Basisprincipes van affiliate marketing: aan de slag, partners kiezen en verkoop genereren

3 min


146

Stel je voor dat je een fysieke winkel opent in de dagen vóór internet. U zou de mensen in uw stad moeten informeren over uw nieuwe vestiging, misschien door een advertentie in de krant te plaatsen of door een verkoper in te huren om te reizen en uw producten te demonstreren; anders zou uw bedrijf niet lang open blijven staan.

Hetzelfde geldt voor handelaren in het moderne tijdperk van e-commerce. Zoekmachineoptimalisatie en pay-per-click-advertenties zijn niet de enige manier om meer bezoekers naar uw winkel te trekken; een andere effectieve methode is het gebruik van affiliate marketing.

Affiliate marketing definiëren

Affiliate marketing is een combinatie van adverteren en het delen van inkomsten, waarbij de diensten van een bedrijf worden verkocht aan niet-gerelateerde lezers en volgers. Kortom, een aangeslotene meldt zich aan bij uw winkel en krijgt een affiliate-link die hij of zij deelt met potentiële klanten. Als een klant die link bezoekt en iets in uw winkel koopt, krijgt u een nieuwe verkoop die u anders misschien niet had gekregen, en krijgt de aangeslotene een percentage van de inkomsten die uit die verkoop zijn gegenereerd voor hun werk.

Afhankelijk van de bronnen waarover de partner beschikt, zijn er verschillende manieren waarop ze hun link naar uw winkel kunnen delen:

  • De aangeslotene reist naar beurzen om uw producten te promoten en deelt visitekaartjes met een affiliate-link uit aan potentiële klanten.
  • Partner is een bekende YouTube-persoonlijkheid die uw producten gebruikt of er voor pleit, en zijn of haar partnerlink in de videobeschrijving opneemt.
  • Affiliate heeft een populaire blog of een wijdverspreide nieuwsbrief waarop ze een banner weergeven met hun partnerlink.
  • De partner e-mailt de link rechtstreeks naar vrienden en familie.

Een paar jaar geleden was affiliate marketing geen populair of aanbevolen bedrijfsmodel. Tegenwoordig sluiten veel solo-ondernemers en zelfs grotere Fortune 500-bedrijven zich echter aan bij affiliate marketingprogramma’s om de verkoop te stimuleren.

Aangesloten partners kiezen

Om het partnerprogramma te laten werken, moet u een aantal partners vinden. Het is belangrijk om een ​​affiliate voldoende prikkels te geven om samen te werken met uw winkel, evenals gemakkelijke manieren om deel te nemen aan uw programma. Als je eenmaal hebt besloten over incentives en logistiek, zijn er een aantal manieren waarop je reclame kunt maken voor je partnerprogramma:

  • Promoot de aanmelding van een partner op uw website. Je kunt een link toevoegen om je als partner aan te melden op de startpagina van je winkel met details over je partnerprogramma als er nog geen bestaat.
  • Netwerken met andere leden of verkopers in uw gemeenschap. Dit is vooral handig als uw winkel nicheproducten of -diensten aanbiedt aan een kleinere groep mensen.
  • PPC-campagnes en advertenties . Deze zijn handig om het woord te verspreiden onder potentiële gelieerde ondernemingen die mogelijk niet op de hoogte zijn van uw bedrijf, als een manier voor hen om geld te verdienen door uw producten te verkopen.

Hoe u ook besluit om uw aangesloten netwerk op te bouwen, onthoud dat het de taak van een aangesloten onderneming is om verkeer naar uw winkel te leiden, dus het is uw taak om dat verkeer om te zetten in een verkoop. We raden je aan om je winkel up-to-date te houden met verse inhoud en producten, zodat je klanten steeds vanzelf terugkomen.

Affiliate voorwaarden en uitbetalingen

Het ingebouwde Affiliate-systeem van Volusion maakt het gemakkelijk om parameters in te stellen voor het inkomstenpercentage van uw Affiliates, de minimale commissie vóór uitbetaling en andere belangrijke programmadetails. Met dit in gedachten, moet u ervoor zorgen dat u de voorwaarden van uw partner duidelijk uiteenzet, zoals op welk percentage van de orderomzet ze recht hebben en de minimale commissie die ze naar verwachting zullen genereren voordat u aan hen uitbetaalt. Als u al een partnerprogrammapagina op uw website heeft gemaakt, zoals hierboven wordt voorgesteld, is dit een goede locatie om deze informatie te verstrekken.

Een ander belangrijk ding om te communiceren is het aantal dagen dat een affiliate-link wordt bijgehouden – met andere woorden, hoeveel dagen kunnen er verstrijken nadat een klant een affiliate-link voor het eerst bezoekt voordat de affiliate geen krediet meer krijgt voor die verkoop. Je zou niet willen dat een affiliate krediet verwacht voor een verkoop die 45 dagen nadat een klant zijn link heeft gebruikt, is geplaatst als het maximale aantal dagen dat je winkel affiliate-links bijhoudt 30 is.

Het komt neer op

Het genereren van verkopen en bezoekers naar uw winkel kan voor slechts één persoon een tijdrovende taak lijken. Door affiliate marketing te gebruiken, kunt u veel van die kopzorgen verlichten en u concentreren op andere aspecten van uw bedrijf.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format