chatbots in de gezondheidszorg

De top 5 van fouten die e-mailmarketeers maken

5 min


103

E-mailmarketing is een van de oorspronkelijke vormen van online marketing, die in de jaren negentig wereldwijd in huishoudens binnendrong. Hoewel het al tientallen jaren bestaat, vereist e-mailmarketing vaardigheid om correct te worden geïmplementeerd. Het is iets dat alle ondernemers kunnen doen, maar helaas is het niet iets dat iedereen met succes kan uitvoeren.

Hieronder staan ​​vijf van de meest voorkomende fouten gemaakt door e-mailmarketeers – en aanbevelingen om ervoor te zorgen dat je jezelf uitrust met de best practices en tools om ervoor te zorgen dat je inspanningen opzettelijk zijn en de best mogelijke resultaten behalen.

1. Geen plan in kaart brengen

Het is algemeen bekend dat e-mailmarketing een van de meest geïmplementeerde marketingkanalen is tijdens de feestdagen, maar de rest van het jaar wordt het zo vaak buiten de boot gelaten. Als je moeite hebt om te beslissen wat je in de e-mail van deze maand wilt behandelen en bij jezelf denkt “Eh, laten we gewoon 15% korting doen”, dan moet je je inspanningen opnieuw evalueren en resetten.

Als je een plan in kaart hebt gebracht, kun je opzettelijk en agressief pieken in je seizoen bereiken om te profiteren van potentiële seizoenen met hoge inkomsten.

Zorg ervoor dat u een plan met inhoud voor uw e-mails over het hele jaar in kaart brengt als richtlijn om ervoor te zorgen dat u op schema blijft en de consistentie behoudt. Deze e-mailkalender kan altijd worden gewijzigd op basis van de eb en vloed van uw markt en uw zakelijke behoeften, maar is een geweldige plek om te beginnen en structuur te geven aan uw jaar van e-mails. Als je een plan in kaart hebt gebracht, kun je opzettelijk en agressief pieken in je seizoen bereiken om te profiteren van potentiële seizoenen met hoge inkomsten. Afhankelijk van wat uw zakelijke behoeften zijn, kan deze kalender inhoud, productbijschriften, promoties of incentives en seizoensinvloeden bevatten.

2. Uw gegevens niet gebruiken

Een van de grootste fouten die marketeers maken, is dat ze hun e-mailmarketinginspanningen niet volgen. Ze besteden uren aan het ontwerpen en maken van hun e-mails, het samenstellen van hun klantenlijsten en het verzenden van hun e-mails, maar ze houden hun voortgang niet bij.

Het is absoluut noodzakelijk om de statistieken van uw e-mails bij te houden, zodat u kunt bepalen of het echt werkt.

Het is absoluut noodzakelijk om de statistieken van uw e-mails bij te houden, zodat u kunt bepalen of het echt werkt. Zorg ervoor dat u zowel op uw site als in al uw e-mails een Google Analytics-trackingcode heeft geïnstalleerd. Met deze code kunt u meten hoe uw e-mails presteren in vergelijking met andere soorten verkeer en welke specifieke e-mailcampagnes de beste statistieken halen.

Zoom in om gedetailleerder te worden door het gedrag van klanten binnen uw specifieke campagnes te leren. Om dit te bereiken, maakt u unieke trackingcodes aan voor elke link in uw e-mail. Google biedt een snelle URL-generator die we ten zeerste aanbevelen, vooral als u veel links in één e-mail opneemt. Hierdoor kunt u zien welke links de abonnees ertoe aanzetten om te klikken en of de bestemmingspagina waarnaar de link verwijst geschikt is voor een soepele, waardevolle gebruikerservaring.

3. Niet contextualiseren

Het is frustrerend om een ​​loyale klant te zijn en een merk met je te laten communiceren alsof je elkaar nog nooit hebt ontmoet. Dit is ons waarschijnlijk minstens één keer overkomen. Wat denk je bij jezelf als je in de abonneepositie zit? “Wauw, pak het samen!” of misschien zelfs “Dat is gênant …”. Zorg er dus voor dat u maatregelen neemt zodat uw abonnees niet hetzelfde denken over uw merk.

Adresseer ontvangers met hun voornaam om te laten zien dat u een relatie met hen hebt.

U kunt deze fouten voorkomen door uw e-mails persoonlijk te maken. Adresseer ontvangers met hun voornaam om te laten zien dat u een relatie met hen hebt. Of, als u de verjaardagen van uw abonnees vastlegt, stuur dan een verjaardagsmail om te laten zien dat uw merk om zijn klanten geeft. Dit type personalisatie helpt bij het opbouwen van een gemeenschap van loyale klanten en verhoogt ook de betrokkenheid.

Als u over de middelen en een grote klantenlijst beschikt, kunt u segmentatie gebruiken om uw klantenlijst doelgerichter te maken. Als u bijvoorbeeld een promotie voor een specifiek product uitvoert, stuur dan een e-mail naar degenen die dat product X maanden eerder hebben gekocht om u te helpen uw vaste klanten op te bouwen. Dit is een leuke manier om ervoor te zorgen dat ze terug blijven komen voor meer.

Word ten slotte persoonlijk door te weten waar uw klanten meer over willen lezen. Zorg ervoor dat uw inhoud relevant en leerzaam is. Dit kan met name het geval zijn in B2B-modellen, omdat andere bedrijven naar uw merk kijken als de autoriteitsfiguur om hun eigen bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

4. Geen ontwerp overwegen

Internettrends veranderen razendsnel, dus het kan moeilijk zijn om op de hoogte te blijven. Het is echter niet langer acceptabel om een ​​ontwerp te gebruiken dat 3 jaar geleden is gemaakt. Oude ontwerpen zien er verouderd uit, waardoor de indruk wordt gewekt dat de site niet goed onderhouden of betrouwbaar is. Bovendien wordt de codering van oude ontwerpen meestal niet ondersteund op veelgebruikte apparaten die tegenwoordig worden gebruikt, zoals mobiele apparaten. Verdeel ontwerp, codering, branding en marketinginspanningen niet in hokjes – het is allemaal een samenhangende ervaring.

Afgelopen Cybermaandag bereikte de verkoop van mobiele e-commerce voor de eerste keer ooit $ 2 miljard in een periode van 24 uur.

Afgelopen Cybermaandag bereikte de verkoop van mobiele e-commerce voor het eerst $ 2 miljard in een periode van 24 uur, en de conversieratio op mobiel was met 10,1% gestegen tot een conversieratio van 3,5%. Als de e-mailcodering die u gebruikt niet mobielvriendelijk is, kan dit een potentieel groot aantal, zo niet de meerderheid, van het winkelend publiek schaden. Vervreemden die shoppers niet; verwelkom ze liever met bijgewerkte ontwerpen voor alle soorten apparaten.

Naast bruikbaarheid is het belangrijk om abonnees te laten raden. Vaak gebruiken marketeers hetzelfde e-mailsjabloon met dezelfde hero-afbeelding en kunnen ze slechts een of twee items wijzigen. Dit wordt oud en zorgt ervoor dat abonnees hun interesse verliezen. Veel plezier met uw e-mails door boeiende inhoud en ontwerpen te gebruiken om uw merk en de gebruikerservaring te versterken.

5. Geen A / B-testen

Er worden zoveel inspanningen gedaan met de bedoeling en zorgvuldig gevolgd – maar bereiken ze de beste resultaten? A / B-testen in de context van e-mailmarketing zijn het verzenden van een e-mail naar twee afzonderlijke, onbevooroordeelde testsegmenten van uw abonneelijst met één element dat in elke e-mail wordt gewijzigd om te zien welk element het meest succesvol is. Welke van de twee het meest succesvol is, wordt vervolgens naar de rest van de abonneelijst gestuurd. Dit type testen is van onschatbare waarde omdat de inspanningen continu kunnen worden verbeterd en verfijnd.

Test continu verschillende onderwerpregels om te zien welke de hoogste open rate behaalt.

De onderwerpregels voor e-mailmarketing zijn hoe u uzelf verkoopt in de rommel van een inbox. Het is de eerste smaak die een abonnee moet bepalen of ze je e-mail gaan gebruiken of deze gedachteloos in de prullenbak gooien. Test continu verschillende onderwerpregels om te zien welke de hoogste open rate behaalt.

Een andere geweldige meetwaarde om te testen is het tijdstip van de dag dat uw e-mail naar abonnees wordt verzonden. Als uw klantenbestand B2C is, probeer het dan rond het middaguur te verzenden, de normale tijd dat mensen lunchpauzes nemen en door hun persoonlijke e-mails bladeren. Of misschien op donderdag om 14.00 uur omdat ze een korte middagpauze nodig hebben. Dit type testen helpt u de koopcyclus van uw klant te leren kennen en helpt u ook bij andere soorten betaalde advertenties.

Het laatste geweldige testelement dat u kunt proberen, zijn call-to-action (CTA’s), dit zijn visuals die kijkers naar de volgende stap in uw verkooptrechter leiden. CTA’s zijn meestal afbeeldingen, knoppen of inhoud van helden die abonnees aanmoedigen om naar uw site te klikken en hopelijk een aankoop te doen. Veel plezier met verschillende knopkleuren of de inhoud “Koop nu” versus “Begin met winkelen”. Die kleine elementen lijken misschien onbeduidend, maar ze kunnen een enorm verschil maken in de winst of verlies.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format