3 eenvoudige manieren waarop e-commercebedrijven e-mails van klanten kunnen personaliseren - DeLaatbusiness

3 eenvoudige manieren waarop e-commercebedrijven e-mails van klanten kunnen personaliseren

2 min


147

U heeft al het nodige werk verzet als het gaat om het maken van e-mailcampagnes voor uw klanten. U hebt consumentenprofielen opgesteld, de aanmeldingsformulieren op maat gemaakt om beter te begrijpen waar uw doelgroep in geïnteresseerd is, uw lijstsegmentatie gecategoriseerd op basis van elk kenmerk van leeftijd tot geografische locatie, en gegevens geanalyseerd van e-mailcampagnes die zijn geopend en doorgeklikt.

Maar het is niet helemaal genoeg. Veel klanten hebben misschien niet het gevoel dat ze al een relatie hebben opgebouwd met uw e-commercebedrijf. De sleutel tot het opbouwen van die band is door middel van personalisatie, en dat betekent meer dan alleen e-mails aan elk individu bij naam adresseren. Ga nog een stap verder met uw contentpersonalisatie om de gewenste resultaten te bereiken en tegelijkertijd een band met uw publiek tot stand te brengen.

1. Besteed aandacht aan uw onderwerpregels.

Wist je dat e-mails met gepersonaliseerde onderwerpregels 26% meer kans hebben om geopend te worden dan e-mails zonder? Een gepersonaliseerde, leuke onderwerpregel is een must om op te vallen in een drukke inbox.

Gebruik de gegevens die over uw klanten zijn verzameld om vragen te stellen die specifiek zijn voor hun interesses.

In plaats van u alleen te concentreren op de begroeting in de e-mail, kunt u proberen de naam van de klant te gebruiken in een unieke hashtag in de onderwerpregel. Biedt u een speciale aanbieding voor de lente? Voeg een paar voorjaarsvriendelijke emoji’s toe aan de onderwerpregel, zoals bloemen. U kunt deze lijn ook gebruiken als oproep tot actie. Gebruik de gegevens die over uw klanten zijn verzameld om vragen te stellen die specifiek zijn voor hun interesses. Na verloop van tijd kunt u doorgaan met het testen van uw onderwerpregels met vallen en opstaan ​​om te zien welke tactieken uw publiek ertoe aanzetten hun e-mails te openen.

2. Vier de mijlpalen!

Veel aanmeldingsformulieren vragen om te weten wanneer je jarig bent – en terecht. Het opbouwen van een relatie met uw klant gaat over meer dan hen aan het winkelen krijgen bij uw e-commercebedrijf. Het gaat om de klant als persoon. Vier dus de mijlpalen! Stuur e-mails naar uw klanten en wens hen een gelukkige verjaardag of feliciteer hen met hun jubileum als klant van uw bedrijf. Voeg speciaal voor de gelegenheid een extra speciale deal toe. Hierdoor voelen uw klanten zich speciaal en gewaardeerd en krijgt uw merk een zorgzaam gezicht.

3. Bied aanbevelingen op maat.

Een van de beste manieren waarop e-commercebedrijven rapporten met klanten kunnen opbouwen die zich vertalen in verkoop, is door een grondig begrip van hun geschiedenis te hebben. Wat voor aankopen hebben ze gedaan? Naar wat voor soort items hebben ze in het verleden gezocht? Er zijn nog meer personalisatietactieken om van te profiteren als u dit soort informatie heeft en begrijpt.

Als een klant bijvoorbeeld op uw e-commercesite naar een bepaald item, zoals een lippenstift, zoekt, kunt u zijn zoekgedrag volgen om hem relevante schoonheidsaanbevelingen te e-mailen. Ze kunnen worden geïnspireerd om een ​​van die aanbevolen items te kopen – of op zijn minst terug te keren naar uw site.

Soms is een gepersonaliseerde incentive alles wat nodig is om uw oude klanten terug te laten komen naar uw bedrijf!

Als u al een vaste klant bent, kan uw e-commercebedrijf uw aankoopgeschiedenis analyseren. Hierdoor kan het bedrijf een e-mail maken die boordevol andere items staat die u mogelijk interesseren, samen met speciale kortingen en prijzen die alleen u kunt inwisselen. Dit werkt ook bij klanten die al een tijdje niet bij u hebben gewinkeld. Soms is een gepersonaliseerde incentive alles wat nodig is om uw oude klanten terug te laten komen naar uw bedrijf!


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format