10 dingen om te overwegen voordat u een coworking-ruimte huurt voor uw bedrijf - DeLaatbusiness
chatbots marketing

10 dingen om te overwegen voordat u een coworking-ruimte huurt voor uw bedrijf

5 min


135
6 gratis internet marketing ebooks, klik hier voor download

Een recent rapport van Statista schatte dat er tegen het einde van 2019 wereldwijd ongeveer 22.400 coworking-ruimtes zouden bestaan. Deze bevinding is niet zonder goede reden: coworking is een belangrijke trend geworden onder bedrijven, vooral vanwege de unieke voordelen die coworking-ruimtes bieden die je misschien niet bent kunnen genieten met traditionele kantoorhuurcontracten. Blijf lezen om de voordelen te zien van het huren van een coworking-ruimte, evenals dingen waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een coworking-ruimte voor uw eigen bedrijf.

Voordelen van het huren van een coworking-ruimte

Het huren van dit type ruimte heeft verschillende voordelen. Enkele voordelen van het huren van een coworking-ruimte zijn:

  • Lagere overheadkosten. Omdat veel coworking-ruimtes worden geleverd met veel verschillende voordelen, waaronder schoonmaakdiensten, kantoorapparatuur en beveiliging, hoeft u niet meer aan deze items te besteden als uw eigen overheadkosten.
  • Flexibeler voorwaarden. Traditionele kantoorhuurcontracten bepalen vaak dat u een heel jaar verhuurt voordat u een contract kunt wijzigen of verbreken. Met coworking-ruimtes zijn de voorwaarden meestal flexibeler en gevoeliger voor de behoeften van eigenaren van kleinere bedrijven.
  • Hogere ROI. Met alle voorzieningen en voordelen van een geweldige coworking-ruimte, kan uw bedrijf in de loop van de tijd een hoger rendement op uw investering behalen. U bespaart ook meer geld dan wanneer u uw eigen traditionele kantoorruimte zou moeten huren en onderhouden.
  • Toegenomen productiviteit. Uw bedrijf kan profiteren van coworking-ruimtes wanneer u zich niet hoeft te concentreren op verschillende taken, zoals het inhuren van schoonmaakdiensten of beveiligingspersoneel. Omdat de kosten – inclusief alternatieve kosten – voor verschillende processen worden verdeeld over andere coworking-leden en huurders, kunt u zich alleen concentreren op wat uw bedrijf vooruit drijft.

Dingen om te overwegen bij het kiezen van een coworking-ruimte om te huren

Het is gemakkelijk om direct in de eerste ruimte te willen springen die u vindt, maar de betere optie is om de tijd te nemen om de ruimte te vinden die het beste bij u past. Overweeg de volgende punten bij het onderzoeken van coworking-ruimtes:

uw budget

In een interview met Visme merkt Digital Marketing Director Leah Faul op dat een van de grootste fouten die ze ondernemers heeft zien maken, is investeren in de verkeerde dingen. Als ondernemer wordt het misschien gemakkelijk om meegesleept te worden door de belofte van “grote investeringen betekenen grote opbrengsten”.Citaat: De grootste fout die ik ondernemers zie maken, is om met een enorm marktgericht bureau te gaan en veel geld uit te geven aan een strategie die is gebaseerd op aannames over hun doelmarkt. Leah Faul, Digitak Marketign Director bij 15.000 el
Veel startups en kleine bedrijven investeren te veel in de verkeerde dingen, zoals grote marketingcampagnes zonder gegarandeerde ROI. (Bron afbeelding: Visme )

Het belangrijkste dat u in overweging wilt nemen voor een coworking-ruimte, is uw budget. Gelukkig zijn er tegenwoordig zoveel ruimtes op de markt dat het gemakkelijk is om verschillende oplossingen voor verschillende budgetten te vinden.

Een paar dingen naast uw coworking-ruimte die u tijdens uw eerste bedrijfsjaar zou kunnen verwachten, zijn onder meer:

  • Website hosting
  • Voorraadkosten (indien van toepassing)
  • Salaris van werknemers
  • Zakelijke vergunningen en licenties
  • Budget voor uitbesteding aan freelancers , die u kunnen helpen arbeidskosten te besparen, vooral als u een nieuw bedrijf bent

Hoe u het wilt gebruiken

Weet waarom u überhaupt een coworking-ruimte wilt hebben en bepaal welke voorzieningen u misschien het meest nodig heeft. Sommige bedrijven, hoewel klein, hebben bijvoorbeeld meer ruimte nodig voor het opslaan van zaken als prototypes. Anderen hebben de coworking-ruimte misschien alleen nodig als een plek om elkaar te ontmoeten en daadwerkelijk te werken.

Wie zijn de andere bedrijven die huren

Het kennen van de bestaande klantenkring van de coworking-ruimte kan een belangrijke factor zijn om te overwegen voor welke te kiezen. Als u tenslotte een paar bedrijven in dezelfde branche als de uwe ziet die een ruimte bij deze aanbieder huren, kunt u er vanuit gaan dat dit voorzieningen omvat waarvan uw bedrijf mogelijk ook kan profiteren.

Een van de voordelen van coworking is dat je kunt netwerken met andere kleine bedrijven en startups. Als u op zoek was naar een digitaal marketingbureau, kunt u er misschien een tegenkomen in de door u gekozen coworking-ruimte.

Niveau van privacy

Veel coworking-ruimtes bieden privékamers en kantoren van verschillende groottes. Sommige hiervan zijn beschikbaar voor zelfs kleine teams, zoals teams van twee of drie.

U zult ook op zoek willen gaan naar privévergaderruimten en conferentiecentra die u mogelijk kunt gebruiken, gratis of tegen een toeslag. Overweeg daarnaast coworking-ruimtes met gratis belcabines waarmee u privé kunt bellen en gesprekken kunt voeren zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat u wordt afgeluisterd.

Sfeer

Sfeer speelt een belangrijke rol bij het productief blijven in coworking-ruimtes . Niet alle coworking-ruimtes zijn immers gelijk gecreëerd.

Lawaai is een onderdeel van sfeer dat u niet kunt negeren. Sommige ruimtes zijn misschien luidruchtiger dan andere, met luide muziek via luidsprekers of teams die brainstormen in gemeenschappelijke ruimtes.

Misschien wilt u ook een coworking-ruimte met veel natuurlijk licht of goede alternatieve lichtbronnen kiezen, vooral als u alert en wakker wilt blijven terwijl u en uw teamgenoten werken.

Als website-foto’s niet genoeg zijn om een ​​goed gevoel voor een ruimte te krijgen, vraag dan naar de opties voor dagkaarten. Veel coworking-ruimtes bieden een gratis eendaagse pas, zodat je kunt zien hoe het is om daadwerkelijk in hun ruimte te werken.

Voorzieningen en voordelen

Verschillende coworking-ruimtes hebben een heleboel verschillende voorzieningen en voordelen, zoals gratis koffie en thee, print- en kopieerservices, receptionisten en dergelijke. Bedenk wat uw behoeften inhouden en kijk naar ruimtes die aan deze behoeften voldoen.

Om echt een idee te krijgen van de unieke behoeften van uw bedrijf, moet u ook met uw teamgenoten praten om erachter te komen welke voorzieningen ze graag zouden willen zien in uw toekomstige coworking-ruimte.

Plaats

Locatie is zeker een belangrijke factor om te overwegen – u wilt natuurlijk een coworking-lidmaatschap krijgen in een ruimte bij u in de buurt. Maar als u veel reist of externe teamleden heeft, kunt u het meest profiteren van een coworking-ruimte met verschillende locaties om het meeste uit uw lidmaatschap te halen.

Novel Coworking is een voorbeeld van een coworking-ruimte met meer dan één locatie. Ze hebben locaties in verschillende steden en een lidmaatschap geeft leden toegang tot elk van hun landelijke filialen.Kaart met kantoorlocaties van Novel Coworking
Kies een coworking-ruimte waarmee je met slechts één lidmaatschap toegang hebt tot meerdere locaties.(Screenshot van Novel Coworking )

Hoeveelheid geboden ruimte

Je kunt coworking-ruimtes in alle soorten en maten vinden – sommige zijn geschikt voor kleinere bedrijven, freelancers en jonge startups, dus er is alleen ruimte voor kleine teams; andere zijn geschikt voor grotere teams en bieden samen met hun voorzieningen gehuurde kantoorruimte. Om het meeste uit uw zoektocht naar de perfecte coworking-ruimte voor u en uw bedrijf te halen, moet u wandeltochten door de ruimte boeken.

Huurvoorwaarden

Bij sommige coworking-ruimtes kunt u in driemaandelijkse of jaarlijkse termijnen betalen, terwijl u bij andere alleen maandelijks kunt betalen. Sommigen vertellen je ook dat je je ruimte één maand per keer moet leasen, terwijl anderen je misschien vragen om je aan te melden voor een lease of lidmaatschap van ten minste drie maanden.

Bekijk de huurvoorwaarden in al uw toekomstige ruimtes en kijk welke het meest passen bij uw comfortniveau en behoeften. Vraag ook naar eventuele kosten die niet in de huur worden gedekt – sommige coworking-ruimtes kunnen bijvoorbeeld extra kosten in rekening brengen voor het gebruik van vergaderruimten of voor printdiensten.

Bedrijfsuren

Last but not least wilt u weten hoeveel bedrijfsuren uw coworking-ruimte heeft. Veel, maar niet alle, ondersteunen momenteel 24/7 bedrijfsuren, maar een paar coworking-ruimtes geven je alleen 24/7 toegang als je een speciaal kantoor hebt.

Zelfs als de ruimte 24 uur per dag, 7 dagen per week open is, moet u er rekening mee houden dat hun kantooruren – of uren met ondersteuning voor techneuten of receptie – vaak beperkt zijn. Als je het gevoel hebt dat je je in een snelle omgeving bevindt die net zo snel moet werken als jij, probeer dan een coworking-ruimte te zoeken die je niet alleen 24 uur toegang geeft tot de ruimte, maar ook 24 uur per dag service heeft.

Belangrijkste leerpunten

Het kiezen van de beste coworking-ruimte kan even duren, maar beschouw het als een essentiële investering voor uw bedrijf. Je wilt tenslotte geen huurcontract tekenen voor een ruimte die je misschien niet leuk vindt. Gebruik deze lijst met dingen waarmee u rekening moet houden bij het huren van een coworking-ruimte, zodat u uw budget kunt maximaliseren, productiever kunt zijn en uw bedrijf op de lange termijn kunt laten groeien.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format