7 Guerrilla-marketingideeën voor uw e-commerce winkel - DeLaatbusiness
prijsstrategie bepalen

7 Guerrilla-marketingideeën voor uw e-commerce winkel

3 min


111

Guerrillamarketing kan elke niet-traditionele marketingstrategie omvatten die consumenten verrast. Veel guerrillamarketingtechnieken confronteren mensen in openbare ruimtes op manieren die ze niet verwachten. Hoe creatiever u het concept kunt nemen, hoe meer aandacht u krijgt van consumenten, mediakanalen en marketingexperts.

Als u een e-commerce winkel bezit of beheert, heeft u waarschijnlijk alle gangbare benaderingen van marketing geprobeerd. U heeft goedgeschreven bestemmingspagina’s, advertenties die op uw klanten zijn gericht en sociale media-accounts die uw beste inhoud verspreiden.

Traditionele online marketing speelt een belangrijke rol in het succes van uw bedrijf. Als u echter een aantal guerrillatactieken toepast, kan uw merk nog aantrekkelijker worden voor consumenten. Probeer deze zeven guerrillamarketingideeën om te zien hoe goed ze werken voor uw e-commerce winkel.

1. Zet een tijdelijke offline winkel op

E-commerce winkels hebben de manier waarop consumenten winkelen hervormd . Online aandacht krijgen betekent echter vaak concurreren met honderden of duizenden sites. Het opzetten van een tijdelijke offline winkel kan uw merk blootstellen aan consumenten die u nooit online zouden vinden.

Een pop-upwinkel vergt wat planning. Naast het ontwerpen van een mobiele winkel die uw merk vertegenwoordigt, heeft u mogelijk toestemming nodig van steden voordat u uw winkel op hun trottoirs opent. De hoeveelheid blootstelling die u kunt krijgen in steden als San Francisco, Los Angeles en New York, maakt het echter de moeite waard.

2. Creëer uw eigen vakantie

Voor alles is er een vakantie . In juli heb je de Nationale Bikinidag. In november heb je de Nationale Fast Food-dag. Zoals u al kunt zien, zijn veel van deze vakanties gemaakt om specifieke producten of bedrijfstakken te promoten. Waarom zou u geen vakantie creëren voor uw merk of best verkochte product?

Als je e-commerce winkel koffie verkoopt, dan wil je misschien een social media-campagne starten die iedereen aanmoedigt om foto’s van hun ochtendbrouwsel te taggen met #coffeeday. Besteed minstens een maand om mensen enthousiast te maken voor uw vakantie. Het aantal deelnemers zal u wellicht verbazen.

3. Maak indruk op klanten nadat ze producten hebben gekocht

Marketing stopt niet wanneer u iemand overtuigt om een ​​product te kopen in uw e-commerce winkel. In feite is de eerste aankoop het begin van een lopende relatie.

Maak van deze gelegenheid gebruik om indruk te maken op uw klanten. Wanneer u ze hun bestellingen stuurt, voeg dan handgeschreven notities, geschenken en andere goodies toe die ze geweldig zullen vinden. Je maakt van een casual shopper een klant voor het leven. Als mensen voldoende onder de indruk zijn om hun verrassingen online te delen, krijgt u veel gratis exposure.

4. Zoek een artiest die uw merk begrijpt

De wereld is jouw canvas. Laat het niet leeg!

Zoek een inventieve kunstenaar die de identiteit van uw merk begrijpt en opmerkelijke afbeeldingen kan maken die in de echte wereld aandacht trekken. Veel bedrijven huren Julian Beever in omdat hij zo’n groot talent heeft voor het maken van 3D-stoeptekeningen .

Je hoeft echter geen wereldberoemde artiest te kiezen voor succesvolle guerrillamarketing. Praat met experts in uw gemeenschap om een ​​opkomende artiest met een frisse stijl te vinden. U krijgt een unieke manier om uw bedrijf op de markt te brengen zonder al te veel geld uit te geven.

Openbare kunst heeft vaak een beperkte levensduur. Uiteindelijk zal een storm of het sanitairpersoneel van de stad het werk wegspoelen. Stickers worden beschermd tegen de vernielzucht van regen en straatreinigers, en ze zijn draagbare marketing voor uw merk.

Als je een geweldig logo of ontwerpidee hebt, zullen mensen je stickers op hun laptops, fietsen, mappen en andere items plakken. Bedenk eens hoe vaak je stickers van merken als Vimeo, Google, Digg en Apple hebt gezien. Ga naar een coffeeshop en je zult zien dat tientallen mensen werken op laptops die zijn bedekt met coole stickers.

6. Leg contact met bloggers en YouTube-beïnvloeders

Het maken van uw eigen inhoud kost tijd, geld en talent. Gelukkig kun je in contact komen met getalenteerde bloggers en YouTube-influencers om je producten onder de aandacht te brengen. In ruil daarvoor kunt u ze gratis artikelen of een deel van de inkomsten geven die worden gegenereerd door kopers die van hun websites komen.

Als u bijvoorbeeld een site voor natuurvoeding heeft, wilt u misschien in contact komen met populaire makers van inhoud, zoals Buff Dudes , Mic the Vegan of Sarah’s Day .

7. Gebruik een weggeefactie om meer volgers te krijgen

Als je het een uitdaging vindt om mensen ertoe te brengen zich aan te melden voor je e-maillijst, dan kun je wat guerrillamarketing gebruiken om ze te verleiden. Start een weggeefactie waarvoor klanten moeten worden toegevoegd aan uw lijst of u moeten volgen op sociale media.

Zolang je niet overboord gaat, kost je weggeefactie niet veel geld. Zorg ervoor dat u voldoende items en services opneemt om iemands aandacht te trekken. Zodra u hun contactgegevens heeft, kunt u contact met hen blijven houden om het nieuws over nieuwe producten, verkopen en evenementen te verspreiden.

Zelfs als u maar een handvol nieuwe verkopen binnenhaalt, maakt u break-even uit van uw promotie.

Inpakken

Guerrillamarketing kan online en offline plaatsvinden. Deze zeven ideeën laten zien hoe andere bedrijven guerrillamarketingtechnieken hebben gebruikt om nieuwe klanten te bereiken en hun verkoop te verbeteren. U kunt deze concepten gebruiken als startpunt om uw eigen creatieve marketingstrategieën te ontwikkelen. Met de juiste combinatie van traditionele en guerrilla-technieken, zou je je e-commerce winkel moeten zien groeien.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format