De beste videoproductietechnieken voor e-commercemarketing - DeLaatbusiness
prijsstrategie bepalen

De beste videoproductietechnieken voor e-commercemarketing

4 min


115

Welke videoproductietechnieken moet u overwegen voor uw volgende marketingvideo? Een videoproductietechniek is elke methode die u gebruikt om video op te nemen. Het wordt vaak opgenomen in een specifieke stijl van videoproductie, zoals videoproductie voor live evenementen of geënsceneerde videoproductie. Hier zijn een paar dingen waarmee u rekening moet houden wanneer u probeert te bepalen welke technieken u moet gebruiken.

Een statief gebruiken voor stabiele opnamen

De meeste opnamen vereisen zowel stabiliteit als hoogte. Een opname wordt doorgaans gemaakt met de ooghoogte van de onderwerpen op ongeveer 3/4 van de afstand boven het scherm. Vaak vereist dit dat uw video vanaf een bepaalde hoogte wordt gemaakt. Verder leidt het alleen vasthouden van een camera tot een wiebelig, wankel beeld.

Screen-Shot-2018-09-05-om-3.08.07-uur

Statieven kunnen worden gebruikt om statische opnamen te stabiliseren, zoals productvideo-opnamen, interviews of opnamen met een brede scène. Als de camera tijdens de opname niet hoeft te bewegen, is een statief bijna altijd de beste keuze. Zorg er bij het maken van productvideo voor dat het product goed verlicht is, en draai en zoom in op cruciale details.

Een handheld gebruiken voor meer dynamische opnamen

Misschien heb je televisieshows, commercials en documentaires gezien die volledig met handcamera’s waren gefilmd. Handcamera’s leiden tot dynamische, energieke foto’s, waarbij de foto rondspringt en veel trilt. Het creëert vaak een waanzinnige sfeer, of – als het soepeler wordt gebruikt – geeft het publiek gewoon het gevoel dat ze zich midden in de dingen bevinden. Als u wilt dat het publiek opstaat en oplet, is een handcamera wellicht de juiste techniek om te gebruiken. De onderstaande video is een goed voorbeeld van het gebruik van handheld-opnamen:

Doordat handhelds vaak worden gebruikt voor documentaires, kunnen ze een meer “authentiek” en realistisch gevoel hebben. Dit kan gunstig zijn voor degenen die proberen een scène vast te leggen die levensecht is.

Angled Shots gebruiken voor angst of spanning

Een hoekopname is een opname waarbij de camera is gekanteld. Sterk gekantelde opnames worden vaak Nederlandse hoeken genoemd. Schuine opnamen wekken een gevoel van onbehagen, angst of spanning bij de kijker op. Ze kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt voor een video ‘vóór’ in een infomercial. Als u wilt dat uw publiek zich even ongemakkelijk voelt, is een schuine opname wellicht de manier om dit te doen.

Screen-Shot-2018-09-05-om-3.09.07-uur

Schuine opnamen hoeven niet ongemakkelijk te zijn. Ze kunnen ook speels en leuk zijn, vooral in de juiste context. Experimenteer met hoeken als u een opname wilt die ‘anders’ aanvoelt dan de andere opnamen die u hebt gemaakt.

Tracking shots gebruiken voor een betrokken publiek

Tracking shots volgen acteurs of actie door een scène en worden vaak gebruikt om een ​​publiek betrokken te houden. Net als bij een opname uit de hand, maakt een trackingshot de scène dynamischer en voegt beweging toe. Een trackingshot is echter ook technisch erg moeilijk om uit te voeren. Je hebt de juiste apparatuur nodig om een ​​tracking shot vloeiend te kunnen verwerken; anders krijg je de “schokkerigheid” van een handheldstijl.

Screen-Shot-2018-09-05-om-3.09.58-uur

De meeste films hebben niet voor niets een groot aantal trackingshots. Een tracking shot trekt het publiek samen met een acteur, helpt hen zich tot hen te verhouden en zich op hen te concentreren. Relatief gezien zullen de meeste marketingvideo’s, commercials en niet-verhalende video’s statische shots hebben.

Het gebruik van zweeppannen en zweepzooms om het publiek te waarschuwen

Zweeppannen en zweepzoomlenzen worden vaak gebruikt in horrorfilms, vooral in goedkope horrorfilms. U kunt ze echter ook vaak tegenkomen in commercials en infomercials. Een zweep pan of zweep zoom houdt in dat de camera zo snel beweegt dat het beeld wazig wordt. In een zweeppan beweegt de camera horizontaal en verticaal, naar een ander object. In een zweepzoom zoomt de camera plotseling in op iets, waardoor de achtergrond wordt verduisterd.

Deze opnamen zijn zeer plotseling en hebben de neiging om de aandacht van het publiek onmiddellijk te vestigen. Als je duidelijk van het ene item naar het andere wilt gaan zonder enige verwarring ertussen, kan een zweeppan een goede techniek zijn. Dit type techniek is dramatisch. Het kan ook worden gebruikt om het verstrijken van de tijd te laten zien of om snel door meerdere belangrijke items tegelijk te pannen.

Verticale opnamen gebruiken om scènes en instellingen vast te stellen

Verticale shots en crane shots kunnen worden gebruikt om een ​​scène van bovenaf vast te stellen. Deze schoten hebben de neiging om een ​​beetje afstandelijk te zijn; ze geven acteurs de ruimte en geven het publiek wat ademruimte. Aan het begin van een scène worden vaak verticale shots en kraanopnamen gebruikt om vast te stellen waar de scène zich afspeelt. Verticale opnamen kunnen ook aan het einde van een scène worden gebruikt om “weg te trekken” van de scène en deze op te lossen. Verticale opnamen kunnen technisch moeilijk zijn omdat ze speciale apparatuur vereisen om de vereiste hoogte te krijgen.

Steadicams en Gimbals gebruiken voor Action Shots

Actiefoto’s zijn enkele van de moeilijkste soorten foto’s om te maken, omdat het erg moeilijk is om actie gestaag te volgen. Er zijn twee technologieën die vaak worden gebruikt: steadicams en cardanische ophangingen. Steadicams zijn camera’s die zichzelf stabiliseren. Zelfs als een handler de actie snel moet volgen, zorgt de steadicam ervoor dat het beeld zelf gestabiliseerd en vloeiend blijft. Steadicams kunnen worden gehuurd voor een videoproductie en kunnen de hoeveelheid stabilisatiewerkzaamheden die nodig zijn in de post aanzienlijk verminderen.

Screen-Shot-2018-09-05-om 15.10.55 uur

Gimbals zijn een nog geavanceerdere technologie, die werkt met 3-assige stabilisatie. Gimbals zijn zelfs nog effectiever in het stabiliseren van actiefoto’s, en ze zorgen ervoor dat de operator gemakkelijker kan bewegen. Het stabiliseren van opnamen is belangrijk om andere redenen dan alleen esthetiek. Een wankele opname kan voor een publiek ongemakkelijk zijn om naar te kijken, en kan sommige toeschouwers zelfs misselijk maken als de scène wankel genoeg is.

De bovenstaande technieken zijn niet alle technieken die voor u openstaan. Een videoproductiebedrijf kan u helpen meer te weten te komen over de technieken en opnamestijlen die ze gebruiken, en de voordelen van elk. Met behulp van de bovenstaande technieken zou je echter in staat moeten zijn om zelf een boeiende, boeiende video te maken. U kunt dan blijven experimenteren met technieken terwijl uw marketingstrategie groeit.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format