6 tips om het meeste uit uw e-commerce marketingbudget te halen - DeLaatbusiness
chatbot bouwen

6 tips om het meeste uit uw e-commerce marketingbudget te halen

4 min


120

Een veelgemaakte fout die bedrijven maken, is dat marketing wordt gezien als een kostenpost, maar het is belangrijk om uw marketingbudget te zien als een investering in de groeistrategie van uw merk.

Hoewel het instellen van een marketingbudget voor uw e-commercebedrijf een belangrijke eerste stap is, is het nog belangrijker om een ​​hoge ROI te behalen door effectieve planning en inzicht in uw positie in de markt en hoe uw ideale klanten eruit zien. Laten we eens kijken naar zes manieren waarop slimme bedrijven het meeste uit hun marketinggeld halen.

1. Maak een goed geplande marketingstrategie die past bij de bedrijfsdoelstellingen

Een geweldige plek om te beginnen is om uw positie in de markt te kennen en te leren hoe u uw doelgroep het beste kunt bereiken.

Als u bijvoorbeeld een uniek product online verkoopt, moet u meer van uw marketingbudget besteden aan het voorlichten van consumenten over een concept dat hen misschien vreemd is. Degenen in concurrerende markten zouden meer kunnen investeren in het creëren van marketingmateriaal waarmee ze zich kunnen onderscheiden op een manier die inspeelt op een belangrijke doelgroep. Als vuistregel investeren de meeste gevestigde bedrijven ergens tussen de 1% en 10% van hun inkomsten in marketing.

Als u demografische gegevens wilt begrijpen, moet u weten dat u de gegevens moet omarmen en er echt comfortabel mee moet worden. De meeste moderne marketingautomatiserings- of CRM-software integreren met site-analyse, en sommige bieden ingebouwde tools om u te laten zien wie uw site bezoekt en aankopen doet . Met behulp van deze informatie kunt u een vrij duidelijk beeld krijgen van uw ideale klant en deze op de markt brengen op een manier die hen aanspreekt.

2. Overweeg de middelen voor het personeel en plan dienovereenkomstig

Zodra u een algemeen budget heeft vastgesteld op basis van uw strategie, moet u rekening houden met de kosten die gepaard gaan met het uitvoeren van uw plan en het budget opsplitsen in categorieën, zoals technologie en productiekosten.

Een deel hiervan is beslissen of uw bedrijf groot genoeg is om een ​​volledig intern marketingpersoneel in dienst te nemen. Als u kijkt naar de kosten van het aannemen van nieuwe werknemers, hen opleiden en betalen voor voordelen, zult u wellicht ontdekken dat er redelijk geprijsde strategieën zijn.

Veel bedrijven kiezen bijvoorbeeld voor een hybride aanpak door een paar interne marketingleiders te hebben die zich richten op de algehele organisatie en specifieke taken, terwijl ze het grootste deel van hun behoeften uitbesteden aan marketingbureaus of freelancers. Overweeg zorgvuldig waar uw team het beste in is om te bepalen welke strategie het beste bij uw budget en behoeften past.

3. Investeer in een e-commerceplatform met ingebouwde marketingtools

Een van de grootste beslissingen die een e-commercebedrijf moet nemen, is ervoor te zorgen dat ze een schaalbare hostingpartner kiezen voor hun online winkels. Sommige platforms gaan echter nog verder met ingebouwde marketingtools die u op de lange termijn geld kunnen besparen.

Als een van de best aanbevolen Shopify-alternatieven , is Volusion een betere keuze dan hosts zoals iPage of Bluehost voor uw e-commercesite, omdat de tools ervoor zorgen dat uw site beter scoort in SEO, u helpt sitegegevens te begrijpen en u in staat stelt om uw sociale media te beheren accounts vanuit één dashboard.

SEO en social media marketing zijn enorm belangrijk geworden vanwege de manier waarop moderne consumenten winkelen. Veel klantreizen beginnen met een Google-zoekopdracht of tijdens het browsen op Facebook, dus het is belangrijk dat u aandacht besteedt aan het bereiken van potentiële klanten waar ze zich bevinden met een goed afgeronde digitale aanwezigheid.

4. Breng uw branding naar buiten met marketingmateriaal

Eigenaren van e-commercebedrijven weten dat marketing verder gaat dan internet. Het maken en verspreiden van professioneel marketingmateriaal met uw professionele logo kan een grote bijdrage leveren aan het achterlaten van een blijvende indruk op klanten.

Een effectieve strategie is het maken van gedrukt marketingmateriaal en het verspreiden ervan op evenementen en conferenties, waar freebies en face-to-face interactie een lange weg kunnen gaan om potentiële klanten om te zetten in levenslange klanten.

Bedrijven zoals Vistaprint en Any Promo kunnen u helpen professionele visitekaartjes en promotionele producten te maken waarmee uw merk opvalt. En voordat u online bestelt, moet u natuurlijk altijd op een site als DealCrunch.com zoeken naar promotiecodes om uw budget nog verder uit te breiden. Goodshop heeft ook een extensiebrowser genaamd Gumdrop die u kunt installeren en die beschikbare promotiecodes weergeeft wanneer u online winkelt.

5. Investeer in het creëren van boeiende inhoud die waarde toevoegt

Hoewel het op korte termijn wat meer kost, kan het gebruik van personeel of freelancers om inhoud te maken – van blogposts tot informatieve video’s – op de lange termijn echt lonend zijn.

Moderne consumenten beginnen terughoudend te zijn met in-your-face-advertenties, en uw merk kan hierop reageren door inhoud te creëren die meer waarde biedt door lezers te informeren en te entertainen, terwijl er branding- en marketingboodschappen worden toegevoegd die consumenten kunnen beïnvloeden om te kopen. Een van de redenen waarom investeren in contentmarketing zo populair is geworden, is dat het werkt. In feite geeft 70% van de mensen er de voorkeur aan om over merken te leren door middel van hoogwaardige inhoud .

Bedrijven die contentmarketing gebruiken, zien conversiepercentages die bijna zes keer hoger zijn dan degenen die dat niet zijn . Klanten besteden ook vaak meer tijd aan inhoud die ze waardevol vinden, waardoor het creëren van inhoud een effectieve strategie is om klantbetrokkenheid op te bouwen.

6. Beloon uw trouwe klanten met een loyaliteitsprogramma

Hoewel elk bedrijf nieuwe klanten wil, zijn de kosten om nieuwe klanten te werven meestal aanzienlijk hoger dan de kosten om klanten te behouden die u al heeft. Het aantrekken van een nieuwe klant kost vijf keer zoveel als het behouden van een klant , dus als je je marketingstrategie plant, is het verstandig om terugkerende klanten aan te moedigen.

Een geweldige manier om bestaande klanten tevreden te houden, is door ze te belonen met loyaliteitsprogramma’s. Starbucks ontwikkelde zijn app gedeeltelijk om de wrijving bij het afrekenen te verminderen, maar voegde een robuust klantloyaliteitsprogramma toe aan zijn My Starbucks Rewards-applicatie . Voor elke aankoop beloont Starbucks klanten met puntendagen en biedt andere promoties om consumenten die naar cafeïne verlangen te stimuleren om terug te komen voor meer.

Haal meer uit uw marketingbudget en zet meer verkopen om

Marketing is een essentiële investering voor elk type bedrijf, en e-commerce is daarop geen uitzondering. Het is een concurrerende branche en de inzet is hoog met een verwachte $ 4 biljoen aan online detailhandelsverkopen wereldwijd tegen 2020 . Dit maakt het voor online retailers buitengewoon belangrijk om zich te onderscheiden voor een groter stuk van de taart.

Dit betekent echter niet noodzakelijkerwijs dat u een hoger percentage van uw inkomsten aan marketing besteedt. Als u slim bent over hoe u uw budget verdeelt, kunt u uw dollars verder laten gaan. Als uw bedrijf bijvoorbeeld nog geen bedrijfscreditcard gebruikt, overweeg dan om u aan te melden voor een van de beste zakelijke creditcards om het meeste uit uw budget te halen.

Zet uw bedrijf klaar voor voortdurende groei door een slim marketingplan te bedenken dat uw belangrijkste demografische gegevens bereikt – zorg ervoor dat uw middelen zijn afgestemd om een ​​gezonde ROI te bevorderen.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format