Een stapsgewijze handleiding voor het wijzigen van uw domeinnaam - DeLaatbusiness

Een stapsgewijze handleiding voor het wijzigen van uw domeinnaam

7 min


121

Het overzetten van uw website naar een nieuw domein kan een zware, maar ook een vervelende taak zijn. Of u nu een rebranding uitvoert, een meer gespecificeerde digitale aanwezigheid wilt (zoals een .tech- of .org-domein) of meerdere bestaande sites consolideert tot één, ervoor zorgen dat de overgang soepel verloopt, is noodzakelijk om een ​​goede klantervaring te bieden en de zoekmachine te behouden ranglijsten. Lees verder om te ontdekken wat er nodig is om uw gegevens effectief naar een nieuw domein te migreren.

Een migratie plannen

U heeft dus eindelijk besloten dat domeinmigratie een ideale keuze is voor uw bedrijf. De volgende stap is het maken van een stappenplan om het proces soepel te laten verlopen. Het verzamelen van de gegevens die u nodig heeft voordat u besluit om te starten, zal uw bedrijf in een ideale positie brengen om te slagen.

Stap 1: Onderzoek de geschiedenis van uw nieuwe domein

Dit zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar u moet wat onderzoek doen naar de mogelijke nieuwe domeinnaam. Controleer of er backlinks circuleren die naar dat specifieke domein verwijzen. Is er een context die wordt geïndexeerd? Als het niet overeenkomt met de boodschap van uw bedrijf, kan dit in de toekomst tot mogelijke problemen leiden.

Stap 2: Verifieer via Google Search Console

Google Search Console, voorheen Google Webmaster Tools, is een verzameling van de SEO-tools en rapportagefuncties van Google. Deze bron geeft u direct inzicht in hoe de zoekmachine uw website ervaart. Als u het eigendom van uw site bij Google verifieert, krijgen uw bedrijf en Google een veilig kanaal voor het uitwisselen van informatie. Dit is om vele redenen gunstig, zoals het analyseren van de zoekopdrachten van bezoekers van uw site.

Stap 3: Maak een lijst met al uw URL’s

Om uw bestaande website succesvol in te richten, crawlt u uw website eerst met een webcrawler (ook wel een spider genoemd). Dit doorzoekt systematisch het internet voor informatie met betrekking tot uw site en vindt alle URL’s die Google zal zien. Als u een CMS heeft, verzamel dan alle gegevens van Google Analytics en van externe tools die laten zien aan welke andere websites uw bedrijf is gekoppeld. Gebruik deze lijst om de optimalisatie van de omleidingen en prestaties van de site te meten.

Stap 4: Plaats een wachtpagina op uw nieuwe domein

Deze tactiek moet worden gedaan om Google op de hoogte te stellen wanneer een geparkeerd domein actief wordt. Deze stap verlicht mogelijke vertragingen bij de overdracht van uw zoekresultaten. Het bijwerken van eventuele contactgegevens en alle relevante informatie die u heeft, zal het gemakkelijker maken voor iedereen die naar u zoekt. Voor de korte termijn zou u hosting moeten hebben voor zowel de oude als de nieuwe domeinen, zodat de omleiding zo naadloos mogelijk kan verlopen. Bewaak de serverlogbestanden om te bepalen wanneer het oude domein geen verkeer meer ontvangt.

Stap 5: Benchmark de huidige ranglijst van uw website

Om de migratie van uw website te beoordelen, moet u een duidelijk idee hebben van hoe goed uw site het in realtime doet. Dit betekent dat u weet hoe uw huidige domein eruitziet, waarvoor het in de ranglijst staat en hoeveel verkeer het ervaart. Hulpprogramma’s voor het rangschikken van zoekresultaten, zoals The Hoth , SEMrush , Google Search Console en Google Analytics,kunnen allemaal van grote hulp zijn. Het consolideren van deze gegevens in een spreadsheet is een uitstekende manier om uw geregistreerde gegevensbezoeken, conversies, sessies en bouncepercentages te analyseren, plus alle andere relevante gegevens van uw site voor elke URL. Houd er nu rekening mee welke specifieke URL’s de meeste ranking en verkeer ontvangen.

Stap 6: Breng uw omleidingen in kaart

Het toewijzen van uw bestaande URL’s aan uw nieuwe is een belangrijke stap. Uw URL’s blijven waarschijnlijk identiek, maar met het nieuwe domein in plaats van het oude. Deze stap helpt u later bij het maken van XML-sitemaps voor het nieuwe domein.

Stap 7: Maak en test omleidingen

301-omleidingen zijn instructies die aan uw server worden toegevoegd om iedereen die een oude pagina opvraagt ​​te informeren dat deze is verplaatst en waar ze heen moeten. Deze stap instrueert zoekmachines ook om de autoriteit die aan de vorige URL is gekoppeld, toe te kennen aan de huidige. Er mag slechts één één-op-één-omleiding zijn tussen de oude en nieuwe URL’s. Vergeet niet de interne links op de nieuwe domeinsite te controleren. Een crawlertool kan u bij dit proces helpen.

Stap 8: Controleer de tagging van Google Analytics

U moet er nu voor zorgen dat de tagging van Google Analytics (of een andere versie van Analytics) naadloos verloopt en volledig behouden blijft op uw nieuwe domein. Als u de ontwikkelversie van de site controleert voordat u deze start, worden eventuele discrepanties verholpen. Ook al is het dezelfde website, u wilt er zeker van zijn dat belangrijke elementen bewaard zijn gebleven.

Live gaan met uw nieuwe domein

Het lanceringsproces omvat het implementeren van verschillende belangrijke elementen. Door deze stappen op een gestage, weloverwogen manier uit te voeren, kunt u alles opsporen dat verkeerd is om een ​​soepele migratie te garanderen.

Stap 1: Start uw nieuwe domein

Publiceer uw website op zijn nieuwe domein. Dit zou uw huidige site moeten imiteren, maar nu met bijgewerkte interne links.

Stap 2: Open het nieuwe domein voor bedrijven

Verwijder de wachtwoordbeveiliging, meta-robots, index-tags en al het andere dat toegang tot het robots.txt-bestand verbiedt. Zoekmachines kunnen nu de site crawlen en uw inhoud bekijken.

Stap 3: implementeer omleidingen

Alle oude URL’s worden nu rechtstreeks naar het nieuwe domein gericht in plaats van naar het oude. Soms is het niet mogelijk om 1: 1 omleidingen uit te voeren en moet het hele domein worden omgeleid naar het nieuwe domein. Hoewel dit niet de beste manier is om het aan te pakken, zal het in de meeste gevallen nog steeds functioneel zijn.

Stap 4: Gebruik de adreswijzigingstool van Google

De “Adreswijziging” -tool van Google Search Console laat Google weten dat uw domein is verplaatst. Opmerking: u moet beide domeinen hebben geverifieerd om deze functie te gebruiken.

Stap 5: instrueer Google om uw nieuwe domein te analyseren

Gebruik Fetch in Google Search Console om uw startpagina en de belangrijkste URL’s te analyseren. Zorg ervoor dat de pagina correct wordt weergegeven (dwz dat Google uw pagina’s bekijkt zoals echte bezoekers dat zouden doen). Gebruik de optie Verzenden naar index voor die URL om te vragen dat ze de pagina nauwkeurig indexeren.

Stap 6: Dien uw XML-sitemaps in

Dien uw XML-sitemap in vanuit zowel Google Search Console als Bing Webmaster Tools. Dit moedigt hen allebei aan om de URL’s erin te crawlen, zodat deze correct kan worden gescoord en geïndexeerd. Het aantal geïndexeerde pagina’s zou in de paar dagen na de migratie moeten toenemen. Dien bovendien de XML-sitemap in die u voor uw oude domein heeft gemaakt. Dit zou zoekmachines moeten aanmoedigen om uw vorige URL’s te crawlen, de 301-omleidingen te bekijken en het nieuwe domein te bezoeken.

Stap 7: Test uw omleidingen

De crawl-tool die u in de testfase hebt gebruikt, moet worden gebruikt om een ​​lijst met alle URL’s van uw oude domein in te voeren en deze te crawlen. Zorg er binnen de crawlersoftware voor dat elke URL correct wordt omgeleid naar het nieuwe domein. Controleer ook hoeveel omleidingen elk verzoek wordt verzonden voordat u uiteindelijk op de beoogde URL terechtkomt. Het doel is om zo min mogelijk omleidingen te hebben.

Stap 8: verifieer met Google Analytics

Gebruik vanuit uw Google Analytics-profiel Realtime-rapporten om ervoor te zorgen dat uw analyses correct werken. Voeg een annotatie toe om te controleren wanneer de migratie is gestart (zodat u kunt zien welke impact dit heeft op uw verkeer) en hernoem de weergaven en profielen indien nodig.

Op dit punt moet u alle externe links bijwerken die naar uw oude domein verwijzen. Neem contact op met site-eigenaren waar links naar uw oude site verschijnen en leg uw situatie uit om te zien of ze hun backlinks kunnen bijwerken. Alle andere links die u kunt wijzigen, zoals sociale profielen en recensies van blogs, moeten op dit moment ook worden bijgewerkt. Vergeet niet ervoor te zorgen dat alle deelknoppen op uw site nu uw nieuwe domein gebruiken.

Uw migratie volgen

Eindelijk is het nieuwe domein live en is uw migratie voltooid. Als het stof eenmaal is neergedaald, zijn er een paar taken waarmee u rekening moet houden om het migratieproces te voltooien.

Zoekmachines motiveren om uw nieuwe domein te crawlen is absoluut noodzakelijk. Om dit te doen, moet u nieuwe informatie voor uw site maken, zodat Google nieuwe links kan vinden en crawlen. Deze stap trekt de aandacht van zoekmachines naar de nieuwe site en verbetert tegelijkertijd uw branding.

Controleer constant uw indexatiecijfers

Gebruik sitemaps en indexstatus-tools in de Search Console van Google om regelmatig te controleren hoeveel van uw URL’s door Google worden geïndexeerd. Als u ook Bing Webmaster Tools heeft ingesteld, kunt u ook het aantal pagina’s verifiëren dat ze aan hun index hebben toegevoegd.

Doorzoek de nieuwe website op fouten

Controleer uw nieuwe domein regelmatig op problemen of fouten die bezoekers of zoekmachines kunnen tegenkomen. De crawlfoutrapporten in Google Search Console moeten de eerste weken dagelijks worden gecontroleerd om te zien of Google problemen identificeert die u kunt oplossen. Deze informatie geeft u een goed beeld van wie u ook uw SEO-vaardigheden kunt verbeteren.

Controleer uw ranglijst en zichtbaarheid

Met de benchmarks die in de planningsfase worden gebruikt, kunt u controleren hoe goed het nieuwe domein presteert bij het rangschikken voor uw specifieke zoekwoorden. Als alles goed gaat, ziet u een cross-over in uw diagrammen, aangezien het nieuwe domein het oude vervangt. U kunt ook ranglijsten op URL-niveau vergelijken door te controleren wanneer de meest zichtbare URL’s van het oude domein worden vervangen door de nieuwe versies.

Controleer uw nieuwe bezoekersaantallen en verkopen

Uw belangrijkste succesindicator zijn verkeer en conversies. Let op de afzonderlijke URL’s die het beste presteerden voorafgaand aan de migratie en zorg ervoor dat u vergelijkbare prestaties behaalt met de nieuwe URL’s. Zo niet, dan is er mogelijk ergens een fout opgetreden.

Onderhoud uw omleidingen

Houd uw omleidingen op hun plaats totdat alle activiteit op het oude domein is gestopt. Dit proces kan vele maanden duren, dus wees geduldig. Zodra de oude site geen links, sociale aandacht en verkeer meer ontvangt, kunt u overwegen deze te verwijderen. Een goede manier om dit te controleren, is door uw serverlogboeken te analyseren. Zodra u kunt zien dat Google uw oude domeinnaam niet meer bezoekt, kunt u uw omleidingen uitschakelen of deze bewerken naar een algemeen omleidingsplatform. Het wordt aanbevolen om uw omleidingen permanent op hun plaats te houden om ervoor te zorgen dat alle bezoekers naar de juiste locatie worden gestuurd.

Overzicht

Ook al blijft de inhoud van uw nieuwe websitedomein identiek, Google zal het bekijken zoals het lijkt: een geheel nieuwe website. U zult waarschijnlijk enkele haperingen en veranderingen in uw rangschikking ervaren, die van invloed zijn op het verkeer, maar wees niet ontmoedigd – het is slechts tijdelijk. Een strategische migratie- en omleidingsstrategie is nog steeds de optimale keuze om de investering die u in uw site heeft gedaan te beschermen.

Om ervoor te zorgen dat de overgang zo soepel mogelijk verloopt (en om het minder overweldigend te laten lijken), probeert u deze wijziging over een paar maanden door te voeren. Voor je het weet, zal de migratie compleet zijn zonder een enorme afschrikking van operaties.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format