De complete gids voor omnichannelmarketing voor e-commerce - DeLaatbusiness

De complete gids voor omnichannelmarketing voor e-commerce

4 min


115

U hebt waarschijnlijk wel eens gehoord van omnichannelmarketing in 2020, en niet zonder reden. Hiermee kunnen klanten uw merk nu vinden via een veelvoud aan technologieën en natuurlijk via verschillende kanalen.

Omnichannelmarketing erkent dat klanten in de wereld van vandaag waarschijnlijk meerdere contactmomenten hebben met een bedrijf en interactie hebben met verschillende kanalen tijdens hun consumententraject. Het verschilt van multichannelmarketing doordat deze kanalen samenwerken om een ​​naadloze ervaring te bieden.

Als je geïnteresseerd bent in:

  • Verzamel een holistisch beeld van uw klanten terwijl ze door verschillende touchpoints gaan
  • Een gebruiksgemak creëren waarin uw klanten intuïtief door uw gewenste kanalen kunnen navigeren
  • Pas de nieuwste omnichannel-marketingstrategieën toe voor uw bedrijf

Lees verder en ik zal precies uitleggen hoe omnichannelmarketing werkt en wat het gaat betekenen voor de toekomst van e-commerce.

Wat is omnichannelmarketing?

Omnichannel-marketing maakt gebruik van meerdere kanalen, of het nu gaat om websites, apps voor sociale media, e-mailnieuwsbrieven of fysieke winkels. Er zijn niet alleen meerdere kanalen bij betrokken, ze worden ook in combinatie met elkaar gebruikt om een ​​holistische ervaring te creëren. Klanten kunnen uw app bijvoorbeeld gebruiken om hun eten of drinken te bestellenvoordat ze uw winkel binnenlopen.

Het voordeel van omnichannelmarketing is dat elk kanaal het andere aanvult en ondersteunt om de reis van een klant vloeiend en gedenkwaardig te maken. Het is gepersonaliseerd doordat klanten de manier kunnen kiezen om met uw merk te communiceren en op hun eigen unieke manier een aankoop te doen.

Voorbeeld: Nike

Afbeelding van Nike schoenen.

Nike’s klanten zijn enorm loyaal aan het merk. Het is geen wonder, met Nike’s meerdere marketingkanalen waarmee klanten vanaf vrijwel elk apparaat iets kunnen kopen bij en interactie kunnen hebben met het merk.

Klanten kunnen met Nike in contact komen via zijn sociale media-accounts en zelfs producten rechtstreeks via Snapchat kopen. Hun app maakt gebruik van geolocatie om gebruikers te informeren over de vloerindeling van de dichtstbijzijnde Nike-winkel, zodat shoppers precies kunnen vinden wat ze zoeken. Mobiele gegevens worden gebruikt om aanbiedingen te personaliseren; Het is onwaarschijnlijk dat hardlopers en voetballers dezelfde schoenen op hun homepagina’s krijgen. Ten slotte tilt hun Nike Run Club-app de klantervaring verder dan de aankoop, doordat ze via slimme horloges verbinding kunnen maken met de bredere Nike-gemeenschap.

Voorbeeld: ASOS

Afbeelding van ASOS-producten.

ASOS is een van de meest bekende online modewinkels, dankzij hun marketingsucces. Ze gebruiken sociale media, waaronder Facebook, YouTube en Instagram om een ​​hoge gebruikersbetrokkenheid te genereren. Neem bijvoorbeeld hun ASOS Insiders, waar speciale ASOS-klanten vertegenwoordigers van hun merk worden en hun samengestelde outfits op hun sociale media-accounts posten. Deze leiden rechtstreeks naar hun website, waar klanten de outfits die ze hebben gezien kunnen kopen.

Als je op zoek bent naar omnichannel-inspiratie, dan is hun tijdschrift, e-mailnieuwsbrief en mobiele app een geweldige plek om te beginnen.

Waarom omnichannelmarketing gebruiken?

Nu u de voordelen van omnichannelmarketing kent, vraagt ​​u zich misschien af ​​of het de moeite waard is om het te gebruiken boven uw bestaande marketingcampagnes. De meest recente statistieken suggereren echter dat het gebruik van meerdere kanalen toeneemt, en hun betrokkenheid bij een end-to-end klantervaring is niet alleen nuttig, maar ook te verwachten.

Het aankooppercentage van omnichannel-campagnes is succesvoller dan single-channel campagnes, met 287% hoger dit jaar. Dit betekent dat het bieden van meerdere manieren aan uw klanten om zich bewust te worden van uw merk en met hen in contact te komen, leidt tot hogere conversies. Sms en e-mail blijven populaire kanalen om klikfrequenties te stimuleren en leads te genereren.

Hoewel omnichannelmarketing de afgelopen jaren een modewoord is, toont onderzoek aan dat de eisen en verwachtingen van klanten aan naadloze, omnichannel-ervaringen al heel lang bestaan. Consumenten gaan tijdens het winkelen van het ene scherm naar het andere, meestal beginnend op mobiel. Ze gebruiken zelfs hun smartphone tijdens het persoonlijk winkelen: 46% doet in de winkel onderzoek naar de eigen app of website van de winkelier.

Deze infographic van Google laat zien hoe consumenten tijdens het koopproces tussen kanalen schakelen:Grafische weergave van het aankooppad van klanten met meerdere apparaten.

Dit toont niet alleen aan dat meerdere kanalen belangrijk zijn, het laat ook zien hoeveel klanten verwachten dat deze kanalen samenwerken.

Hoe kan ik omnichannelmarketing voor mijn merk inzetten?

U bent ervan overtuigd dat omnichannelmarketing de weg vooruit is voor uw merk. Wat volgt?

Neem voordat u begint een stap terug en evalueer uw klantsegmenten. Welke kanalen gebruiken ze doorgaans om met bedrijven te communiceren? Je huidige kanalen kunnen je ook enkele aanwijzingen geven. Werk terug vanaf uw geconverteerde leads om erachter te komen waar deze conversies hebben plaatsgevonden, en u krijgt een idee van welke soorten klanten waar vandaan komen.

De eerste stap naar omnichannelmarketing is het opzetten van meerdere communicatiekanalen met uw klanten. Enkele suggesties voor e-commercebedrijven zijn websites, e-mailnieuwsbrieven, blogs, mobiele apps en een verscheidenheid aan sociale mediaplatforms .

Om als ‘omnichannel’ te worden beschouwd, moet u nadenken over hoe die kanalen een geïntegreerde ervaring zullen creëren. Uw blog kan bijvoorbeeld de verschillende gebruiksscenario’s van uw product behandelen, terwijl uw e-mailnieuwsbrief klanten op de hoogte houdt van kortingen en speciale aanbiedingen. Voel je ook vrij om verder te gaan dan de typische toepassingen van elk kanaal. Je zou een pagina uit Nike’s boek kunnen halen door een mobiele app te hebben die naadloos werkt om verkoop in de winkel te ondersteunen.

Negeer ten slotte de kanalen die u al heeft niet en werk eraan om ze te optimaliseren om de klikfrequenties of de verkoop ter plaatse te maximaliseren. U moet proberen de stappen die de klant moet nemen om te vinden wat hij zoekt, tot een minimum te beperken. Dit kan bijvoorbeeld het verbeteren van uw bestemmingspagina betekenen om het maximale aantal leads te maximaliseren, of het verzamelen van feedback van klanten om zwakke plekken in uw huidige marketingcampagne te identificeren.

Met behulp van een formulierbouwer kunt u de feedbackfasen binnen uw website zelf bouwen om een ​​tweerichtingscommunicatiepad tussen uw merk en uw klanten mogelijk te maken. Formulierbouwers kunnen ook van pas komen bij het verzamelen van feedback na aankoop.Voorbeeld van een webpagina die feedback van klanten verzamelt.

Het in kaart brengen van het klanttraject kan lastig zijn omdat je daarbij in de schoenen van je klanten moet stappen. Bedenk hoe hun reis er van begin tot eind uit zou kunnen zien: alles, van welke apparaten ze zullen gebruiken tot welke acties ze na de aankoop zullen ondernemen.

Belangrijkste leerpunten

Omnichannelmarketing is meer dan een modewoord: het is de nieuwe realiteit van e-commercemarketing. Onderzoek heeft de afgelopen jaren aangetoond dat een naadloze end-to-end-ervaring via meerdere kanalen en apparaten cruciaal is voor klanttevredenheid. Met de juiste tools en strategieën kunt u nieuwe doelgroepen bereiken, gebruikers betrekken en klanten helpen te bereiken waar ze willen zijn.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format