3 manieren waarop e-commerceondernemers hun concurrenten in de gaten kunnen houden - DeLaatbusiness

3 manieren waarop e-commerceondernemers hun concurrenten in de gaten kunnen houden

2 min


139

Een bedrijf starten, ongeacht de branche, betekent uitkijken voor hevige concurrentie. Zelfs als uw e-commercebedrijf ongelooflijk unieke aanbiedingen of services heeft, is het waarschijnlijk niet het eerste bedrijf in zijn soort dat op de markt komt. E-commercebedrijven zullen veel directe concurrenten hebben om op te letten, waarvan er vele in hun bedrijfsplan kunnen worden behandeld. Er kan zelfs sprake zijn van indirecte concurrentie in de vorm van bedrijven die later een concurrentievoordeel blijken te hebben.

De concurrentie een stap voor blijven, betekent niet dat u ze moet negeren. Integendeel, uw e-commercebedrijf moet zich bewust zijn van alles wat de concurrentie goed doet, en ook van waar ze op floppen. Houd de prijs voor het succes van kleine bedrijven in de gaten en houd het andere oog met deze tips ijverig toezicht op concurrenten.

1. Lees brancherapporten.

Voordat u een diepe duik kunt maken in bedrijven die met uw bedrijf concurreren, moet u een grondig begrip hebben van uw eigen branche. Heeft u een adviesbureau waar u bedrijven adviseert over hun bedrijfscultuur? Bekijk de strategische planningshandleidingen van Gartner. Lees hun speciale rapporten die trends in uw branche kunnen belichten, zoals ‘ Five Things Inclusive Leaders Do Differently’ . U kunt ook aanvullende prognose- en inzichtinformatie vinden via marktonderzoeksbureau Forrester .

Een van de beste manieren om op te vallen en de concurrentie voor te blijven, is door uw branche van binnen en van buiten te begrijpen. Weet wat trending en buzzworthy is en hoe uw e-commercebedrijf kan bijdragen aan dat gesprek.

2. Houd hun sociale media-accounts in de gaten.

Dit is een beetje strategischer dan op de Facebook-pagina van de concurrentie te springen, snel te scrollen en te vertrekken. Je zou in staat moeten zijn om hun sociale pagina’s grondig te bestuderen en afstand te nemen van elke pagina met belangrijke opmerkingen over aspecten waarin ze succesvol zijn en waar ze fouten maken. Houd rekening met het volgende wanneer u de sociale media-accounts van een concurrent controleert:

  • Waar is de concurrentie op social media? Onderzoek de platforms waarop uw concurrent zichtbaar is en waar ze niet aanwezig zijn. Onthoud dat geen enkel bedrijf, inclusief het uwe, op elk sociaal platform hoeft te staan als de markt er niet is. Het kan echter voordelig zijn voor uw e-commercebedrijf om op opkomende sociale platforms te springen waar andere concurrenten nog niet op zijn, zoals TikTok, waar een relevant publiek uw aanbod kan ontdekken en er meer over te weten kan komen.
  • Wat plaatst de wedstrijd? Is hun inhoud leuk en creatief, of professioneel en leerzaam? Hoe vaak posten ze? Wat voor soort media is het, van video tot foto’s?
  • Hoe gaat de concurrentie om met hun publiek? Het kan zijn dat sommige bedrijven niet reageren op hun fans, of een standaardantwoord gebruiken als ze dat wel doen. Gebruik wat je hebt geleerd om een ​​engagementstrategie vast te stellen om op een tijdige, doordachte manier op fans te reageren.

3. Lees hun online recensies.

De kans is groot dat concurrerende bedrijven Yelp- en Glassdoor-accounts hebben. Deze pagina’s kunnen u een kijkje geven in het interne proces van de concurrentie. Zijn klanten tevreden over hun ervaring in dit bedrijf? Werken de medewerkers er met plezier?

Maak aantekeningen over wat klanten en werknemers wel en niet leuk vinden aan het bedrijf. Hoewel uw eigen e-commercebedrijf zich altijd moet kunnen onderscheiden van de rest, zult u beter begrijpen hoe uw aanbod en team deze klanten een ervaring kunnen bieden die de concurrentie niet kan.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format