De 6 regels voor het gebruik van influencermarketing voor e-commerce - DeLaatbusiness

De 6 regels voor het gebruik van influencermarketing voor e-commerce

3 min


125

Wat is influencermarketing?

Influencer marketing is er in veel verschillende soorten en maten. In de kern is influencer marketing een advertentie in mond-tot-mondreclame die meestal wordt weergegeven via sociale mediaplatforms. Of je nu een beroemdheid met miljoenen volgers inhuurt of een paar dozijn gewone mensen met elk slechts een paar honderd volgers, het is een krachtige vorm van peer-to-peer-aanbeveling die kan helpen om die mensen de boodschap over je product of dienst te laten verspreiden. uw e-commercebedrijf.

Influencer-marketingcampagnes kunnen veel verschillende doelstellingen hebben, zoals het genereren van verkoop, inhoud van hoge kwaliteit, merkbekendheid of een combinatie van de drie. Bepaal uw doelen voordat u influencers inhuurt om ervoor te zorgen dat u over een adequate planning beschikt voor een succesvolle en winstgevende campagne.

We hebben de marketingstrategie voor influencers teruggebracht tot 6 kernpunten. Deze lijst is bedoeld als algemene instructie voor eigenaren van e-commercebedrijven en ondernemers die nieuw zijn of gemiddelde ervaring hebben met influencer-marketing. Het is geen allesomvattende gids, maar als u al deze regels volgt, kunt u succesvoller worden met uw influencer-marketingcampagnes.

1. Onderzoek en kwalificeer

Neem geen mensen in dienst die gewoon betaald willen worden en niet echt om uw merk geven. Onderzoek potentiële influencers grondig om er zeker van te zijn dat ze goed bij je passen voordat je een deal sluit. Neem de tijd om naar hun inhoud te kijken, lees de opmerkingen en kijk wat voor soort community ze echt hebben. Het kan langer duren, maar uiteindelijk zult u meer succes hebben met uw campagne.

2. Wees vriendelijk

Behandel influencers zoals je een klant zou behandelen. Net zoals je niet wilt dat een klant een slechte recensie schrijft, wil je ook niet dat een influencer een slechte ervaring heeft. Als een grootschalige influencer een slechte ervaring heeft en je een slechte recensie geeft, is het hele doel van je marketingcampagne mislukt. Niet dat het u waarschijnlijk zal overkomen, maar vergeet niet om de communicatie duidelijk en frequent te houden om ervoor te zorgen dat u altijd op dezelfde lijn zit.

3. Gebruik Tools

Een snelle Google-zoekopdracht onthult een breed scala aan marketingtools voor influencers, zowel gratis als betaald. Maar voor deze regel stel ik je voor aan Famebit . Dit is een geweldige tool om je te helpen influencers te vinden en een analyse van hun volgers te krijgen. U kunt uw campagne gratis maken en vermelden, en vervolgens zal Famebit uw campagne introduceren bij veel influencers die misschien goed bij u passen. Dan hoef je alleen maar te wachten, en influencers zullen je een bericht sturen en zich aanmelden voor je campagne.

Met de ingebouwde analyses van Famebit kunt u door potentiële beïnvloedersprofielen kijken en beslissen of u met hen wilt werken. Er is maar één prijs: als je besluit om een ​​influencer in te huren via het platform, wordt er een kleine vergoeding toegevoegd aan het tarief dat je de influencer betaalt. Het goede nieuws is dat je misschien wat extra beveiliging hebt met tools van derden. Het kan verstandig zijn om op zoek te gaan naar een platform dat het geld pas vrijmaakt voor de influencer als het werk met succes is afgerond.

4. Wees compliant

Onderzoek de FTC-wetten op basis van de locatie en het type campagne dat u voert. De FTC staat niet bekend als onredelijk of hard voor kleine bedrijven die influencermarketing doen, maar je moet de regels kennen en weten hoe je eraan kunt voldoen. Het belangrijkste om naar te kijken, zijn de vereiste openbaarmakingen voor betaalde influencer-advertenties en goedkeuringen. In sommige gevallen kan FTC-compliance zo simpel zijn als de influencer die onthult dat hij een betaalde ambassadeur is van jouw bedrijf. Gebruik bijvoorbeeld #ad of #sponsored in een post op sociale media, of zeg fysiek ‘Ik word gesponsord door X-bedrijf’ aan het begin van een videopost.

5. Maak langdurige relaties

Het is veel gemakkelijker en minder tijdrovend om een ​​huidige relatie te onderhouden dan om een ​​nieuwe te vormen. Het is goed om met verschillende influencers samen te werken, maar als je een influencer vindt die omzet kan genereren, zorg er dan voor dat je ze in de buurt houdt en goed voor ze zorgt. Hoe meer influencers je op de lange termijn kunt bouwen, hoe gemakkelijker je influencer marketingcampagnes zullen zijn.

6. Blijf outreach

Deze is erg belangrijk als je een consistent schema met influencer-promoties wilt hebben in de loop van de tijd. Je moet constant nieuwe potentiële influencers vinden en contact met hen opnemen. Onthoud: niet elke influencer die je tegenkomt, zal gemakkelijk in contact komen.

Influencer marketing vergt werk. Het vereist zelfs veel meer praktijkgericht werk en ondersteuning dan meer gebruikelijke vormen van adverteren zoals Facebook- of Google-advertenties. Dit komt doordat u met influencer marketing kunt werken met echte mensen, niet alleen met computers en algoritmen die voorspelbaar en gemakkelijk schaalbaar zijn. Als je meer bereik wilt met een Facebook-campagne, verhoog dan gewoon je advertentiebudget.

Influencer marketing gaat over relaties. Vergeet niet om langdurige relaties op te bouwen met influencers die om je merk geven en een publiek hebben dat relevant is.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format