facebook messenger marketing

Concurrentiebewaking voor prijsstrategie en productplanning

3 min


116

Omdat het starten van een online bedrijf weinig tot geen initiële kosten met zich meebrengt, zullen aspirant-ondernemers waarschijnlijk te maken krijgen met een aantal rivalen die mogelijk proberen hun prijzen te ondermijnen. Daarom is het belangrijk om uw concurrenten te volgen om te bepalen welke producten zij tegen welke prijs aanbieden. Door de productvermeldingen van concurrenten bij te houden, krijgt u een schat aan waardevolle informatie over uw concurrenten – misschien doet een goed gefinancierde rivaal penetratietests in een van uw niches, of misschien probeert u een nieuw prijsmodel van een concurrent. Ongeacht uw bedrijf, weten wat uw concurrenten van plan zijn, is een van de eerste stappen naar succes.

Identificatie van optimale prijsstrategieën met behulp van aanbiedingen van concurrenten

Prijs is een van de belangrijkste factoren bij een aankoopbeslissing. Alle klanten houden rekening met de prijs wanneer ze een product kopen, en klanten zullen eerder geneigd zijn het product te onderzoeken naarmate het prijskaartje stijgt. Daarom is het belangrijk om te weten hoe concurrenten een vergelijkbaar product in een ander kanaal als het uwe prijzen en vervolgens een concurrerende prijs handhaven. Dit betekent niet altijd dat u de prijzen van uw producten moet verlagen – het kan zelfs zijn dat u minder voor een product hebt gerekend dan u zou moeten. Om te beginnen met het maken van een prijsstrategie met behulp van gegevens van concurrentvermeldingen, beantwoordt u eerst de volgende vragen:

Wat is mijn prijsmodel?

Begin met het identificeren van het algemene prijsmodel dat het beste werkt voor uw producten. Als u vervangende tonercartridges aan kleine bedrijven verkoopt, werkt u waarschijnlijk aan een economisch model en probeert u de prijzen van concurrenten te ondermijnen. Als u luxe handtassen aan beroemdheden verkoopt, kan het verlagen van uw prijzen de verkoop zelfs negatief beïnvloeden. Of u nu werkt aan een prijsmodel op basis van kosten of waarde, het is van cruciaal belang om te weten voor hoeveel concurrerende producten of services worden verkocht.

Hoe zien mijn klanten de waarden van producten?

Wellicht heeft u eerder de prijs van een product verlaagd, maar heeft u uiteindelijk geen omzetstijging gezien. Dit komt waarschijnlijk doordat uw klanten uw product anders bekeken dan de lagere prijs. Goedkopere prijzen zijn niet altijd bepalend voor aankoopbeslissingen – in plaats daarvan zijn consumenten eerder bereid een prijs te betalen die zij als “redelijk” beschouwen voor het product dat zij kopen. Om deze reden moeten detailhandelaren prijzen bepalen op basis van de perceptie van het product om de best gepercipieerde productwaarde te bieden. Prijzen vergelijken met die van uw concurrenten is een manier om u te helpen begrijpen hoe consumenten soortgelijke producten ervaren.

Productassortiment vergelijken met aanbiedingen van concurrenten

Bij concurrentiemonitoring ligt uw belangrijkste focus op benchmarking met uw concurrenten om hiaten in het assortiment te ontdekken. Door te controleren welke producten uw concurrenten onlangs aan hun winkels hebben toegevoegd, krijgt u mogelijk waardevol inzicht in markttrends. Als u een online winkel heeft die sportartikelen verkoopt en u merkt dat uw concurrenten meer dumbbells van verschillende merken toevoegen, kunt u vermoeden dat zij dumbbells in marktwaarde zien stijgen. Dit suggereert dat u uw assortiment moet uitbreiden als u geen dumbbells in uw winkel heeft.

Wie zijn mijn echte concurrenten?

Het is cruciaal om het productassortiment van uw concurrent te begrijpen en bereid te zijn om u aan te passen aan de markt. Het is echter ook belangrijk om te kunnen herkennen wie uw echte concurrenten zijn. Als we aan concurrenten denken, denken we vaker wel dan niet aan bedrijven binnen dezelfde branche – hoewel dit in theorie prima lijkt, is het in de praktijk niet altijd waar. Benchmark tegen de verkeerde rivalen en uw prijs- en assortimentstrategie zal tekortschieten.

Om het juiste doel te vinden, moet u de prijsindex berekenen. Een concept ontleend aan de economische sector, de prijsindex wordt gebruikt om de inflatie te meten. Op het gebied van e-commerce kunnen we het gebruiken om te onderzoeken hoeveel impact concurrenten op uw bedrijf zullen hebben.

Om de prijsindex voor een bepaald product te meten (bijvoorbeeld de hierboven genoemde dumbbells), moet u de kosten van de dumbbell van de concurrent delen door de prijs van de dumbbell van uw winkel en deze vermenigvuldigen met 100.

Prijsindex = (productkosten van concurrent / uw productkosten) x 100

De prijsindex van één product vertelt ons niets waardevols – we moeten de prijsindex van elk product toevoegen en delen door het aantal producten om de gemiddelde productprijsindex te krijgen. Door de bovenstaande berekeningen te herhalen, krijgen we elke productprijsindex per concurrent. Van daaruit kunnen we alle datapunten met elkaar verbinden via een visuele grafiek en aan de afwijkingen werken om te bepalen welke concurrent de meeste impact op ons heeft.Grafische demonstratie van prijsbewaking van concurrenten.
Afbeeldingsbron: gemiddeld

Hoe voer ik concurrentiemonitoring uit?

Veel aanbieders van gegevensoplossingen vragen veel geld alleen voor het monitoren van concurrenten. Ondanks de hoge kosten heeft u echter nog steeds te maken met het onderliggende beveiligingsprobleem. Webscraping- tools zoals Octoparse dienen als een alternatief voor voorzichtige beleggers die conservatief zijn op het gebied van beveiliging en voorzichtig zijn met hun uitgaven. Octoparse biedt bedrijven van elke omvang de mogelijkheid om automatisch op de hoogte te blijven, waardoor retailers alle categorieën van elke concurrent in verschillende webbronnen tegen veel lagere kosten in de gaten kunnen houden.

Het gezegde “Houd je vrienden dichtbij en je vijanden dichterbij” is vooral waar in de wereld van e-commerce. Bedrijven moeten routinematig hun tegenhangers in de gaten houden, hun sterke en zwakke punten beoordelen en dienovereenkomstig een marketingstrategie ontwikkelen om hun potentieel te maximaliseren.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format