6 tips voor succes met remarketing - DeLaatbusiness
leads chatbot

6 tips voor succes met remarketing

4 min


91

Heb je ooit het gevoel dat iemand naar elke beweging kijkt? Dat iemand ergens op de een of andere manier precies weet waar je naar op zoek bent? Die trui die je laatst zag? Dat nieuwe fietszitkussen waar je de hele week naar hebt gekeken? Op de een of andere manier weten ze precies wat u wilt – en hebben ze zelfs een kortingsbon te bieden. Hoe kun je paranoïde zijn als het om een ​​kortingsbon gaat?

Deze meesterlijke kunst van virtueel stalken, bekend als remarketing, is een veelgebruikte marketingstrategie waarvan bekend is dat deze klanten terug naar uw website brengt. Dit resulteert regelmatig in hogere conversiepercentages en gemiddelde bestelwaarden voor de hele site, een afname van het aantal verlaten winkelwagentjes en een betere site-ervaring. Lees verder om te zien hoe u kunt profiteren van remarketing!

1. Snelle en gemakkelijke instelling van remarketing

Het installeren van uw remarketingtag gaat zo snel en gemakkelijk als maar kan. Ga om te beginnen naar de gedeelde bibliotheek, linksonder in uw Google AdWords-account.remarketing 1

Vanaf hier klik je op Doelgroepen. Dit gedeelte van de gedeelde bibliotheek is waar u verschillende gebruikersgroepen onderbrengt op basis van siteactiviteit. Hoewel u nog geen informatie heeft verzameld, fungeert de gedeelde bibliotheek als een installatiehandleiding. Zodra de campagne actief is, vindt u hier een schat aan gegevens.

Volg de aanwijzingen die u begeleiden om websitebezoekers te volgen. Als u een prompt over dynamische advertenties ziet, laat dat vakje dan niet aangevinkt. Dynamische remarketingadvertenties vereisen extra stukjes code die we vandaag niet zullen aanpassen.

remarketing2

Klik vervolgens op de blauwe hyperlink ‘AdWords-tag voor websites weergeven’ om de unieke remarketingtag voor uw website uit te vouwen en plaats de code op uw winkelsjabloon net boven de afsluitende body-tag.

remarketing3

Overweeg voor meer gevorderde remarketinggebruikers om te upgraden naar Google Analytics-remarketing, dat robuustere remarketingopties biedt voor gedetailleerde doelgroeptargeting en segmentering.

2. Volg een paar van onze favoriete remarketinglijsten

Nu uw remarketingtag op uw sitesjabloon staat, is het tijd om uw remarketinglijsten in te stellen. Hier is waar u creatief wilt worden. Hoe wilt u precies volgen en adverteren naar uw sitebezoekers? Segmentatie is de sleutel om de juiste boodschap op het juiste moment naar de juiste gebruikers te sturen. Hier zijn enkele van onze favoriete remarketinglijsten om aan de slag te gaan:

  • Homepage – Een geweldige manier om alle gebruikers te volgen die op de homepage zijn beland.
  • Bestelling voltooid – Tag alle gebruikers die een aankoop hebben voltooid.
  • Afrekenen op één pagina en winkelwagen – Houd gebruikers bij die op de afrekenpagina van één pagina en / of in uw winkelwagen zijn beland.
  • Verlaten winkelwagentje – Een aangepaste combinatie om het afrekenen van één pagina en de lijst met winkelwagentje op te nemen zonder gebruikers die de bestelling hebben voltooid.
  • Categoriepagina’s – Overweeg om alle categoriepagina’s afzonderlijk te taggen. Naarmate u uw remarketinglijsten in de loop van de tijd opbouwt, kunt u besluiten om voor elke categorie met unieke berichten te adverteren.
  • Vakantieverkeer – Maak afzonderlijke remarketinglijsten om vakantieverkeer vast te leggen. Dit omvat alle vakantie gerelateerde categorie, subcategorie en cadeau gerelateerde producten. Zorg ervoor dat u de cookielengte verlengt om voor deze groep te adverteren als de feestdagen voorbij zijn.

3. Voorkom advertentie-vermoeidheid met frequency caps

Met remarketing proberen we uw merk en producten voorop te houden. Om dit te doen, vertrouwen we op remarketingadvertenties die aan de gebruikers van uw site worden weergegeven terwijl ze doorgaan met surfen op internet. Uw advertentie moet altijd een aanvulling zijn op de internetervaring van uw gebruikers, niet overweldigend. Overweeg om een ​​frequentielimiet toe te voegen onder de campagne-instellingen om advertentie-vermoeidheid te voorkomen. Met frequentielimieten kunnen advertenties het maximale aantal keren bepalen dat een campagne, advertentiegroep of advertentie op een bepaalde dag, week of maand aan een enkele gebruiker kan worden weergegeven. Dit helpt uw ​​merk in een gunstig daglicht te houden terwijl u de vruchten blijft plukken van uw remarketingstrategie.

4. Gebruik beeldadvertenties om uw gebruikers aan te trekken

Remarketingadvertenties worden op verschillende websites in het Google Display Netwerk weergegeven in tekst-, beeld- en video-indelingen. Om uw doelgroep effectief te betrekken terwijl ze op internet surfen, raden we aan om op afbeeldingen gebaseerde advertenties te gebruiken. Beeldadvertenties trekken de meeste aandacht zonder dat er een extra actie nodig is, zoals op een afspeelknop klikken. Om uw boodschap onder de aandacht te brengen van de mensen die er het meest toe doen, moet u alle beschikbare advertentiedimensies gebruiken om ervoor te zorgen dat uw advertentie kan worden geactiveerd voor de beschikbare advertentieruimten op een bepaalde website.

Heeft u geen interne ontwerper om uw beeldadvertenties te maken? Geen probleem. Google AdWords biedt een gratis en gebruiksvriendelijke advertentiegalerij waarmee u binnen enkele minuten professioneel ogende advertenties kunt maken.

5. Geef geen korting op indirecte conversies

Het voordeel van online adverteren is dat de toegang tot gegevens over campagneprestaties bijna in realtime is. We willen weten hoe uw doelgroep met uw advertenties omgaat, met als doel meer klanten naar uw website te halen. Bij remarketingadvertenties is het belangrijk om te onthouden welke verschillende contactpunten uw advertentie heeft met uw publiek. We willen bijvoorbeeld niet altijd dat ze uw advertentie ‘aanraken’ of erop klikken.

Houd niet alleen conversies bij, maar houd ook het overzicht via conversies in de gaten. Dit conversietype houdt het aantal keren bij dat uw advertentie een publiekslid heeft geactiveerd dat tot een conversie heeft geleid zonder dat er op uw advertentie is geklikt. Dit betekent dat in plaats van op de advertentie te klikken wanneer deze werd geactiveerd, de gebruiker uw domeinnaam in de adresbalk heeft ingevoerd na de zichtbare vertoning en een aankoop heeft afgerond. Gratis reclame!

6. Werk uw privacybeleid bij om te voldoen aan de vereisten van Google

Voordat u uw remarketingstrategie met Google AdWords start, moet u uw privacybeleid bijwerken met een paar belangrijke uitspraken:

  • Een korte beschrijving van hoe u remarketing gebruikt om te adverteren voor uw klanten
  • Een korte beschrijving van hoe externe leveranciers advertenties weergeven op sites op internet
  • Een korte beschrijving van hoe cookies worden gebruikt om advertenties weer te geven op basis van gebruikersactiviteit
  • Details over hoe ze zich kunnen afmelden voor cookies door naar Advertentie-instellingen te gaan .

What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format