Eenvoudige manieren om een ​​mentor voor uw bedrijf te vinden - DeLaatbusiness
betekenis chatbot

Eenvoudige manieren om een ​​mentor voor uw bedrijf te vinden

3 min


122

Er zijn bepaalde acties die elk bedrijf tijdens zijn ondernemingsreis zou moeten ondernemen. Het opstellen van een bedrijfsplan, het oprichten of vormen van een LLC en het verkrijgen van een werkgeversidentificatienummer (EIN) zijn enkele van de eerste stappen die nodig zijn om een ​​bedrijf op gang te krijgen. Hoewel het voor kleine bedrijven niet vereist is om mentoren te hebben, is het nuttig om iemand te hebben die u in goede en ongekende tijden kunt benaderen voor begeleiding en ondersteuning.

Als je er nog geen hebt, vraag je je misschien af ​​waar je een effectieve mentor kunt vinden. Het zal je misschien verbazen dat mentoren overal om je heen zijn – en soms op de meest onwaarschijnlijke plaatsen.

Maak gebruik van online mentorschapsnetwerken.

Terwijl de COVID-19-pandemie voortduurt en de wereld sociale afstand neemt, kun je je afvragen waar je precies een mentor kunt vinden en ontmoeten. (Onthoud: momenteel is het geen optie om samen koffie te drinken of naar een netwerkevenement te gaan.)

Gelukkig zijn er genoeg mentoren op afstand beschikbaar voor ondernemers. SCORE, dat het grootste netwerk van vrijwillige zakelijke mentoren in het land heeft, biedt momenteel mentoring op afstand aan ondernemers in nood.

Hoe neem je deel aan online mentoring? Zorg er allereerst voor dat u contact maakt met uw mentor en vraag naar hun favoriete communicatiemethode. Als je eenmaal weet wat de beste manier is om contact op te nemen en samen te werken, kun je ervoor kiezen om je mentor / mentee-relatie op een van de volgende manieren te beginnen:

  • Telefoongesprekken. Geef uw mentorschap een boost met een kort inleidend gesprek en leer meer over uw mentor en hun achtergrond.
  • E-mails. Dit is het perfecte medium voor mentoren om meer informatie over hun ervaring mee te sturen, inclusief links naar toespraken die ze hebben gegeven tijdens spreekevenementen voor universiteiten of blogposts die ze hebben geschreven en die zichzelf versterken als experts binnen de branche.
  • Videovergaderen. Stel uzelf zo persoonlijk mogelijk voor via een videoconferentieplatform zoals Zoom . Hierdoor kunt u uw mentor ter plaatse zien en beginnen te spreken.

Kijk in je bestaande netwerk en bereik via LinkedIn.

Iedereen kan je mentor zijn. Maar hoe groot is de kans dat uw zakelijke mentor een beroemdheid of influencer wordt met miljoenen volgers? Dat is een veel minder waarschijnlijk scenario dan het vinden van iemand die je al kent om je te begeleiden.

Kijk in uw bestaande netwerk, vooral op professionele sociale media-netwerksites zoals LinkedIn. Bekijk wat uw connecties hebben gedaan. Let op of ze in dezelfde branche zitten of een loopbaantraject volgen dat vergelijkbaar is met u en uw bedrijf. Als dat het geval is, schrijf ze dan een bericht met de vraag of het mogelijk is om meer met elkaar te praten. Het wordt aangeraden om niet onmiddellijk te vragen – of erger nog, te eisen – dat iemand vooraf je mentor is.

Een ander voordeel van het gebruik van LinkedIn als netwerktool is de mogelijkheid om via een bestaande verbinding in contact te komen met een andere professional. Laten we zeggen dat er iemand is die een carrière heeft die je bewondert, maar hij is geen connectie. Misschien heb je een gemeenschappelijke connectie – of misschien een paar connecties. Overweeg om contact op te nemen met de wederzijdse band en te vragen of het voor hen mogelijk is om u kennis te laten maken met de professional die u bewondert. U kunt zelfs een of twee redenen opgeven waarom u als context contact met hen wilt opnemen. Dit maakt het voor de onderlinge verbinding gemakkelijker om de introductie te maken.

Schrijf u in voor een online cursus.

Ik weet niet of ik deze aanwijzer vóór COVID-19 zou hebben toegevoegd – het is waarschijnlijker dat ik het had gehad over het belang van het bijwonen van een netwerkevenement of mixer en mijn collega-collega’s zou vragen of ze iemand kennen die je mentor zou kunnen zijn. Dit zijn allemaal acties en gedragingen die moeten worden hervat zodra de pandemie voorbij is.

Voorlopig is een andere geweldige manier om potentiële mentoren te ontmoeten, door je in te schrijven voor gratis online cursussen. Bedrijven zoals MasterClass bieden momenteel gratis Q & A-sessies aan met een aantal van hun instructeurs. Universiteiten zoals Yale en Harvard bieden gratis online inschrijving voor cursussen. Als je (kort) weer naar school gaat, kan het zijn dat je instructeur een mentor kan zijn, of dat je contact kunt maken met een andere persoon die voor dezelfde cursus is ingeschreven en die mentorschap heeft.

Laatste tips

Ongeacht waar u uw zakelijke mentor vindt, onthoud dat mentorschap tussen een mentor en een mentee tweerichtingsverkeer is. Respecteer de tijd en energie die ze in de mentorrelatie en hun grenzen steken. Door dit te doen, kunt u een mentorschap creëren dat een levenslange relatie wordt binnen en buiten het bedrijf.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format