3 eenvoudige manieren om uw nieuwe winkel op de markt te brengen - DeLaatbusiness

3 eenvoudige manieren om uw nieuwe winkel op de markt te brengen

4 min


121

Er wordt veel tijd en werk gestoken in het voorbereiden van uw online winkel op de lanceringsdag. Van het optimaliseren van je website voor mobiel tot het maken van foto’s en het schrijven van productbeschrijvingen, je hebt gezwoegd en gezweet. Maar de lanceringsdag is niet het einde van de weg.

Dit is het moment om uw bedrijf kennis te laten maken met nieuwe leads, buzz over uw winkel te genereren en websitebezoekers om te zetten in waardevolle, langdurige klanten.

Uw winkel is klaar en wacht op bestellingen, en het is uw taak om erop uit te gaan en ze te vinden. Er zijn talloze marketingtactieken die u kunt gebruiken om de verkoop te stimuleren en nieuwe klanten te werven – en ze kunnen behoorlijk overweldigend worden als u nieuw bent bij e-commerce. Daarom beperken we het tot slechts 3 eenvoudige en uitvoerbare stappen die u vandaag kunt nemen om de marketing van uw winkel een vliegende start te geven en uw eerste bestellingen te verdienen .

Van mensen naar uw winkel halen en hen overtuigen om te kopen tot het voorbereiden van meer betrokken tactieken op de weg, beschouw dit als uw startgids voor e-commercemarketing.

1. Maak kennis met uw winkel

Voordat u websiteverkeer kunt omzetten in nieuwe bestellingen, moet u daadwerkelijk mensen naar uw winkel krijgen. Dat betekent dat u het woord wijd en zijd verspreidt over wat uw winkel is en welke producten u aanbiedt. Uw beste vrienden bij het verkrijgen van grip voor uw winkel zijn:

  • Sociale media
  • Zoekmachinemarketing (SEM)

Laten we het hebben over hoe u in elk van deze kanalen kunt springen en een basis kunt leggen om uw inspanningen van daaruit te laten groeien.

Ga aan de slag op social media

Als het gaat om het promoten van uw winkel op sociale media, moet u veel uitpakken: de verschillende sociale netwerken, wat en wanneer u posten en hoe u volgers kunt opbouwen, om er maar een paar te noemen. Om het eenvoudiger te maken, raden we u aan om uw tenen in organische sociale media (dwz niet-betaalde sociale advertenties) te dompelen om te beginnen.

Instagram en Pinterest hebben enkele van de meest effectieve tools om uw volgers en berichten om te zetten in e-commerceverkopen.

Voor veel e-commerce winkels zijn Instagram en Pinterest enkele van de beste plaatsen om mee te experimenteren. Beide netwerken zijn bijna volledig gericht op de visuele kant, wat betekent dat er veel foto’s en andere beelden zijn. Dat maakt ze ideaal voor het online op de markt brengen van producten. Daarom hebben ze ook enkele van de meest effectieve tools om uw volgers en berichten om te zetten in e-commerceverkopen. 
Maak op elke site een account aan voor uw winkel en begin met het plaatsen van foto’s van uw producten, volg uw ideale klanten en stel het soort inhoud samen waar ze om geven.

Krijg grip met Google

Google heeft het oor van miljoenen internetgebruikers en veel e-commercetransacties beginnenals Google zoekt. Daarom zou het aanboren van het uitgebreide gebruikersbestand van Google een van uw topprioriteiten moeten zijn. 
Voor beginnende online winkels zijn er twee belangrijke stappen die we aanbevelen om meer bezoekers van zoekmachines naar uw winkel te trekken:

  1. Target uw productpagina’s op belangrijke zoektermen
  2. Duik uw tenen in Google Shopping-campagnes

Hoe stemt u productpagina’s af om te rangschikken voor de juiste Google-zoekopdrachten die tot verkopen leiden? Gebruik om te beginnen de Zoekwoordplanner van Google om de woorden en woordgroepen te onderzoeken die uw klanten gebruiken wanneer ze naar producten zoals die van u zoeken.

Als u eenmaal een goed begrip heeft van de juiste zoekwoorden die u wilt targeten, strooit u ze door uw productbeschrijvingen en de metagegevens voor elke pagina.

Nu uw productpagina’s goed zijn geoptimaliseerd voor zoeken, kunt u Google Shopping-campagnes eens proberen. Hiermee kunt u betaalde advertenties weergeven aan Google-zoekers die producten zoals die van u willen kopen. Ze zijn specifiek bedoeld voor e-commerce winkels, vereisen niet zoveel zoekwoordonderzoek als traditionele tekstgebaseerde zoekadvertenties en ze zijn ongelooflijk effectief wat betreft conversies, dus ze zijn een geweldige plek om aan de slag te gaan met betaalde advertenties.

2. Bouw sociaal bewijs

Een van de grootste hindernissen die nieuwe e-commerce winkels moeten nemen, is legitimiteit. Het is gemakkelijk, online, om te profiteren van consumenten – en we zijn terecht op onze hoede voor namen en producten die we niet kennen. De manier om dat probleem te omzeilen is om sociaal bewijs op te bouwen.

Ongeveer 85% van de consumenten zegt dat ze online beoordelingen en getuigenissen evenzeer vertrouwen als aanbevelingen van vrienden.

Ongeveer 85% van de consumenten zegt dat ze online recensies en getuigenissen evenzeer vertrouwen als aanbevelingen van vrienden. Sociaal bewijs is dus uw beste bondgenoot om consumenten ervan te overtuigen dat uw winkel legitiem is, dat uw producten van hoge kwaliteit zijn en dat uw bedoelingen welwillend zijn. Daarom hebben recensiesites (zoals Yelp) en influencer marketing een vlucht genomen.

Uw winkel kan vanaf het begin op beide dingen inspelen. Om klanten uw producten te laten beoordelen , gebruikt u e-mail of sociale media om expliciet om beoordelingen te vragen en een kleine stimulans (zoals $ 5 korting op hun volgende bestelling) te bieden aan degenen die dat wel doen.

Protip: zodra u een paar positieve recensies over uw producten heeft ontvangen, voegt u de sterbeoordelingsextensie van bovenaf toe aan uw Google Shopping-campagne.

Een volledige influencer-marketingcampagne vergt veel planning en onderzoek. Overweeg voorlopig om voorbeeldproducten te sturen naar 5-10 social media-persoonlijkheden die uw beoogde klanten volgen en hen te vragen de producten te beoordelen.

3. Concentreer u op het onderhouden van relaties

Wanneer uw winkel splinternieuw is, ligt uw focus (terecht) op het scoren van nieuwe klanten. In het begin is het gemakkelijk om één simpel feit uit het oog te verliezen: de voortdurende groei en het succes van uw winkel op de lange termijn zijn afhankelijk van hoe effectief u klanten vindt en behoudt. Daarom is het zo belangrijk om je te concentreren op het onderhouden van relaties en het leggen van een solide basis voor alle marketinginspanningen die je onderweg gaat lanceren.

Het is zo belangrijk om je te concentreren op het onderhouden van relaties en het leggen van een solide basis voor alle marketinginspanningen die je onderweg gaat lanceren.

Als dat op dit moment overweldigend lijkt, ben je verre van alleen. Hier zijn slechts twee eenvoudige stappen die u nu kunt nemen om uzelf voor te bereiden op toekomstig marketingsucces.

Begin met het verzamelen van e-mails op uw website

U zou al e-mails moeten verzamelen van iedereen die een bestelling plaatst bij uw winkel (zodat u belangrijke bestelupdates kunt verzenden). Bewaar die e-mails in een grote lijst en probeer extra e-mailadressen te verzamelen van mensen die nog geen klant zijn.

Echt waardevolle e-maillijsten hebben wat tijd nodig om te bouwen, dus het is belangrijk om nu te beginnen, zelfs als e-mailmarketingcampagnes ver achter de horizon liggen.

Ontwerp een verwijzingsprogramma

Om dezelfde redenen waarover we het hadden in onze sectie over sociaal bewijs hierboven, kunnen verwijzingen een van de meest waardevolle manieren zijn om nieuwe klanten binnen te halen, punt uit. Daarom moet u meteen prioriteit geven aan het genereren van verwijzingsactiviteiten .

Met behulp van een tool als Referral Rock , Ambassador of Influitive kun je een geautomatiseerd programma opzetten om klanten die nieuwe klanten doorverwijzen aan te moedigen en te belonen.

Begin met het op de markt brengen van uw nieuwe e-commerce winkel

Als je net begint, kan marketing een geweldige, grote, enge wereld lijken, maar dat hoeft niet zo te zijn. Door vroeg te springen en kleine, eenvoudige stappen te nemen om het nieuws over uw nieuwe winkel te verspreiden, kunt u de basis leggen voor een bruisend en duurzaam bedrijf verderop. Begin vandaag en je toekomstige zelf zal erom van je houden.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format