Hoe WordPress-bestanden in mediabibliotheek-mappen te organiseren - DeLaatbusiness

Hoe WordPress-bestanden in mediabibliotheek-mappen te organiseren

5 min


122
Dummy image 6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Wilt u WordPress-bestanden ordenen in de mediabibliotheek-mappen?

WordPress maakt standaard automatisch mappen in de mediabibliotheek op basis van jaar en maanden. Sommige gebruikers willen echter hun eigen aangepaste mappen maken voor verschillende mediabestanden.

In dit artikel laten we u zien hoe u eenvoudig WordPress-bestanden organiseert in aangepaste mediabibliotheekmappen.

Organiseren van uw mediabibliotheekmappen in WordPress

Waarom zou u uw bestanden ordenen in mediabibliotheekmappen?

Normaal gesproken slaat WordPress al uw afbeeldingen en andere mediabestanden op in de map / wp-content / uploads /. Om het gestructureerd te houden, worden alle bestanden opgeslagen in mappen die zijn geordend op jaar en maand.

https://example.com/wp-content/uploads/2020/07/

Dit werkt perfect voor de meeste websites. Sommige gebruikers willen echter meer controle krijgen over hoe WordPress mediabestanden opslaat .

Een fotografiewebsite wil bijvoorbeeld WordPress-afbeeldingen ordenen op onderwerp, locatie of evenementmappen. Evenzo kan een portfoliowebsitehun media-uploads organiseren op type, klant, branche en meer.

Hierdoor kunnen ze gemakkelijk door hun mediabestanden bladeren. Tegelijkertijd verbetert het de SEO voor afbeeldingen , aangezien u nu trefwoorden kunt toevoegen aan de URL’s van uw afbeeldingsbestanden, waardoor URL’s zinvoller worden.

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken hoe u eenvoudig mappen kunt maken om uw WordPress-mediabestanden te ordenen.

Hoe u uw WordPress-bestanden organiseert in mediabibliotheekmappen

Eerst moet u de plug-in Media Library Folders installeren en activeren . Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie .

Opmerking: met de gratis versie van de plug-in kunt u maximaal 10 mappen maken. U moet upgraden naar de pro-versie als u meer wilt maken.

Na activering voegt de plug-in een nieuw menu-item toe met de naam ‘Media Library Folders’ in uw WordPress admin-zijbalk. Als u erop klikt, wordt de mapweergave van de plug-in geopend met alle mappen in uw WordPress-uploadmap.

De Media Library Folders-pagina in uw WordPress-dashboard

Van hieruit kunt u nieuwe mappen maken en er bestanden aan toevoegen. U kunt uw bestanden ook verplaatsen, kopiëren, hernoemen of verwijderen.

We gaan een aantal nieuwe mappen maken en er afbeeldingen aan toevoegen.

Om een ​​nieuwe map te maken, klikt u eenvoudig op de knop ‘Map toevoegen’ en typt u de naam die u voor die map wilt gebruiken.

Tip: u kunt geen spaties in mapnamen gebruiken. Gebruik in plaats daarvan een koppelteken of onderstrepingsteken om woorden te scheiden, indien nodig.

Een nieuwe map toevoegen met de plug-in Media Library Folders

Het is ook mogelijk om indien nodig submappen in mappen te maken. Om submappen te maken, klikt u eenvoudig op de bovenliggende map om deze te selecteren en vervolgens op de knop ‘Map toevoegen’.

Een submap toevoegen met behulp van Media Library Folders

We hebben twee submappen gemaakt voor onze map ‘Landschapsfoto’s’. Het zijn ‘Bossen’ en ‘Bergen’. Om een ​​submap te bekijken, moet u op de kleine pijl links van de hoofdmap klikken:

Klik op de kleine pijl om een ​​map uit te vouwen en de submappen te zien

Om bestanden aan uw mappen toe te voegen, klikt u op de map en vervolgens op de knop ‘Bestand toevoegen’. Daarna ga je gang en upload je zoveel bestanden als je wilt.

Bestanden uploaden met de plug-in Media Library Folders

Als u klaar bent met het uploaden van bestanden, ziet u ze op het scherm als miniaturen met de onderstaande bestandsnaam:

De geüploade afbeeldingen worden weergegeven in de map Forests

Het is gemakkelijk om uw geüploade bestanden toe te voegen aan uw berichten of pagina’s . U kunt ze net als alle andere bestanden die u naar de mediabibliotheek heeft geüpload, toevoegen:

De geüploade afbeeldingen bekijken in de Windows Media Library

Uw bestanden verplaatsen en kopiëren in mediabibliotheekmappen

Wat als u een bestand naar een andere WordPress-mediabibliotheekmap moet verplaatsen? Het is gemakkelijk om het te verplaatsen of te kopiëren met Media Library Folders.

Een afbeelding verplaatsen naar een nieuwe map in de mediabibliotheek

Om een ​​afbeelding of een ander bestand te verplaatsen, controleert u of de schakelaar verplaatsen / kopiëren is ingesteld op ‘Verplaatsen’ en sleept u de afbeelding naar de juiste map.

Tip: uw muisaanwijzer moet op de nieuwe map staan, zoals hieronder weergegeven. De kleine miniatuur van de afbeelding laat alleen zien wat je beweegt, niet waar je het naartoe verplaatst.

In dit voorbeeld is een afbeelding van een berg onjuist in de map Forests geplaatst. We verplaatsen het naar de map Bergen.

Een afbeelding verplaatsen naar de map Bergen

Een afbeelding naar een andere map in de mediabibliotheek kopiëren

Om een ​​afbeelding te kopiëren, zet u de verplaats / kopieer-schakelaar op ‘Kopiëren’ en sleept u de afbeelding zoals hiervoor. Hier kopiëren we een afbeelding van een vogel en bloem, zodat deze zowel in de map ‘Vogelfoto’s’ als in de map ‘Bloemenfoto’s’ staat.

Een foto kopiëren zodat je deze in twee mappen hebt

Deze keer blijft je originele afbeelding op zijn plaats. Uw afbeelding wordt gedupliceerd zodat deze in beide mappen kan staan.

Hernoemen van bestanden en mappen in mediabibliotheekmappen

U kunt de bestandsnaam eenvoudig wijzigen met de plug-in Media Library Folders. Zoek eerst het bestand dat u wilt wijzigen en klik op het selectievakje eronder. Klik vervolgens op de knop ‘Naam wijzigen’ bovenaan het scherm.

Typ daarna de bestandsnaam die u wilt gebruiken. Bestandsnamen van afbeeldingen kunnen een kleine impact hebben op uw WordPress SEO , dus het wordt aanbevolen om daarin trefwoorden te gebruiken. Hier hebben we de bestandsnaam gewijzigd voor een bericht over inspirerende bosafbeeldingen:

De bestandsnaam van een afbeelding wijzigen met de plug-in Media Library Folders

U kunt een map in Media Library Folders niet hernoemen of verplaatsen. Het is echter mogelijk om een ​​nieuwe map te maken, alle afbeeldingen erin te verplaatsen en vervolgens de oude map te verwijderen.

Om een ​​map te verwijderen, klikt u er met de rechtermuisknop op en klikt u vervolgens op ‘Deze map verwijderen?’ knop. Hier hebben we de bosafbeeldingen verplaatst naar een nieuwe map met de naam Woodlands, en we verwijderen de map Forests:

Een map verwijderen met de plug-in Media Library Folders

U ziet dan een bericht waarin u wordt gevraagd om te bevestigen. Klik op ‘OK’ om door te gaan en de map wordt verwijderd. Je ziet het niet meer in de lijst:

De map Forest is nu verwijderd

Tip: Mogelijk ziet u het bericht ‘Deze map is niet leeg en kon niet worden verwijderd’, ook al lijkt de map leeg. Klik gewoon op de knop ‘Synchroniseren’. WordPress heeft mogelijk extra versies van uw afbeeldingen gemaakt die moeten worden verwijderd. Na het synchroniseren kunt u die afbeeldingen bekijken en verwijderen.

Klik op de knop Synchroniseren om te zoeken naar andere bestanden in de map

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen bij het leren organiseren van WordPress-bestanden in mediabibliotheekmappen. 


Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *