Onderhoudskosten van de website - DeLaatbusiness
chatbot voor website maken

Onderhoudskosten van de website

5 min


88

Als het om websites gaat, is voorkomen altijd beter dan genezen. Een defecte website kost niet alleen meer geld om te repareren, maar kan ook het imago en de goodwill van uw bedrijf schaden. Daarom moet u investeren in website-onderhoud.

Dat gezegd hebbende:

U moet weten wat voor onderhoud uw website nodig heeft. Verschillende websites hebben verschillende soorten onderhoud nodig. Maar hoe kom je daar precies achter?

Maakt u zich geen zorgen.

Hieronder vindt u de verschillende onderhoudskosten per websitecategorie, een uitsplitsing en een ruwe schatting voor elk, evenals een voorbeeld van een uitsplitsing voor een klein restaurantbedrijf.

Dus laten we beginnen.

Kosten per websitecategorie

Niet alle websites hebben hetzelfde type en dezelfde mate van onderhoud nodig. Uw kleine hobbywebsite heeft niet dezelfde professionele grafische afbeeldingen en e-mailmarketing nodig als een serieuze zakelijke website. Dit is wat elke websitecategorie nodig heeft en wat hun geschatte maandelijkse kosten zijn.

 • Hobby – Domein en hosting zijn de enige kosten die u nodig heeft voor een hobbywebsite, aangezien u meestal alles zelf doet. Deze kosten worden geschat op $ 3 tot $ 25 per maand.
 • Persoonlijk – Net als bij een hobbywebsite zijn domein en hosting de enige kosten die u voor deze sites nodig heeft. Deze kosten worden geschat op $ 3 tot $ 25 per maand.
 • Zakelijk – Afhankelijk van de grootte van uw bedrijf, kunt u verwachten dat u $ 225 (domein, hosting, afbeeldingen, e-mailmarketing) tot $ 2750 (domein, hosting, afbeeldingen, e-mailmarketing, website-updates en onderhoud) per maand betaalt.
 • eCommerce – Afhankelijk van de grootte van uw online winkel, kunt u verwachten dat u $ 450 (domein, hosting, algemene updates, afbeeldingen, e-mailmarketing) tot $ 6000 + per maand betaalt (domein, hosting, e-mailserver, afbeeldingen, e-mailmarketing, technische ondersteuning, website). updates en onderhoud, beveiliging, tracking en analyse).
 • Zakelijk – Deze websites zijn meestal de grootste en wijdverspreide. Ze zullen het meeste nodig hebben om te onderhouden in vergelijking met de andere websitecategorieën. U kunt verwachten dat u $ 5150 tot $ 9740 + per maand betaalt voor een bedrijfswebsite.

10 Veelvoorkomende kostenoverzicht voor websites

De bovengenoemde onderhoudskosten zijn het absolute minimum dat vereist is voor elke websitecategorie. Hier is een uitsplitsing van elke kosten om u te helpen hun doel te begrijpen en waarom ze mogelijk vereist zijn.

1. Domeinregistratie

Hoeveel u uw domeinregistreerder per jaar betaalt voor uw domeinnaam. Deze kosten zijn afhankelijk van uw domeinregistreerder.

 • $ 10 tot $ 20 per jaar

2. Hosting

Hoeveel u betaalt voor een hostingpakket (server). Verschillende hostingplannen bieden verschillende functies voor uw website. De categorie en grootte van uw website bepalen ook welk hostingniveau u nodig heeft.

 • Kleine tot middelgrote blog – $ 2 tot $ 20 per maand
 • Middelgrote tot grote blog – $ 25 tot $ 100 per maand
 • Kleine tot middelgrote e-commerce – $ 25 tot $ 100 per maand
 • Middelgrote tot grote e-commerce – $ 100 tot $ 500 per maand

3. Inhoud

kosten voor het schrijven van inhoud

Geen website is compleet zonder inhoud. Meestal trekt dit bezoekers naar uw website.

 • Goede schrijvers beginnen meestal bij $ 0,15 per woord.

4. E-mailserver

Door uw website een aangepaste mailservice te geven, draagt ​​u bij aan het professionele imago van uw website. Sommige hostingproviders bieden echter geen gratis e-mailservice. Het kan dus zijn dat u de uwe bij een externe provider moet krijgen.

 • $ 0 tot $ 5 per gebruiker per maand

5. Algemene updates

Hoeveel u betaalt voor onderhoudstools of professionele services om uw website up-to-date te houden. Dit omvat het bijwerken van uw plug-ins, thema’s en uw CMS in het algemeen.Een ingehuurde professional is bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het automatisch bijwerken van de plug-ins van uw WordPress-website en zorgt ervoor dat deze werkt met de nieuwste versie van WordPress. De professional is ook verantwoordelijk voor het aanbrengen van wijzigingen in uw artikelen, het opmaken van een blogpost, het toevoegen / bewerken van een product.

 • $ 0 tot $ 190 per maand

6. Ontwerpupdates

Ontwerpupdates zorgen ervoor dat uw website er fris uitziet met modern design en grafische afbeeldingen. Ofwel abonneer je je op een grafisch softwareplan om ontwerpwijzigingen aan te brengen – door zelf de afbeeldingen te maken – of huur je een professional in om deze voor je te doen.

 • $ 0 tot $ 1600 per maand

7. Technische ondersteuning

Hoeveel u uitgeeft aan technische ondersteuning. Goede ondersteuning is belangrijk wanneer uw website problemen ervaart zoals een kapot contactformulier, winkelwagen, serverfouten, het beheren van back-ups, enz.

 • $ 0 tot $ 3000 per maand of $ 60 per uur op een site als Codeable

8. Beveiliging

Hoeveel u uitgeeft voor een extra beveiligingslaag, zoals spampreventie, automatische back-ups en in het algemeen uw website beschermen tegen aanvallen. Afhankelijk van uw website, vereisen sommige landen dat u over bepaalde beveiligings- en privacyfuncties beschikt.

 • $ 0 tot $ 100 per maand

9. Tracking en analyse

Hoeveel het kost om een ​​analyserapport en monitoring voor uw website te krijgen. Analytics helpt u uw website te optimaliseren om het meeste uit uw geld te halen.

 • $ 0 tot $ 300 per maand

10. Marketing

Om u te helpen uw website op de markt te brengen. Dit kan e-mailmarketing, advertenties, Facebook-advertenties, Google-advertenties, enz. Omvatten.

 • $ 0 tot $ 10.000

Voorbeeld van onderhoudskosten voor kleine bedrijven

Nu denk je misschien “de bovengenoemde informatie is goed en wel, maar hoe pas ik dit toe op mijn website?”

Geen probleem. Hier is een voorbeeld dat we hebben samengesteld voor een klein restaurantbedrijf (we hebben ervoor gezorgd dat het zo goedkoop mogelijk is). Hoewel andere soorten websites mogelijk andere onderhoudskosten nodig hebben, kan dit voorbeeld u in ieder geval helpen bij het inschatten van uw onderhoudskosten.

Een website van een klein bedrijf kan tot $ 1.167 per maand voor zijn domein verwachten. Dat is $ 14 per jaar en omvat domeinprivacy. Betalen voor webhosting voegt $ 2,75 per maand toe aan die kosten. U wilt op zoek naar een webhostingservice die een gratis e-mailserver biedt.

Aangezien uw website niet te groot zal zijn, zou u de algemene updates zelf moeten kunnen afhandelen. Het kan echter zijn dat u tot $ 67 per maand moet betalen ($ 50 tot $ 75 per uur gedurende 4 uur per 3 maanden) als u het ontwerp en de afbeeldingen van uw website wilt bijwerken.

Technische ondersteuning kost niet zo veel voor een kleine website. Verwacht $ 10 per maand te betalen ($ 60 per uur elke 6 maanden, aangezien het een eenvoudige zakelijke / brochurewebsite is). U hoeft niet te betalen voor website-updates en onderhoudskosten als u ze zelf kunt doen.

Websitebeveiliging kost u niets, aangezien u alleen de opmerkingen en contactformulieren van uw site hoeft te beschermen tegen spam (inbegrepen bij de meeste hostingpakketten). Evenzo kunt u bij Google Analytics blijven voor gratis tracking en analyse. Ten slotte, aangezien een kleine restaurantwebsite zelden 2000 contacten bereikt, kunt u een gratis e-mailnieuwsbrief ontvangen van MailChimp.

Al met al kijk je naar slechts $ 81 per maand om een ​​kleine restaurantwebsite te onderhouden. Als u uw website echter via e-mail, advertenties, Facebook-advertenties en / of Google-advertenties op de markt wilt brengen, moet u mogelijk tot $ 1000 per maand bij de totale kosten optellen.

Hier is een uitsplitsing:

 • Domein : $ 1,167 per maand ($ 14 per jaar + domeinprivacy)
 • Hosting : $ 2,75 per maand
 • E- mailserver : GRATIS (vanaf hosting)
 • Algemene updates : GRATIS (doe-het-zelf)
 • Ontwerpupdates voor nieuwe restaurantafbeeldingen : $ 67 per maand ($ 50 tot $ 75 per uur gedurende 4 uur per 3 maanden)
 • Technische ondersteuning : $ 10 per maand ($ 60 per uur elke 6 maanden, aangezien het een eenvoudige zakelijke / brochurewebsite is)
 • Website-updates en onderhoud : GRATIS (doe-het-zelf)
 • Beveiliging : GRATIS (alleen spambescherming, aangezien het alleen opmerkingen en contactformulieren verwerkt)
 • Tracking en analyse : GRATIS (Google Analytics)
 • E-mailnieuwsbrief : GRATIS ( Mailchimp , aangezien een kleine restaurantwebsite zelden 2000 contacten bereikt. Als het meer dan 2000 contacten betreft, $ 10 per maand voor 50.000 contacten)
 • Totaal (zonder marketing): $ 81 per maand

Wat gebeurt er als u uw website niet onderhoudt?

Sommige mensen maken de fout om website-onderhoud te negeren om kosten te besparen.

Slecht idee.

Hoewel het u in eerste instantie geld kan besparen, kan het niet onderhouden van uw website leiden tot verschillende (duurdere) problemen langs de lijn.

Een verouderd website-ontwerp betekent een zwakkere gebruikerservaring. Dit leidt er uiteindelijk toe dat uw website wordt teruggeduwd in de resultaten van zoekmachines. Dezelfde resultaten doen zich voor wanneer uw website verouderde inhoud bevat.

Het ergste dat kan gebeuren, is het vinden van de website waar je zo hard aan hebt gewerkt, kapot vanwege een verouderde code.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format