De opkomst van emoji’s in marketing en hoe ze te gebruiken :)

4 min


118

Of je ze nu leuk vindt of niet, de groeiende aanwezigheid van emoji-gebruik in marketing en het bedrijfsleven is iets om op te letten en hopelijk mee te doen. Emoji, de gestileerde ideogrammen van alles, van een lachend gezicht tot een stuk pizza, worden steeds meer populair, vooral bij digitale marketeers. Om ervoor te zorgen dat uw bedrijf niet achterblijft, is het tijd om na te denken over hoe u emoji’s kunt gebruiken om uw merk te versterken.

Een korte geschiedenis van de Emoji

Het woord emoji komt van de combinatie van de Japanse karakters die “beeldkarakter” betekenen. Emoticons, hun tegenhangers op basis van interpunctie / mechanische trefwoorden, zoals :-), hebben diepe historische wortels en dateren al in 1982 op een vroeg computerwetenschappelijk forum in Carnegie Mellon . Sinds hun opname in smartphones als optionele zoekwoorden, zijn emoji’s bijna alomtegenwoordig geworden. Hoe alomtegenwoordig vraagt ​​u zich af? Op de officiële technische blog van Instagram staat dat de helft van de Instagram-tekst emoji is. Als dat niet aan uw normen voldoet, hoe zit het dan met hoe het  Oxford English Dictionary  de onderstaande joy-emoji het Woord van het jaar 2015 noemde? Emoji’s zijn nu zonder twijfel een alledaagse digitale steno.

Schermopname 03-03-2016 om 10.41.24 uur

Er zijn momenteel 1.624 emoji’s samengesteld door het Unicode Consortium (een real thing) om te bepalen welke nieuwe pictogrammen in toekomstige besturingssystemen zullen verschijnen. Zij zijn degenen die verantwoordelijk zijn voor het feit dat we 10 treinemoji’s hebben, maar er is pas één taco verschenen tot de meest recente update.

Het consortium komt dit kwartaal bijeen om te bepalen welke nieuwe personages in de volgende Unicode 9.0-release moeten worden opgenomen. De lijst van kandidaten daadwerkelijk kan worden gevonden hier en iedereen kan nieuwe ideeën in te dienen.

Als we echt technisch willen worden, kunnen emoji’s worden geclassificeerd als discoursdeeltjes , waarbij ze het praktische effect hebben dat ze een klant vertellen hoe ze zich moeten voelen. Een ander type voorbeeld is het opnemen van “/ s” na een zin om sarcasme aan te duiden als ironische interpunctie; maar dit is nooit van de grond gekomen. Evenzo kan een duim omhoog aan het einde van een zin of een smiley aan het einde van een ASAP-e-mail de sfeer en toon van de passage volledig verbeteren.

Nu we wat achtergrondinformatie over emoji’s hebben, gaan we ons concentreren op het gebruik ervan voor marketing- en zakelijke doeleinden.

Emoji’s gebruiken in uw marketingplan

In e-mailmarketing

Het gebruik van emoji’s in uw e-mailmarketingexemplaar hangt allemaal af van de persoonlijkheid van uw merk. Ze kunnen anderszins droge inhoud verlevendigen door een beetje humor of humor te bieden, of kunnen gewoon worden gebruikt om op te vallen. Uit een onderzoek van Search Engine Watch bleek dat emoji in e-mailkoppen de openingsratio met 30% kan verhogen.

Hieronder ziet u een voorbeeld van hoe United Airlines een relevant pictogram ✈️ gebruikt om op te vallen tussen een anders rommelige inbox. Zorg ervoor dat ze relevant zijn en niet overdreven. Een emoji moet het zout zijn, niet de biefstuk, van een maaltijd.

Foto 1

In sociale media

Zoals hierboven vermeld, bestaat nu meer dan de helft van de geschreven tekst op Instagram in de vorm van deze kleine plaatjes. In tegenstelling tot e-mailmarketing bieden sociale netwerken een paar opties voor het gebruik van emoji’s, en u kunt ervoor kiezen om all-in te gaan of het schaars te houden. Het lichtende voorbeeld van de all-in-aanpak zijn de # 4thOfJuly-tweets van Bud Light die volledig uit emoji bestaan. Hun bericht werd meer dan 144.000 keer geretweet terwijl hun oorspronkelijke basis ongeveer 80.000 was. Dat is veel viraal bereik.

Afbeelding 2

Een serie aan elkaar rijgen om een ​​kort verhaal in hiëroglifische stijl te vertellen, is een andere optie om een ​​anders saaie kopie op te frissen. De keerzijde van emoticons is vergelijkbaar met de benadering van United met e-mailkoppen: gebruik een of twee om de inhoud van het bericht te markeren, zoals een bestelwagen naast je gratis verzendbericht.

Afbeelding3

Op andere momenten kan emoji worden gebruikt om met uw publiek in contact te komen. Hier is een voorbeeld van een retweet waarbij het gebruik van emoji perfect overeenkwam met reeds bestaande branding met het TigerFitness.com-logo.

Afbeelding4

Wanneer emoji’s NIET te gebruiken

Zowat elk ander moment! Ik maak maar een grapje. Als je jezelf moet afvragen of het gepast zou zijn om een ​​emoji te gebruiken, is het antwoord waarschijnlijk nee. Je wilt niet onprofessioneel overkomen, noch lijkt het alsof je toegeeft. Google is ook tussengekomen en heeft het gebruik van emoji’s van PPC- en Shopping-campagnes beperkt. Google classificeert emoji’s in hun redactionele richtlijnen als ‘herhaald en onnodig gebruik van interpunctie, hoofdletters of symbolen’. De verandering lijkt echter recent te zijn, aangezien een marketeer in staat was om emoji binnen te sluipen voordat hij werd gemarkeerd.

Nu je de basisprincipes van het gebruik van emoji’s onder de knie hebt, kun je ze een kans geven! Kies een emoji-strategie op basis van uw product en publiek, en experimenteer met enkele verschillende variaties. Onthoud: een klein personage kan een lange weg gaan.

Wat vind je van het gebruik van emoji’s voor online marketing? Vertel het ons in de reacties hieronder!


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format