Hoe je online aanwezigheid te versterken (Voor ondernemers) - DeLaatbusiness
Chatbots marketing

Hoe je online aanwezigheid te versterken (Voor ondernemers)

4 min


117

Je weet hoe het oude gezegde luidt: een vloed tilt alle boten op. Hetzelfde concept geldt voor uw online aanwezigheid. Hoe meer u tools zoals sociale media en technieken zoals zoekmachineoptimalisatie gebruikt, hoe beter uw volledige online merk zal zijn. Dit geldt zelfs als u een ondernemer bent die fysieke goederen verkoopt op een website of Etsy-winkel. U wilt nog steeds een solide strategie voor uw online marketing.

Als u op zoek bent naar manieren om uw online aanwezigheid te versterken, volgen hier enkele creatieve tips en ideeën om u op weg te helpen.

Bereid u voor op succes

Succes begint vaak met uw zakelijke tools. Als u uw bedrijf niet efficiënt kunt runnen, zult u het moeilijk hebben om alle andere natuurlijke obstakels te overwinnen die bij het starten van uw eigen bedrijf komen kijken .

De kans is groot dat u al gefocust bent op het regelen van zakelijke licenties , boekhouding, belastingen en andere details, maar u zult ook een paar tools willen hebben wanneer u een marketingstrategie gaat maken. Er zijn met name twee dingen die u zeker wilt weten dat u klaar bent om te gaan:

  • Een goede, werkende computer : u kunt ook een smartphone gebruiken voor communicatie zoals faxen . Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat u zeer comfortabel werkt op de apparaten die u heeft. Je wilt niet dat ze je tegenhouden terwijl je werkt.
  • Een workflowsysteem om alles bij te houden : of u nu een eenvoudige kalender, een zelfgemaakte spreadsheet of een luxere workflow-app zoals Trello gebruikt , zoek een systeem dat u vertrouwt om alles bij te houden wat u moet doen.

Overweeg uw marketingopties

De manier waarop u uzelf online promoot, heeft een enorme impact op uw online aanwezigheid. Er is echter geen ‘one size fits all’-oplossing voor het op de markt brengen van een klein bedrijf in het uitgestrekte internetlandschap. Om het overweldigende aantal opties enigszins te begrijpen, kan het nuttig zijn om te beginnen met een brede categorisering van de beschikbare marketingtactieken . Deze omvatten:

  • Organisch zoeken : dit bestaat uit verkeer dat op natuurlijke wijze via zoekmachines naar uw site wordt geleid.
  • Direct verkeer : dit is wanneer klanten rechtstreeks naar uw site komen door op een link op een andere site of in een e-mail te klikken of zelfs door uw URL rechtstreeks in de browser te typen.
  • Verwijzingsverkeer : Verwijzingsverkeer wordt naar uw site geleid door anderen die reclame maken voor uw winkel of producten.
  • Sociaal verkeer : dit bestaat uit verkeer dat via sociale media-inhoud komt.
  • Google Mijn Bedrijf : uw Google Mijn Bedrijf-verkeer is afkomstig van degenen die op uw bedrijfsvermelding klikken wanneer deze wordt weergegeven naast de zoekresultaten van Google.
  • Betaald verkeer : Pay-per-click-advertenties sturen proactief verkeer naar uw site en brengen kosten in rekening voor elke bezoeker die op uw advertenties klikt.
  • Omnichannel versus multichannel : gebruikt u alle beschikbare marketingkanalen of concentreert u zich op slechts enkele om uw strategische inspanningen te maximaliseren?

Overweeg uw marketinglocaties

Nu je een idee hebt van de tactieken, gaan we eens kijken in welke primaire online ruimtes je ze moet inzetten.

Jouw website

Als het gaat om het op de markt brengen van je handgemaakte items , is het verleidelijk om te denken dat je je moet concentreren op sociale media zoals Pinterest en Facebook (en die zijn absoluut belangrijk!), Maar je wilt beginnen met een solide, functionerende website.

Dit kan een onafhankelijke site zijn op een websitebouwer zoals WordPress of Shopify, of het kan een winkel zijn die wordt gehost op een site als Etsy of ArtFire. Hoe het ook zij, u moet uw website behandelen als een van uw belangrijkste marketingmateriaal.

Dit is uw winkel en een essentieel onderdeel van uw organische verkeer. Als zodanig moet het een gedetailleerde catalogus van al uw producten bevatten en moet het worden ingedeeld om uw klanten een eenvoudige, gebruiksvriendelijke ervaring te bieden.

Het moet ook een bedrijfsblog bevatten met inhoud die uw autoriteit op uw vakgebied bevestigt en die van nature trefwoorden en hyperlinks bevat die bedoeld zijn om de SEO van uw site te vergroten .

Sociale media

Naast een solide website, wilt u een strategische aanwezigheid op sociale media opzetten. Het woord “strategisch” staat hier centraal. Maak niet op elk platform een ​​account aan, anders heb je problemen om ze allemaal te onderhouden.

Concentreer u op sites als Pinterest, Facebook en Instagram, die allemaal afbeeldingen bevatten en kunnen dienen als uitstekende kanalen om uw producten weer te geven.

Geassocieerden

Affiliates zijn een andere uitstekende manier om uw online aanwezigheid op te bouwen. Een partner promoot uw producten in ruil voor een percentage van elke verkoop. Het leuke hiervan is dat je niemand hoeft te betalen om je te promoten totdat ze een verkoop hebben gedaan.

U kunt een partnerprogramma opzetten via sites zoals Affiliatly en vervolgens potentiële partners de opdracht geven om zich aan te melden onder het account van uw bedrijf. Van daaruit kunnen ze hun eigen unieke links genereren en deze gebruiken om uw bedrijf te promoten.

Je tijd indelen

Ten slotte is het met al deze overwegingen belangrijk om rekening te houden met de tijd die het kost om elk item uit te voeren. Het maken van inhoud voor uw website, het posten op sociale media en het uitvoeren van een partnerprogramma kost allemaal veel tijd.

Tijdbeheer en efficiëntie zijn beide cruciale factoren voor het vestigen van een grotere online aanwezigheid. Dit is waar u uw workflow- en planningstools wilt implementeren om ervoor te zorgen dat u een manier heeft om elk onderdeel van uw marketingstrategie uit te voeren zonder overweldigd te raken.

Uw online aanwezigheid opbouwen

Zelfs wanneer uw bedrijf zich in de fysieke wereld afspeelt – zoals het geval is bij degenen die handgemaakte artikelen verkopen – kan internet nog steeds een belangrijke levensader zijn die u verbindt met uw publiek. Dit kan gebeuren via een kwaliteitswebsite, tactvolle sociale media en affiliate marketing.

Hoe u ook kiest om uw eigen marketingstrategie te ontwikkelen, het is belangrijk dat u rekening houdt met uw tijd, haalbare doelen stelt en alleen marketingplannen aanneemt die u in uw schema kunt passen. Als u dit efficiënt kunt doen, kunt u uw online aanwezigheid opbouwen en, bij uitbreiding, ook uw bedrijf.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format