5 manieren waarop u inhoud kunt schrijven die converteert(voor meer omzet) - DeLaatbusiness

5 manieren waarop u inhoud kunt schrijven die converteert(voor meer omzet)

4 min


131

We weten dat content koning is, maar hoe zorg je ervoor dat je de voordelen maximaliseert? Bekijk dit bericht om te zien hoe u inhoud kunt schrijven die uw verkoop een boost zal geven.

Je hebt het keer op keer gehoord: inhoud is belangrijk voor het opbouwen van een online winkel. Het kan u helpen meer bezoekers aan te trekken door een solide SEO-basis op te bouwen, een samenhangend merk te creëren en uw site een gevestigde uitstraling te geven.

Maar daar houdt het niet op. Content kan ook uw beste verkoper zijn. In e-commercebedrijven heb je niet dezelfde mogelijkheid om vragen van klanten te beantwoorden zoals je zou doen met een baksteen. Maar als u boeiende, nuttige inhoud voor uw klanten creëert, zal uw inhoud de verkoop voor u stimuleren.

Hoe creëer je dat soort inhoud? Allereerst wil je teruggaan naar de basis. Dat is uw marketingbasis.

Leid uw bezoekers door de AIDA-trechter

Als je je nog herinnert aan Marketing 101: er is een bekend model voor het creëren van effectieve berichten die verkoopt: AIDA, wat staat voor Attention, Interest, Desire and Action.

Let op: zorg dat uw bezoekers zich op u concentreren.

Er zijn veel afleidingen online, dus het is belangrijk om hun onverdeelde aandacht te krijgen. Dit betekent dat ze opvallende inhoud moeten schrijven waardoor ze meer willen lezen. Gebruik koppen die de aandacht van mensen trekken en bewijzen dat het de moeite waard is om meer te lezen.

Interesse: je hebt niet veel tijd om je bezoekers te interesseren voor wat je te zeggen hebt – nogmaals, het internet zit vol afleidingen – dus ga snel naar de interessante dingen.

Doe dit door onnodige introductie te verminderen en u te concentreren op uw klanten en hun problemen.

Verlangen: vertel uw klanten waarom ze uw producten zouden willen hebben.

Zullen uw producten hun leven gemakkelijker, leuker en veiliger maken? Leg uit hoe dat gebeurt. Geef ze een glimp van hoe hun toekomst eruit ziet met uw producten.

Actie: Sluit de verkoop met uw klant door hem precies te vertellen wat hij vervolgens moet doen.

Dit kan betekenen dat u nu koopt, om meer informatie vraagt ​​of zelfs lid wordt van uw sociale gemeenschappen. Als je je bezoekers eenmaal hebt verteld wat ze moeten doen, maak het ze dan gemakkelijk om het te doen.

Nu is AIDA belangrijk, maar u wilt er niet op focussen met uitsluiting van andere conversietactieken. Er zijn tal van andere manieren om inhoud te gebruiken om uw producten te verkopen, en het is belangrijk om de juiste combinatie van deze technieken voor uw klanten te vinden.

Hier zijn enkele andere tactieken voor het maken van inhoud die converteert:

1. Spreek rechtstreeks met de klant

Denk eens aan de laatste keer dat u in een plaatselijke fysieke winkel was. De verkoper heeft u waarschijnlijk begroet, u welkom geheten en hun hulp geboden, toch? Probeer dat na te bootsen met de inhoud van uw winkel. Gebruik koppen die de klant het gevoel geven dat ze belangrijk zijn met de op jou gebaseerde koppen tactiek, zoals:

“Je verdient de beste kattentruien”

“Kies een kattentrui waar je dol op bent”

“Op zoek naar een kattentrui die er net zo goed uitziet als hij aanvoelt?”

Het doel hier is om ervoor te zorgen dat de bezoeker het eens is met uw kop en meer wil lezen. Als u een kop met ‘u’ laadt (of dit nu wordt vermeld of geïmpliceerd), krijgen uw klanten een persoonlijkere band met uw winkel en wordt de kans groter dat ze verder lezen.

Naarmate u meer inhoud op uw categorie- en productpagina’s schrijft, vindt u manieren om de behoeften, wensen en doelen van uw klanten in uw exemplaar te verwerken en kunt u meer conversies in uw winkel genereren.

2. Maak van uw inhoud de expert

De kans is groot dat de bezoekers van uw winkel een of twee vragen hebben over uw producten. Ze willen weten van welke stof je kleding is gemaakt, of de verschillende toepassingen van de gadgets die je verkoopt. Wat hun vragen ook zijn, laat uw inhoud hun deskundige informatiebron zijn.

Denk bij het schrijven van inhoud voor categoriepagina’s na over de vragen die mensen kunnen hebben als ze naar die sectie kijken. Geef antwoorden over welke producten het beste bij hun behoeften passen of welke subcategorie hen zal helpen hun zoekopdracht nog verder te verfijnen.

Richt u bij productpagina’s op het geven van antwoorden die rechtstreeks verband houden met dat product. Misschien wilt u bezoekers vertellen waar ze dat product het beste kunnen gebruiken, hoe lang ze kunnen verwachten dat het meegaat, welke materialen zijn gebruikt, enz.

Het doel hier is om ze de informatie te geven die ze nodig hebben op de pagina die ze bekijken, zodat een zoektocht naar informatie het koopproces van de klant niet onderbreekt. Dit betekent dat u hen moet vertellen over uw beleid voor verzending en retouren, evenals al het andere dat relevant is voor die pagina.

3. Pak de zorgen van uw klanten aan

Verplaats uzelf in de schoenen van uw klanten en stel u voor wat hen ervan zou kunnen weerhouden om in uw winkel te converteren. Misschien weten bezoekers niet zeker of ze uw winkel vertrouwen met hun creditcardgegevens. Misschien hebben ze er geen vertrouwen in dat dit het product is dat ze nodig hebben. Het kan zijn dat ze gewoon niet weten of ze de beste prijs hebben gevonden.

Wat je ook in de weg staat om de verkoop te doen, pak het aan. Of het nu in de veelgestelde vragen van uw site, uw productbeschrijvingen of zelfs in de eigen Knowledge Base van uw winkel is, u wilt de juiste informatie op de plek waar ze waarschijnlijk zullen zoeken. Vertel de klant over uw SSL-certificaat en eventuele andere betekenaars van vertrouwen die uw winkel heeft verdiend. Bespreek het juiste gebruik van uw producten en wijs op het ongepaste gebruik. Vertel ze dat ze een geweldige prijs of een betere prijs hebben gevonden. Kort gezegd: u wilt uw inhoud gebruiken om ze er zeker van te zijn dat kopen bij u de beste keuze is.

4. Gebruik content voor cross-selling en up-selling

De Volusion-software heeft al een aantal ingebouwde functies voor cross-selling en up-selling , bijvoorbeeld de functie Related Products . Content kan de mogelijkheden voor cross-selling en up-selling van uw winkel echter naar een hoger niveau tillen.

Cross-selling van uw producten zou van nature moeten komen. Bijvoorbeeld: als u in de mode bent, raad dan accessoires aan die bijzonder goed bij elk specifiek product passen. Voor technologiewinkels kunt u aanvullende software en hardware aanbevelen. Ken uw producten en help uw klanten te begrijpen welke goed bij elkaar passen.

Up-selling vereist een beetje delicater. Een goede tactiek is om uw klanten te vertellen over de kenmerken van de duurdere producten die het product waarnaar ze kijken niet biedt. Laat uw klanten vervolgens hun eigen beslissing nemen. Als u uw klanten een te harde verkoop voor een ander product geeft, kan dit hen tijdens het hele aankoopproces verzuren, wat het niet waard is.

5. Ga verder dan de inhoud op de pagina

Als u meer zelfvertrouwen krijgt bij het schrijven, kunt u deze tips gebruiken om mensen te helpen die nog geen klant zijn. Door te bloggen, te communiceren op forums en een gemeenschap op sociale netwerken op te bouwen, kunt u informatiezoekers in klanten veranderen door veel van dezelfde strategieën te gebruiken die u op uw website gebruikte.

Door deze tips te volgen, kunt u hoogwaardige inhoud aan uw winkel toevoegen en meer klanten aantrekken. Dus ga vandaag nog aan de slag!


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format