4 redenen waarom uw marketing door fans gemaakte inhoud(user generated content) moet bevatten - DeLaatbusiness
chatbot bouwen

4 redenen waarom uw marketing door fans gemaakte inhoud(user generated content) moet bevatten

5 min


150

Het betrekken van uw publiek en het stimuleren van betrokkenheid gaat nu over meer dan alleen het plaatsen van inhoud. Per slot van rekening gaan er dagelijks miljoenen blogposts live. 

Als je wilt opvallen en meer betrokkenheid wilt genereren, kun je niet zomaar een blog beginnenzonder plan en inhoud schrijven of delen op social media in de hoop dat het gezien wordt. In plaats daarvan moet u proactief zijn en kansen creëren voor mensen om deel te nemen en op hun beurt de klantervaring in het proces te verbeteren. 

Wist je dat het verbeteren van de klantervaring de ROI verhoogt en leidt tot een sterke differentiatie tussen concurrenten? Hier zijn vier redenen waarom u door fans gemaakte inhoud zou moeten weergeven om uw verkeer, betrokkenheid en sociale shares te stimuleren.

1. Door fans gemaakte inhoud verhoogt uw sociale betrokkenheid

Volgens een recent onderzoek van BuzzSumo is de betrokkenheid van sociale media (in termen van likes en shares) alleen al de afgelopen drie jaar met 50% gedaald . En de trend wijst nog verder naar beneden. Naarmate het landschap meer betaald wordt om te spelen, wordt het stimuleren van organische, natuurlijke betrokkenheid moeilijker dan ooit.
De betrokkenheid van sociale media (in termen van likes en shares) is alleen al de afgelopen drie jaar met 50% gedaald.

Maar één methode doorstaat de tand des tijds: door fans gemaakte inhoud delen op sociale media. Door fans gemaakte inhoud heeft een 28% hogere betrokkenheid op sociale media. Het helpt je alle kenmerken van sociale interactie te verbeteren, van sociale klantenservice tot het genereren van leads . Een goed voorbeeld is Buffer :

Met behulp van merk-hashtags stellen ze lijsten samen met door fans gemaakte inhoud en delen hun berichten bijna dagelijks opnieuw op hun Instagram. Door elke gebruiker die een foto indient te taggen, krijgen ze de juiste fotocredits, waardoor ze een goede merkband met hun klanten opbouwen.

Volusion-handelaar Real Good Gum heeft geweldige voorbeelden van door fans gemaakte inhoud:

Wanneer klanten hun producten in winkels vinden, deelt de bedrijfspagina de post op hun Instagram. Door fans gemaakte inhoud helpt je tonnen sociale berichten te produceren zonder ze zelf te hoeven ontwikkelen.

2. Gebruik het als sociaal bewijs voor uw bestemmingspagina

Door fans gemaakte inhoud is niet alleen een goede bron van sociaal bewijs, maar kan ook dienen als casestudy. Bekijk bijvoorbeeld hoe Housecall Pro door fans gemaakte inhoud gebruiktals sociaal bewijs op hun pagina:


Ten eerste nemen ze een offerte rechtstreeks van een klant om als case study-element te gebruiken. Vervolgens gebruiken ze een video die is gemaakt door de klant als fan van het bedrijf om meer betrokkenheid te stimuleren en de verkoop te verbeteren.

Uit een onderzoek bleek dat websites die door fans gemaakte inhoud gebruikten, gebruikers hebben die 90% meer tijd op de site doorbrengen Dit helpt je ook om SEO-statistieken op de pagina, zoals verblijftijd, te verbeteren.Websites die door fans gemaakte inhoud hebben gebruikt, hebben gebruikers die 90% meer tijd op de site doorbrengen.

Van foto tot video, door gebruikers gegenereerde inhoud kan in veel verschillende indelingen voorkomen die u kunt gebruiken op uw bestemmingspagina’s.

Bijvoorbeeld, Jon Hart ontwerp sluit Instagram foto’s op basis van hun merk hashtags naar hun site op meerdere locaties. Dit helpt om echte mensen te laten zien die hun producten dragen en gebruiken:

Bekijk hoe Eterneva door fans gemaakte inhoud hergebruikt in een blogpost door klantverhalen, recensievideo’s en hun recensies van Google en sociale media te delen om de ultieme social proof-bestemmingspagina op te bouwen:

Door gebruikers gegenereerde inhoud kan een grote impact hebben op het levendiger, creatiever en vooral betrouwbaar maken van uw bestemmingspagina’s .

3. U kunt het in elk formaat hergebruiken

Door fans gemaakte inhoud is er in veel verschillende formaten. Van Instagram-posts waarin je merkproducten worden getagd tot video’s op YouTube waarin ze in actie worden getoond. Dit soort inhoud is vaak ook van zeer hoge kwaliteit. Het mooie van dit alles is dat je door fans gemaakte inhoud in bijna elk formaat kunt hergebruiken .

Bron


Verander hun sociale foto’s die uw merk taggen in een diavoorstelling of video , of verander hun soundbites of audiogetuigenissen in een podcast. Gebruik door fans gemaakte inhoud in uw algehele e-mailmarketingstrategie door uw blogposts opnieuw te gebruiken met bijdragen van klanten, of door posts op sociale media te delen in een fragment in uw e-mailnieuwsbrief.  

De opties zijn werkelijk onbeperkt als het gaat om het herbestemmen van inhoud en het laten stromen van door gebruikers gegenereerde inhoud over verschillende platforms. Het herbestemmen van content is een van de gemakkelijkste manieren om uw contentpromotieproces te verbeteren , een van de meest onderschatte aspecten van contentmarketing. 

Met door fans gemaakte inhoud kunt u deze hergebruiken op meerdere pagina’s op uw site in verschillende formaten, en zelfs een planningstool voor sociale media gebruiken om deze op sociale media te plannen.

4. Het verbetert de authenticiteit

Authenticiteit is waar moderne consumenten naar hunkeren. Meer dan ooit hebben mensen het gevoel dat ze bedrogen zijn, en UGC werkt eraan om dat maar al te vaak voorkomende gevoel tegen te gaan. 90% van de consumenten gaf aan dat merkauthenticiteit een belangrijke sleutel was in hun koopproces. Met andere woorden, als u merkauthenticiteit mist, loopt u 9 op 10 verkopen mis.90% van de consumenten gaf aan dat merkauthenticiteit een belangrijke sleutel was in hun koopproces.

UGC verbetert uw authenticiteit omdat het laat zien dat echte mensen betrokken zijn bij uw bedrijf, niet alleen bedrijfsgestuurde inhoud. Hoewel bedrijfsgestuurde inhoud niet slecht is, is deze onvolledig zonder ook uw loyale volgers te laten zien. Authenticiteit verbeteren? Deel meer door fans gemaakte inhoud.

Gevolgtrekking

Door fans gemaakte inhoud is een ongelooflijk sociaal bewijs dat u moet gebruiken, maar weten hoe u deze moet gebruiken, is van cruciaal belang. 

Begin door het opnieuw te delen op sociale media. Dit zal uw huidige volgers aanspreken door hun inhoud opnieuw te delen en zal dienen als positief sociaal bewijs voor nieuwe volgers.

Het gebruik van UGC op bestemmingspagina’s verbetert ook de tijd op de site, SEO en sociale signalen.

Begin ten slotte met het herbestemmen van door fans gemaakte inhoud in meerdere indelingen die u op al uw platforms kunt gebruiken.

Door fans gemaakte content is perfect om naamsbekendheid te genereren. Wat is je favoriete manier om er gebruik van te maken?


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format