5 inzichten om van uw blog een van uw meest waardevolle winkelbronnen te maken - DeLaatbusiness

5 inzichten om van uw blog een van uw meest waardevolle winkelbronnen te maken

3 min


135

Wanneer u stappen onderneemt om uw merk op te bouwen, lijkt een blog misschien niet het belangrijkste item op uw to-do-lijst. Maar het hebben van een blog is een geweldige manier om niet alleen je publiek te bereiken, maar ook om contacten op te bouwen met andere ondernemers in de digitale ruimte. Lees verder voor enkele eenvoudige adviezen die u kunt volgen om uw blog echt briljant te maken.

Maak gebruik van Google Analytics

We hebben al uitgebreid besproken hoe u GA voor uw winkel kunt gebruiken, maar het is ook een handig hulpmiddel om blogverkeer bij te houden. Met Analytics kunt u niet alleen zien waar het verkeer vandaan komt, maar ook welke artikelen mensen lezen.

Het belangrijkste is dat u GA kunt gebruiken om het bouncepercentage van elk bericht bij te houden. Een bouncepercentage is de hoeveelheid tijd die lezers gemiddeld op een bepaalde pagina doorbrengen: in dit geval de hoeveelheid tijd die ze besteden aan het lezen van een blogpost. Hoe lager het bouncepercentage, hoe beter je bericht presteert. Een gemiddeld bouncepercentage voor de meeste pagina’s is ongeveer 50%. Dit is een goed gegeven om rekening mee te houden bij het beslissen over onderwerpen voor toekomstige berichten; blijf bij thema’s in lijn met artikelen met een goed bouncepercentage… en vermijd onderwerpen met een bouncepercentage van 75% of hoger.

Samenwerken

Ik weet zeker dat je veel inzichtelijke, tot nadenken stemmende dingen te zeggen hebt. (Zo niet, dan zou u waarschijnlijk geen blog schrijven!). Het is echter goed om de toon van uw berichten door elkaar te halen, vooral als u een zakelijk georiënteerde – en geen persoonlijke – blog schrijft. Werk aan die netwerkspieren en vind experts in uw branche om als gastpost voor u te plaatsen, vooral over onderwerpen waar u misschien een beetje roestig over bent. Je zult niet alleen de vruchten plukken van nieuwe stemmen, maar je zult waarschijnlijk ook wat sociale grip krijgen van gastposters.

Het is ook belangrijk om blogs te vinden waarvoor je als gast kunt posten, niet zozeer voor variatie, maar voor SEO-doeleinden. SEO kan een lastig beest zijn (en ik zal hier niet op de kern ingaan), maar een geweldige manier om uw site hoger in de zoekresultaten te krijgen, is door links naar uw winkel op sites van hoge kwaliteit te krijgen. Een eenvoudige manier om dit te doen, is door informatieve gastberichten te schrijven voor sites binnen uw zakelijke niche en ervoor te zorgen dat ze een link naar uw winkel opnemen. Dit is niet alleen geweldig voor SEO, maar het is ook een fantastische manier om je naam bekend te maken en toekomstige medewerkers voor je eigen blog te vinden.

Blijf georganiseerd

Als het gaat om het runnen van een goed geoliede blog, is een goede organisatie de sleutel. Zorg eerst dat je een verzameldocument hebt voor postideeën die naar je toekomen tijdens het surfen op internet, het douchen of wat het ook is dat je brein op gang brengt. Je zult misschien niet kunnen schrijven over wat er die week of zelfs die maand naar je toe komt, maar als je iets te kort komt, zal dit document vol nieuwe ideeën je beste vriend zijn.

Deze lijst is ook handig wanneer u een maandelijkse redactiekalender opzet. (Ja, je hebt een maandelijkse redactiekalender nodig.) Bepaal eerst een postcadans die past bij je schema. Kun je maar twee artikelen per week doen, of heb je jeuk om dagelijks iets nieuws te schrijven? Zoek uit op welke dagen je wilt posten en ga aan het begin van elke maand zitten om inhoud toe te wijzen (idealiter uit je handige overzichtslijst) voor elke dag. Met agendadeadlines die je recht aankijken, is het een stuk moeilijker om blogtaken door de mazen te laten vallen.

Lezen. Veel.

Een van de dingen die ondernemers vaak afschrikken van bloggen, is de angst om te schrijven. Niet iedereen is een natuurlijke Jonathan Franzen, en bij het zien van een leeg Word-document kan zelfs de meest vastberaden persoon ineenkrimpen van angst. Maar vrees niet: als de 12-jarige zus van je beste vriendin een blogpost van 1200 woorden over paarden kan schrijven, kun je erachter komen hoe je over je bedrijf kunt schrijven.

Een van de beste manieren om een ​​betere schrijver te worden, is door gewoon meer te lezen. (En nee, het lezen van roddelsites telt niet.) De volgende keer dat je in een wachtkamer zit of wat tijd te doden hebt, leg je je elektronica neer en pak je een krant of een klassieke roman. Het is misschien niet zo leuk als Pokémon Go spelen, maar het is een geweldige training voor je schrijfspieren. Bovendien zijn er een heleboel gratis bronnen om u te helpen bij uw schrijfspel.

Schrijf gewoon

Zelfs als je het gevoel hebt dat je de basis van het schrijven onder de knie hebt, kan het feit dat je gaat zitten en woorden op een scherm krijgen het moeilijkste deel van het proces zijn. Als je het gevoel hebt vast te zitten, sluit dan alle andere vensters, open een document en begin met schrijven. Ook al is het gewoon “wauw, ik voel me zo’n idioot en heb niets te zeggen over het schrijven van een blogpost”, braak het allemaal uit en stop niet voordat je een soort eerste versie hebt. Schrijven vergt enorm veel mentale kracht, en je moet echt gedisciplineerd zijn om je eraan te houden op je minst geïnspireerde momenten. Hier is een van mijn favoriete citaten over schrijven, die ik in mijn inbox heb opgeslagen, zodat ik het gemakkelijk kan lezen als ik me ongemotiveerd voel:


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format