Voer vervolgens een naam in voor uw app en kies uw werkruimte in de vervolgkeuzelijst. Ga je gang en klik op de knop ‘App maken’:

Geef uw app een naam en selecteer een werkruimte

Je ziet nu een pagina met de titel Basisinformatie. Hier moet u op het gedeelte ‘Inkomende webhooks’ klikken.

Klik op de functie 'Inkomende webhooks'

Zet op het volgende scherm de schuifregelaar ‘Inkomende webhooks activeren’ op ‘Aan’:

Schakel de schakelaar in om inkomende webhooks te activeren

Daarna moet u naar beneden scrollen en op de knop ‘Nieuwe webhook aan werkruimte toevoegen’ klikken:

Klik op de knop om een ​​nieuwe webhook aan uw werkruimte toe te voegen

Slack zal u nu vragen om het kanaal te selecteren in een vervolgkeuzelijst. U moet op de knop ‘Toestaan’ klikken om de app toestemming te geven om erop te posten:

Selecteer een kanaal en geef uw webhook toestemming om erop te posten

U ziet nu weer de vorige pagina met uw webhook op zijn plaats. Kopieer dit gewoon of laat het tabblad open, want we hebben het zo nodig.

De URL voor uw webhook ophalen

Nu moet je terugschakelen naar de instellingenpagina voor Slack-meldingen van je WordPress-site. Ga je gang op deze pagina en kopieer / plak de webhook-URL die je eerder hebt gemaakt, voer het standaardkanaal in en de botnaam die je wilt gebruiken.

De integratie van de Slack Notification-plug-in met Slack instellen

Daarna moet je naar beneden scrollen op de pagina en onderaan op de knop ‘Test uitvoeren’ klikken.

Voer een test uit met de plug-in Slack Notifications om te controleren of de integratie werkt

Je zou op deze manier een melding op je Slack-kanaal moeten krijgen. De app heeft de naam die je hem hebt gegeven bij het instellen in Slack.

Het testbericht is met succes ontvangen in Slack

Vergeet ook niet op de knop ‘Instellingen opslaan’ onder aan de pagina te klikken.

De plug-in Slack Notifications is correct aangesloten. De volgende stap is het instellen van meldingen vanaf uw WordPress-site.

Om een ​​melding in te stellen, gaat u naar Slack-meldingen »Meldingen in uw WordPress-beheerder. Klik op de knop ‘Nieuw toevoegen’ bovenaan het scherm:

Een nieuwe melding toevoegen met de WordPress-plug-in Slack Notifications

We zullen verschillende handige opties doornemen die u mogelijk wilt gebruiken.

Ontvang een WooCommerce-verkoopmelding in Slack

Heeft u een online winkel met WooCommerce? Normaal gesproken kunt u nieuwe verkoopmeldingen instellen via e-mail, maar wist u dat u WooCommerce-verkoopmeldingen ook in Slack kunt instellen?

Met de Slack Notifications-plug-in kun je een bericht naar het door jou gekozen kanaal sturen wanneer een nieuwe WooCommerce- bestelling binnenkomt.

Zorg er eerst voor dat je de bovenstaande instructies hebt gevolgd om Slack Notifications correct in te stellen.

Stel vervolgens eenvoudig WooCommerce-meldingen in door naar Slack-meldingen »Meldingen te gaan en op ‘Nieuw toevoegen’ te klikken.

U ziet verschillende vervolgkeuzemenu’s. Ga je gang en stel ‘Meldingstype’ in op ‘WooCommerce’ en laat ‘Meldingsopties’ staan ​​op ‘Nieuwe bestelling’. Klik daarna op de knop ‘Meldingen opslaan’.

Een nieuwe WooCommerce-bestellingsmelding instellen voor Slack

Je zou nu een melding in Slack moeten krijgen wanneer er een nieuwe bestelling binnenkomt. Dit bevat de bestel-ID, status, totaal en betaalmethode. Het bevat ook het / de gekochte item (s).

Opmerking: de melding bevat geen persoonlijke gegevens zoals de naam of het adres van de klant.

De Slack-melding voor een nieuwe bestelling in WooCommerce

Ontvang een Slack-melding voor plug-in-updates

Verouderde plug-ins kunnen een ernstig risico vormen voor de beveiliging van uw WordPress-site . Als eigenaar van een bedrijf kan het soms druk zijn en vergeet u plug-ins bij te werken, vooral als u meerdere websites beheert.

Met de plug-in Slack Notifications kunt u een melding krijgen wanneer een plug-in moet worden bijgewerkt.

Eerst moet u de plug-in installeren, activeren en instellen, zoals hierboven weergegeven. Ga vervolgens naar Slack-meldingen »Meldingen in uw WordPress-beheerder en klik op de knop ‘Nieuw toevoegen’.

Selecteer voor het ‘Meldingstype’ de optie ‘Systeem’ en voor de ‘Meldingsopties’ selecteer ‘Update plug-in beschikbaar’. Klik daarna op de knop Meldingen opslaan.

Een Slack-melding instellen voor wanneer een plug-in-update beschikbaar is

Je ontvangt een melding in Slack wanneer een plug-in moet worden bijgewerkt:

Een update-melding van een plug-in in Slack

Opmerking: u kunt op dezelfde manier ook een waarschuwing instellen voor thema-updates en kernupdates van WordPress .

Ontvang nieuwe reactiemeldingen in Slack

Met de plug-in Slack Notification kunt u ook gemakkelijk op de hoogte worden gehouden van nieuwe opmerkingen op uw WordPress-site.

Installeer, activeer en stel de plug-in gewoon in, zoals hierboven weergegeven. Ga vervolgens naar Slack-meldingen »Meldingen in uw WordPress-beheerder en klik op de knop ‘Nieuw toevoegen’.

Vervolgens moet u het meldingstype instellen op ‘Opmerkingen’. De vervolgkeuzelijst Meldingsopties zou standaard ‘Nieuwe opmerking’ moeten zijn. Klik daarna onderaan op de knop ‘Meldingen opslaan’.

Nieuwe reactiemeldingen instellen in Slack vanuit WordPress

Je ontvangt nu een melding in Slack voor elke nieuwe opmerking op je site. Dit omvat een link naar het bericht waarop wordt gereageerd, de naam en het e-mailadres van de commentator en de tekst van zijn / haar commentaar:

De nieuwe reactiemelding in Slack

Er zijn veel andere manieren waarop u de Slack Notification-plug-in kunt gebruiken om op de hoogte te blijven van wat er op uw WordPress-site gebeurt.

U kunt bijvoorbeeld een melding krijgen elke keer dat een pagina wordt bijgewerkt, elke keer dat er een nieuw bericht is gepland, en nog veel meer.

Ontvang een Slack-melding wanneer een WordPress-contactformulier / leadformulier wordt verzonden

Vaak willen bedrijfseigenaren onmiddellijk reageren op nieuwe vragen over verkoop- / leadformulieren. Je kunt zowat elk WordPress-contactformulierverbinden met Slack met behulp van een tool genaamd Zapier.

Zapier is als een brug waarmee je twee apps kunt verbinden, zoals WPForms en Slack. Het werkt met meer dan 2.000 verschillende apps. In het belang van dit voorbeeld gebruiken we WPForms, de best beoordeelde plug-in voor WordPress-formulieren.

Eerst moet u de WPForms- plug- in installeren en activeren . Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie .

Opmerking: je hebt minimaal de Pro-versie van WPForms nodig om de Zapier-add-on te gebruiken.

Ga na activering naar de pagina WPForms »Instellingen om uw licentiesleutel in te voeren. U vindt de licentiesleutel in uw accountgedeelte op de WPForms-website.

Uw licentiesleutel invoeren voor WPForms

Ga vervolgens naar de WPForms »Addon- pagina. Zoek de Zapier-add-on, ga je gang en installeer en activeer deze.

De Zapier-add-on voor WPForms installeren

Nadat u die add-on heeft geïnstalleerd, gaat u naar de pagina WPForms »Instellingen» Integraties . Klik hier eenvoudig op het Zapier-logo en u ziet uw Zapier API-sleutel.

Haal uw API-sleutel van WPForms om te gebruiken met Zapier

Je hebt dit nodig om Zapier en WPForms te verbinden, dus kopieer het ergens op een veilige plek of houd dit tabblad open in je browser.

U moet dan een formulier opstellen en een testinvoer indienen. We gaan het ‘Suggestieformulier’-sjabloon gebruiken als basis van ons formulier.

U kunt onze instructies volgen voor het maken van een formulier in WPFormsvoor hulp bij het opzetten van uw formulier.

Je hebt ook een account nodig bij zowel Zapier als Slack. In je Slack-werkruimte moet je de Zapier-app toevoegen .

Vervolgens kunt u uw Zap maken. Log in op Zapier en klik op de knop ‘Maak een Zap’ linksboven om de configuratiewizard te starten.

Klik op de knop om uw Zap te maken

In Zapier is een ‘zap’ een proces met een trigger en een actie. Onze trigger is iemand die het formulier invult, en onze actie zal zijn om een ​​Slack-bericht te sturen.

Ga je gang en geef je zap een naam aan de bovenkant van het scherm. Daarna moeten we de trigger instellen.

Typ in het vak ‘App en evenement kiezen’ eenvoudig ‘WPForms’ in de zoekbalk en klik op het WPForms-pictogram dat verschijnt.

Kies de WPForms-app om je Zap te starten

Zapier moet automatisch de triggergebeurtenis ‘Nieuw formulier invoeren’ invullen, dus u hoeft alleen maar op de knop ‘Doorgaan’ te klikken.

De zap activeren wanneer het formulier wordt verzonden

U wordt vervolgens gevraagd om in te loggen op uw WPForms-account. Klik eenvoudig op de knop ‘Aanmelden bij WPForms’:

Klik op de knop om u aan te melden bij WPForms

Vervolgens zie je een pop-upvenster. Hier moet u de API-sleutel kopiëren van WPForms die u eerder hebt gevonden. U moet ook de URL ( domeinnaam ) van uw website invoeren . Zodra u deze heeft ingevoerd, klikt u op de knop ‘Ja, doorgaan’.

Voer uw API-sleutel uit WPForms en de URL van uw website in

Bij de volgende stap zal Zapier u vragen om uw formulier uit een vervolgkeuzelijst te kiezen. Klik gewoon op het formulier dat u wilt gebruiken en klik vervolgens op de knop ‘Doorgaan’.

Selecteer het formulier waarvan u Zap-meldingen wilt ontvangen

U wordt nu gevraagd om uw trigger te testen. Klik op de knop ‘Testtrigger’ zodat Zapier naar uw testinvoer kan zoeken.

Test je trigger om er zeker van te zijn dat Zapier je test-WPForms-item heeft gevonden

Zodra Zapier uw testgegevens heeft gevonden, kunt u doorgaan en op de knop ‘Doorgaan’ klikken.

Voor het actiegedeelte ‘Doe dit’ van de Zap moet je Slack als je app kiezen. Typ gewoon ‘Slack’ in de zoekbalk en klik vervolgens op de Slack-app:

Selecteer Slack als de app voor het "Doe dit" -gedeelte van de zap

Vervolgens moet u uw actie-evenement kiezen. We gaan hier ‘Kanaalbericht verzenden’ kiezen.

Selecteer "Kanaalbericht verzenden" in de vervolgkeuzelijst om de melding naar een kanaal in Slack te sturen

Tip: er zijn verschillende andere acties die u kunt kiezen. U kunt bijvoorbeeld een direct bericht of een herinnering activeren.

Klik nu op de knop ‘Doorgaan’. U wordt vervolgens gevraagd om u aan te melden bij Slack. Volg gewoon de instructies op het scherm om in te loggen en geef Zapier toestemming om toegang te krijgen tot uw Slack-werkruimte.

Nadat je je Slack-account hebt verbonden, klik je nogmaals op de knop Doorgaan om verder te gaan.

U wordt vervolgens gevraagd om een ​​kanaal te kiezen uit de vervolgkeuzelijst. We hebben voor de onze gekozen voor ‘website’.

Kies het Slack-kanaal waarop u formuliermeldingen wilt ontvangen

Vervolgens moet u de tekst voor de melding invoeren.

U kunt de details van het indienen van het formulier opnemen, zoals we hier hebben gedaan. Wanneer u op het vak klikt, ziet u uw formuliervelden in een vervolgkeuzelijst hieronder. Ga je gang en voeg de velden die je wilt aan het bericht toe.

Tip: De naam van de velden wordt niet opgenomen in de Slack-melding. We hebben voor elk veld wat tekst toegevoegd om het bericht duidelijker te maken.

Het bericht instellen voor uw Slack-melding

Nu moet je je bot een naam geven. U kunt ook een emoji kiezen. U kunt de andere opties op hun standaardwaarden laten staan.

De verschillende opties waaruit u in Zapier kunt kiezen voor uw Slack-melding

Als u klaar bent, klikt u op de knop ‘Doorgaan’ om verder te gaan.

Het is tijd om uw app uit te proberen. Ga je gang en klik op de knop ‘Testen en beoordelen’.

De details van je zap bekijken en testen

Zapier stuurt je testgegevens naar Slack. Ga je gang en controleer Slack om te zien of je bericht is doorgekomen zoals verwacht. Als u iets wilt veranderen, kunt u teruggaan en dit doen.

Als u tevreden bent met de Zap, klikt u eenvoudig op de knop ‘Zap inschakelen’.

Schakel uw Zap in nadat u hem hebt getest om te controleren of hij werkt

Misschien wil je ook een nieuw testitem via je formulier sturen om er zeker van te zijn dat het correct wordt weergegeven in Slack. Hier is ons Slack-kanaal met ons eerste testbericht plus een tweede verzonden nadat de Zap was ingeschakeld:

Voorbeelden van Slack-meldingen die via het WPForms-suggestieformulier op de WordPress-site zijn binnengekomen

U kunt Zapier gebruiken om zowat elke e-mailmarketingservice , marketingautomatiseringstool en andere zakelijke tools met elkaar en met Slack te verbinden .

Het proces is ongeveer gelijk aan wat we hierboven hebben gedemonstreerd met WPForms.

Bij correct gebruik kan Slack Notifications uw workflow aanzienlijk stroomlijnen door alle belangrijke zaken binnen het centrale communicatieplatform voor uw bedrijf te centraliseren.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om te leren hoe je Slack-meldingen van je WordPress-site kunt krijgen. 


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format