Chatbots marketing

5 essentiële tips voor een effectieve e-mailmarketingstrategie

4 min


120

E-mail mag dan een ouderwetse strategie zijn in de digitale marketingwereld, maar het blijft een toppresteerder voor merken. Als uw e-mails niet ten minste 23% van uw totale e-commerce-inkomsten genereren, heeft uw strategie mogelijk wat TLC nodig.

Een sterk e-mailmarketingprogramma kan meer dan 50% van de inkomsten van een merk genereren. Dit jaar is het gemiddelde rendement op investeringen in e-mailmarketing 42: 1 , tegen 38: 1 vorig jaar. Omdat e-mail echter een effectiever middel wordt om inkomsten te genereren, wordt de concurrentie in de inbox van uw klanten steeds groter.

In deze blog leer je de vijf belangrijkste componenten van een effectieve e-mailstrategie. De rest komt aan bod in ons webinarmet de experts van Essence of Email . Alle webinarbezoekers ontvangen een exclusieve editie van 80 pagina’s van de Ultimate Guide to Ecommerce Emails , die diep ingaat op de e-mailstrategieën die u zullen helpen uw inkomsten via e-mail te verhogen.

1. Ontwikkel een sterke e-mailarchitectuur

Allereerst zorgt een gestroomlijnde lay-out voor uw e-mailsjablonen voor meer click-throughs en conversies. Met incrementele A / B-tests kunt u de optimale sjabloon voor uw merk vinden; Er zijn echter enkele beproefde elementen die in een goede e-commerce-e-mailsjabloon moeten worden opgenomen. Hieronder ziet u een voorbeeld van een effectieve e-maillay-out.

2. Geef prioriteit aan mobiel-responsief ontwerp

44% van de e-mails wordt op mobiele telefoons bekeken, terwijl slechts 33% op desktop wordt bekeken. Het doel van mobiel-responsief ontwerp is om uw inhoud op alle apparaten en schermformaten te benadrukken. Dit betekent dat in plaats van een statische versie van uw inhoud te hebben, de sjabloon zich aanpast aan het scherm.


Om ervoor te zorgen dat uw e-mails klaar zijn voor mobiel, moet u rekening houden met elk van deze elementen:

 • Maak duidelijke secties : het is belangrijk om duidelijke secties in uw e-mails voor mobiel te hebben. Gebruik scheidingslijnen en andere visuele elementen om de delen van uw e-mail te verdelen.
 • Kleinere afbeeldingsbestanden : er gelden beperkingen voor de bestandsgrootte. De Gmail-app laadt bijvoorbeeld standaard slechts 102 KB.
 • Grotere lettergroottes : streef als vuistregel naar 17-22 px (17 px voor de body, 22 px voor headers).
 • Knoppen versus tekstlinks : knoppen zijn gemakkelijker om op te klikken dan tekstlinks, dus maak ruimschoots gebruik van knoppen – met name kogelvrije knoppen (HTML-achtige “knoppen”). Een goede gewoonte is om ze minimaal 44×44 px te maken om het klikken voor alle lezers te vergemakkelijken.
 • Maak tekstlinks duidelijk : onderstreep uw links om de gebruiker aan te geven dat ze klikbaar zijn.
 • Verberg niet-essentiële elementen : Niet-essentiële elementen omvatten de koptekstnavigatie en andere, minder belangrijke elementen.

3. Maak een inhoudskalender

Wanneer u campagnes ontwikkelt, moet u een jaarkalender maken om contentreleases te plannen. Dit is cruciaal voor het handhaven van consistentie en organisatie, vooral als er meerdere teamleden aan uw campagnes werken. Uw e-mailagenda moet het volgende bevatten:

• Feestdagen: geschenkvakanties, algemene feestdagen, drukke seizoenen

• Evenementen : pop-upwinkels, prijsvragen, nieuws

•   Promoties: kortingen, verzendaanbiedingen, flitsverkopen

• Inhoud: blogposts, video’s, door gebruikers gegenereerde inhoud

• Terugkerende e-mails: aanbevolen producten, seizoenscategorie, het product van de maand

Inhoudskalenders kunnen zo eenvoudig zijn als Excel-spreadsheets met kleurcodes. U kunt voorbeelden van enkele effectieve inhoud kalenders hier .

4. Automatiseer uw e-mails

Geautomatiseerde e-mails zijn vooraf gemaakte e-mails die worden geactiveerd door abonneegedrag. De triggergebeurtenis is meestal een actie, zoals een aankoop doen, een winkelwagentje verlaten of zich aanmelden voor een lijst.

Bedrijven die geautomatiseerde e-mails verzenden, hebben 133% meer kans om relevante berichten te verzenden die overeenkomen met de aankoopcyclus van een klant. Ze hebben een aanzienlijke invloed op de openings- en klikfrequenties, zoals blijkt uit onderzoek dat aantoont dat getriggerde e-mails een 70% hogere open rate en een 152% hogere klikfrequentie hebben dan generieke e-mailnieuwsbrieven.

Een van de meest voorkomende soorten e-mailautomatisering is opnieuw verzenden. Een e-mail opnieuw verzenden verwijst naar het verzenden van bijna dezelfde campagne naar een deel van de oorspronkelijke doellijst.

Het opnieuw verzenden van e-mail kan normaal gesproken 50% van de inkomsten van de oorspronkelijke e-mail genereren. In zeldzame gevallen kunnen ze zelfs de inkomsten van de oorspronkelijke e-mail overtreffen. 

Ze hebben meestal de volgende kenmerken:

 • Verzonden een paar dagen na de oorspronkelijke campagne
 • Verzonden naar abonnees die niet hebben geopend (meest voorkomend), niet hebben geklikt (minder vaak) of niet hebben besteld bij (ongebruikelijk) de oorspronkelijke campagne
 • Gebruik een andere onderwerpregel en preheader dan de oorspronkelijke e-mail
 • Dezelfde of zeer vergelijkbare inhoud als de oorspronkelijke campagne

5. Segmenteer en optimaliseer uw e-mails

E-mailsegmentatie vormt de kern van effectieve e-mailmarketing. Het is bewezen dat gesegmenteerde berichten meer betrokkenheid genereren, verkoopconversies verhogen en abonnees behouden.

Hoe u een abonneeprofiel maakt

Vaak hebben we onvolledige gegevens over onze abonnees. We kunnen echter verschillende tactieken gebruiken om voor elke abonnee een profiel op te bouwen. U kunt bijvoorbeeld een formulier voor het vastleggen van e-mail op uw website hebben dat alleen om een ​​e-mailadres, voornaam en achternaam vraagt.

Hier zijn een paar manieren om te beginnen met het opbouwen van een robuuster abonneeprofiel:

 • Omgekeerd toevoegen : externe gegevensproviders gebruiken om demografische en persoonlijke informatie in te vullen op basis van uw bestand met e-mailadressen.
 • Gedragsmatige aanwijzingen : gebruik maken van het gedrag van een abonnee – zoals op welke links ze klikken, welke pagina’s ze bekijken en welke categorie producten ze kopen – om hun profiel op te bouwen.
 • Voorspellingsengines : op producten of abonnees gebaseerde voorspellingsalgoritmen die gebruik maken van de geschiedenis, evenals gerelateerde kenmerken, om voorspellende inhoud weer te geven.
 • Door gebruikers ingediende informatie : enquêtes, feedbackformulieren en voorkeurscentra zijn betrouwbare bronnen; deze informatie is echter vaak moeilijker te verkrijgen en vereist betrokken contacten.

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format