What is a chatbot?

5 lessen uit fysieke winkels die we kunnen aanpassen aan e-commerce

5 min


124

Mensen die in het tijdperk van internet leven, vergeten vaak hoeveel online verkopen de traditionele detailhandel verschuldigd zijn.

Sommigen van ons raakten zo gewend aan het kopen van producten zonder de noodzaak om een ​​’echte’ winkel te bezoeken, dat we conventionele winkels als iets uit het verleden gingen beschouwen.

Maar het punt is dat, ongeacht hoe snel e-commerce groeit, meer dan 90% van de consumentenuitgaven nog steeds in de echte wereld plaatsvindt. De traditionele detailhandel blijft de belangrijkste manier van kopen en heeft in feite nog steeds veel te bieden aan de wereld van online verkoop.

In dit artikel wil ik de fysieke strategieën laten zien die elk online bedrijf kunnen helpen om meer conversies te genereren. Hier zijn de vijf lessen die online retailers kunnen leren van fysieke winkels.

Les 1: begroet uw klant altijd

Het voordeel van een traditionele winkel ten opzichte van een online winkel is dat de fysieke klantenservice begint op hetzelfde moment dat een klant de winkel binnenkomt.

“Welkom bij Jerry’s!” – de winkelbediende komt naar voren om een ​​klant te begroeten en alle hulp te bieden die hij nodig heeft.

Zo’n winkelbediende kan informatie geven over producten, kan helpen bij het kiezen van het juiste model, zal een product bestellen als het ontbreekt, en – dat mogen we niet vergeten – ze creëren een geweldige winkelervaring en bouwen klantenbinding op .

Jarenlang misten e-commercewebsites dergelijke bedienden. Nu, met de evolutie van live chat-apps, is dit veranderd. Met livechat kunt u elke keer dat u denkt dat uw websitebezoeker hulp nodig heeft een chat starten.

Als u bijvoorbeeld ziet dat ze vastzitten op een bepaalde website, kunt u een chat starten en helpen bij het kiezen van het juiste product. U kunt ook een automatische begroeting instellen die uw bezoeker verwelkomt zodra deze uw online winkel binnenkomt.

Het werkt op dezelfde manier als een winkelbediende in een traditionele winkel en heeft een even grote impact op de verkoop.

Screen-Shot-2018-05-16-om-11.18.24-AM - 2-

Les 2: Maak uw website informatief

De reden waarom zoveel klanten de voorkeur geven aan traditionele winkels boven online, is dat je het product kunt aanraken en voelen. Ze kunnen het gewicht van het product voelen, het zo nodig meten, kijken of ze stoffen en de kleur mooi vinden, beslissen of het aan hun behoeften voldoet.

In een online winkel raden ze in veel gevallen.

Hoe vaak heb je iets gekocht met de gedachte dat je een kwalitatief hoogstaand product krijgt voor een fijne prijs? Of hoe vaak u heeft geprobeerd een aankoop te doen, maar de informatie die u zocht niet kunt vinden?

De tweede les die u van traditionele winkels kunt leren, is dat klanten veel informatie over een product nodig hebben om een ​​aankoop te doen. U moet ervoor zorgen dat alle informatie op uw website staat, tenzij u met uw verwarde klanten wilt praten via telefoon, chat of e-mail.

Hier is een voorbeeld. Stel dat u matrassen voor bedden en lattenbodems online verkoopt. Om een ​​aankoop te doen, hebben uw klanten informatie nodig over welke matras op welk frame past, hoe groot het frame is, of het nu dubbel of enkel is, wat de afmetingen van elk van deze zijn.

Het betekent dat u ervoor moet zorgen dat uw website, afgezien van mooie afbeeldingen, gedetailleerde beschrijvingen van uw producten moet bevatten, zodat uw klanten kunnen voelen dat ze weten wat ze kopen.

Screen-Shot-2018-05-16-om 11.19.45-AM - 2-

Les 3: neem datagestuurde beslissingen

Elke fysieke winkel zou winstgevend zijn zonder een nauwkeurig verkoopvolgsysteem. Elke winkel moet kunnen vertellen hoeveel producten er nog op voorraad zijn en hoe populair bepaalde producten zijn. Dankzij dat kunnen winkels promoties creëren, meer verkopen en meer verdienen.

Traditionele winkels gebruiken vaak kassasoftware waarmee gegevens kunnen worden gevolgd, live rapporten kunnen worden bekeken van hoe het met de medewerkers gaat, wat de klanten kopen en om de verkoop effectiever te maken.

Wacht even, zou je kunnen zeggen. Het internet biedt veel mogelijkheden om gegevens over zaken te verzamelen en te analyseren!

Nou, laat me je verrassen.

Volgens Bi Survey baseert 58% van de bedrijven minstens de helft van hun reguliere zakelijke beslissingen op buikgevoel of ervaring, in plaats van op gegevens en informatie. Het betekent dat er op het gebied van e-commerce veel ruimte is voor verbetering op het gebied van datagestuurde besluitvorming.

Beginnend met onmisbare tools zoals Google Analytics, zijn er een aantal andere waarmee elke marketeer vertrouwd moet zijn. Er zijn apps voor voorraadanalyse, betalingsverwerking en website-optimalisatie, allemaal om uw bedrijf winstgevender te maken.

Screen-Shot-2018-05-16-om-11.26.24-AM - 2-

Les 4: Maak een loyaliteitsprogramma

Loyaliteitsprogramma’s ontstonden in de 18e eeuw als een manier om klanten te belonen voor herhaalde aankopen. Retailers kwamen toen tot de conclusie dat hoe meer dankbaarheid ze aan hun klanten tonen, des te gretiger ze zullen zijn om ze opnieuw te bezoeken.

Dit idee is sindsdien niet oud geworden. De meeste traditionele winkels maken deals met vouchers, kortingsbonnen en loyaliteitsprogramma-lidmaatschappen. Dankzij dat kunnen hun klanten profiteren van speciale aanbiedingen en promoties, en wordt hun loyaliteit versterkt.

Het goede is dat bijna alle stappen die door traditionele retailers worden gedaan, kunnen worden gerepliceerd in de online wereld. U kunt nog steeds de genegenheid van uw klanten stimuleren door lidmaatschappen van loyaliteitsprogramma’s aan te bieden .

Maak het aanmelden gemakkelijk (vraag alleen om belangrijke informatie), promoot het programma op meerdere kanalen, leg duidelijk uit hoe het beloningssysteem werkt en houd uw voortgang bij. Hierdoor krijg je meer terugkerende klanten, maar trek je ook nieuwe aan.

Screen-Shot-2018-05-16-at-11.27.21-AM - 2-

Les 5: Persoonlijke aanbevelingen

We houden allemaal van de magie van een persoonlijk tintje . We vinden het heerlijk als we de dichtstbijzijnde cafetaria binnengaan, en een bekende barista begroet ons en begint onze pompoen-macchiato met dubbele karamel te bereiden met het schuim erop. We vinden het ook geweldig als een winkelmedewerker ons helpt bij het kiezen van de juiste tas voor de jurk die we kopen.

Personalisatie is het magische stof van de echte retailwereld.

Gelukkig kan e-commerce met de evolutie van big data nu ook persoonlijk worden bij online shoppers. Het begint met het onthouden van een klant: het verzamelen van hun gegevens en hun geschiedenis van aankopen in een CRM. Zodra bedrijven de voorkeuren en kooppatronen van klanten volgen, kunnen ze beginnen met het personaliseren van hun aanbiedingen, zodat het aansluit bij de smaak van hun klanten.

Volgens het onderzoek van Evergage zegt 88% van de marketeers dat ze een meetbare stijging van de bedrijfsresultaten hebben gezien van hun personalisatiecampagnes. Het betekent dat door de traditionele, XVIII-eeuwse benadering van een klant te introduceren, XXI-eeuwse retailers nog steeds hun hart kunnen winnen.

Screen-Shot-2018-05-16-om-11.28.51-AM - 2-

Laten we leren van traditionele retailers

Retail is zo oud als de mensheid. Rond 9000 v.Chr. Kochten mensen goederen en diensten in ruil voor huisdieren. Zoals je misschien al vermoedt, probeerden mensen zelfs toen de beste prijs voor hun producten te krijgen.

Sindsdien is er veel veranderd. Geld verving andere valutasoorten, handelaren begonnen te verkopen op marktplaatsen en later in fysieke winkels. Tot 1995, toen Amazon zijn eerste boek via internet verkocht, werd retail tientallen keren opnieuw gedefinieerd.

Nu is e-commerce een nog steeds groeiende sector. Volgens Statista is online winkelen een van de meest populaire online activiteiten wereldwijd, en alleen in de VS zullen de inkomsten uit e-commerce naar verwachting groeien tot 4,88 biljoen dollar in 2021!

Maar het punt is dat het kanaal misschien is veranderd, maar de manier waarop mensen behandeld willen worden, niet. Elke keer dat een klant een winkel binnenkomt, is het een “echte” of de online winkel, wil hij behandeld worden als een speciale gast, alle benodigde informatie krijgen om een ​​aankoop te doen en kans maken op een speciale aanbieding.

Zolang u het zich herinnert, biedt uw online winkel een net zo geweldige klantervaring als in een fysieke winkel.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format