8 manieren om e-mailbetrokkenheid(engagement) bij e-commerce te verbeteren - DeLaatbusiness

8 manieren om e-mailbetrokkenheid(engagement) bij e-commerce te verbeteren

10 min


131

81% van de bedrijven vertrouwt op e-mail als hun primaire kanaal voor klantenwerving. Dit is geen overdrijving, aangezien 42,3% van de Amerikanen zich abonneert op e-maillijsten met als enig doel kortingen te ontvangen. Vat dit niet verkeerd op: klanten gebruiken e-mails ook om een ​​aantal andere redenen. Ongeacht hoe mensen denken over e-mailcommunicatie, veel e-mailcampagnes komen niet in contact met klanten. Het kan intimiderend zijn om een ​​manier te vinden om mensen betrokken te houden wanneer elk ander bedrijf hetzelfde probeert te doen. Het hoeft echter niet zo te zijn.

De sleutel tot succes bij e-mailmarketing is om uw klanten centraal te houden bij al uw inspanningen en om hoogwaardige en relevante inhoud te sturen waar ze graag over zullen horen. We raden onze klanten aan om zichzelf de volgende vragen te stellen voordat ze e-mailcampagnes verzenden om maximale e-mailbetrokkenheid te garanderen:

 • Hebben we een effectieve groeistrategie voor e-maillijsten?
 • Hebben we een up-to-date strategie voor e-mailsegmentatie?
 • Wat voor soort inhoud delen we met onze klanten?
 • Hoe maken we onze e-mails spannender?

Misschien heb je al een bestaande e-mailmarketingstrategie en een redelijk goede score voor e-mailbetrokkenheid. Maar wees gerust: de nieuwe generatie shoppers evolueert voortdurend en wordt steeds geavanceerder over hoe ze content consumeren. U moet uw e-mailmarketinginspanningen constant aanscherpen om beter in contact te komen met uw publiek en de betrokkenheid te vergroten.

Inleiding tot e-mailbetrokkenheid en algemene statistieken voor e-mailbetrokkenheid

E-mailbetrokkenheid meet de mate waarin uw abonnees omgaan met uw e-mail. Bijvoorbeeld:

 • Open het bericht?
 • Lees het exemplaar?
 • Klik op de links?
 • Volg de call-to-action?
 • De conversiedoelen behalen?

Het bijhouden van metrische gegevens over e-mailbetrokkenheid is absoluut noodzakelijk omdat het toekomstige ontwerp- en inhoudsbeslissingen vergemakkelijkt die kunnen leiden tot meer gerichte en effectieve e-mailmarketingcampagnes. Hier zijn enkele algemene e-mailstatistieken die elke e-mailmarketeer zou moeten kennen, controleren en volgen:

E-mail Openingspercentage

Openingspercentage toont het aantal geopende e-mails in vergelijking met het totale aantal afgeleverde e-mails. Openen zijn slechts een basisstatistiek als het gaat om e-mailbetrokkenheid, dus u wilt ze niet gebruiken als de enige maatstaf voor het succes van een e-mail.

Hoe het te berekenen: (E-mails geopend / afgeleverd e-mails) * 100

Klikfrequentie (CTR)

Het aantal klikken op de links in een e-mail, gedeeld door het aantal afgeleverde e-mails. Als een goede openingsratio een bewijs is van hoe goed de onderwerpregel is, wordt de klikfrequentie bepaald door de kwaliteit en relevantie van de kopie van een e-mail, afbeeldingen en vooral call-to-action.

Hoe het te berekenen: (E-mails geklikt / e-mails bezorgd) * 100

Unieke openingsratio en klikken

Als u de prestaties van uw e-mailcampagne controleert, is de kans groot dat deze meerdere openingen of klikken door dezelfde gebruiker bevat. In dergelijke scenario’s worden de termen “unieke openingen” of “unieke klikken” gebruikt.

Hoe het te berekenen: (Unieke klikken of unieke openingen / afgeleverde e-mails) * 100

Bouncepercentage

Dit is het percentage e-mailadressen dat een fout heeft geretourneerd nadat de e-mailcampagne was verzonden. Deze problemen met de leverbaarheid kunnen permanent zijn (harde bounces) of van voorbijgaande aard (zachte bounces). Harde bounces treden op vanwege niet-bestaande of ongeldige e-mailadressen. Zachte bounces gebeuren daarentegen als gevolg van volle inboxen of tijdelijke serverproblemen.

Hoe het te berekenen: (geretourneerde e-mails / verzonden e-mails) * 100

Conversiepercentage

Hoewel alle andere statistieken die we bespraken KPI’s op de e-mail waren, is de conversieratio een fundamentele KPI buiten de post die kan worden gemeten door e-mailplatformgegevens te integreren met gegevens van externe analytische systemen zoals Google Analytics. Elke e-mail die u verzendt, moet een duidelijk doel hebben dat verwijst naar een actie die u gebruikers wilt laten uitvoeren. De conversieratio meet hoe effectief uw boodschap is met betrekking tot uw doel.

Hoe het te berekenen: (aantal gebruikers dat de actie heeft voltooid / afgeleverde e-mails) * 100

De lijst met statistieken voor e-mailbetrokkenheid eindigt hier niet. U bent wellicht bekend met verschillende andere statistieken, zoals klik-om-te-openen-percentage, afmeldingspercentage, spamscore, enz . Lees hier meer .

Factoren die het succes van uw e-mailmarketing beïnvloeden

Afbeelding van factoren die het succes van uw e-mailmarketing beïnvloeden, waaronder afleverbaarheid, reactievermogen, targeting, relevantie en optimalisatie.
Grafische met dank aan TargetBay

Enkele redenen waarom ontvangers ervoor kiezen om een ​​e-mail ongeopend te laten

De afgelopen jaren hebben we honderden bedrijfseigenaren en marketingmanagers geholpen hun e-mailmarketinginspanningen te optimaliseren. We hebben duizenden e-mailcampagnes geanalyseerd en een groot aantal respondenten gevraagd naar de redenen waarom ze een e-mail negeren. Dit is de lijst met de meest voorkomende redenen die we hebben gevonden:

 1. De ontvanger herkent de afzender niet.
 2. Het bericht is niet relevant voor de ontvanger.
 3. De ontvanger ontvangt te veel e-mails.
 4. De ontvanger heeft zich aanvankelijk ingeschreven op een lijst voor korting en heeft de beloofde beloning al ontvangen.
 5. De ontvanger heeft het te druk.
 6. De ontvanger controleert zijn / haar e-mail niet vaak.

8 waanzinnig effectieve strategieën voor betere e-mailbetrokkenheid

Nu u op de hoogte bent van veelvoorkomende redenen waarom een ​​ontvanger een e-mail negeert, is het tijd om suggesties door te nemen om uw e-mailopenings- en klikfrequenties te verhogen.

1. Stel gebruikers in staat hun voorkeuren in te stellen

Het minimaliseren van het uitschrijfpercentage en het verhogen van de tevredenheid van abonnees is cruciaal voor het verbeteren van uw e-mailmarketingprestaties. Wanneer een e-mail niet aan de verwachtingen van een abonnee voldoet, is hun voor de hand liggende reactie om uit te schrijven. De oplossing is eenvoudig. Door te vragen wat hun voorkeuren zijn, kunt u uw e-mailcampagnes afstemmen op de behoeften van uw abonnees.

60% van de marketeers geeft abonnees geen optie om de soorten e-mails te kiezen die ze willen ontvangen , en slechts 30% van de marketeers staat hun abonnees toe om te beslissen hoe vaak ze de e-mails willen ontvangen. Dat is waar een voorkeurscentrum kan helpen.Screenshot van het e-mailabonnementscentrum van Genpact.
Afbeeldingsbron

Genpact volgt een bescheiden voorkeurspraktijk. Hoewel ze het simpel houden, zorgen ze ervoor dat de gebruikers de onderwerpen kunnen kiezen waarin ze geïnteresseerd zijn of zich kunnen afmelden voor de service.

E-commerce retailers kunnen hier een iets andere benadering kiezen. Zo kan een kledingretailer zijn klanten laten beslissen of ze informatie willen over dameskleding of heren. Als abonnees relevante e-mails ontvangen, is de kans groter dat ze betrokken blijven bij uw merk.

2. Segmenteer uw e-maillijsten

2020 is voor veel bedrijven een bizar en moeilijk jaar geweest, maar het ziet ernaar uit dat het beter gaat voor e-mailmarketeers. Een onderzoek heeft aangetoond dat 78% van de marketeersde afgelopen 12 maanden een toename in e- mailbetrokkenheid heeft gezien. Daarnaast waren marketeers die gesegmenteerde campagnes gebruikten getuige van een omzetstijging van 760%.Afbeelding die illustreert dat gesegmenteerde e-mailcampagnes de ROI van e-mail met 760% verbeteren.
Afbeeldingsbron

Als personalisatie de sleutel is tot een campagne met een hoog rendement, is het segmenteren van e-mailabonnees het eerste dat elke marketeer zou moeten doen. De grondgedachte is dat de informatie die relevant is voor de ene klant, misschien niet relevant is voor de andere. Het personaliseren van e-mails op basis van gesegmenteerde lijsten verhoogt de openings- en klikfrequenties van uw e-mailcampagne. Winkeliers kunnen hun klanten groeperen op basis van verschillende kenmerken, zoals geografische locatie, geslacht, burgerlijke staat, beroep, leeftijd en interesses. Met betrekking tot e-commerce e-mailbetrokkenheid, wordt op gedrag gebaseerde targeting als effectiever beschouwd.Grafiek die soorten gedragssegmentatie illustreert.
Afbeeldingsbron

Om de ontvangers te betrekken, moet een marketeer de lange weg van creativiteit afleggen. Soms moet u wat breder zijn met uw segmenten. En in sommige andere gevallen moet u uw verzendfrequentie aanpassen aan specifieke groepen.

Na het opschonen en sorteren van de e-maillijst, kunt u campagnes versturen die het meest relevant zijn voor elke lijst en hun interesses. Dit verhoogt de relevantie van uw campagne, wat weer leidt tot een grotere tevredenheid van abonnees.

3. Zorg voor een klantgerichte e-mailonderwerpregelstrategie

Vaak onderschat en over het hoofd gezien, besteden de meeste moderne marketeers weinig tot geen moeite om hun onderwerpregelstrategie te stroomlijnen. Laten we hier de kracht van observatie toepassen. Onze inbox wordt elke dag constant overspoeld met persoonlijke, professionele en promotionele e-mails. In feite ontvangt een gemiddelde persoon die 9 tot 5 werkt, 121 e-mails per dag. Dat gezegd hebbende, is het buitengewoon moeilijk om de aandacht van e-mailontvangers te trekken. De beslissing om een ​​bericht al dan niet te openen, over te slaan of te verwijderen, wordt meestal gemaakt op basis van de onderwerpregels die we op het eerste gezicht zien. Volgens Invespcro opent 47% van de e-mailontvangers een e-mail op basis van de onderwerpregel, terwijl 69% van de e-mailontvangers e-mail als spam rapporteert uitsluitend op basis van de onderwerpregel.Grafiek met redenen voor het openen van e-mail.
Afbeeldingsbron

Bij het nastreven van het doel – het bereiken van hogere betrokkenheidsniveaus – moet u voldoende tijd en moeite investeren in het creëren van onderwerpregels die uw lezers aanspreken. Onderwerpregels met hoge conversies zijn kort, beschrijvend en veelbelovend. U kunt hier verschillende onderwerpregelstijlen verkennen , zoals informatief, persoonlijk, slim, hoe, enz.

4. Erken de impact van responsief ontwerp

Wist je dat 55% van de e-mail nu wordt geopend op een mobiel apparaat? Als je je e-mailmarketingstrategieën nog niet voor mobiel hebt geoptimaliseerd, ben je al laat. Het maken van het juiste ontwerp en het optimaliseren van uw inhoud voor mobiel maakt een verschil. Een meerderheid van de e-commercemerken is echter nog steeds van mening dat het bouwen van sjablonen die op alle apparaten werken (52%) net voldoende zijn. Dit klopt niet. In plaats van een ‘one size fits all’-benadering na te streven, kunt u zich concentreren op het optimaliseren van elk aspect van de e-mail als u de conversie- en betrokkenheidspercentages wilt bereiken waarnaar u streeft. Dit omvat het schrijven van een korte en relevante kopie, het formaat van afbeeldingen wijzigen, lege ruimtes rond knoppen laten om gemiste klikken te voorkomen, en meer. Hier is een voorbeeld van een voor mobiel geoptimaliseerde e-mail:Screenshot van een voor mobiel geoptimaliseerde e-mail.
Afbeelding met dank aan TargetBay

Zoals vermeld in het overzicht van Q1-benchmarks van Yes Marketing , hebben responsieve e-mails een 21% hogere CTO (klik om te openen) dan niet-responsieve.

5. Personaliseer uw e-mails

Personalisatie, in de context van e-mailmarketing, gaat over het targeten van een specifieke abonnee en het verzenden van een op maat gemaakte e-mailcampagne door gebruik te maken van de gegevens en informatie die u hebt verzameld. Basistechnieken voor e-mailpersonalisatie omvatten het aanspreken van de ontvanger met hun voornaam in de onderwerpregel, terwijl geavanceerde tactieken het maken van e-mailinhoud omvatten op basis van het geslacht, de locatie of andere dingen die u van de abonnee weet. Verhoogt personalisatie in e-mailmarketing de e-mailbetrokkenheid? 74% van de marketeers zegt dat ze een aanzienlijke verbetering van de klantbetrokkenheid hebben gezien bij het toepassen van gerichte personalisatie. Het is bewezen dat personalisatie effectief is en uw open rate met 29% kan verhogen .Grafiek die het belang van verschillende aspecten van e-mailpersonalisatie laat zien.
Afbeeldingsbron [ 1 ] [ 2 ] [ 3 ] [ 4 ]

Consumenten zijn tegenwoordig goed geïnformeerd en hebben meer kans om te communiceren met een merk dat gepersonaliseerde ervaringen biedt. Mensen willen gezien en beschouwd worden als individuen in plaats van als een groep vergelijkbare eigenschappen. Dus, waar en hoe begin je met personalisatie? Het is heel goed mogelijk om eenvoudig te beginnen. Begin met de onderwerpregel en de preheader, en ga gaandeweg verder met meer geavanceerde tactieken. Het doel is om personalisatie te gebruiken om waarde toe te voegen aan de ervaringen van uw klanten.

6. Gebruik sociaal bewijs om betrokkenheid te stimuleren

Sociaal bewijs impliceert een van de populairste marketingtermen – misschien wel de meest besproken strategie van tegenwoordig. Of het ons nu belet een product te kiezen dat minder dan 5 beoordelingen heeft of ons dwingt om deel te nemen aan een trend op sociale media zoals ’10-year challenge’, social proof heeft een sterke invloed op ons.

Het effect van social proof is duidelijker in e-commerce. Bij het doen van een aankoop zoeken nieuwe-generatie shoppers naar echte positieve en negatieve recensies om de geloofwaardigheid van het product te waarborgen. Als dit een gebeurtenis is waarbij u gebruikmaakt van sociaal bewijs in uw e-commerce winkel om de geloofwaardigheid te vergroten, is het gebruik van korte klantrecensies in marketing-e-mails even of nuttiger. Door klantrecensies in uw e-mails op te nemen, kunt u vertrouwen in het product / merk opbouwen en wordt ook de betrokkenheidsfactor bevorderd. Een verlaten winkelwagen-e-mail is de belichaming van hoe lonend sociaal bewijs is in een transactionele e-mail. Hier is een voorbeeld:Screenshot van een e-mail met voorbeelden van social proof.
Afbeelding met dank aan TargetBay

Of je het nu gelooft of niet, wij mensen zijn sociale dieren; we hunkeren naar een gevoel van verbondenheid. Bijgevolg worden onze beslissingen bewust of onbewust beïnvloed door de keuzes, meningen en acties van degenen om ons heen.

7. Bied incentives aan

Laten we eerlijk zijn: het is niet eenvoudig om mensen – veel mensen – daadwerkelijk met uw e-mailcampagne te laten communiceren. Dit is precies waarom het cruciaal is om te begrijpen dat de drie belangrijkste redenen waarom mensen lid worden van uw e-maillijst, kortingen, exclusieve informatie en contact houden. Van deze drie redenen zouden kortingen de duidelijke reden zijn waarom een ​​klant een e-mail opent. Zoals vermeld in een onderzoek uitgevoerd door Voucher Cloud , zeiden 7 op de 10 shoppers dat ze onlangs gebruik hebben gemaakt van een kortingsbon of korting van een e-mail.

 • Help nieuwe conversies: nieuwe klanten zijn vaak onzeker en verward. Ze houden met veel factoren rekening voordat ze een aankoopbeslissing nemen. Ze kunnen de vertrouwenssignalen, betalingsbeveiligingsfactoren of zelfs peer reviews onderzoeken. Het geven van een speciale korting of een eerste aanbieding is een geweldige manier om hen te helpen hun aarzelingen te overwinnen en vertrouwen te wekken om door te gaan met de transactie.

Screenshot van een e-mail met een eerste keer korting.
Afbeelding met dank aan TargetBay

 • Betrek inactieve ontvangers opnieuw: de meeste online retailers en marketeers zijn geïnteresseerd in communicatie met actieve abonnees. Maar hoe zit het met honderden inactieve ontvangers in uw e-maildatabase? Het aanbieden van incentives is een uitstekende optie als het uw bedoeling is om de eerder gekwalificeerde kopers die niet meer op uw e-mailcampagnes reageerden, opnieuw aan te spreken.

Bij twijfel zijn kortingen niet de enige manier om te stimuleren. U kunt gratis voorbeelden, webinars, beperkt een-op-een-advies, een voorproefje van origineel onderzoek en meer aanbieden.

8. Verkrijg de juiste timing

Wat is de beste tijd om een ​​e-mail te sturen? Het vinden van het perfecte moment om de e-mailcampagne te verzenden, gaat minder over uw gemak en meer over wie u e-mailt, welke apparaten de ontvanger gebruikt en tot welk land of tijdzone ze behoren. In de Verenigde Staten controleren de meeste ontvangers bijvoorbeeld ‘s ochtends hun e-mail. Ongeveer 7% van alle geopende e-mails vindt plaats tussen 10.00 en 11.00 uur. De meeste van deze openingen vinden plaats op mobiele apparaten.Grafiek met verschillende metingen van e-maileffectiviteit op verschillende tijdstippen van de dag.
Afbeeldingsbron

Laten we nu eens kijken naar de gemiddelde resultaten van e-mailcampagnes die op verschillende dagen van de week zijn verzonden. Om tot deze conclusie te komen, vertrouwden we op gegevens van GetResponse .Grafiek met verschillende metingen van e-maileffectiviteit op verschillende dagen van de week.
Afbeeldingsbron

Nogmaals, het is niet verstandig om te generaliseren als het gaat om het kiezen van de juiste tijd of dag om een ​​e-mail te verzenden. Daarom is het beter om uw publiek te begrijpen en door middel van testen de tijdvakken te vinden die voor u het beste werken .

Laatste gedachten

Klantbetrokkenheid is een belangrijke bepalende factor voor hoe bekwaam uw benaderingen voor klantenwerving en -behoud zijn. De mate van interactie die u krijgt van uw e-mailabonnees speelt een belangrijke rol bij het verbeteren van uw e-mailconversieratio’s en de algehele ROI van e-mailmarketing. Al het werk dat u doet om uw e-mailmarketingbetrokkenheid te verbeteren, heeft geen zin als u niet volledig begrijpt wie uw klanten zijn, wat ze van u verwachten of hoe u op grote schaal met hen kunt communiceren.

Zoals we al hebben opgemerkt, kunt u met de juiste timing, inhoud, ontwerp en personalisatie – in combinatie met het bieden van een consistente ervaring en bijpassende merkpersoonlijkheid – de barrières voor abonneebetrokkenheid wegnemen.

Als u deze ideeën eenmaal begint toe te passen, vergeet dan niet om elk aspect van uw aanpak voortdurend opnieuw te beoordelen. Klantreizen en klantprofielen zijn steeds veranderende variabelen; naarmate hun vereisten en voorkeuren veranderen, moet uw strategie voor content- en e-mailbetrokkenheid ook mee evolueren.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format