Effectieve B2B-marketingstrategieën voor online bedrijven - DeLaatbusiness
Messenger bots
google analytics tag manager

Effectieve B2B-marketingstrategieën voor online bedrijven

9 min


115

Het business-to-business-segment van e-commerce is enorm; alleen al in 2014 boekte het een omzet van $ 1 biljoen, en het vertoont geen tekenen van vertraging.

Om te profiteren van deze steeds groter wordende sector, hebben we onze knapste koppen van de afdelingen Marketing en Creative Services van Volusion bijeengebracht om tips te delen om B2B-winkels te helpen opvallen en nieuwe klanten te werven. Welke marketingtactieken u ook gebruikt, u zult zeker enkele B2B-marketingstrategieën vinden die uw winkel zullen helpen meer klanten aan te trekken.

B2B PPC

PPC

Maak grondige bestemmingspagina’s

B2B-kopers hebben de neiging om veel meer te vergelijken. Het is zelden een snelle verkoop, aangezien deze aankopen vaak groter van omvang zijn. Dit betekent dat het belangrijk is om ervoor te zorgen dat uw bestemmingspagina’s zeer grondig zijn. Zorg ervoor dat u veel nuttige informatie opneemt, inclusief getuigenissen van andere bedrijven, telefoonnummers die duidelijk worden weergegeven voor eenvoudig contact, veelgestelde vragen met antwoorden en details over bulkaankopen (indien relevant).

Pas uw oproepen tot actie aan

Zorg ervoor dat de advertenties duidelijk een bedrijf aanspreken. De call-to-actions ‘nu kopen’ of ‘vandaag bestellen’ zijn niet ideaal voor bedrijven. U kunt beter worden bediend met uitdrukkingen als ‘best in class’, ‘bekroond’, ‘contact met ons opnemen’ of ‘kijk wat we voor uw bedrijf kunnen doen’. Vermeld ook prijspunten als je in staat bent. Het helpt bedrijven meer informatie te krijgen over wat u verkoopt, en verhoogt de kwaliteit van de koper die op de advertentie klikt.

Voeg bedrijfsmodificatoren toe

Gebruik zoekwoorden met een zakelijke instelling. Gebruik dus indien van toepassing de ‘bulk’-termen of zin-add-ons zoals’ voor bedrijven ‘,’ voor bedrijven ‘en’ zakelijk ‘. Bovendien weten bedrijven meestal precies welk product of welke service ze willen, dus zorg ervoor dat u zich op die specifieke zoekwoorden richt. Gebruik de juiste acroniemen, onderdeelnummers, modelnummers, enz. Klanten hebben misschien een idee, maar bedrijven weten en zullen naar die exacte dingen zoeken.

Laat advertenties zien tijdens werkuren

Houd uw advertentieplanning in de gaten. Misschien kopen bedrijven alleen producten en diensten doordeweeks van 7.00 uur tot 19.00 uur, dus laat u andere uren en weekenden achterwege.

Remarket om top of mind te blijven

Ten slotte is remarketing een geweldige tool voor bedrijven. Zoals opgemerkt, hebben B2B-producten en -diensten vaak lange koopcycli, en remarketing kan helpen bij het sluiten van die deals.

B2B-feeds

Winkelen Feeds

Maak productnamen en beschrijvingen specifiek

Neem onderdeelnummers op in uw producttitels en beschrijvingen – De meeste B2B-klanten weten precies waarnaar ze op zoek zijn, dus u kunt specifiek zijn bij het benoemen en beschrijven van uw product. Als u bijvoorbeeld inkt voor een specifieke printer verkoopt, neem dan alle relevante identificerende informatie op in de beschrijving.

Advertentieplanning is uw vriend

Houd in de gaten wanneer uw verkopen binnenkomen en als het zinvol is, verlaag dan uw bod of schakel uw advertenties volledig uit tijdens niet-kantooruren en op feestdagen. Dit kan u helpen uw budget effectiever te gebruiken door alleen te adverteren wanneer uw B2B-klanten daadwerkelijk winkelen.

Toon items in bulk

Als u artikelen in bulk verkoopt, probeer dan uw productafbeeldingen dat feit te laten uitdrukken. Het is niet altijd voldoende om uw producttitel het woord “bulk” te laten bevatten, aangezien mensen zich aangetrokken voelen tot productafbeeldingen boven tekst. Als u een afbeelding van een enkel artikel heeft, kan een klant erop klikken en denken dat hij het kan kopen, en verspilt u uw budget. Maak het voor kopers duidelijk wat ze zouden kopen als ze uw product zouden kopen.

B2B SEO

SEO

Bouw relaties

Ken de verschillen tussen B2B-strategieën en B2C-strategieën. Het doel van een Business-to-Consumer-website is om te verkopen wanneer de potentiële klant de pagina bezoekt, terwijl B2B-websites zijn ontworpen om langdurige relaties op te bouwen met bedrijven die consequent naar die leverancier zullen terugkeren. Dit betekent dat onmiddellijke verkoop onwaarschijnlijk is; het doel moet zijn om een ​​gesprek op gang te brengen en het verkoopproces te starten.

Weet welke statistieken belangrijk zijn

Wanneer we Analytics-rapporten voor B2C-websites uitvoeren, richten we ons sterk op conversies met betrekking tot het aantal mensen dat een aankoop heeft gedaan. Voor B2B-websites vinden conversies vaak offline plaats en zijn ze niet zo’n betrouwbare indicator van succes als B2C-conversies. Relevantere Analytics-indicatoren zijn factoren zoals Tijd op site en bouncepercentage, die beide aangeven hoe geïnteresseerd potentiële klanten zijn om meer te leren en een partnerschap aan te gaan. U kunt ook aangepaste doelen instellen die bijvoorbeeld bijhouden hoeveel mensen een whitepaper downloaden of hun contactgegevens invoeren om een ​​offerte aan te vragen.

Kies trefwoorden die relevant zijn voor uw B2B-markt

Voer marktonderzoek uit naar uw doelgroep, zodat u weet hoe u met hen moet praten, en selecteer vervolgens de juiste zoekwoorden. Pas op voor het zoekwoord ‘groothandel’, dat vaak wordt gebruikt door B2C-websites die in bulk verkopen of kortingen aanbieden, wat leidt tot misbruik en verzadiging van dat zoekwoord. Dit betekent niet dat u het helemaal moet weggooien, maar vul uw strategie aan met zoekwoorden die zeer relevant zijn voor uw doelmarkt, zoals ‘leveranciers van industriële machine-uitrusting’ of ‘leverancier van materiaalbehandelingssystemen’.

Overweeg andere manieren om informatie te communiceren

Website-inhoud is vooral belangrijk in de B2B-wereld, omdat uw prospects zoveel mogelijk informatie zullen zoeken voordat ze hun beslissingen nemen. Denk aan de B2C-consument, die een foto van een product kan bekijken en een aankoop kan doen. Vergelijk dit nu met de B2B-consument, die geïnteresseerd zal zijn in prijspunten, de doeltreffendheid van het product, ondersteunende opties en misschien zelfs specifieke kenmerken zoals technische technieken of een toewijding aan milieuvriendelijke praktijken. White papers, bronnenpagina’s, slideshares, productvideo’s en infographics zijn allemaal bijzonder nuttige vormen van inhoud voor de B2B-markt.

Vergeet de basisprincipes niet

Natuurlijk blijven de best practices voor SEO van toepassing. Dit omvat trefwoordrijke metadata, technische optimalisatie, hoogwaardige inhoud op de pagina en strategieën voor het verwerven van white-hat-links. B2B-websites hebben ook een relatief onbenutte mogelijkheid om Schema-markup in hun voordeel te gebruiken. U kunt meer informatie over Schema markup voor B2B-bedrijven te lezen hier .

B2B-ontwerp

Site-ontwerp

Ontwerp voor vertrouwen en geloofwaardigheid

U wilt dat uw klanten weten dat u een betrouwbaar, geloofwaardig bedrijf bent waarmee ze zich op hun gemak voelen bij het zakendoen op de lange termijn. Dat vertrouwen opbouwen is een van de belangrijkste taken van uw website. Gelukkig zijn er een paar eenvoudige dingen die u kunt doen om ervoor te zorgen dat ze de boodschap luid en duidelijk overbrengen:

 • Professioneel, bijgewerkt ontwerp – Niets vermindert de geloofwaardigheid van een website meer dan een verouderd, lelijk ontwerp. In feite velt 75% van de klanten een oordeel over de geloofwaardigheid van een bedrijf uitsluitend op basis van het ontwerp van hun website. Een professioneel ontworpen website kan een enorm verschil maken bij het opbouwen van vertrouwen en kan een groot onderscheid maken tussen jou en je concurrentie.
 • Klantengetuigenissen – Als je geweldige getuigenissen van klanten hebt, zorg er dan voor dat je ze laat zien. Het stelt uw potentiële klanten op hun gemak, wetende dat andere mensen geweldige ervaringen met uw bedrijf hebben gehad.
 • Merklogo’s – Als u een geautoriseerde distributeur of verkoper bent van merken die herkenbaar zijn voor uw doelgroep, laat het hen dan weten. Niet elk bedrijf kan die merken voeren, dus het feit dat die van u wel waarde heeft.
 • Laat uw mensen zien – Mensen willen graag weten dat ze bij echte mensen kopen. Laat enkele foto’s zien van uw personeel of oprichter. Gewoon weten dat er echte mensen zijn die hun reputatie achter een product zetten, gaat ver.
 • Seals en referenties uit de branche – Het hebben van een A + plus BBB-rating of het hebben van certificeringen binnen uw branche wekt een hoop vertrouwen op. Laat uw klanten weten hoe geweldig en nog belangrijker, hoe betrouwbaar u bent.

Ga voor een strak en overzichtelijk ontwerp

Veel B2B-klanten zijn op zoek naar specifieke dingen. Misschien is het meer informatie over een bepaald product, of misschien is het het telefoonnummer van uw bedrijf. Hoe dan ook, u wilt het ze zo gemakkelijk mogelijk maken om te vinden wat ze zoeken. Het hebben van een schone, goed georganiseerde website is een van de beste manieren om klanten te verleiden. Bedenk waar een potentiële klant naar op zoek is, en houd het simpel. Hierdoor vallen uw belangrijke informatie en inhoud op.

Kies voor gemakkelijk te lezen typografie

Aangezien veel B2B-klanten op zoek zijn naar specifieke informatie, wilt u dat de lettertypen op uw website gemakkelijk kunnen worden gescand en gelezen. Cursieve lettertypen kunnen bijvoorbeeld veel karakter en persoonlijkheid hebben, maar ze kunnen ook moeilijk snel te lezen en te consumeren zijn. Meer nog dan B2C-websites is het belangrijk dat B2B-websites klanten helpen snel te vinden wat ze nodig hebben. Duidelijke, schreefloze lettertypen zijn waarschijnlijk de beste keuze voor de meeste B2B-websites. Bovendien roepen schreefloze lettertypen vaak een gevoel van vertrouwen en professionaliteit op, waardoor ze een win-win zijn.

Gebruik kleur en consistentie om uw merk op te bouwen

B2B-klanten zijn ook B2C-klanten: het enige verschil is dat ze winkelen als onderdeel van hun werk. Ze zijn gewend om te winkelen op consistente, professionele merksites en hun normen voor B2B-websites zijn niet anders.

Selecteer een paar kleuren die passen bij uw logo of geef de juiste boodschap over uw bedrijf weer, en gebruik diezelfde kleuren op uw website. Hetzelfde geldt voor typografie: je wilt niet dat een heleboel lettertypen het uiterlijk van je site verstoren. Selecteer gewoon een paar “on-brand” lettertypen en gebruik ze overal. Dit zal helpen om een ​​samenhangend, professioneel merk te creëren dat klanten gewend zijn en kan een enorme impact hebben op terugkerende klanten.

Breng foto’s in evenwicht met informatie

Het feit dat veel B2B-klanten meer geïnteresseerd zijn in het onderzoeken van informatie, het verkrijgen van de specificaties en het controleren van de feiten, betekent niet dat u volledig af moet zien van kwaliteitsbeelden. Obscure onderdelen van apparatuur leveren misschien niet de meest fotogenieke afbeeldingen op internet, maar mensen zijn visuele wezens en mooie foto’s zijn nog steeds belangrijk. Het is goed om ervoor te zorgen dat je het specificatieblad of een pdf van de producthandleiding op je site hebt, maar als je dat begeleidt met wat mooie fotografie, heb je een krachtig ontwerp.

Maak het uw klanten gemakkelijk om te vinden wat ze nodig hebben

Het verminderen van de wrijving die een potentiële klant voelt bij het zoeken naar informatie, kan het verschil zijn tussen het maken en missen van een verkoop. Er zijn een paar ontwerpaanpassingen die u kunt doorvoeren om de sitenavigatie zo gemakkelijk mogelijk te maken voor uw klanten:

 • Grote zoekopdracht – Soms weten mensen precies wat ze willen. Ze hebben een SKU- of onderdeelnummer en willen gewoon direct aan de slag. Als u een groot, in-your-face zoekvak heeft, krijgt u die klanten in de kortst mogelijke tijd naar de pagina die ze zoeken.
 • Duidelijk gedefinieerde navigatie – Denk na over hoe uw klanten winkelen. Zijn ze op zoek naar een specifiek product op basis van het merk? Zijn er grote groepen categorieën waarin ze kunnen inzoomen om te vinden wat ze nodig hebben? Of zijn ze op zoek naar een heel specifiek item op basis van maat of gewicht? De kans is groot dat verschillende klanten op verschillende manieren zullen winkelen. Het enige dat u hoeft te doen, is een duidelijk gedefinieerd, gemakkelijk te volgen pad te hebben en hen op weg te helpen naar het doen van een aankoop.
 • Maak het gemakkelijk om in contact te komen – Soms wil een klant gewoon met een echt persoon praten. B2B-verkoop kan iets complexer en duurder zijn dan B2C-verkoop, dus het is gebruikelijker om met een klantenservice of verkoopvertegenwoordiger te spreken. Het hebben van een groot, gemakkelijk te vinden telefoonnummer, contactpagina of livechatknop kan een wereld van verschil maken.
B2B E-mail Mktg

Email reclame

Bepaal het doel van uw e-mailmarketing

Wat is uw doel als u e-mails naar uw klanten stuurt? Wilt u kortingen geven? Promoot jezelf als autoriteit? Nieuwe producten of catalogi vrijgeven?

Door een doel te definiëren, kunt u elke nieuwsbriefsjabloon, lay-out en wat de primaire toelichting is, bepalen. Dit geeft uw e-mailmarketingstrategie een samenhangend gevoel in plaats van dat het onsamenhangend lijkt. Dit zal ook helpen bij het ontwerp, waarbij de primaire call-to-action is gebaseerd op e-maildoelen.

Test de frequentie van e-maillanceringen

Gebruik de gegevens van uw inspanningen om de beste tijd en dag te bepalen om uw nieuwsbrieven te verzenden.

 • Hoeveel e-mails moet u verzenden?
  • Bepaal wat in aanmerking komt als een redelijke ommekeer voor uw bedrijf.
  • Wekelijks, tweewekelijks, eens per maand, driemaandelijks?
  • Zorg ervoor dat u uw abonnees bereikt wanneer de timing voor hen het beste is.

Overweeg om een ​​tweede nieuwsbrief uit te voeren om op een later tijdstip abonnees te vangen die de eerste niet hebben geopend.

Maak een e-mailmarketingagenda

Maak zo snel mogelijk een kalender voor showcases, promoties, feestdagen, seizoenstrends enzovoort. Dit kan driemaandelijks, halfjaarlijks of voor het hele jaar in kaart worden gebracht en geeft uw e-mailmarketinginspanningen richting en een volledige strategie. Uw agenda moet uw seizoensgebondenheid weerspiegelen en u kunt jaar na jaar statistieken gebruiken om uw inspanningen te laten groeien en verfijnen.

Black Friday / Cyber ​​Monday zou bijvoorbeeld al in overweging moeten worden genomen voor dit jaar. Naarmate het jaar vordert, kunt u die inspanningen aanpassen, maar alle nieuwsbrieven van nu tot dan moeten in overweging worden genomen bij de voorbereiding op de grootste e-mailweek van het jaar.

Door u te concentreren op uw markt en wat hen anders maakt dan een B2C, kunt u succes boeken als B2B e-commercebedrijf. Volusion biedt alle prestatiemarketingdiensten die hier worden genoemd, samen met een reeks andere functies die uw site helpen converteren.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format