Hoe u de overgang maakt van winkel naar e-commerce - DeLaatbusiness

Hoe u de overgang maakt van winkel naar e-commerce

3 min


107

In 2018 gaven Amerikaanse consumenten meer dan $ 517 miljard uit , een stijging van 15% ten opzichte van 2017. Online retail vertoont geen tekenen van vertraging, en naarmate aanvullende diensten zoals BOPIS en thuisbezorging populairder worden, wordt de traditionele brick-and- mortel retailer zal blijven worstelen.

Als gevolg hiervan willen veel fysieke retailers online overstappen via een e-commerce winkel. Of u nu volledig online wilt gaan of gewoon een extra verkoopkanaal wilt toevoegen, hier zijn drie manieren om de overgang te maken van fysieke naar e-commerce.

Creëer een geweldige online winkel

Een online winkel is van cruciaal belang om een ​​online winkel met succes online te zetten. Het is duidelijk het platform voor uw bedrijf om klanttransacties af te handelen, maar het geeft u ook de mogelijkheid om:

  • Verkoop 24/7: In tegenstelling tot uw fysieke locatie, kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week online verkopen.
  • Krijg meer aandacht voor uw product: het is veel gemakkelijker om iemand op een link te laten klikken en uw site te laten bezoeken dan om hen fysiek uw winkel te laten bezoeken – en het is goedkoper.
  • Potentiële klanten opnieuw targeten: u kunt trackingcodes aan uw website toevoegen (cookies) waarmee u advertenties kunt weergeven op andere sociale kanalen en websites die uw bezoekers vaak bezoeken. Remarket eerdere klanten: online winkels verzamelen ook e-mailadressen van klanten die uw goederen kopen. Dit geeft u de mogelijkheid om e-mailmarketing te maken en te verspreiden om toekomstige aankopen te werven.

Zoals u kunt zien, is uw online winkel meer dan alleen een plek waar consumenten goederen kunnen vinden en kopen; het is een van de krachtigste bronnen die je hebt om een ​​digitaal merk op te bouwen en te laten groeien.

Gebruik uw kennis en inzicht in uw voordeel 

Succesvolle retailers hebben een voordeel ten opzichte van merken die alleen voor e-commerce bedoeld zijn. Deze retailers kennen de consument goed en kennen de problemen en waardeproposities waar deze klanten om geven. Dit inzicht geeft retailers die online verhuizen een concurrentievoordeel en stelt hen in staat om een ​​gebruikerservaring (UX) te creëren die is afgestemd op deze kennis.

Uw producten kunnen bijvoorbeeld beter converteren wanneer ze worden gedemonstreerd. Als zodanig traint u uw verkopers om uw klanten door een demonstratie van productgebruik te leiden, wat leidt tot betere verkopen in uw winkel. Als u dit weet, kunt u besluiten om een ​​online videodemonstratie te maken om toe te voegen aan een aangepaste bestemmingspagina om het aantal conversies te verhogen .Als u begint met de online transitie van uw bedrijf, moet u nadenken over de lessen die u uit uw fysieke winkel heeft geleerd en hoe deze kunnen worden gebruikt om uw e-commercemerk op te bouwen.

Als u begint met de online transitie van uw bedrijf, moet u nadenken over de lessen die u uit uw fysieke winkel heeft geleerd en hoe deze kunnen worden gebruikt om uw e-commercemerk op te bouwen. Verkiezen uw klanten doorgaans de ene kleur SKU boven de andere? Maak dat de afgebeelde afbeelding voor het product. Kopen ze een item doorgaans na 45 dagen terug? Maak een automatische e-mailaanbieding rond die tijdlijn. Gebruik uw winkelinzichten om uw e-commerce-ervaring aan te passen.

Ontwikkel een e-mailmarketingstrategie

E-mailmarketing is een ongelooflijke tool voor elk digitaal merk, maar vooral voor e-commercebedrijven, omdat het merken in staat stelt rechtstreeks te communiceren met leads of klanten met behulp van gegevens die zijn verzameld in hun online winkel.

Hoewel veel merken de neiging hebben om e-mail te negeren ten gunste van andere trendy kanalen zoals sociale media, blijft de waarde per dollar die aan e-mail wordt besteed, de meeste bedrijfstakken domineren. In feite wordt geschat dat de ROI van e-mailmarketing voor e-commerce ongeveer 3.800% is.Naar schatting is de ROI van e-mailmarketing voor e-commerce ongeveer 3.800%.

E-mailmarketing geeft online retailers de mogelijkheid om campagnes te segmenteren en marketingtaal aan te passen om actie te stimuleren. Als u bijvoorbeeld een online sportkledingbedrijf runt en een klant heeft eerder een Dallas Cowboys-shirt gekocht, kunt u een kortingsbon sturen voor 5% korting op een Dallas Cowboys-hoed. Met behulp van aankoopgeschiedenis en activiteit op locatie kunt u een intuïtieve e-mailmarketingstrategie ontwikkelen die meer verkopen genereert.

Als u een e-mailstrategie ontwikkelt, zijn er een paar dingen waar u rekening mee moet houden:

  • Gebruik een professioneel e-mailadres: doe uw merk geen schade door een niet- zakelijke e -mail zoals Gmail of Yahoo te gebruiken. Creëer een professioneel e-mailadres en gebruik het om uw merknaam en geloofwaardigheid te verbeteren.
  • Test, volg en herhaal: er zijn veel suggesties voor het maken van de perfecte e-mailmarketingcampagne, maar de realiteit is dat dit afhankelijk is van uw bedrijf en klanten. Test constant uw e-mailstrategieën en beoordeel de resultaten – breng op basis van die gegevens wijzigingen aan in uw plannen die zijn geworteld in concreet bewijs.
  • Negeer leads niet: de meeste e-commerceplatforms verzamelen e-mails van klanten die uw producten kopen, maar hoe zit het met bezoekers die nog niet helemaal klaar zijn om te kopen? Voeg conversiepunten toe via pop-ups, zijbalken of gated content om u te helpen een lijst met potentiële klanten op te bouwen.

Gevolgtrekking

Door de opkomst van online winkels en geïntegreerde inkoopoplossingen is het voor retailers steeds moeilijker geworden om te overleven met alleen een fysieke locatie. Als gevolg hiervan beginnen veel van deze retailers online te gaan via hun eigen e-commerce winkel. 

Als u de overstap maakt naar het online verkopen van uw goederen, moet u verschillende stappen overwegen, waaronder:

  • Een geweldige online winkel creëren
  • Gebruik uw winkelinzicht om de online consumentenervaring te creëren
  • Gebruikmaken van extra kanalen zoals e-mail

Hoewel dit drie geweldige plaatsen zijn om te beginnen, zullen er veel meer overwegingen zijn, en uiteindelijk zult u een digitale strategie moeten ontwerpen die het beste werkt voor uw merk


What's Your Reaction?

hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win
Erwin@delaatbusiness.com
Dag, Hulp nodig met internet marketing of websites maken? neem dan contact op

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Countdown
The Classic Internet Countdowns
Open List
Submit your own item and vote up for the best submission
Ranked List
Upvote or downvote to decide the best list item
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF
Gif
GIF format