betekenis chatbot

5 stappen om snel uw eerste online verkoop te krijgen

6 min


110

Wanneer u begint met het opzetten van uw e-commercesite, zult u onvermijdelijk tot het besef komen dat het hebben van een online winkel één ding is, maar dat het genereren van verkeer en het genereren van verkopen iets heel anders is. Op een gegeven moment hebben alle online verkopers dit ‘Wat nu?’ moment – of de WNM – zoals we het graag noemen (ik heb dit net verzonnen), en daarom is het belangrijk om te begrijpen dat je eerste verkoop het moeilijkst te realiseren is.

Het goede nieuws? Zoals we al zeiden, hebben veel andere succesvolle handelaren de cruciale stap overwonnen om hun eerste verkoop te krijgen, dus er zijn tal van bewezen methoden om nieuwkomers te helpen die groeipijnen ervaren met hun online winkel. In dit artikel bespreken we vijf beproefde manieren om snel tot uw eerste verkoop te komen…. het is belangrijk om te begrijpen dat uw eerste verkoop het moeilijkst te realiseren is.

Voordat we dat doen, zijn er echter een paar kernfilosofieën die u altijd in gedachten moet houden als u voorbij de WNM wilt komen en daadwerkelijk specifieke stappen naar succes gaat nemen (die we later zullen bespreken):

Wees volhardend en consistent.

Zoals bij de meeste dingen, is consistentie de sleutel. Met dat in gedachten is het belangrijk om consistent te zijn over uw drive om te slagen. Wees consequent proactief over hoe u uw zakelijke praktijken beheert (en verfijnt), en u zult altijd manieren vinden om deze te verbeteren. Dit is het belangrijkste dat de kooplieden die slagen, onderscheidt van degenen die het al na een paar maanden opgeven.

Test, analyseer en test opnieuw.

Over het verfijnen van uw bedrijfspraktijk gesproken, u moet altijd actief op zoek zijn naar problemen die u kunt oplossen en naar kansen binnen uw e-commercebedrijf. Behandel uw online winkel als een wetenschappelijk experiment – identificeer problemen die u wilt oplossen, test theorieën op mogelijke oplossingen, analyseer uw resultaten en ga dan terug naar de tekentafel en herhaal dit proces keer op keer.

Begin klein.

Verdeel uw grote e-commercedoelen in kleine, beter haalbare. Je wordt niet van de ene op de andere dag het volgende grote ding, dus houd dat in gedachten en vergeet niet om al je overwinningen onderweg te erkennen en te vieren, hoe klein ze ook lijken.

Neem de tijd om uw publiek te identificeren en te lokaliseren.

Sociale media en andere online forums hebben het gemakkelijk gemaakt om zeer specifieke doelgroepsegmenten te vinden. Wat je ook verkoopt, er is een publiek dat klaarstaat om te kopen wat je te bieden hebt, en ze zijn erg doorzoekbaar. Gebruik vooraf ingestelde sociale kanalen in uw voordeel door ze te gebruiken om uw doelgroep te beperken en uiteindelijk met hen in contact te komen.

Wees geduldig.

Sommige handelaren komen nooit voorbij de WNM, en dat komt bijna altijd doordat ze niet geduldig genoeg waren om deze sleutels tot succes over te nemen of omdat ze niet bereid waren om het uit te houden na die ontmoedigende eerste paar maanden. Onthoud dat de eerste verkoop de moeilijkste is, dus wees geduldig.

Laten we nu eens kijken naar enkele meer specifieke, bruikbare manieren om snel tot uw eerste verkoop te komen.

1. Begin met het samenstellen van een lijst met abonnees op e-mail.

Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar u wilt uw abonnees bijhouden wanneer ze binnenkomen. De beste manier om ze te vangen, is door een soort aanmeldingsformulier op uw site te maken (het kan net zo eenvoudig zijn als vragen bezoekers voor hun e-mailadres). Er zijn tal van gratis en eenvoudige tools – zoals MailChimp – die verbinding maken met dit formulier en u helpen bij het opslaan en beheren van uw lijst met contacten.E-mailmarketing levert gemiddeld een ROI van 37: 1 op, waardoor dit een van uw meest essentiële en efficiënte outreach-tools is.

De beste manier om uw lijst op gang te krijgen, is door eerst vrienden en familie uit te nodigen. Sociale media zijn een geweldige tool om mensen ertoe te brengen zich op uw site te abonneren, zelfs als u nog niet met hen verbonden bent (we komen hier later op terug). En hoe klein uw lijst in eerste instantie ook is, deze kan na verloop van tijd alleen maar groter worden. Het belangrijkste is om een ​​manier op te zetten om deze lijst van tevoren te verzamelen en te beheren.

Terwijl u contacten opdoet, kunt u via e-mail met hen beginnen te communiceren. Vraag om verwijzingen en bied kortingen om mensen vroeg te laten bijten en inhoud met hen te delen die relevant is voor wat u probeert aan te bieden. E-mailmarketing levert gemiddeld een ROI van 37: 1 op , waardoor dit een van uw meest essentiële en efficiënte outreach-tools is.

2. Maak gebruik van sociale media.

Sociale media zijn om een ​​aantal redenen een ongelooflijke e-commerce tool. U kunt het gebruiken om inhoud te delen, mensen die u kent over uw online winkel te vertellen, contact te leggen met influencers en, nog belangrijker, om uw doelgroep te vinden en ermee te communiceren – de doelgroep die het meest geïnteresseerd zou zijn in uw product (en).

Zodra u uw sociale kanalen heeft ingesteld , begint u met het testen van advertenties met een klein budget (u kunt zo veel of zo weinig uitgeven als u wilt, dus geen stress). De advertenties dienen als een uitstekende manier om het bereik te vergroten, inhoud te testen en ook verschillende demografische doelgroepen te identificeren om te bepalen welke soorten mensen het meest bereid zijn te kopen wat u verkoopt. Facebook, Pinterest, Instagram, YouTube en Twitter stellen je in staat om zeer gedetailleerd te worden in termen van het soort publiek dat je wilt bereiken, dus vergeet niet terug te verwijzen naar onze punten ‘klein beginnen’ en ‘testen, analyseren, testen’ hierboven .U kunt het gebruiken [sociale media] om inhoud te delen, mensen die u kent over uw online winkel te vertellen, contact te maken met influencers … en te communiceren met uw doelgroep.

U kunt ook overwegen om sociale beïnvloeders in te zetten . Influencers zijn geweldig omdat ze al een groot publiek voor zich hebben en meestal niet zo duur zijn als je zou verwachten. Begin met het identificeren van influencers die uw potentiële klanten waarschijnlijk zullen volgen, en neem contact met hen op via DM of e-mail en vraag wat ze in rekening brengen voor een gesponsorde post. U kunt ze zelfs betalen om uw producten te beoordelen, wat een uitstekende manier is om al vroeg op de markt te komen.

3. Winkel opzetten via extra verkoopkanalen.

Je kunt niet winnen als je niet speelt. Met een Volusion-winkel bent u goed op weg naar een effectieve online verkoopaanwezigheid. Dat gezegd hebbende, is het logisch om uw producten te verkopen op sites die al een gevestigd winkelnetwerk hebben. Sites zoals Ebay, Etsy, Amazon of zelfs Craigslist zijn al klaar voor e-commerce en maken het gemakkelijk om als handelaar lid te worden en te beginnen met verkopen. Hoe meer kanalen uw producten beschikbaar zijn, hoe groter de kans dat u verkopen genereert…. is het logisch om uw producten te verkopen op sites die al een gevestigd winkelnetwerk hebben.  

Vergeet ook de offline mogelijkheden niet. U hoeft geen fysieke winkel te hebben om uw producten offline te verkopen. Beurzen vinden het hele jaar door altijd plaats, dus zoek er een in uw buurt en / of algemene niche en meld u aan voor een stand. Het verkeer is meestal krachtig tijdens dit soort evenementen en – zelfs als u niet veel verkopen krijgt – zult u verder veel bekendheid hebben gekregen bij potentiële klanten en verkopers.

4. Creëer waardevolle inhoud.

We hadden het al over sociale media, maar het is belangrijk om waardevolle inhoud via meerdere kanalen aan te bieden in ruil voor bezoekers en mogelijk verkoop. Zoekmachines geven de voorkeur aan verkopers die goede inhoud aanbieden, vooral visuele inhoud . Bovendien is het een geweldige manier om verder in contact te komen met uw publiek en uw missie onder de aandacht te brengen.

Start een blog, hergebruik door gebruikers gegenereerde inhoud op sociale media en deel relevante informatie over uw merk en producten. Nu is het gemakkelijk om geïntimideerd te raken door het idee van bloggen. Maar vergeet niet om klein te beginnen. Zelfs door een of twee keer per maand een kort artikel te publiceren en een of twee keer per week een sociale post (zolang je consequent blijft), vergroot je je kansen op betrokkenheid bij relevante, geïnteresseerde consumenten exponentieel.Zoekmachines geven de voorkeur aan handelaren die goede inhoud aanbieden, vooral visuele inhoud.

In dezelfde geest van verkopen op extra winkelkanalen, kunt u ook inhoud publiceren / delen op forums die al goed ingeburgerd zijn. Reddit heeft bijvoorbeeld heel veel zeer actieve communities die altijd geïnteresseerd zijn in nieuwe inhoud. Vind deze bestaande communities in uw niche – zonder over te komen als een goedkope verkoper – introduceer uw merk met inhoud die waarde toevoegt aan het gesprek dat al gaande is.

5. Raak vertrouwd met Google Shopping-advertenties en Adwords.

Hoewel sociale advertenties tegenwoordig populairder zijn, kun je nog steeds veel doen met Google Adwords, en als je leert hoe je het moet gebruiken, vergroot je niet alleen je bereik, maar loop je ook een grote voorsprong op je concurrenten in je branche.

Met name Google Shopping-advertenties zijn relatief eenvoudig in te stellen en zorgen ervoor dat uw producten – inclusief afbeeldingen, prijzen, voorraad en zelfs recensies – direct in de zoekresultaten worden weergegeven, zodat consumenten sneller een aankoop kunnen doen. Voor Shopping-advertenties moet u eerst een verkopersaccount instellen via Google. Van daaruit hoeft u zich geen zorgen te maken over bieden op zoekwoorden, omdat Google dit voor u doet (in ieder geval voor Shopping-advertenties). Dit is eigenlijk een goede zaak, aangezien Google uitstekend werk levert bij het vinden van relevante producten voor het winkelend publiek.

Bovendien kunt u via Adwords gebruikmaken van de meer traditionele zoekadvertenties. Wat betreft het gebruik van advertenties om uw eerste verkoop binnen te halen, raden we u echter aan eerst te beginnen met Google Shopping-advertenties en sociale advertenties. Als u wilt overslaan en uw voeten nat wilt maken met Adwords, bekijk dan ons recente artikel over het gebruik van Google Adwords voor e-commerce .Google Shopping-advertenties zijn relatief eenvoudig in te stellen en zorgen ervoor dat uw producten direct in de zoekresultaten worden weergegeven, zodat consumenten sneller een aankoop kunnen doen.

En daar heb je het! Het kan even duren voordat elk van deze suggesties is ingesteld, maar het is de snelste manier om tot uw eerste verkoop te komen. Hoe weten we dat? Omdat het al is bewezen door veel van onze bestaande handelaren die op exact dezelfde plek zijn begonnen als jij. Het opzetten van uw winkel is nog maar het begin als het gaat om het krijgen van uw eerste verkoop, en de WNM kan behoorlijk ontmoedigend zijn voor handelaars die net beginnen. Zolang u echter geduldig blijft met een consistente en berekende benadering van uw bedrijf, zult u merken dat de resterende stappen naar uw eerste verkoop beter beheersbaar zijn dan u aanvankelijk dacht.

“Wat nu?”, Zegt u.

Je hebt dit – ga je gang en begin met verkopen!


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format