7 inzichten voor het schrijven van advertenties met klikbare oproepen tot actie - DeLaatbusiness

7 inzichten voor het schrijven van advertenties met klikbare oproepen tot actie

3 min


136

Je kunt iemand niet dwingen iets meer te kopen dan je hem kunt dwingen om ter plekke 50 push-ups te doen. Dit is waar een oproep tot actie (CTA) in het spel komt. Stel je voor dat je op een productieve zondag in de supermarkt bent. Je loopt door de gangpaden als je een grijnzend gezicht ziet dat monsters serveert van die kleine hotdogs gewikkeld in bladerdeeg. Je zweeft er gewoon overheen, kauwt naar beneden en plotseling laat datzelfde grijnzende gezicht je zien waar je zelf een hele doos kunt kopen. Die kleine steekproef is een goed voorbeeld van een CTA in actie. Hoe schrijven we een goede CTA voor uw online winkel? Blijf lezen:

1. Wees direct door te leiden met een werkwoord.

“Kopen…!” “Winkel…!” “Bestellen…!”

Dit is tenslotte een oproep tot actie, en als er actie moet worden ondernomen, moet actie vanaf het begin worden aangemoedigd. Door meteen op het punt te komen dat u uw klanten precies vertelt waar u om vraagt. “Koop nu!”, “Koop onze platina-collectie hengels!”, “Bestel vijf pond jellybeans en de volgende vijf pond zijn gratis!”: Elk van deze CTA’s zijn veelvoorkomende voorbeelden van het op de markt brengen van een e-commerce winkel. Zoals u kunt zien, vertelt elk een consument precies wat hij moet doen.

2. Probeer emoties aan te spreken.

“Versla de zomerse hitte met deze plafondventilatoren!”

Elke CTA is ontworpen om te inspireren. Door rekening te houden met de behoeften van uw product- of serviceadressen, kunt u uw klanten direct inspireren en tegelijkertijd in de juiste richting wijzen om actie te ondernemen. In de bovenstaande CTA wordt bijvoorbeeld het overweldigende gevoel van hoge hitte opgeroepen, maar met een oplossing. De meesten, zo niet alle, van ons hebben ervaren hoe het is om zinderende hitte te doorstaan. Het is een universele ervaring. Deze CTA erkent dat en inspireert vervolgens om er iets aan te doen.

3. Laad het op met een uitkering.

“Koop twee Venus-vliegenvallen en ontvang een derde gratis! Maak die vliegen bang! “

Natuurlijk, uw CTA zou een actie moeten instrueren die moet worden ondernomen, MAAR het helpt om een ​​extra stimulans om te klikken op te nemen. Consumenten zijn slim. Ze weten wel beter dan simpelweg op een advertentie te klikken die ze online zien. Door een voordeel te bieden, of het nu gaat om een ​​verkoop, een of andere promotie of zelfs om de resultaten van uw product te versterken (zoals aangegeven in de tweede regel van het bovenstaande voorbeeld), kan het weven van een voordeel voor uw CTA het verschil maken in conversies.

4. Stel een deadline vast – misschien met een tijdelijke verkoop of promotie.

“Bestel uw waterski’s vóór Memorial Day en ontvang gratis verzending!”

Over verkopen en promoties gesproken, het noemen van de een of de ander in uw CTA geeft een gevoel van urgentie om actie te ondernemen. Wanneer een consument op de hoogte is van een deadline voor uw aanbieding, zal hij eerder geneigd zijn om te klikken. In het bovenstaande voorbeeld informeert de CTA de klant over een actie die moet worden ondernomen wanneer hij dit niet langer kan doen en, als extra maatregel, een solide voordeel door dit te doen.

5. Spreek met de praktische kant van uw klanten in plaats van met uw voorkennis van de branche.

“Kus de dagen van saaie hete saus tot ziens!” vs. “Proef de Scoville Heat Units met onze lijn hete saus!”

U moet voorkennis vermelden op uw bestemmingspagina, waar een consument terechtkomt. Maak in het belang van een CTA echter uw producten en uw winkel zo toegankelijk mogelijk. Idealiter is dit een snelle kennismaking met uw winkel, zoals een komende attractie voor de film. U wilt niet alles meteen opstapelen, maar tegelijkertijd moeten uw klanten van tevoren wat informatie weten. Door met hun praktische kant te praten, leid je met datgene waarmee ze vertrouwd zijn, waardoor ze nieuwsgierig worden naar wat ze kunnen volgen door te klikken.

6. Gooi er een nummer in.

“Bespaar 50% korting op je eerste ukelele voor de komende 48 uur!”

Of het nu gaat om een ​​kortingspercentage, een werkelijke prijs of het aantal resterende dagen om te sparen, inclusief een getal bepaalt de CTA. Wanneer consumenten zijn uitgerust met concrete informatie, kunnen ze meer gemotiveerd zijn om te klikken. Met dien verstande, zoals in het bovenstaande voorbeeld, dat ze uw product niet alleen voor de halve prijs ontvangen, maar dat ze slechts twee dagen de tijd hebben om van het aanbod te profiteren, zullen klanten een snelle beslissing nemen over het al dan niet klikken naar uw op te slaan. Als u de cijfers definieert, heeft u een aantrekkelijkere reden om te klikken.

7. Welkom in het tijdperk van uitroeptekens.

“Koop een spatel, ontvang er een gratis!” “Bestel vandaag nog een verrekijker !!!”

Er is een reden waarom het uitroepteken overal op internet verschijnt, in onze sms-berichten en overal daar tussenin. Ze zijn duidelijk en eenvoudig en brengen enthousiasme over. En als je een passie hebt voor je product en online winkel, zullen je klanten je zeker volgen. Probeer uw CTA af te sluiten met een uitroepteken om waar nodig enthousiasme aan te wenden. (Ik raad deze tactiek niet per se aan voor uitvaartcentra, medische benodigdheden of musea die gewijd zijn aan het leven van Edgar Allen Poe.) Ze zullen een beetje flair aan je CTA toevoegen, terwijl ze ook een geest vertegenwoordigen die je voor je product in stand houdt.

Een geweldige CTA maakt gebruik van een uitstekend taalgebruik. Consumenten hebben de motivatie nodig om door te klikken naar uw bestemmingspagina, dus de beste manier om te inspireren is natuurlijk door direct te spreken. Wees creatief, wees eerlijk en vooral bereid om de resultaten te leveren waarnaar uw klanten op zoek zijn.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format