Hoe u de minder bekende uitdagingen van het runnen van een e-commerce winkel kunt overwinnen - DeLaatbusiness

Hoe u de minder bekende uitdagingen van het runnen van een e-commerce winkel kunt overwinnen

4 min


149

Voor velen van ons is het idee dat we onze eigen baas kunnen zijn en onze persoonlijke belangen kunnen volgen door een bedrijf te starten, een bezigheid die het ontdekken waard is. Hoewel er nooit enige garantie is dat onze nieuwe onderneming onmiddellijk succesvol zal zijn , zijn er aanwijzingen dat samenwerking met de e-commercesector indrukwekkende resultaten kan opleveren. Het is zeker een van de meer toegankelijke opstartmodellen.  

Dat wil niet zeggen dat de online marktplaats geen uitdagingen kent. Er zijn elementen van de e-commercesector die tot problemen kunnen leiden, zowel op korte termijn als in termen van algemene ambities. Bepaalde obstakels zijn tamelijk algemeen en voorspelbaar genoeg om de intelligente ondernemer in staat te stellen dienovereenkomstig te plannen.

De echt gevaarlijke uitdagingen zijn de uitdagingen die onverwacht opduiken en ons zo verblinden dat we ongepast reageren, wat ons bedrijf misschien verlamt. Natuurlijk zijn we niet helemaal machteloos om ons hierop voor te bereiden. Door een beetje te graven in de mogelijke reeks problemen, kunt u oplossingen vinden die u en uw bedrijf goed van pas zullen komen.

Of je nu fulltime duikt of gewoon een teen in e-commerce dompelt als je bijzaak , een voordeel van online retail is dat je niet per se een product bij de hand hoeft te hebben. Dropshipping en externe leveranciers zorgen ervoor dat u uw overheadkosten laag kunt houden.

Deze methoden berusten op een zekere mate van vertrouwen van uw kant; hoewel dropshipped-producten er op foto’s goed uitzien, kun je niet altijd garanderen dat wat je ziet en wat de consument ontvangt, hetzelfde is. Laten we eerlijk zijn: je kunt er ook niet altijd op vertrouwen dat beoordelingen juist zijn.

In deze situaties met externe leveranciers heeft het geen zin tijdens het verkoopproces dat u de goederen zelf behandelt, dus uw vermogen om frequente kwaliteitscontrole uit te voeren, wordt buiten beschouwing gelaten. Een oplossing hiervoor is om productmonsters te bestellen voordat u ze aan uw winkel toevoegt. Hoewel dit vooraf wat kosten van uw kant kan zijn, stelt het u in staat de goederen te beoordelen voordat u zich eraan vastlegt, en verbetert u uw vermogen om een ​​nauwkeurige beschrijving op uw website te geven. Deze aanpak fungeert ook als een marketingkans waar u productvoorstellingvideo’s kunt maken die de gebruikersbetrokkenheid kunnen stimuleren.

Wanneer u geen controle heeft over de productie van goederen, kan het ook moeilijk zijn om de beschikbaarheid van uw voorraad nauwkeurig te controleren , wat er soms toe leidt dat klanten teleurgesteld raken door geannuleerde bestellingen of onverwacht vertraagde leveringstermijnen. Wanneer u te maken heeft met een externe fabrikant, is het belangrijk om waar mogelijk een relatie met uw leverancier op te bouwen en een open dialoog te bevorderen – bespreek uw populaire producten en zorg ervoor dat ze u op de hoogte houden van eventuele problemen op het gebied van fabricage en distributie. Dit kan u helpen om uw waargenomen voorraad nauwkeuriger te voorspellen en de verwachtingen van uw klanten realistisch te houden.

Consumentengedrag en -betrokkenheid

Uw belangrijkste bron als het gaat om e-commerce zijn uw klanten. Hoewel het verleidelijk is om het oude gezegde van “de klant heeft altijd gelijk” als evangelie te nemen, door niet door de klant veroorzaakte problemen voor te bereiden, zou je jezelf kunnen voorbereiden op mislukking. Het voor de hand liggende probleem kan in de vorm van klachten komen, maar er zijn andere manieren waarop uw klanten uw traject naar succes kunnen beïnvloeden.    

Het bestedingspatroon van klanten lijkt e-commerce in het algemeen te begunstigen , maar sommige online retailers gaan er ten onrechte van uit dat hun grootste uitdaging ligt in het krijgen van zoveel mogelijk ogen op hun product. In feite is klantloyaliteit een van de belangrijkste factoren die het succes van uw winkel beïnvloeden.

Enkele van de beste manieren om deze uitdaging aan te gaan, zijn goede marketingpraktijken: personaliseer hun ervaring met vriendelijke e-mails en directe vragen over aankopen, bied live ondersteuning en zet een loyaliteitsprogramma op dat gevarieerde en leuke beloningen biedt. Het is leuk om een ​​koper één artikel in uw winkel te laten kopen, maar als u sommige van uw gebruikers voortdurend in u kunt laten investeren, bouwt u het raamwerk voor een duurzaam bedrijfsmodel.

Geen enkele ondernemer denkt graag dat zijn klanten allesbehalve eerlijk zijn in hun omgang met u, maar het is een ongelukkig feit dat consumentenfraude kan opduiken in e-commerce. Creditcardfraude en identiteitsdiefstal kunnen problemen zijn voor online retailers, maar fraude met terugboekingen is een bijzonder lastige situatie. Terugboekingsfraude vindt plaats wanneer een klant een artikel bij u koopt en vervolgens een terugvordering bij zijn bank aanvraagt ​​nadat hij de goederen heeft ontvangen door te beweren dat hij deze niet heeft ontvangen of dat de kaartaankoop niet is geautoriseerd.

Oplossingen voor terugvorderingsfraude zijn onder meer ervoor zorgen dat u een betrouwbare betalingsverwerker gebruikt die maatregelen gebruikt zoals adresverificatie (AVS), het vinden van een betalingsverwerker die verkopersbescherming biedt en, waar mogelijk, verzending via bijgehouden bezorgdiensten.

Benadering van platformtoegankelijkheid

Hoewel er veel geweldige platforms en sjablonen beschikbaar zijn voor e-commerceondernemers, kan het nog steeds een uitdagend aspect van uw bedrijf zijn om de vorm van uw storefront-schip te krijgen.

Het is zeker verstandig om wat ontwerpgevoeligheid te gebruiken om uw winkel aantrekkelijk en aantrekkelijk te maken, maar er zijn nog andere factoren die uw aandacht vereisen. Het platform dat u gebruikt om uw artikelen te verkopen, moet worden behandeld als een gemakkelijke, positieve toegangspoort voor klanten om te ontdekken wat u te bieden heeft en een positieve koopervaring te hebben.  

Internetshoppers zijn eraan gewend geraakt om met absoluut gemak toegang te krijgen tot de goederen die ze willen. Onderschat hun vermogen niet om ervan af te zien iets te kopen, omdat u het ze niet gemakkelijk genoeg hebt gemaakt om toegang te krijgen.

Maak alle formulieren die ze moeten invullen gemakkelijk in te vullen en eenvoudig te begrijpen, maak variabele productopties duidelijk en neem de optie voor automatische aanvulling op voor verzendadressen. Alles wat u kunt doen om uw klant soepel door een transactie te leiden, laat een geweldige indruk achter die klanten kan aanmoedigen om terug te keren.

Hoewel registratie handig is voor uw marketing- en analytische behoeften, kan het ook een vergissing zijn om dit bij aankoop verplicht te stellen . Door erop te staan ​​dat klanten zich bij u registreren, duurt het aankoopproces langer en kunnen gebruikers het als een irritante en onnodige stap zien.

Laat ze in plaats daarvan het aankoopproces doorlopen en stel voor dat ze zich daarna registreren om tijd te besparen in de toekomst; dit geeft de klant een positieve ervaring, terwijl hij de voordelen van een terugkeer naar u in de toekomst adverteert.

Verwacht verandering

E-commerce is een bloeiende branche en de verscheidenheid aan beschikbare platforms kan het starten van een nieuw bedrijf voor de meesten van ons een haalbare optie maken. Naarmate de branche vordert, kunnen zich echter nieuwe en onverwachte uitdagingen voor de online ondernemer voordoen , en degenen die niet voorbereid zijn, kunnen ernstige tegenslagen krijgen.

Door op de hoogte te blijven van ontwikkelingen in de branche en regelmatig onze bedrijfspraktijken te herzien, kunnen we creatieve oplossingen blijven bedenken die de markt ten goede zullen komen naarmate deze zich uitbreidt.


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format