3 e-commerce videostrategieën die de productverkoop stimuleren - DeLaatbusiness

3 e-commerce videostrategieën die de productverkoop stimuleren

4 min


120

Dat video door de meeste gebruikers online de favoriete methode is voor informatieconsumptie, is tegenwoordig vrijwel vanzelfsprekend. Kijk maar eens rond op je Twitter-, Instagram- of Facebook-feeds en je zult merken dat een aanzienlijk aantal gedeelde posts video’s zijn.

3 e-commerce videostrategieën die de productverkoop stimuleren

In dit artikel wil ik een beetje met je praten over deze 3 verschillende soorten e-commerce videostrategieën, de situaties waarin je ze zou gebruiken.

  1. Productvideo’s
  2. Video’s die merkwaarde laten zien
  3. Video’s die de zorgen van klanten aanpakken

Er zijn tal van statistieken die bevestigen wat vrijwel iedereen weet: als u een bedrijfseigenaar bent die online actief is, wilt u dat uw bedrijf gebruikmaakt van video . Het is zo simpel.

De vraag wordt dan “Hoe?”.

Video is de beste manier om met uw klanten in contact te komen en hen te motiveren actie te ondernemen. (In plaats van in ieder geval rechtstreeks met hen te praten.) Het gebruik van de veelzijdigheid en aantrekkingskracht van visuele verhalen kan de sleutel zijn om een ​​worstelende marketingaanpak om te zetten in een aanpak die daadwerkelijk omzet. Of het kan een reeds succesvolle strategie versterken om de waargenomen piek te overtreffen.

Een enkele video – de juiste video – kan een onverschillig persoon aanspreken en bewustzijn en interesse in uw product wekken.

Een enkele video – de juiste video – kan een onverschillig persoon aanspreken en bewustzijn en interesse in uw product wekken. Of het kan iemand die al nieuwsgierig is naar uw merk, overhalen om actie te ondernemen en met u in gesprek te gaan.

Laten we elk van deze videostrategieën voor e-commerce eens nader bekijken.

Productvideo’s

Productvideo’s hebben niet alleen een directe invloed op uw verkoop, maar het kan u ook veel verdriet en energie besparen bij de follow-up, door misverstanden bij de klant te voorkomen en een hogere tevredenheid te garanderen.

Wat zijn productvideo’s?

Productvideo’s zijn een krachtige stijl van inhoud die de meeste e-commercebedrijven waarschijnlijk al kennen. Ze zijn de perfecte manier om de kwaliteiten en mogelijkheden van producten of diensten op een rijtje te zetten, snel, beknopt en op een manier die de klanten duidelijk begrijpen.

Productvideo’s zijn de ideale manier om het gebruik en de voordelen van producten uit te leggen, hun voordelen te benadrukken en potentiële klanten te verleiden door hun pijnpunten aan te pakken.

Productvideo’s zijn een geweldige manier om leads te koesteren.

Productvideo’s zijn ook een geweldige manier om leads te koesteren (vooral wanneer ze professioneel worden uitgevoerd en via sociale media worden verspreid) en hen dichter bij een koopbeslissing te brengen terwijl ze over bepaalde functies leren. Als het goed wordt gedaan, gebeurt dit organisch, discreet en subtiel, waardoor ze veel effectiever worden.

Een natuurlijke partner van de productvideo is de uitlegvideo.

Wat zijn uitlegvideo’s?

Explainer-video’s zijn relatief nieuw, maar ze zijn al snel een favoriet geworden voor marketeers. Ze dienen als een hulpmiddel voor elk bedrijf dat in de vroege stadia van de reis van de koper in contact wil komen met potentiële klanten om hen organisch verder in de verkooptrechter te leiden.

De kernfunctie van uitlegvideo’s is om op een spannende manier details over een bedrijf en zijn producten of diensten toe te lichten.

De kernfunctie van uitlegvideo’s is om op een opwindende manier details over een bedrijf en zijn producten of diensten toe te lichten, door gebruik te maken van storytelling en branding voor uw marketingmachine.

Ze kunnen ook worden gebruikt voor educatieve doeleinden! Bekijk bijvoorbeeld deze whiteboard-animatievideo , waarin wordt uitgelegd hoe de algemene verkiezingen in het VK werken:

Video’s om merkwaarde onder de aandacht te brengen en vertrouwen op te bouwen

Geen enkele e-commerceonderneming kan overleven, laat staan ​​gedijen, zonder het vertrouwen van de consument. In een door en door onpersoonlijke omgeving zoals internet, zijn er een aantal videoformaten die uniek zijn uitgerust om aan dit soort behoeften te voldoen:

Bedrijfsverhaalvideo’s

Bij dit type video gaat het erom u en de mensen achter uw bedrijf in de schijnwerpers te zetten. Het is ontworpen om de kernwaarden van uw bedrijf en de mensen die deze belichamen, onder de aandacht te brengen. Het toevoegen van die menselijke touch die elk merk ten goede komt, omdat het op persoonlijk niveau resoneert met potentiële klanten.

Met video’s met bedrijfsverhalen kunt u zich ook onderscheiden van de concurrentie, door uw unieke karakter te laten zien door de stijl en inhoud die u naar voren brengt.

Een goede bedrijfsvideo kan uw merk menselijker maken, het vertrouwen van mensen in u vergroten en de verkoop stimuleren door sterkere verbindingen en vertrouwen te genereren bij uw potentiële klanten.

Getuigenisvideo’s

Het kan moeilijk zijn om de kracht die video’s met getuigenissen van klanten kunnen hebben op uw marketingstrategie te overschatten.

U krijgt een schijnbaar onpartijdige derde partij aan de figuurlijke onderhandelingstafel tussen u en uw potentiële nieuwe klant.

Door de waarden en vaardigheden van uw bedrijf duidelijk en effectief te presenteren aan de hand van de meningen en ervaringen van tevreden klanten, krijgt u een schijnbaar onpartijdige derde partij aan de figuurlijke onderhandelingstafel tussen u en uw potentiële nieuwe klant.

Net als video’s met bedrijfsverhalen, kunnen getuigenissen snel vertrouwen in uw merk wekken waar dat er voorheen niet was, en een positieve impact hebben op uw bedrijfsresultaten, terwijl ze mensen toch helpen bij het navigeren door de laatste fasen van de reis van hun koper.

Video’s om de zorgen van klanten aan te pakken

Videocontent profiteert op unieke wijze van het vertellen van verhalen en aantrekkelijke beelden. Dit maakt sommige soorten video’s ideaal voor het behandelen van complexere gebieden van klantinteractie, zoals het aanpakken van verwarring bij gebruikers en zorgen over complexe onderwerpen.

Educatieve video’s

Educatieve video’s zijn een veelzijdig type inhoud dat door de meeste marketeers vaak verkeerd wordt begrepen (en onderbenut).

Educatieve video’s illustreren een onderwerp dat voor uw publiek interessant is, op een benaderbare en onderhoudende manier. Als het goed is gedaan, kan een educatieve video de gebruiker informeren, uw merknaam bevorderen en u als autoriteit over een onderwerp vestigen.

Educatieve video’s kunnen echter lastig zijn. Ze vereisen dat je boeiend en leuk blijft, anders loop je het risico je publiek te verliezen. Als je ze echter voor elkaar kunt krijgen, kunnen deze video’s wonderen doen om het siteverkeer en de zichtbaarheid te vergroten. Ze kunnen zichzelf zelfs organisch rangschikken op andere platforms (zoals Facebook) en uw bereik zonder extra moeite vergroten.

Het is essentieel om van tevoren uw marketingdoelen te kennen om het meeste uit alle video-inhoud die u implementeert te halen. Hoewel sommige soorten video’s je kunnen helpen verschillende dingen tegelijk te bereiken, hebben de plaatsen en manieren waarop je besluit ze te gebruiken een directe invloed op hun effectiviteit.

Het geheim zit ‘m in het weten waar elk hulpmiddel voor is en vervolgens het beste te kiezen voor uw specifieke behoeften. Bepaal uw gameplan en begin met het maken van onberispelijke video-inhoud om uw marketing kracht bij te zetten. De resultaten spreken voor zich.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format