Clicks and Mortar: marketing voor omnichannel retail - DeLaatbusiness
chatbot maken

Clicks and Mortar: marketing voor omnichannel retail

5 min


109

Als je nog nooit van omnichannel-retail hebt gehoord, ben je niet de enige. Hoewel het niet bepaald een nieuwe term of concept is, is de term nog steeds ontluikend genoeg om stevig geplant te worden in wat ik graag de categorie ‘bloggers kunnen het niet eens worden over hoe ze het moeten spellen’. Je hoorde het hier eerst, iedereen: omnichannel is één woord.

Als u alleen een e-commerce winkel heeft en niet fysiek aanwezig bent, is dat een nog redelijker excuus om geen aandacht te schenken aan omnichannel-detailhandel, die specifiek betrekking heeft op het afstemmen van uw winkelstrategie op al uw verschillende winkelvoorraden, van fysieke naar online. Hoewel veel mensen omnichannel-detailhandel simpelweg verwijzen naar afstemming over de “Grote Twee” (fysieke winkels en e-commerce winkels), verwerkt het eigenlijk veel meer: ​​mobiele apps, sociale media, recensiesites, advertenties, catalogi en meer. Brick-and-mortar of nee, u bent niet van de haak als het gaat om het implementeren van best practices voor omnichannelmarketing. Dus laten we beginnen met de basis!

Wat is omnichannel retail?

Heb je ooit je dagelijkse Flufficino besteld via een Starbucks-app, er onderweg voor betaald, je drankje (en beloningen) opgehaald bij je plaatselijke Starbucks en bij jezelf gedacht: “Wauw, ik leef in de toekomst?” Dat is omnichannel. Op e-commerce niveau, als uw Facebook-publiek ooit op de Call to Action-knop heeft geklikt of aankoopbeslissingen heeft genomen over uw online winkel zonder het platform ooit te verlaten, is dat ook omnichannel. Simpel gezegd, omnichannel-detailhandel is de mogelijkheid om uw klanten te helpen bij het nemen van beslissingen en transacties via meerdere kanalen, terwijl tegelijkertijd een naadloze en geïntegreerde merkervaring op verschillende platforms wordt gecreëerd.

Omnichannel-detailhandel is de mogelijkheid om uw klanten te helpen bij het nemen van beslissingen en transacties via meerdere kanalen, terwijl u tegelijkertijd een naadloze en geïntegreerde merkervaring op verschillende platforms creëert.

Dat is waar marketing om de hoek komt kijken. Als uw omnichannel-winkelplatforms uw algemene relativiteitstheorie en uw kwantumveldentheorie zijn, dan is omnichannelmarketing uw theorie van alles, die elk kanaal verenigt tot één elegante vergelijking. Ik was daar. In tegenstelling tot de snaartheorie is omnichannelmarketing eigenlijk vrij eenvoudig! In feite doet u het waarschijnlijk al; uw strategie heeft misschien maar een paar aanpassingen nodig om merkconsistentie te garanderen en uw klant door het wormgat te leiden dat de trechter voor e-commerce-aankopen vormt. Met excuses aan Steven Hawking voor die hele laatste alinea, hier zijn een paar manieren om uw omnichannel-marketingstrategie goed te krijgen:

Vind je stem

Neem het aan van iemand die nooit echt een reactie op een anonieme enquête kan schrijven zonder dat iedereen weet dat ik het was: een schrijfstijl is als een vingerafdruk. Uw klanten kunnen uw stem binnen de eerste twee zinnen oppikken en zullen er dienovereenkomstig op reageren. Als die stem op verschillende kanalen anders is, krijg je een ongelijksoortige aanwezigheid die mensen op het pad naar een aankoop zou kunnen verliezen of verwarren. Er is niets meer teleurstellend voor mij als marketeer dan het opmerken van geweldige websiteteksten en een solide socialemediastrategie, alleen om de Yelp-pagina van het bedrijf te bekijken en te zien dat een manager of winkeleigenaar grof of defensief reageert op beoordelingen.

Onthoud dat hoewel de toon moeilijk te lezen kan zijn op internet, uw toon altijd vriendelijk moet zijn als u uw werk goed doet.

Afhankelijk van uw publiek kan uw stem eigenzinnig, kennisgedreven, trendy, serieus of professioneel zijn; het moet gewoon van jou zijn. Als alternatief moet het die van een schrijver of marketingpartner zijn die u vertrouwt om uw visie te vertalen en met uw klantenbestand te spreken. Onthoud dat hoewel de toon moeilijk te lezen kan zijn op internet, uw toon altijd vriendelijk moet zijn als u uw werk goed doet. Soms kan dat zoiets eenvoudigs inhouden als het beëindigen van een zin met een uitroepteken in plaats van een punt!

Als u een fysieke of pop-upwinkel heeft, zorg er dan voor dat uw medewerkers die stem persoonlijk kunnen vertegenwoordigen. Als uw bedrijf eigenzinnig is, laat uw werknemers dan eigenzinnig zijn. Als een hoeksteen van uw strategie thought leadership is, besteed dan extra tijd aan het trainen van uw medewerkers over alles wat ze moeten weten over uw producten. En nogmaals, altijd standaard vriendelijk!

Ken de ambities van uw klant

Als je eenmaal je stem hebt gevonden, moet je boodschap ook op alle kanalen duidelijk zijn. Zeker: omdat verschillende platforms verschillende doelgroepen trekken, is het oké om één bericht op Instagram te gebruiken (leuk, trendy) en een ander op LinkedIn (op kennis gebaseerd, professioneel). Waar de consistentie komt, is uw vermogen om uw klant door en door te kennen en te spreken met wat ze nodig hebben.

Zodra u deze hogere doelen in gedachten heeft, kunt u uw boodschap op verschillende kanalen aanpassen.

Het is een goed begin om te weten wat uw klanten specifiek van uw producten willen (dwz betere functionaliteit in een keukenartikel of een trendy snit in een jurk), maar consistentie in berichten komt echt op een hoger niveau dan dat: waarom willen ze die betere functionaliteit of die trendy snit? Wat zijn de grotere ambities die daar spelen? Willen ze tijd besparen, die ze vervolgens kunnen besteden aan hun passies? Willen ze hun gasten imponeren met perfect bereide maaltijden? Willen ze behoren tot een groep trendsetters die hun liefde voor expressie via mode delen? Zodra u deze hogere doelen in gedachten heeft, kunt u uw boodschap via verschillende kanalen aanpassen en er tegelijkertijd voor zorgen dat deze aansluit bij de ambitieuze behoeften van uw klantenbestand.

Bootst de acties van uw klant na op alle platforms

Test, test, test. Loop door het afrekenproces op uw website, loop persoonlijk door de gangpaden van uw winkel en bezoek uw sociale mediapagina’s vanuit het perspectief van een gewone gebruiker. Als er inconsistenties of obstakels zijn om de perfecte gebruikerservaring te bereiken, los deze dan op. Als u niet zeker weet waar u moet beginnen, kan een conversie-optimalisatie-expert u helpen potentiële valkuilen objectief te bekijken. UX is een van die ruimtes die enorm gebaat zijn bij een frisse blik!

Behoud visuele consistentie

De stem van je merk is cruciaal, maar dat geldt ook voor de achtergrond. Zorg ervoor dat uw logo duidelijk wordt weergegeven op alle kanalen en dat alles, van kleuren tot uw lettertypefamilie, consistent is. Instagram-foto’s of Facebook-omslagfoto’s zouden moeten spreken met die hogere ambities, of het nu gaat om een ​​persoon die de perfecte maaltijd serveert aan een gelukkig gezin of een vrolijke groep vrienden in mooie kleding. Als u een brick-and-mortar gebruikt, zorg er dan voor dat deze ook bij uw stijl past. De Apple Store is een perfect voorbeeld van een brick-and-mortar die de gestroomlijnde, minimalistische en trendy online aanwezigheid van Apple perfect imiteert.

Je hoeft geen Starbucks te zijn en een app op te zetten om mensen van kanaal naar kanaal te laten gaan.

Koppel platforms duidelijk aan elkaar

Worden uw social media-iconen duidelijk weergegeven op uw website? Linkt uw YouTube-pagina naar uw website? Leiden uw sociale mediapagina’s mensen naar uw site en / of geven ze duidelijke aanwijzingen naar uw fysieke locatie? Nodigt uw fysieke winkel mensen uit om online te winkelen als ze tijd nodig hebben en moedigt ze hen aan om u op sociale media te bezoeken? Je hoeft geen Starbucks te zijn en een app op te zetten om mensen van kanaal naar kanaal te laten gaan. Zorg ervoor dat mensen duidelijke aanwijzingen krijgen en dat elk kanaal een vlotte overgang naar de andere kanalen biedt. Dit is uw kans om een ​​verbonden, naadloos netwerk te creëren en uw klanten op alle platforms te verenigen.

Meet alles

Nu u klaar bent voor succes, kunt u de balans opmaken van wat werkt! Maak zo vroeg mogelijk een Google Analytics-account aan en let goed op de kanalen waardoor mensen binnenkomen en converteren. Voor omnichannelmarketing ben ik vooral een grote fan van de sectie Multi-Channel Funnels van Google Analytics, die u een visueel beeld kan geven van de conversiepaden die uw klanten volgen voordat ze een aankoop doen. Als u bijvoorbeeld merkt dat sociale media niet veel verwijzingsverkeer naar uw website lijken te sturen, is het misschien tijd om te overwegen waarom. Brick-and-mortars kunnen wat lastiger zijn om te koppelen aan uw Analytics-gegevens en uw conversietrechters, dus houd ook uw offline aankopen nauwlettend in de gaten en neem deze mee in uw beslissingen.

En dat is het! Als u hulp nodig heeft, vraag het dan aan een van onze marketingexperts. Onthoud dat consistentie en authenticiteit de sleutel zijn. Als je eenmaal de stem van je merk hebt gevonden en elk kanaal hebt aangepast om dat te weerspiegelen, ben je goed op weg naar een succesvolle omnichannel-retailstrategie. Het is nog steeds gemakkelijker dan snaartheorie, dat beloof ik.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format