4 Voordelen van door gebruikers gegenereerde inhoud (user generated content) - DeLaatbusiness
62799703 - tokyo, japan - june 5, 2016: apple iphone 6s with airbnb website on the screen.airbnb is a website for people to list, find,and rent lodging.airbnb an online platform for accommodation

4 Voordelen van door gebruikers gegenereerde inhoud (user generated content)

5 min


133

Je hebt het inmiddels honderd keer gehoord: “Door gebruikers gegenereerde inhoud zal dit jaar alles zijn”, “UGC neemt e-commercemarketing over”. Het lijkt erop dat UGC tegenwoordig een hype is.

Het is logisch. Visueel rijke sociale media zoals Instagram, Snapchat en YouTube overtreffen alle andere digitale media qua populariteit onder consumenten. Dit geldt met name voor de inhoud die is gemaakt en gedeeld door consumenten met producten en merken. Zie het als recensies over steroïden, mogelijk gemaakt door rijke beelden en sociale elementen die interactie stimuleren. Een ogenschijnlijk alledaagse, door consumenten gemaakte video over sneakers op YouTube of een inspirerende foto van een maaltijd op Instagram worden met evenveel interesse geconsumeerd als TED-talks of prime-time tv-shows.

51% van de Amerikaanse consumenten vertrouwt nu meer door gebruikers gegenereerde inhoud over een product dan andere informatie op een bedrijfswebsite.

De mogelijkheid om met een klik op de knop ervaringen met producten en merken met de wereld te delen, maakt UGC onweerstaanbaar voor consumenten, die een onverzadigbare honger hebben naar authentieke en originele inhoud. UGC wordt ook met de dag krachtiger. 51% van de Amerikaanse consumenten vertrouwt nu meer door gebruikers gegenereerde inhoud over een product dan andere informatie op een bedrijfswebsite. UGC stimuleert ook de verkoop. Volgens inzichten van L2 kan UGC van bronnen zoals Instagram de conversieratio’s tot 2,4 keer verbeteren en is het effectief voor een breed scala aan producten, van kleding tot sieraden, schoenen, beauty en consumentenelektronica.

Laten we enkele van de belangrijkste voordelen van UGC voor een betere klantervaring in e-commerce eens nader bekijken.

UGC helpt bij het aanpakken van online winkelangst

Verplaats uzelf in de schoenen van uw klant. Hoewel online winkelen ons het gemak biedt om zo ongeveer alles te bestellen, van onze comfortabele banken, is er nog steeds veel onduidelijkheid. Komt de jurk qua maat aan? Gaan de schoenen passen? Gaat de nieuwe gadget echt werken?

Angst voor online winkelen klinkt misschien als een probleem uit de eerste wereld, maar het is echt. In veel gevallen is dit de reden waarom kopers winkelsessies verlaten, waardoor uw conversieratio stagneert. Er zijn veel manieren waarop u de onzekerheid kunt aanpakken. U kunt grote, gedetailleerde productfoto’s toevoegen, lange beschrijvingen schrijven, instructies en handleidingen toevoegen en tientallen klantrecensies met sterbeoordelingen toevoegen. Maar als je die knock-out punch wilt leveren die de twijfels over een product uit de hoofden van je bezoekers wegjaagt, dan kun je niet fout gaan met UGC.

Consumenten hebben meer vertrouwen in andere consumenten dan merken en bedrijven.

Om het bot te zeggen: consumenten vertrouwen meer op andere consumenten dan op merken en bedrijven. Een galerij met video’s en foto’s die laten zien hoe gewone mensen die uw producten hebben gekocht, deze in hun dagelijks leven gebruiken, is dus veel effectiever in het aanpakken van winkelangst dan zelfs de meest uitgebreide creatieve kopie. Shoppers zien graag concreet bewijs dat producten en merken hun beloften nakomen, en door gebruikers gegenereerde foto’s en video’s kunnen daar een krachtig getuigenis van zijn.

UGC haalt de producten buiten de koekjeswereld van gepolijste catalogi en advertenties en plaatst ze in een realistische context. Wanneer het wordt toegevoegd aan e-commercepagina’s, verbetert het de klantervaring door een compleet beeld van producten te leveren, zodat shoppers niet ergens anders op sociale media hoeven te zoeken voor bevestiging. Sites met UGC melden een toename van 340% in de tijd die op de site wordt doorgebracht, terwijl de conversieratio gemiddeld met 74% toeneemt.

Door de consument gemaakte inhoud voegt geloofwaardigheid toe

Je vertrouwt je vriendenkring wanneer ze een keukenmachine aanbevelen om het uit te proberen, dus bij uitbreiding zul je waarschijnlijk een positieve voorkeur hebben voor het merk of de online winkel waar ze iets hebben gekocht. UGC werkt op een vergelijkbare manier. We vertrouwen mensen die op ons lijken, en we kunnen gemakkelijk visualiseren hoe hun positieve ervaringen op onze situatie kunnen worden overgedragen.

Er zit veel kracht in om een ​​getuigenis een gezicht te geven.

Wanneer een online bedrijf UGC op zijn productpagina’s vermeldt, zijn we geneigd om hun aanbod gunstiger te bekijken. We kennen de mensen die in die galerijen met YouTube-video’s en Instagram-foto’s worden afgebeeld misschien niet persoonlijk, maar ze zien eruit en gedragen zich net als wij, dus er is een verband. Er zit veel kracht in het kunnen geven van een gezicht aan een getuigenis, en daarom is visuele UGC effectiever in het creëren van een gevoel van geloofwaardigheid dan alleen op tekst gebaseerde recensies.

Het delen van door de consument gemaakte foto’s en video’s met uw product geeft klanten het signaal dat u niets te verbergen heeft en dat u er trots op bent om de echte verhalen van uw klanten te delen. Bedrijven die actief naar hun klanten luisteren en niet bang zijn om hun ervaringen te delen, worden als geloofwaardig ervaren. Het is een verklaring dat u een klantgericht bedrijf bent, en dit is iets dat mensen altijd waarderen.

UGC voegt authenticiteit toe aan de ervaring

Het genie van UGC zit in zijn authenticiteit. Mensen die in productvideo-recensies op YouTube of Instagram-foto’s verschijnen, zijn geen modellen, maar gemiddelde mensen lijken erg op uw klanten. Ze praten en communiceren met uw product op een ongeschreven manier, die veel authentieker lijkt dan zorgvuldig geplande en geënsceneerde professionele editorials en video’s. Als het uw doel is om diepte toe te voegen aan de ervaring in uw online winkel, dan kan UGC zeker helpen om uw pagina’s tot leven te brengen.

De sleutel bij het werken met UGC is curatie – het zorgvuldig doorzoeken van de inhoud om de meest relevante en hoogwaardige UGC te vinden die waarde kan toevoegen aan uw bedrijf.

Sommige bedrijven zijn echter bang dat een informele stijl van door gebruikers gegenereerde inhoud het risico loopt het zorgvuldig opgebouwde merkimago te verstoren en de ervaring ‘goedkoper’ maakt. Natuurlijk is er heel veel inhoud op sociale media: van eigenzinnige kattenvideo’s en nepproductrecensies tot echt hoogwaardige foto’s en video’s gemaakt door mensen die toegewijd zijn om goede inhoud te maken en deze met anderen te delen om het bewustzijn voor de producten en merken waar ze van houden. De sleutel bij het werken met UGC is curation – het zorgvuldig doorzoeken van de inhoud om de meest relevante en hoogwaardige UGC te vinden die waarde kan toevoegen aan uw bedrijf. Authenticiteit hoeft niet te betekenen dat uw imago wordt aangetast; het betekent diepte toevoegen aan uw verhaal door uw klanten te betrekken bij uw verhaal en het beste van hun inspanningen te kiezen om op uw pagina’s te presenteren.

Houd contact met het winkelend publiek

Door gebruikers gegenereerde inhoud helpt bij het tot stand brengen van die link tussen het product en de klant die een menselijk element toevoegt aan de algehele ervaring. Consumenten willen weten dat ze niet de enige zijn in hun dagelijkse problemen en als ze zien dat hun zorgen, twijfels, verwachtingen en ervaringen worden gedeeld door anderen, geeft dat geruststelling bij hun aankoopbeslissingen.

UGC werkt vooral goed bij millennials. Hoewel ze slimme en geestige advertenties waarderen, zijn ze ook nogal cynisch over productbeloftes en geven ze de voorkeur aan een meer nuchtere, realistische weergave van functies en voordelen boven gepolijste advertenties en commercials. Dit is de reden waarom UGC hen aanspreekt – het helpt hen de mogelijkheden en beperkingen van producten te begrijpen in de context waarmee ze verband kunnen houden.

De voordelen zijn eindeloos

Door gebruikers gegenereerde inhoud is een geweldige kans voor een online winkel om een ​​extra dimensie toe te voegen aan de winkelervaring. Het helpt twijfels weg te jagen en veelgestelde vragen over producten aan te pakken, bevordert een gevoel van vertrouwen en geloofwaardigheid door sociaal bewijs toe te voegen en helpt shoppers hun aankopen te visualiseren via authentieke en herkenbare inhoud. Een belangrijk ding om te onthouden met UGC is dat curatie essentieel is om de juiste inhoud voor uw bedrijf te ontdekken en te presenteren. Het is de moeite waard om naar softwaretools te kijken die u zullen helpen bij het navigeren op sociale media op zoek naar de beste gebruikersfoto- en videorecensies van uw producten die uw klanten leuk zullen vinden.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format