E-commerce verwijzingsprogramma's: 9 vragen die u moet stellen voordat u begint - DeLaatbusiness

E-commerce verwijzingsprogramma’s: 9 vragen die u moet stellen voordat u begint

8 min


136

Marketing kan duur zijn en er is vaak geen garantie dat een specifieke strategie echte verkopen zal genereren. PPC, SEO en contentmarketing hebben hun plaats – en ze kunnen allemaal ongelooflijk effectief zijn. Maar ze kosten ook tijd, hebben geld nodig en hebben geen gegarandeerd rendement op investeringen, waardoor ze voor veel bedrijven een risicovolle onderneming zijn. Gelukkig is er een ongelooflijk betaalbare en effectieve marketingoptie voor e-commercebedrijven: een e-commerce verwijzingsprogramma .

Wat is een verwijzingsprogramma precies en hoe kan het u helpen de verkoop te verhogen? Hier is alles wat u moet weten over verwijzingsprogramma’s en hoe u een succesvol programma kunt bouwen dat de verkoop stimuleert zonder uw bedrijf een arm en een been te kosten.

Wat is een e-commerce verwijzingsmarketingprogramma?

Een doorverwijzingsmarketingprogramma voor e-commerce is een methode om verkopen of abonnementen op uw product of diensten te genereren door huidige klanten te stimuleren hun ervaringen met hun netwerk te delen en tegelijkertijd hun vrienden en familie aan te moedigen ook bij het bedrijf te kopen.

Harry’s, een e-commerce scheermes- en scheerbedrijf, gebruikt bijvoorbeeld een e-commerce verwijzingsmarketingprogramma om huidige abonnementsklanten aan te moedigen hun vrienden uit te nodigen voor Harry’s abonnementsprogramma .Screenshot van Harry's pagina met veelgestelde vragen over het verwijzingsprogramma.
Afbeeldingsbron

Zowel de abonnee als de nieuwe klant verdienen een krediet van $ 5, wat klanten aanmoedigt om te delen en nieuwe klanten om de code van een vriend te gebruiken. Het bedrijf wint ook omdat ze niet zoveel geld hoeven uit te geven aan marketing.

Waarom zijn verwijzingsprogramma’s voor e-commerce effectief?

De e-commerce-industrie is ongelooflijk competitief, wat het een uitdaging maakt voor nieuwe of groeiende e-commercebedrijven. Maar er is één cruciaal ingrediënt dat uw bedrijf de overhand kan geven: social proof.

Sociaal bewijs is het idee dat mensen waarschijnlijk zullen volgen wat hun vrienden doen. Als je vrienden bijvoorbeeld allemaal de nieuwste videogame spelen en enthousiast zijn over hoe geweldig het is, is de kans groot dat jij ook wilt spelen.

Verwijzingsmarketing maakt gebruik van het inherente vertrouwen dat we stellen in de informatie die afkomstig is van een onbevooroordeelde bron, zoals onze vrienden, boven marketing. Uit een recent rapport blijkt zelfs dat 83% van de consumenten zegt dat een goede vriend die een product aanbeveelt, het koopgedrag kan beïnvloeden.

Bovendien zijn verwijzingsprogramma’s vaak veel goedkoper omdat u alleen incentives betaalt als u een nieuwe klant verdient. En aangezien verwijzingsprogramma’s vaak een krediet bieden, kost het het bedrijf op de lange termijn minder.

Wat maakt een effectief e-commerce verwijzingsmarketingprogramma?

Nu u de voordelen van een e-commerce-verwijzingsmarketingprogramma begrijpt, is het tijd om uit te zoeken hoe u een effectief programma kunt bouwen dat de verkoop daadwerkelijk zal stimuleren.

Het begint met het vinden van de juiste incentive. De beste prikkel is aantrekkelijk en biedt voordelen voor zowel de verwijzer als de verwijzer. Als u nieuwe klanten bijvoorbeeld 25% korting aanbiedt, kan dit hen ertoe aanzetten om iets te kopen, maar als er niets in staat voor uw huidige klanten, zullen ze niet de moeite nemen om het te delen.

Rothy’s is een e-commerce schoenen- en modebedrijf dat modieuze schoenen en andere accessoires maakt van opnieuw ontworpen plastic flessen. Hun verwijzingsprogramma biedt nieuwe en huidige klanten een tegoed van $ 20 voor hun volgende aankoop. Dit is spannend voor zowel de nieuwe als de oorspronkelijke klant.Screenshot van de gebruiksvoorwaarden van het verwijzingsprogramma van Rothy.
Afbeeldingsbron

Nadat u een aantrekkelijke incentive heeft gevonden, moet u beslissen hoe u verwijzingen bijhoudt, vaak door elke klant een specifieke couponcode aan te bieden of een unieke URL te gebruiken. Maak vervolgens een gedetailleerde pagina met voorwaarden en services waarin wordt beschreven wie in aanmerking komt voor verwijzingsbonussen en of er beperkingen zijn, zoals een limiet voor beloningen per maand. Kondig ten slotte het programma aan met een e-mail en social media-explosie en wacht tot die lieve verwijzingen binnenkomen.

Waarin verschilt een verwijzingsprogramma van affiliate marketing?

Affiliate marketing is een manier om passief inkomen te verdienen door de producten en diensten van een ander merk te promoten. Een foodblogger kan bijvoorbeeld een blender promoten waar ze van houden en een Amazon-gelieerde link gebruiken om een ​​kleine commissie te verdienen wanneer een van hun lezers op een link op hun blog klikt. E-commerce-verwijzingsprogramma’s zijn echter meestal afhankelijk van echte klanten zonder agenda om hun producten te promoten.

Beide methoden zijn gebaseerd op mond-tot-mondreclame; e-commerce-verwijzingsprogramma’s bieden echter een korting of krediet in plaats van een commissie in contanten. Dit trekt mensen aan die persoonlijke aanbevelingen doen aan hun netwerk, in plaats van marketeers of bloggers die een inkomen willen verdienen. Veel verwijzingsprogramma’s verbieden klanten ook om links te delen via een commercieel platform, zoals een blog waarmee inkomsten worden gegenereerd. Zowel affiliate marketing als verwijzingsprogramma’s kunnen effectieve methoden zijn om de verkoop te stimuleren; Ze gebruiken echter iets andere prikkels en zijn ontworpen voor verschillende doelgroepen.

Hoe kiest u de juiste klantprikkel voor uw e-commerce verwijzingsprogramma?

De juiste incentive voor klanten kan uw e-commerce verwijzingsprogramma maken of breken, dus het is essentieel om de juiste incentive te selecteren als u de verkoop wilt stimuleren. Hier zijn een paar belangrijke factoren om in gedachten te houden:

 • Zorg ervoor dat uw incentive echt iets is dat mensen willen – een korting of krediet zijn veilige weddenschappen voor de meeste e-commercebedrijven.
 • Gebruik een tweezijdige beloning: zowel de verwijzer als de verwijzende klant zouden iets moeten krijgen.
 • Zorg ervoor dat de incentive herhaalbaar is, zodat verwijzers deze keer op keer kunnen verdienen. (Dit is de reden waarom een ​​korting of krediet zo populair is, omdat ze kunnen oplopen.)

Hier zijn een paar voorbeelden van effectieve incentives voor verwijzingsprogramma’s:

 • DoorDash , een online platform voor het bezorgen van eten, biedt verwijzers een tegoed van $ 10 voor afhalen, terwijl nieuwe klanten $ 5 verdienen op hun eerste drie bestellingen – dit stimuleert hen om minstens drie keer af te halen.

Screenshot van het verwijzingsprogrammascherm van DoorDash.
Afbeeldingsbron: DoorDash-app

 • Todoist , een online tool voor taakbeheer, biedt zowel de verwijzer als de scheidsrechter twee gratis maanden van hun premiumabonnement voor bereikverwijzing.

Screenshot van de verwijzingsprogrammapagina van ToDoIst.
Afbeeldingsbron

 • Overtone, een e-commerce haarverfbedrijf, biedt lidmaatschapsklanten $ 10 tegoed per doorverwezen vriend en geeft de vriend $ 10 korting op hun eerste bestelling van $ 30 of meer. Het verwijzingsprogramma is niet beschikbaar voor alle klanten, alleen voor degenen die zich aanmelden voor hun gratis lidmaatschapsbeloningsprogramma.

Screenshot van de verwijzingsprogrammapagina van Overtone.
Afbeeldingsbron

Merk op wat deze voorbeelden gemeen hebben? Ze bieden allemaal een korting voor zowel de vriend als de huidige klant, evenals een aanzienlijke, herhaalbare korting.

Hoe zorgt u ervoor dat uw website klaar is voor een e-commerce verwijzingsprogramma?

Verwijzingsprogramma’s kunnen een ongelooflijk effectieve methode zijn om uw e-commercebedrijf te promoten. Met heel weinig investeringen vooraf kunt u het bereik van uw merk vergroten met vertrouwde mond-tot-mondreclame. Klinkt goed, toch? Maar is uw website klaar voor het verkeer dat uw verwijzingsprogramma zal genereren? Of komen gebruikers op uw site terecht, raken gefrustreerd en vertrekken ze?

Volgens Website Setup is dit probleem eigenlijk een van de drie belangrijkste redenen waarom iemand van een website stuitert:

“De eerste reden is dat de site gewoon verwarrend is. Misschien heeft het veel te veel elementen op het scherm die de gebruiker moet verwerken. Als alternatief kunnen er veel afleidende animaties of afbeeldingen zijn. “

Het meest aantrekkelijke incentiveprogramma werkt niet als uw website moeilijk te navigeren of traag is, of als mensen hun verwijzingslink niet gemakkelijk kunnen vinden. Hier zijn een paar tips om ervoor te zorgen dat uw website het succes van uw verwijzingsprogramma niet haalt:

 • Gebruik Google’s PageSpeed ​​Insight- tool om ervoor te zorgen dat uw site gemakkelijk wordt geladen op mobiele apparaten en desktops.
 • Test de bruikbaarheid van uw website om ervoor te zorgen dat bezoekers begrijpen hoe ze op uw pagina moeten navigeren en waar ze hun verwijzingslink kunnen vinden.
 • Gebruik een eenvoudige, gemakkelijk te navigeren interface zodat klanten en prospects gemakkelijk de voordelen van uw producten of diensten begrijpen.
 • Maak gebruik van de negatieve ruimte om de aandacht van de gebruikers te vestigen op kritieke links, waaronder aanmeldingen voor verwijzingsprogramma’s, e-mailregistratie en aankoopknoppen.

Om ervoor te zorgen dat uw site gemakkelijk te navigeren is, raadpleegt u deze gids over de bruikbaarheid van de website .

Hoe maximaliseert u het aantal mensen dat zich aanmeldt voor uw verwijzingsmarketingprogramma?

Verwijzingsmarketingprogramma’s zijn ideaal voor bedrijven die willen groeien zonder duizenden dollars te investeren in tientallen verschillende marketingstrategieën. Ga er echter niet vanuit dat u een verwijzingsprogramma kunt opzetten en de verkoop zal binnenstromen. Zoals bij elke marketingstrategie, kost het opzetten van een e-commerce verwijzingsprogramma tijd en inspanning om effectief te zijn. Hier zijn een paar tips om de effectiviteit van uw verwijzingsprogramma te maximaliseren:

 • Zorg ervoor dat uw huidige klanten ook echt blij zijn met uw bedrijf. Geërgerde klanten zullen uw product niet doorverwijzen, ook al verdient het hen een krediet. Gebruik een enquête om klanten te vragen of er gebieden zijn waarop u verbeteringen kunt aanbrengen.
 • Maak uw verwijzingsprogramma gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te vinden. Begraaf uw verwijzingscodes niet drie klikken diep in uw website. Zorg ervoor dat huidige klanten hun link gemakkelijk kunnen vinden en klikken om te kopiëren. Dit vergroot de kans dat ze uw programma daadwerkelijk met hun netwerk delen.
 • Gebruik een verwijzingsprogramma naast andere marketingstrategieën. Gebruik influencers bijvoorbeeld om uw verwijzingsprogramma een vliegende start te geven door hen te vragen uw merk bij hun volgers te promoten. Micro-influencers worden vaak zeer vertrouwd door hun publiek en kunnen een effectieve manier zijn om vertrouwen op te bouwen bij uw publiek.

Hoe maximaliseert u de inkomsten die u uit uw e-commerce verwijzingsmarketingprogramma haalt?

Verwijzingsmarketingprogramma’s kunnen zeer kosteneffectief zijn, maar ze kunnen ook worden misbruikt. Sommige klanten gebruiken hun verwijzingslinks op betaalde blogs om honderden dollars aan credits te genereren of delen ze op sites voor het delen van kortingscodes zoals RetailMeNot. Deze mazen in de wet kunnen ervoor zorgen dat u duizenden dollars aan credits betaalt aan klanten die zich waarschijnlijk toch voor uw product of dienst zouden aanmelden.

Dus hoe bescherm je je bedrijf en hoe voorkom je dat mensen profiteren van je verwijzingsprogramma? Door een ijzersterke algemene voorwaardenpagina te maken. Idealiter zal iedereen uw programma gebruiken zoals bedoeld, maar als dat niet het geval is, moet u een manier hebben om uzelf te beschermen. In de algemene voorwaarden van het verwijzingsprogramma van Netflix staat bijvoorbeeld dat het programma “uitsluitend bedoeld is voor persoonlijk, niet-commercieel gebruik” en behouden ze zich het recht voor om elk lid dat misbruik maakt van het programma, te diskwalificeren.Screenshot van de pagina met algemene voorwaarden van het verwijzingsprogramma van Netflix.
Afbeeldingsbron

Zorg er bij het opstellen van de algemene voorwaarden van uw verwijzingsprogramma voor dat u uw basis afdekt en uzelf de flexibiliteit geeft om accounts te annuleren voor klanten die misbruik maken van uw programma op manieren die u misschien niet eens bedenkt.

Welke software kan worden gebruikt om een ​​e-commerce verwijzingsprogramma op te zetten?

Nu u begrijpt hoe u een succesvol e-commerce-verwijzingsprogramma kunt bouwen, gaan we dieper in op de details. Hoe creëer je eigenlijk een verwijzingsprogramma? Hoewel u het programma handmatig zou kunnen beheren door voor elke klant een unieke couponcode aan te bieden, is die strategie niet praktisch op lange termijn.

Investeer in plaats daarvan in verwijzingssoftware die speciaal is ontworpen voor e-commercebedrijven zoals Talkable of Growsurf . Deze platforms maken het gemakkelijk om gebruiksvriendelijke verwijzingsprogramma’s te maken en tests uit te voeren om erachter te komen wat het beste werkt voor uw bedrijf. Talkable biedt bijvoorbeeld toegang tot klantinzichten, zodat u kunt zien wat werkt en wat niet.Screenshot van Talkable dashboard.
Afbeeldingsbron

Het kan ook worden geïntegreerd met veel platforms die u al gebruikt, waaronder MailChimp en Salesforce.

Laatste gedachten over verwijzingsprogramma’s voor e-commerce

Of u nu een gevestigde e-commerceonderneming runt of een nieuw gestarte startup wilt laten groeien, een verwijzingsprogramma kan een effectieve methode zijn om mond-tot-mondreclame te vergroten. Verwijzingsmarketing gaat echter niet zonder uitdagingen.

Dit is geen marketingstrategie die u kunt instellen en vergeten. Net als bij betaalde advertenties of sociale media, moet u tijd besteden aan het optimaliseren van uw verwijzingsprogramma en het testen van wijzigingen. Maar het heeft grote voordelen: met verwijzingsmarketing betaalt u alleen voor klanten of leads die u daadwerkelijk krijgt, waardoor het een veel effectiever gebruik van uw marketingbudget wordt.

Is een verwijzingsprogramma geschikt voor uw e-commercebedrijf? Als je een geweldig product (of dienst) hebt en een hoge klanttevredenheid, dan is dit wellicht de juiste tool om je bedrijf te helpen groeien.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format